LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie. No więc muszę się przygotować na wcześniejszy poród najprawdopodobniej. Mała ma prawie 3 kg, pcha mocno i szyjka ma 1,8 cm, gdzie 3 tyg temu miała ponad 3 cm. Łożysko się trochę odsunelo, mogę próbować SN, ale ta informacja o szybszym porodzie mną wstrząsnęła. Myślałam że mam jeszcze miesiąc, a tu takie newsy. Ma fajne policzki
PixiDixi, karolcia87, katka84, magdis, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
krooolik wrote:Ja po wizycie. No więc muszę się przygotować na wcześniejszy poród najprawdopodobniej. Mała ma prawie 3 kg, pcha mocno i szyjka ma 1,8 cm, gdzie 3 tyg temu miała ponad 3 cm. Łożysko się trochę odsunelo, mogę próbować SN, ale ta informacja o szybszym porodzie mną wstrząsnęła. Myślałam że mam jeszcze miesiąc, a tu takie newsy. Ma fajne policzki
moja tydz temu miała 2200
krooolik lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
krooolik wrote:Ja po wizycie. No więc muszę się przygotować na wcześniejszy poród najprawdopodobniej. Mała ma prawie 3 kg, pcha mocno i szyjka ma 1,8 cm, gdzie 3 tyg temu miała ponad 3 cm. Łożysko się trochę odsunelo, mogę próbować SN, ale ta informacja o szybszym porodzie mną wstrząsnęła. Myślałam że mam jeszcze miesiąc, a tu takie newsy. Ma fajne policzki
krooolik lubi tę wiadomość
-
Kroliczku piekna waga Twojej corci
a krotsza szyjka na tym etapie ciazy az tak sie nie martw. Moja mama chodzila ze mna w ciazy z rozwarciem na 2 cm przez ponad 2 tyg .i mnie przenosila
Kreatynine i mocznik robilam w sobote i bylo ok, nie mam badania moczu takze jutro zrobie.
Jak cos to podjade na IP .krooolik lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Kroolik piękna waga małej
PixiDixi az ciężko uwierzyc ze w wiekszym miescie, renomowanym szpitalu mozna tak potraktowac kobiete w ciazy i to z blizniakami! Trzymajcie sie tego 12 dzielnie.
U mnie dzis w miare leniwy dzien, pada sobie deszcz to i samopoczucie na spiocha.
Czy ktorejs z dziewczyn lekarz proponowal pobranie krwi pepowinowej? Mnie tak, ale szczerze jestem zielona jak trawa na wiosne. Musze poczytac w necie po co sie to wogole robi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:58
-
PixiDixi wrote:Dziewczyny jak myslicie czy przybranie na wadze w ciagu tyg.5 kg tzn.zatrzymanie wody to juz jest powod do niepokoju? W ksiazeczce mam wpisana wagę ze srody 91 a ja dzis waze 96 kg.
-
Pixi, może faktycznie dobrym rozwiązaniem byłoby chociaż zrobienie badania moczu, jeśli nie chcesz jechać na izbę. Jeśli będzie białko to wiadomo..
Kroolik myślę, że skrócenie szyjki o niczym nie przesądza, nasluchalam się historii jak dziewczyny chodziły z rozwarciem nawet kilka tygodni i nawet przenosilyale nie znamy dnia ani godziny, musimy być gotowe już na tym etapie..
a waga Twojego malucha - WOW!
Dzelka - mi nikt nie proponowal, zachęcali trochę do tego na warsztatach bezpieczny maluch ale ceny skutecznie nas zniechęciły..