X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja tym razem przekraczam 3 krotnie normy leukocytow w moczu... Czeka mnie antybiotyk super.

Jesli chodzi o krew pepowinowa to tak proponowali i ze względu na naszą sytuację (obciążenie genetyczne) prawdopodobnie się zdecydujemy. Obecnie coraz więcej chorób tym leczą a sama krew jest ze się wyrażę "kompatybilna" ze wszystkimi dziećmi i tymi które już są i tymi które będą... Jakby któraś chciała więcej informacji dajcie znać bo trochę już ich udało mi się zdobyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 21:23

oar89jcggibdab41.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Dobry wieczór :-)

Kroolik piękna waga małej :-)
    PixiDixi az ciężko uwierzyc ze w wiekszym miescie, renomowanym szpitalu mozna tak potraktowac kobiete w ciazy i to z blizniakami! Trzymajcie sie tego 12 dzielnie.

U mnie dzis w miare leniwy dzien, pada sobie deszcz to i samopoczucie na spiocha.

Czy ktorejs z dziewczyn lekarz proponowal pobranie krwi pepowinowej? Mnie tak, ale szczerze jestem zielona jak trawa na wiosne. Musze poczytac w necie po co sie to wogole robi...

My się będziemy decydować na pobranie krwi pępowinowej. Rozmawialiśmy już z dwomq konsultantami bo są dwa banki w Polsce.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni mnie nie było i tyle postów!!!
    U nas wreszcie remont zrobiony, łóżeczko stoi :) czekamy teraz tylko :)

Pixi az sie wierzyc nie chce czytajac Twoja relacje! :/ oby sie wszystko dobrze ulozylo i moze tak jak Dziewczyny radza warto odpuscic Instytut i wybrac inny szpital z III stopniem :)

Ineczka ja robie masaz krocza od tygodnia co drugi dzien :)

Aneczka tez mam mdlosci i czuje sie jak na poczatku ciazy, tylko z pilka z przodu ;) ;)

Co do golenia to staram sie nie szalej, bo nigdy nic nie wiadomo, do zera nie robie juz :)

O krwi pepowinowej wiem, ale mojego jest ciezko przekonac do tego, chyba nie potrafi patrzyc przyszlosciowo.

Czop mi nie odchodzi, ale od kilku dni mam skurcze przepowiadajace w nocy objawiajace sie bolem podbrzusza i krzyza, a w dzien to nie wiem, bo ciagle jestem w ruchu, wiec moze sie rozchodza :)

Z tym wyszukiwanie objawow porodu jest podobnie jak z wyszukiwaniem objawow wczesnej ciazy :) juz bys tak bardzo chciala, ale trzeba zachowac trzezwy umysl i sobie nie wkrecac tego i owego ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ja tam w tą wagę tak do końca nie wierzę, bo w ciąży z Antkiem na tym samym sprzęcie ta sama lekarka zawyzyla mi wagę o 300 gram, wiec biorę poprawkę i myślę, że to tak 2800 będzie, ale to i tak dużo ;-) trochę boję się porodu, jak nie przystopuje. Ta szyjka też się nie martwię, chociaż jestem zdziwiona, że tak to jakoś szybko poszło. Ale przynajmniej już rozumiem, skąd te bóle i klucia

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Dwa dni mnie nie było i tyle postów!!!
    U nas wreszcie remont zrobiony, łóżeczko stoi :) czekamy teraz tylko :)

Pixi az sie wierzyc nie chce czytajac Twoja relacje! :/ oby sie wszystko dobrze ulozylo i moze tak jak Dziewczyny radza warto odpuscic Instytut i wybrac inny szpital z III stopniem :)

Ineczka ja robie masaz krocza od tygodnia co drugi dzien :)

Aneczka tez mam mdlosci i czuje sie jak na poczatku ciazy, tylko z pilka z przodu ;) ;)

Co do golenia to staram sie nie szalej, bo nigdy nic nie wiadomo, do zera nie robie juz :)

O krwi pepowinowej wiem, ale mojego jest ciezko przekonac do tego, chyba nie potrafi patrzyc przyszlosciowo.

Czop mi nie odchodzi, ale od kilku dni mam skurcze przepowiadajace w nocy objawiajace sie bolem podbrzusza i krzyza, a w dzien to nie wiem, bo ciagle jestem w ruchu, wiec moze sie rozchodza :)

Z tym wyszukiwanie objawow porodu jest podobnie jak z wyszukiwaniem objawow wczesnej ciazy :) juz bys tak bardzo chciala, ale trzeba zachowac trzezwy umysl i sobie nie wkrecac tego i owego ;)
    Ja się nad tym zastanawiam, ale na sama myśl, ze mam tam coś rozciągać wszystko mnie boli u mnie tez co jakiś czas pojawiają się przepowiadające i bol krzyża to tez daje mi do myślenia bo ponoć jak są skurcze to nie wolno robić masażu krocza interaz nie wiem heh

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka skurcze przepowiadajace to nie porodowe :) mozna urodzic jutro lub przenosic ciaze i wywolywac w 42 tc ;)
    Jak sie boisz, to poczekaj do 37 tyg :) zaleca sie go wlasnie od okolo 36-37 tyg, zeby byl bezpieczny, bo wczesniej to sie powinno wzmacniac miesnie, a nie je rozciagac :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz nie spimy, Pixi jak noc?

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyje Aneczka :) ,dzięki, ze pytasz.Noc jak kazda ostatnimi czasy, ciężko sie wyspac ,ale to normalka.
    Milego dnia !

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ineczka skurcze przepowiadajace to nie porodowe :) mozna urodzic jutro lub przenosic ciaze i wywolywac w 42 tc ;)
    Jak sie boisz, to poczekaj do 37 tyg :) zaleca sie go wlasnie od okolo 36-37 tyg, zeby byl bezpieczny, bo wczesniej to sie powinno wzmacniac miesnie, a nie je rozciagac :)
    Tak tez chyba zrobię dzięki :)

kkarolina89 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy dziennie powinno się pić herbatę z liści malin? Bo spotkalam sie z roznymi zaleceniami. Moze Wam na szkole rodzenia mowili?

anecz_kaa lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki. Mnie dziś w nocy obudził dosyć mocny ból brzucha, już myślałam, że rodzę, ale po 15 min przeszło.

Zaczynam mieć schizę, że będę rodzić w bólach naturalnie, ale z jakiegoś powodu się nie uda i po iluś godzinach i tak mnie potną. To byłby najgorszy z możliwych scenariuszy. Bo to prawie tak jakby dwa razy rodzić. Eh mam nadzieję, że to tylko takie głupie lęki, a nie jakieś przeczucia.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę na ktg i jakoś się denerwuje. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dzień dobry mamuśki. Mnie dziś w nocy obudził dosyć mocny ból brzucha, już myślałam, że rodzę, ale po 15 min przeszło.

Zaczynam mieć schizę, że będę rodzić w bólach naturalnie, ale z jakiegoś powodu się nie uda i po iluś godzinach i tak mnie potną. To byłby najgorszy z możliwych scenariuszy. Bo to prawie tak jakby dwa razy rodzić. Eh mam nadzieję, że to tylko takie głupie lęki, a nie jakieś przeczucia.

Ja tak miałam z pierwszą córką...

c55fflw1uez1iz08.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Ja tak miałam z pierwszą córką...
    Bardzo Ci współczuję, to musiało być traumatyczne :-( czemu jednak cc i po ilu godzinach?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Jest to również jeden z moich 'strachów'..

Nalia, daj znać po ktg jak tam :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj złapał taki ostry ból w okolicy krzyża i trzymał cała noc.. Teraz też ledwo chodzę czy macie moze pomysł od czego to i jak temu zaradzić?

oar89jcggibdab41.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam wizytę u ginekologa, ale dopiero o 19. Pakuje torbę do szpitala na wszelki wypadek.

Cukier dziś rano znów 106 na czczo, o matko. Dzwoniłam do poradni, do diabetologa, kazali przyjechać w piątek i wcisnąć się między pacjentami, ale nie wiem, czy jak gin zobaczy moje starzejące się łożysko, ciśnienie na granicy, wysoki cukier, opuchlizny na buzi, nogach, stopach, to czy nie będzie mi kazał kłaść się na oddział. W razie w będę już przygotowana.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Melbusia to już ostatnia prosta a jeśli nawet Cię położa to będziesz mieć całodobowy nadzór :)

oar89jcggibdab41.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Bardzo Ci współczuję, to musiało być traumatyczne :-( czemu jednak cc i po ilu godzinach?

Po 2h odkad się zaczęło mialam 9.5cm rozwarcia i nagle brak postępu porodu, a w takich przypadkach po 3h juz muszą ciąć. Próbowali oxy, przebili mi worek i nic. Mała się nie wstawiala. Zmierzyli mnie drugi raz i się okazało że nie te wymiary i nie ma szans. Asynklityzm.

c55fflw1uez1iz08.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja dziś mam wizytę u ginekologa, ale dopiero o 19. Pakuje torbę do szpitala na wszelki wypadek.

Cukier dziś rano znów 106 na czczo, o matko. Dzwoniłam do poradni, do diabetologa, kazali przyjechać w piątek i wcisnąć się między pacjentami, ale nie wiem, czy jak gin zobaczy moje starzejące się łożysko, ciśnienie na granicy, wysoki cukier, opuchlizny na buzi, nogach, stopach, to czy nie będzie mi kazał kłaść się na oddział. W razie w będę już przygotowana.
    Tak Melbusia przygotuj się już może, bezpieczniej.
    Cześć dziewczyny.

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ