X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z najmłodszą bedzie problem bo ona zazdrosnik i np.jak szukalam lozeczko i pokazalam mezulowi to rozryczala sie o to lozeczko. 13 sierpnia konczy 3 latka.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi oj bedzie wesolo :(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myslicie czy przybranie na wadze w ciagu tyg.5 kg tzn.zatrzymanie wody to juz jest powod do niepokoju? W ksiazeczce mam wpisana wagę ze srody 91 a ja dzis waze 96 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 18:04

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Pixi, ja bym się martwiła, czy to nie gestoza.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mowilam wczoraj o tym w Instytucie i i tym,ze po nocy obrzeki sie utrzymuja , i ze tez na twarzy mam uczucie obrzeku. Zalamka.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hmm mowilam wczoraj o tym w Instytucie i i tym,ze po nocy obrzeki sie utrzymuja , i ze tez na twarzy mam uczucie obrzeku. Zalamka.
    To niepoważne z ich strony, gdyż gestoza to już wskazanie do hospitalizacji.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. No więc muszę się przygotować na wcześniejszy poród najprawdopodobniej. Mała ma prawie 3 kg, pcha mocno i szyjka ma 1,8 cm, gdzie 3 tyg temu miała ponad 3 cm. Łożysko się trochę odsunelo, mogę próbować SN, ale ta informacja o szybszym porodzie mną wstrząsnęła. Myślałam że mam jeszcze miesiąc, a tu takie newsy. Ma fajne policzki

PixiDixi, karolcia87, katka84, magdis, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi na tel wiadomość :-/ powoli nie mogę się doczekać, żeby ją zobaczyć. I chciałabym mieć to za sobą, boję się jak zareaguje Antek, już nie będzie moim jedynym synkiem

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak masz z kim dzieci zostwic to moze IP?? Olej instytut

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duzo rozumiem ale to niebezpieczne sie robi jak puchniesz na twarzy

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja też podejrzewałam u siebie teraz zatrucie, bo ciśnienie i obrzęki. Zrobiłam sobie szybko badanie moczu żeby sprawdzić czy nie ma białka, które wskazuje na zatrucie. Jeśli nie chcesz ma IP, to rób jutro koniecznie chociaż mocz.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixie, a dasz radę dzieci zostawić i jechać na inne IP? Trochę słabo z tą woda...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja po wizycie. No więc muszę się przygotować na wcześniejszy poród najprawdopodobniej. Mała ma prawie 3 kg, pcha mocno i szyjka ma 1,8 cm, gdzie 3 tyg temu miała ponad 3 cm. Łożysko się trochę odsunelo, mogę próbować SN, ale ta informacja o szybszym porodzie mną wstrząsnęła. Myślałam że mam jeszcze miesiąc, a tu takie newsy. Ma fajne policzki
    3 kilo słuszna waga :D moja tydz temu miała 2200 :D

krooolik lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Królik nie martw się, to że się szyjka skraca jeszcze nie świadczy o tym, że na pewno dzidzia się pospieszy. Zależy jak inne czynniki. A waga piękna :-D

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jeszcze mocznik i kreatynina z krwi też może wskazywać na zatrucie. Zbadaj to koniecznie, albo tak jak dziewczyny radzą IP.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroliczku piekna waga Twojej corci :) a krotsza szyjka na tym etapie ciazy az tak sie nie martw. Moja mama chodzila ze mna w ciazy z rozwarciem na 2 cm przez ponad 2 tyg .i mnie przenosila ;)
    Kreatynine i mocznik robilam w sobote i bylo ok, nie mam badania moczu takze jutro zrobie.
    Jak cos to podjade na IP .

• dżelka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-)

Kroolik piękna waga małej :-)
    PixiDixi az ciężko uwierzyc ze w wiekszym miescie, renomowanym szpitalu mozna tak potraktowac kobiete w ciazy i to z blizniakami! Trzymajcie sie tego 12 dzielnie.

U mnie dzis w miare leniwy dzien, pada sobie deszcz to i samopoczucie na spiocha.

Czy ktorejs z dziewczyn lekarz proponowal pobranie krwi pepowinowej? Mnie tak, ale szczerze jestem zielona jak trawa na wiosne. Musze poczytac w necie po co sie to wogole robi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:58

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny jak myslicie czy przybranie na wadze w ciagu tyg.5 kg tzn.zatrzymanie wody to juz jest powod do niepokoju? W ksiazeczce mam wpisana wagę ze srody 91 a ja dzis waze 96 kg.
    Ja jak przytyłam 2kg w ciągu tygodnia w poprzedniej ciąży przy nadciśnieniu, to lekarz mnie położył do szpitala, wiadomo to było zatrzymanie wody. Ale 5kg to coś dziwnie dużo.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, może faktycznie dobrym rozwiązaniem byłoby chociaż zrobienie badania moczu, jeśli nie chcesz jechać na izbę. Jeśli będzie białko to wiadomo..

Kroolik myślę, że skrócenie szyjki o niczym nie przesądza, nasluchalam się historii jak dziewczyny chodziły z rozwarciem nawet kilka tygodni i nawet przenosily :) ale nie znamy dnia ani godziny, musimy być gotowe już na tym etapie.. :) a waga Twojego malucha - WOW! :)
    Dzelka - mi nikt nie proponowal, zachęcali trochę do tego na warsztatach bezpieczny maluch ale ceny skutecznie nas zniechęciły..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak mocz możesz zrobić, czy białka nie ma. Opuchnięcia na twarzy to niestety od nadciśnienia. Kontroluj ciśnienie i zobacz to białko, byś wytrwała do tego piątku. Bo jak ciśnienie skoczy to szybko na IP.

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ