X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja dziś mam wizytę u ginekologa, ale dopiero o 19. Pakuje torbę do szpitala na wszelki wypadek.

Cukier dziś rano znów 106 na czczo, o matko. Dzwoniłam do poradni, do diabetologa, kazali przyjechać w piątek i wcisnąć się między pacjentami, ale nie wiem, czy jak gin zobaczy moje starzejące się łożysko, ciśnienie na granicy, wysoki cukier, opuchlizny na buzi, nogach, stopach, to czy nie będzie mi kazał kłaść się na oddział. W razie w będę już przygotowana.
    Melbusia, pakuj torbę i jak coś, to się nie zastanawiaj. Będziesz się czuła bezpieczniej. Sama najchętniej już bym się plackiem w szpitalu położyła, żeby być pod kontrolą, ale to ten mój skopany charakter nie nadający się do ciąży. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 11:03

ckaidqk32wjzio9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakaś jest klątwa bo mi też w nocy mocno boleśnie stawiał się brzuch. Na dodatek mój mąż w delegacji. Z rana dzwoniłam do gina kazał brać no spe i leżeć jak nie przejdzie to szpital. Dlatego w panice od rana pakuje walizkę na poród.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Po 2h odkad się zaczęło mialam 9.5cm rozwarcia i nagle brak postępu porodu, a w takich przypadkach po 3h juz muszą ciąć. Próbowali oxy, przebili mi worek i nic. Mała się nie wstawiala. Zmierzyli mnie drugi raz i się okazało że nie te wymiary i nie ma szans. Asynklityzm.
    Ojej, to musiałaś się nameczyc i następować, biedna :-( A czy asynklityzm zależy od ułożenia dziecka do czasu porodu? Twoje jak było ułożone? Moja jest raczej bokiem teraz, bo plecki i dupkę wypycha po prawej, a z lewej zapiera się nóżkami. Ciekawe jak się wstawi

Dziewczyny ja niby wiem, że lepiej być pod kontrolą, wszyscy mi to powtarzają, mąż też, ale wiecie, ja bym chciała tak jak większość być do końca w swoim domku i jechać tylko na poród :-( 100 km, to wiadomo, że mąż nie będzie u mnie codziennie. Będzie mi trochę smutno, a nie wiadomo ile poleżę jak już położą. No ale żeby tylko z kluską było wszystko ok.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ile razy dziennie powinno się pić herbatę z liści malin? Bo spotkalam sie z roznymi zaleceniami. Moze Wam na szkole rodzenia mowili?
    1 raz dziennie ostatnio o to pytałam a jesteśmy na podobnym etapie :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis na 19.30 wizyta i najgorzej ze czuje takie parcie na spojenie/ krocze ze szok... jakby mi ktos tam naciskal i boje sie ze mloda schodzi... dzis muszs zamowic fotelik i lozeczko.

I pytanie jakie macie foteliki? Ja mysle o maci cosi elite lub cybex i mam zagwozdke. Baza musi zapinac sie pasami i isofixem

• Decadence Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja tez dzis na 19.30 wizyta i najgorzej ze czuje takie parcie na spojenie/ krocze ze szok... jakby mi ktos tam naciskal i boje sie ze mloda schodzi... dzis muszs zamowic fotelik i lozeczko.

I pytanie jakie macie foteliki? Ja mysle o maci cosi elite lub cybex i mam zagwozdke. Baza musi zapinac sie pasami i isofixem
    Cybex Aton M, ma tę zaletę, że baza pasuje i pod pierwszy fotelik, i pod kolejny, jak maluch podrosnie. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    1 raz dziennie ostatnio o to pytałam a jesteśmy na podobnym etapie :)

A pozniej sie zwieksza czy to jest stala "dawka" na dzien do konca? :)

Co do fotelika, to ja mam Avionaut Ultralite.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybex aton, ale bez bazy.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset - życzę Ci z całego serca aby tym razem obyło się bez niespodzianek w trakcie porodu.

Malbusia - ja na samą myśl o szpitalu mam łzy w oczach, więc Cię rozumiem, ale niestety.. Jak mus to mus :/ chociaż u Ciebie jeszcze nic nie jest przesądzone, może nie trzeba będzie wcale albo tylko na chwilę a nie do samego rozwiązania.

Biedronka - u mnie w nocy też trochę bóli się zdarzyło i mój mąż też na delegacji. Wraca na weekend i w poniedziałek znów wyjeżdża. Łączę się więc z Tobą w bólu, oby nasze dzidzie nie pchaly się jeszcze na świat!

Co do fotelika, ja mam maxi cosi citi i bardzo żałuję, bo nie zmieniliśmy auta (sportowy, 3 drzwiowy wóz..) i już pewnie nie zdążymy tego zrobić. A do niego niestety nie da się zamontować bazy. Myślę że zapłaciłabym teraz te 1200-1400 złotych za fotelik z bazą, ale co zrobiłabym z tym, który kupiłam? :/ nie wiem jak ogarniemy sytuację.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dzień dobry mamuśki. Mnie dziś w nocy obudził dosyć mocny ból brzucha, już myślałam, że rodzę, ale po 15 min przeszło.

Zaczynam mieć schizę, że będę rodzić w bólach naturalnie, ale z jakiegoś powodu się nie uda i po iluś godzinach i tak mnie potną. To byłby najgorszy z możliwych scenariuszy. Bo to prawie tak jakby dwa razy rodzić. Eh mam nadzieję, że to tylko takie głupie lęki, a nie jakieś przeczucia.

To są normalne schizy że tak powiem :p Myśl pozytywnie ;)

anecz_kaa, melbusia88 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja nie wiem co ja robię - chyba za dużo mam na głowie :p ale odpukać dosyć spokojnie z tym stawianiem teraz u mnie. Bym powiedziała że im starsza ciąża tym jakoś szybciej przechodzi gdy sobie poleżę chwilę. Choć szybciej brzuch się stawia jak pochodzę albo postoję. Narazie w razie stawiania wystarczy położyć się na chwilę i przechodzi.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty ! Melbusia obys nie musiala jeszcze isc do szpitala , te 100 km odległości to duzo...
    A ja musze w piatek sie polozyc, dla komfortu psychicznegi- w sobote tesciowa przyjezdza :( :(

• sunset Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia - asynklityzm się pojawia podczas porodu, nie ma znaczenia jak dziecko jest ułożone przed. Moja była prawidlowo, po prostu się okazało że wymiary miednicy w środku nie pozwoliły jej się wstawić

Kaktus - bardzo dziękuję :) ja za Ciebie kciuki trzymam cały czas :*

Kaktus93 lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam schizy i mam nadzieje ze mnie pocieszycie (albo nie- to sie okaże) :P
    Cały czas mając USG lekarz mowi mi ze ułożenie główkowe. No to super :)
    Tylko ze np przed chwila mały miał czkawkę która czułam na lewym biodrze... Co by oznaczało ze głowę ma po lewej stronie (?) co raczej nie jest ułożeniem główkowym... Jutro mam wizytę. Cieszę sie bardzo bo mnie zaniepokoiło to teraz... Czy jest opcja ze jeszcze sie tak wierci ze moze zmieniać położenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 13:10

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny mam schizy i mam nadzieje ze mnie pocieszycie (albo nie- to sie okaże) :P
    Tylko ze np przed chwila mały miał czkawkę która czułam na lewym biodrze... Co by oznaczało ze głowę ma po lewej stronie (?) co raczej nie jest ułożeniem główkowym... Jutro mam wizytę. Cieszę sie bardzo bo mnie zaniepokoiło to teraz... Czy jest opcja ze jeszcze sie tak wierci ze moze zmieniać położenie?
    Moja ułożona główko a czczkawkę czuję na lewym biodrze :p takie echo się chyba niesie :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Terka, ja czkawki zawsze czuję po lewej stronie, bo tak mlody ma buzke odwrócona, a od paru usg jest już główką na dole. Kręgosłup za to najczęściej po prawej stronie się ujawnia.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wiecie może, czy lekarze przed porodem w jakikolwiek sposób sprawdzają "wymiary" miednicy? Bo coś mi się kiedyś obiło o uszy, a że mój potomek ma główkę 3 tygodnie do przodu, to chciałabym wiedzieć, czy dam radę ją wykluc.:)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny, a wiecie może, czy lekarze przed porodem w jakikolwiek sposób sprawdzają "wymiary" miednicy? Bo coś mi się kiedyś obiło o uszy, a że mój potomek ma główkę 3 tygodnie do przodu, to chciałabym wiedzieć, czy dam radę ją wykluc.:)

Podobno mierzą specjalnym urzadzeniem miednice :) ale to chyba na IP dopiero :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:

Chyba tak. Ale może tak być że miednica jest szeroka a płytka.I główka nie zejdzie wogóle do kanału. Moja siostra tak miała przez dwa razy. Dlatego w pierwszej ciąży była już tydzień po terminie a tu żadnego skurczu nie miała bo główka wogóle zejśc nie mogła bo miednica mimo iż szeroka to płytka. Lekarz jakoś to zobaczył na usg i przy drugim już wiedziała, że cc będzie miała.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czkawką czuję na dole koło pępka kregoslup przeważnie po lewej stronie a nóżki przynajmniej tak sądzę przewaznie po prawej przy zebrach

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ