LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej a ja tym razem przekraczam 3 krotnie normy leukocytow w moczu... Czeka mnie antybiotyk super.
Jesli chodzi o krew pepowinowa to tak proponowali i ze względu na naszą sytuację (obciążenie genetyczne) prawdopodobnie się zdecydujemy. Obecnie coraz więcej chorób tym leczą a sama krew jest ze się wyrażę "kompatybilna" ze wszystkimi dziećmi i tymi które już są i tymi które będą... Jakby któraś chciała więcej informacji dajcie znać bo trochę już ich udało mi się zdobyćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 21:23
-
dżelka wrote:Dobry wieczór
Kroolik piękna waga małej
PixiDixi az ciężko uwierzyc ze w wiekszym miescie, renomowanym szpitalu mozna tak potraktowac kobiete w ciazy i to z blizniakami! Trzymajcie sie tego 12 dzielnie.
U mnie dzis w miare leniwy dzien, pada sobie deszcz to i samopoczucie na spiocha.
Czy ktorejs z dziewczyn lekarz proponowal pobranie krwi pepowinowej? Mnie tak, ale szczerze jestem zielona jak trawa na wiosne. Musze poczytac w necie po co sie to wogole robi...
My się będziemy decydować na pobranie krwi pępowinowej. Rozmawialiśmy już z dwomq konsultantami bo są dwa banki w Polsce.
-
Dwa dni mnie nie było i tyle postów!!!
U nas wreszcie remont zrobiony, łóżeczko stoiczekamy teraz tylko
Pixi az sie wierzyc nie chce czytajac Twoja relacje!oby sie wszystko dobrze ulozylo i moze tak jak Dziewczyny radza warto odpuscic Instytut i wybrac inny szpital z III stopniem
Ineczka ja robie masaz krocza od tygodnia co drugi dzien
Aneczka tez mam mdlosci i czuje sie jak na poczatku ciazy, tylko z pilka z przodu
Co do golenia to staram sie nie szalej, bo nigdy nic nie wiadomo, do zera nie robie juz
O krwi pepowinowej wiem, ale mojego jest ciezko przekonac do tego, chyba nie potrafi patrzyc przyszlosciowo.
Czop mi nie odchodzi, ale od kilku dni mam skurcze przepowiadajace w nocy objawiajace sie bolem podbrzusza i krzyza, a w dzien to nie wiem, bo ciagle jestem w ruchu, wiec moze sie rozchodza
Z tym wyszukiwanie objawow porodu jest podobnie jak z wyszukiwaniem objawow wczesnej ciazyjuz bys tak bardzo chciala, ale trzeba zachowac trzezwy umysl i sobie nie wkrecac tego i owego
-
Dzięki dziewczyny, ja tam w tą wagę tak do końca nie wierzę, bo w ciąży z Antkiem na tym samym sprzęcie ta sama lekarka zawyzyla mi wagę o 300 gram, wiec biorę poprawkę i myślę, że to tak 2800 będzie, ale to i tak dużo
trochę boję się porodu, jak nie przystopuje. Ta szyjka też się nie martwię, chociaż jestem zdziwiona, że tak to jakoś szybko poszło. Ale przynajmniej już rozumiem, skąd te bóle i klucia
-
kkarolina89 wrote:Dwa dni mnie nie było i tyle postów!!!
U nas wreszcie remont zrobiony, łóżeczko stoiczekamy teraz tylko
Pixi az sie wierzyc nie chce czytajac Twoja relacje!oby sie wszystko dobrze ulozylo i moze tak jak Dziewczyny radza warto odpuscic Instytut i wybrac inny szpital z III stopniem
Ineczka ja robie masaz krocza od tygodnia co drugi dzien
Aneczka tez mam mdlosci i czuje sie jak na poczatku ciazy, tylko z pilka z przodu
Co do golenia to staram sie nie szalej, bo nigdy nic nie wiadomo, do zera nie robie juz
O krwi pepowinowej wiem, ale mojego jest ciezko przekonac do tego, chyba nie potrafi patrzyc przyszlosciowo.
Czop mi nie odchodzi, ale od kilku dni mam skurcze przepowiadajace w nocy objawiajace sie bolem podbrzusza i krzyza, a w dzien to nie wiem, bo ciagle jestem w ruchu, wiec moze sie rozchodza
Z tym wyszukiwanie objawow porodu jest podobnie jak z wyszukiwaniem objawow wczesnej ciazyjuz bys tak bardzo chciala, ale trzeba zachowac trzezwy umysl i sobie nie wkrecac tego i owego
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka skurcze przepowiadajace to nie porodowe
mozna urodzic jutro lub przenosic ciaze i wywolywac w 42 tc
Jak sie boisz, to poczekaj do 37 tygzaleca sie go wlasnie od okolo 36-37 tyg, zeby byl bezpieczny, bo wczesniej to sie powinno wzmacniac miesnie, a nie je rozciagac
-
kkarolina89 wrote:Ineczka skurcze przepowiadajace to nie porodowe
mozna urodzic jutro lub przenosic ciaze i wywolywac w 42 tc
Jak sie boisz, to poczekaj do 37 tygzaleca sie go wlasnie od okolo 36-37 tyg, zeby byl bezpieczny, bo wczesniej to sie powinno wzmacniac miesnie, a nie je rozciagac
kkarolina89 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dzień dobry mamuśki. Mnie dziś w nocy obudził dosyć mocny ból brzucha, już myślałam, że rodzę, ale po 15 min przeszło.
Zaczynam mieć schizę, że będę rodzić w bólach naturalnie, ale z jakiegoś powodu się nie uda i po iluś godzinach i tak mnie potną. To byłby najgorszy z możliwych scenariuszy. Bo to prawie tak jakby dwa razy rodzić. Eh mam nadzieję, że to tylko takie głupie lęki, a nie jakieś przeczucia. -
melbusia88 wrote:Dzień dobry mamuśki. Mnie dziś w nocy obudził dosyć mocny ból brzucha, już myślałam, że rodzę, ale po 15 min przeszło.
Zaczynam mieć schizę, że będę rodzić w bólach naturalnie, ale z jakiegoś powodu się nie uda i po iluś godzinach i tak mnie potną. To byłby najgorszy z możliwych scenariuszy. Bo to prawie tak jakby dwa razy rodzić. Eh mam nadzieję, że to tylko takie głupie lęki, a nie jakieś przeczucia.
Ja tak miałam z pierwszą córką... -
melbusia88 wrote:
Zaczynam mieć schizę, że będę rodzić w bólach naturalnie, ale z jakiegoś powodu się nie uda i po iluś godzinach i tak mnie potną. To byłby najgorszy z możliwych scenariuszy. Bo to prawie tak jakby dwa razy rodzić. Eh mam nadzieję, że to tylko takie głupie lęki, a nie jakieś przeczucia.
Jest to również jeden z moich 'strachów'..
Nalia, daj znać po ktg jak tam -
Ja dziś mam wizytę u ginekologa, ale dopiero o 19. Pakuje torbę do szpitala na wszelki wypadek.
Cukier dziś rano znów 106 na czczo, o matko. Dzwoniłam do poradni, do diabetologa, kazali przyjechać w piątek i wcisnąć się między pacjentami, ale nie wiem, czy jak gin zobaczy moje starzejące się łożysko, ciśnienie na granicy, wysoki cukier, opuchlizny na buzi, nogach, stopach, to czy nie będzie mi kazał kłaść się na oddział. W razie w będę już przygotowana. -
melbusia88 wrote:Bardzo Ci współczuję, to musiało być traumatyczne
czemu jednak cc i po ilu godzinach?
Po 2h odkad się zaczęło mialam 9.5cm rozwarcia i nagle brak postępu porodu, a w takich przypadkach po 3h juz muszą ciąć. Próbowali oxy, przebili mi worek i nic. Mała się nie wstawiala. Zmierzyli mnie drugi raz i się okazało że nie te wymiary i nie ma szans. Asynklityzm. -
melbusia88 wrote:Ja dziś mam wizytę u ginekologa, ale dopiero o 19. Pakuje torbę do szpitala na wszelki wypadek.
Cukier dziś rano znów 106 na czczo, o matko. Dzwoniłam do poradni, do diabetologa, kazali przyjechać w piątek i wcisnąć się między pacjentami, ale nie wiem, czy jak gin zobaczy moje starzejące się łożysko, ciśnienie na granicy, wysoki cukier, opuchlizny na buzi, nogach, stopach, to czy nie będzie mi kazał kłaść się na oddział. W razie w będę już przygotowana.
Cześć dziewczyny.