X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Cześć dziewczyny nie udzielam się już tutaj ale że byłam na wątku to się pochwalę że 6.06 o godz 23.36 przyszedł na świat synek Leoś z wagą 3040 ur w 37 tygodniu sn.
    Pozdrawiam
    Gratulacje Magda, i dobrze się wszystko skończyło, to lubię ;)

magdaaq lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi super!
    Magdaaq gratulacje!
    Też mnie takie prądy w pipce przechodzą, ostatnio coraz częściej i myślałam, że może szyjka się już pozwoli skraca ale dalej długa i nie się nie zapowiada jak to stwierdził mój gin wczoraj na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:20

Britty, magdaaq, PixiDixi, Domis lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaq gratulacje :-) mi się coraz ciężej chodzi, bo krocze to mnie już tak boli, że nie wiem, jak się w nocy przekręcić :-/ czekam na wypłatę i zamawiam w końcu rzeczy dla Małej, bo już nie ma żartów. W niedzielę jedziemy do położnej, żeby z nią pogadać i zobaczmy, czy na pewno mogę SN. I faktycznie, cieszę się, że do końca mamy mnóstwo roboty w mieszkaniu, bo nie mam czasu myśleć o tym, czy wszystko ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:54

magdaaq lubi tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Magdaq! Już druga rozpakowana! :) Następna pewnie Pixi, a za parę tygodni to się juz posypie z grubej rury :) Pixi, czekamy na wieści!

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, miałam jechać do Ikei, ale mi brzuch twardnieje od 13 :/ to chyba znak, żeby przystopować jednak z tym bieganiem, ostatnio sobie dużo pozwalam :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wielkie gratulacje! :)
    Pixi a za Ciebie trzymamy kciuki mocno:*

Ja mam dziś cudny humor, na wizycie okazało się że moja mała waży już 2800!!:) więc magiczna liczba 2500 została przekroczona, mała super nadrabia ostatnimi czasy więc nic tylko się cieszyć :)
    Mam już skierowanie do szpitala na 27 czerwca, bo lekarz twierdzi że przez wcześniejsze problemy wolałby żebym była na obserwacji już od wyznaczonej daty porodu. Plan jednak mam taki ze jeszcze może z tydzień i potem będę robiła wszystko co się da żeby jednak poród sam się zaczął :)

Britty, katka84, Duzaa, Vanilka, Decadence, Urszulka89, karolcia87, magdaaq, PixiDixi, dżelka, Loczek2018, melbusia88 lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Magda wielkie gratulacje! :)
    Pixi a za Ciebie trzymamy kciuki mocno:*

Ja mam dziś cudny humor, na wizycie okazało się że moja mała waży już 2800!!:) więc magiczna liczba 2500 została przekroczona, mała super nadrabia ostatnimi czasy więc nic tylko się cieszyć :)
    Mam już skierowanie do szpitala na 27 czerwca, bo lekarz twierdzi że przez wcześniejsze problemy wolałby żebym była na obserwacji już od wyznaczonej daty porodu. Plan jednak mam taki ze jeszcze może z tydzień i potem będę robiła wszystko co się da żeby jednak poród sam się zaczął :)
    A to super, pamiętam te przeboje, że niby za malutka jest.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiesci dzis :)

Ja niestety bylam w poradni patologii ciazy i dzis nie bylo lekarza, od 15.30 kwitne na ip i dopiero jestem po ktg, czekam na usg i decyzja czy jest ok. Generalnie mam nerwa na to wszystko :( u mlodszej ospa rozkrecilA sie na maxa :/

• katka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Same dobre wiesci dzis :)

Ja niestety bylam w poradni patologii ciazy i dzis nie bylo lekarza, od 15.30 kwitne na ip i dopiero jestem po ktg, czekam na usg i decyzja czy jest ok. Generalnie mam nerwa na to wszystko :( u mlodszej ospa rozkrecilA sie na maxa :/
    Ania kciuki i daj znać co postanowili.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domu! Wod wyszlo 9 i tak w pon do poradni musze sie zglosic

Urszulka89, PixiDixi, Kaktus93, katka84, pumka1990, dżelka, karolcia87, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że cesarka zrobią minimum 7 dni od odstawienia acardu czyli przyszła środa, w najlepszym wypadku. Oczywiście jak coś się wydarzy w między czasie to robią natychmiast. Porobili mi multum badań oraz kto miałam już 6 razy!!. Miejsc na patologii brak i jestem na trakcie porodowym także się naslucham hehe... Leżę na łóżku porodowym i już nigdy, ale to przenigdy nie będę narzekala na swoje łóżko. Materac jest tak cienki, chyba ma zachęcać do szybkiego zejścia z niego :).
    USG miałam już 2 x i chłopaki nie wiem jak to zrobili, ale pozmieniali się miejscami, niewyobrażalnie to , ale taki jest fakt. Także do dziewczyn czekających na główkę w dole... Wszystko się może zdarzyć! Wagi 2300 i 2790. Teściowa miała przyjechać i...jak mąż zadzwonił do niej, że zostawiają mnie w szpitalu to oświadczyła, że jednak nie przyjedzie bo czyści drewno na zimę... Strasznie szkoda mi mojego męża.
    Aniu, bardzo się cieszę, że wody masz Oki i zarazem bardzo współczuję chorej córki, niech szybko wraca do zdrówka. Bardzo dziękuję za kciuki Dziewczyny i za dobre słowa. Jesteście niezastąpione!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 20:59

katka84, anecz_kaa, Urszulka89, MałaCzarna1988, Mini89, Ove, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia gdzie Ty?

anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi dobrze ze wszystko ok. Co do teściowej - bez komentarza

A ja nie wiem czy Eliza nie ma czegos poza ospa :/ bo temp do 40 st, katar kaszel oddycha ciezko. Takze co 2h mierze jej temp i ze mna spi no i daje jej picie strasznie mi jej szkoda :( moze to chsmskie ale teraz mam wrazenie ze bardziej martwie sie o nia niz o mala w brzuchu ;( Jula jakos lepiej zniosla ospe. Mloda szczepie!

PixiDixi lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A waga wg usg wyszla 2800 ale lekarz mowil ze 2 dni to za malo zeby sprawdzic czy ok jest

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, za każdym razem się złoszczę jak czytam o Twojej teściowej.. Skąd tacy ludzie się biorą? Już za parę dni będzie środa! :) jeśli to ma być bezpieczniejsze dla Ciebie i Twoich chłopaków to jeszcze przetrzymasz te kilka dni! :) trzymam kciuki już od dawna!! :)
    Aneczka, ilość wód 9 jest chyba w normie? Czy nie? Bo kurcze, wstyd przyznać, ale nie wiem.

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, może przeziębienie plus ospa? Kaktus, czekam grzecznie, przynajmniej pod opieką jesteśmy. Jej, jak ten materac uwiera...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 22:18

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi dobrze ze wszystko ok. Co do teściowej - bez komentarza

A ja nie wiem czy Eliza nie ma czegos poza ospa :/ bo temp do 40 st, katar kaszel oddycha ciezko. Takze co 2h mierze jej temp i ze mna spi no i daje jej picie strasznie mi jej szkoda :( moze to chsmskie ale teraz mam wrazenie ze bardziej martwie sie o nia niz o mala w brzuchu ;( Jula jakos lepiej zniosla ospe. Mloda szczepie!
    Ania może być tak że przy ospie może mieć objawy grypowe. U mnie Lila tak miała pierwszy dzień.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianka na dzisiaj... Nawet bliźniaki zmieniają pozycje, jeden główka w dol a drugi wywedrowal po bracie w górę i główka jest już w górze. Przypomnę, że obydwaj przez długi czas mieli pozycje główkową. Jestem właśnie po następnym usg bo ktg się źle zapisywalo no i jest przyczyna hehe.
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 06:47

terka, Duzaa, Nalia, dżelka, anecz_kaa, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja miałem wczoraj ciężki dzień... Rano diabetolog, podwyższył mi insulinę, potem poradnia patologii ciąży, robili mi ktg i mówiłam lekarce że w nocy miałam atak bólu nerki, ale to olala.. Wg niej nie nadawalam się do przyjęcia na oddział, więc wróciliśmy do domu. A w domu znów taki atak nerki że przez godz wylam z bólu... Dzwoniłam do mojego gin i kazał koniecznie robić usg nerek, więc pojechaliśmy do rejonowego szpitala tylko na to usg nerki. Na szczęście cudny lekarz w przychodni opieki nocnej i świątecznej mnie nie zbyl, tylko zrobił to usg i wyszło, że mam zastój w nerce, tzw wodonercze i skierowanie szybko do szpitala, bo to grozi uszkodzeniem nerki... Więc znów wracaliśmy do uSzczecina. Przyjęta na oddział 22, od razu kroplowka. Jestem zła, że lekarka w poradni mnie zbyla po prostu. Dzięki niej zrobiliśmy wczoraj 350 km, najadlam się nerwów i zwijalam z bólu :-( teraz leżę na oddziale i mam nadzieję, że szybko to wylecza.

l22n6iyek016fbg8.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :-)

Melbusia wracaj szybko do zdrowia, dobrze ze jestes juz pod opieka.

PixiDixi faktycznie niespodzianka, wychodzi na to ze jeden po drugim skacze, albo tylko jeden to taki łobuziak bedzie ;-)
    Nasluchalas sie w nocy?

Aneczka mojej siostry mlodszy syn mial niedawno ospe zaczelo sie od oskrzeli a skonczylo wlasnie na ospie. Ale byl szczepiony i lagodnie to przeszedl. Szybkiego powrotu do zdrowia dla corci.

Gratulacje dla Magdaq.

Milego weekendu :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ