X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam położenie miednicowe, a czkawkę czuje na dole po prawej stronie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie, bo to by oznaczało ze jednak jest ok :D od razu mi lepiej :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Widzę ze dziś dzień atrakcji bólowych... ja tez z rana myślałam że to już miałam skurcze co 3 min przez prawie 40 min a ból taki ze noga nie mogłam ruszyć, ale po nospie powoli się uspokoiło. A wizyta dopiero za tydzień

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo jak juz zaczniecie produkowac to ciazko Was nadgonic :) nie bylo mnie chwile bo wkoncu wzielam sie za pranie i prasowanie. I huraa nareszcie to ogarnelam. Na komode dalej czekam (zamowiona 17 maja) wiec ciuszki narazie w reklamowkach i kartonach zostaja.

Pixi wspolczuje sytuacji w szpitalu:/ to nie ludzkie zeby tak traktowac ciezarna w ciazy blizniaczej jezszcze, ktora wiadomo jest o podwyzszonym ryzyku.

Melbusia oby obylo sie jeszcze bez szpitala. Bo ta odleglosc od domu faktycznie daleko. Takze trzymam kciuki zeby bylo wszytsko dobrze po wizycie.

a co do schiz ciazowych mi ciagle po glowie chodzi ze nie ma mnie kto zawiesc na porodowke bo maz w pracy:/ Niby codziennie jest wieczorem w domu ale nie pracuje na miejscu i boje sie ze jak akcja zaczela by sie w ciagu dnia moglby nie zdarzyc... Nawet snia mi sie teraz takie akcje wlasnie.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Looo jak juz zaczniecie produkowac to ciazko Was nadgonic :) nie bylo mnie chwile bo wkoncu wzielam sie za pranie i prasowanie. I huraa nareszcie to ogarnelam. Na komode dalej czekam (zamowiona 17 maja) wiec ciuszki narazie w reklamowkach i kartonach zostaja.

Pixi wspolczuje sytuacji w szpitalu:/ to nie ludzkie zeby tak traktowac ciezarna w ciazy blizniaczej jezszcze, ktora wiadomo jest o podwyzszonym ryzyku.

Melbusia oby obylo sie jeszcze bez szpitala. Bo ta odleglosc od domu faktycznie daleko. Takze trzymam kciuki zeby bylo wszytsko dobrze po wizycie.

a co do schiz ciazowych mi ciagle po glowie chodzi ze nie ma mnie kto zawiesc na porodowke bo maz w pracy:/ Niby codziennie jest wieczorem w domu ale nie pracuje na miejscu i boje sie ze jak akcja zaczela by sie w ciagu dnia moglby nie zdarzyc... Nawet snia mi sie teraz takie akcje wlasnie.

Pocieszę Cię, że zazwyczaj z pierwszym dzieckiem tak szybko nie idzie także zdąży przyjechać napewno ;)
    Mi przy córce o 9 wody odeszły a jakiekolwiek skurcze pojawiły się o 12. Około 13 byłam na porodówce i 4 cm rozwarcia :) Młoda urodziła się o 20.20 choć rozwarcie ładnie szło.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Pocieszę Cię, że zazwyczaj z pierwszym dzieckiem tak szybko nie idzie także zdąży przyjechać napewno ;)
    Mi przy córce o 9 wody odeszły a jakiekolwiek skurcze pojawiły się o 12. Około 13 byłam na porodówce i 4 cm rozwarcia :) Młoda urodziła się o 20.20 choć rozwarcie ładnie szło.

Dokladnie powtarzam to samo mojemu, bo sie martwi tym, ze chodze po miescie, a moze mnie wziac w kazdej chwili, chyba za duzo sie naoogladal filmow, ze w ostatniej chwili na porodowke sie wjezdza, raz dwa i dziecko na zewnatrz :D oczywiscie marzy mi sie cos takiego, ale jako pierworodka szczerze nie robie sobie nadziei, szykuje sie na dluuuuugi porod :D

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą czkawką dziwna sprawa, faktycznie ja też ją często czuje na biodrze :p

Dziewczyny, odczyn obojętny moczu jest ok? Bo pierwszy raz mi się zdarzyło, że nie jest kwaśny :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    A pozniej sie zwieksza czy to jest stala "dawka" na dzien do konca? :)

Co do fotelika, to ja mam Avionaut Ultralite.
    Generalnie mowila, ze można pic cała ciąże i nic się nie stanie ja to tak z dystansem biorę a co do dawki na koniec podobno jedna wystarczy :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Sunset - życzę Ci z całego serca aby tym razem obyło się bez niespodzianek w trakcie porodu.

Malbusia - ja na samą myśl o szpitalu mam łzy w oczach, więc Cię rozumiem, ale niestety.. Jak mus to mus :/ chociaż u Ciebie jeszcze nic nie jest przesądzone, może nie trzeba będzie wcale albo tylko na chwilę a nie do samego rozwiązania.

Biedronka - u mnie w nocy też trochę bóli się zdarzyło i mój mąż też na delegacji. Wraca na weekend i w poniedziałek znów wyjeżdża. Łączę się więc z Tobą w bólu, oby nasze dzidzie nie pchaly się jeszcze na świat!

Co do fotelika, ja mam maxi cosi citi i bardzo żałuję, bo nie zmieniliśmy auta (sportowy, 3 drzwiowy wóz..) i już pewnie nie zdążymy tego zrobić. A do niego niestety nie da się zamontować bazy. Myślę że zapłaciłabym teraz te 1200-1400 złotych za fotelik z bazą, ale co zrobiłabym z tym, który kupiłam? :/ nie wiem jak ogarniemy sytuację.
    Jak ja znam ten problem 3 drzwiowe sportowe. Sporo się nachodzilismy, ale się udało do takich nietypowych skośnych kanap bardzo ładnie układa się baza Maxi Cosi 2 way fix niestety nie każda skorupka na nią wchodzi do tego chcieliśmy żeby kolejny fotelik wchodził na ta sama bazę zachodu sporo, ale się udało

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny, a wiecie może, czy lekarze przed porodem w jakikolwiek sposób sprawdzają "wymiary" miednicy? Bo coś mi się kiedyś obiło o uszy, a że mój potomek ma główkę 3 tygodnie do przodu, to chciałabym wiedzieć, czy dam radę ją wykluc.:)
    Pytalam o to gin ostatnio i podobno powinni mierzyć w szkole rodzenia jak się chodzi albo jak położna przychodzi ze szkoły rodzenia ja chodziłam i nic takiego nie było a jak nie to dopiero na IP w gabinecie mi tego nie zrobi tyle wiem :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Jak ja znam ten problem 3 drzwiowe sportowe. Sporo się nachodzilismy, ale się udało do takich nietypowych skośnych kanap bardzo ładnie układa się baza Maxi Cosi 2 way fix niestety nie każda skorupka na nią wchodzi do tego chcieliśmy żeby kolejny fotelik wchodził na ta sama bazę zachodu sporo, ale się udało

Wiedziałam właśnie, że któraś z Was też miała problem z 3-drzwiowym autem tylko nie mogłam sobie przypomnieć która :p
    Super, że udało się to rozwiązać :) my niestety w końcu będziemy się bujać ze zwykłym fotelikiem na pasy, bo ja się za bardzo pospieszyłam z zakupem..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dołączam się do grona dolegliwości bólowych tylko mniej typowych - nie boli mnie brzuch (nie mam skurczy ani się nie stawia), ale rano/ w nocy - jak się przekręcam to zawsze boli mnie krocze i zawsze tylko po lewej stronie.
    Dodatkowo od wczoraj po lewej stronie czuję ból nad pośladkiem przy chodzeniu - im dłużej chodzę, tym ból się wzmaga i boję się, że niedługo w ogóle nie będę w stanie chodzić :(. Chyba zadzwonię i umówię się do fizjoterapeuty ://
    Czy ktoś kiedyś coś takiego miał?

Co do fotelika, to my jeszcze nie mamy. Ciągle jesteśmy na etapie poszukiwania samochodu. Wczoraj jechaliśmy 100km w jedną stronę obejrzeć samochód z komisu - z opisu miód, cud, malina - bezwypadkowy, ze stosunkowo małym przebiegiem, w rozsądnej cenie. Po obejrzeniu samochodu okazuje się, że przednia szyba pęknięta, silnik po kilku minutach pracy zaczął dziwnie warczeć i maska z przodu lekko odstawała. MASAKRA. Jak można pisać, że samochód jest bezwypadkowy, jak na 1000% był stuknięty? Ehhh... wróciliśmy do domu wściekli, bo łącznie 200km w tracie po nic :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Pytalam o to gin ostatnio i podobno powinni mierzyć w szkole rodzenia jak się chodzi albo jak położna przychodzi ze szkoły rodzenia ja chodziłam i nic takiego nie było a jak nie to dopiero na IP w gabinecie mi tego nie zrobi tyle wiem :)
    Mnie taki jkaby cyrklem też mierzyła położna jak byłam na ktg i w dniu porodu na porodówce lekarz.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ostatnio miał gorszą fazę niż nagły poród.
    Naczytał się w internetach bzdur o powikłaniach i niedzielę przy kolacji jak najbardziej na serio i poważnie poinformował mnie że nie da mi umrzeć choćby kosztem dziecka. Jakby miał wybór to każe mnie ratować bo on sobie nie wyobraża życia beze mnie

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Dołączam się do grona dolegliwości bólowych tylko mniej typowych - nie boli mnie brzuch (nie mam skurczy ani się nie stawia), ale rano/ w nocy - jak się przekręcam to zawsze boli mnie krocze i zawsze tylko po lewej stronie.
    Dodatkowo od wczoraj po lewej stronie czuję ból nad pośladkiem przy chodzeniu - im dłużej chodzę, tym ból się wzmaga i boję się, że niedługo w ogóle nie będę w stanie chodzić :(. Chyba zadzwonię i umówię się do fizjoterapeuty ://
    Czy ktoś kiedyś coś takiego miał?
    (

Ja miałam takie bóle okazało się że to problem z mięśniem gruszkowatym fizjoterapeuta pomoże jeśli to to :)
    Było też podejrzenie rwy kulszowej ale przy niej ciężko w ogóle się ruszyć

A w kroczu też boli i to czasem tak że chodzić nie mogę do tego ten krzyż to w ogóle leżę jak sparaliżowana :p

oar89jcggibdab41.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój mąż ostatnio miał gorszą fazę niż nagły poród.
    Naczytał się w internetach bzdur o powikłaniach i niedzielę przy kolacji jak najbardziej na serio i poważnie poinformował mnie że nie da mi umrzeć choćby kosztem dziecka. Jakby miał wybór to każe mnie ratować bo on sobie nie wyobraża życia beze mnie
    A myślałam, że faceci w tej kwestii nie czytają internetow. :) Szok. Ale widać, że Cię kocha.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym mierzeniem to nie jest tak, ze tez porownuja do obwodu glowki? A taki koncowy wymiar glowki to dopiero przed porodem jest mozliwy do zrobienia? Bo ja to cel rozumiem tak, zeby glowka przeszla przez miednice, a ta glowa przeciez ciagle rosnie :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dolegliwości bólowe to ból krzyża, jak wstaje rano i boków brzucha, jakby były naciągnięte. Czuję się jakbym spala na podłodze. :D

Po ktg wszystko ok, mam zwolnienie już do daty porodu :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nic nie czyta w necie na temat ciazy i porodu takze Biedronka fajny Twoj maz :) .
    Ta koncowka dla nas widze wszystkich ciezka...

• blama Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my biedne a im bliżej końca tym więcej dolegliwości i obaw.. mi póki co dokucza "jedynie" to nieszczęsne krocze w nocy nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji a i codzienne czynności sprawiają coraz więcej problemów. W przyszłym tygodniu mamy z mężem rocznicę ślubu chyba się umówię do fryzjera, bo straszę już moimi odrostami, a niech Mała też zobaczy matkę ze zrobioną fryzurą :D

Britty lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ