X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gotowości do porodu, to ja;
    - łóżeczko złożone
    - wszystko poprane i poprasowane
    - walizka spakowana.
    Wszystko już mam poza laktatorem, ale go kupię po porodzie, jeśli będzie potrzeba.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia bo rozumiem Ciebie zostawili? Mnie przeraza fakt ze znow musze w poniedziałek isc do tej poradnii patologii ciazy :/ i będę kwitla tam od 7 :/ bo totolotek czy biora wg tego kto przyszedł czy wg wlasnego widzi mi się....

Pixi Ty juz pewnie spokojna :) a Twoje maluchy szaleją, czułas to pezekrecanie ?

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka zostawili mnie za drugą wizyta, kiedy już pojawilam się że skierowaniem po usg nerek. Robili mi kolejne usg, nadal jest to przewężenie miedniczek i kielichow, ale już nie boli.

Współczuję Ci kwitniecia w poradni, ale musimy się teraz uzbroić w cierpliwość x 3

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Współczuję Wam dziewczyny tych wizyt w szpitalach i tej niepewności przyjmą mnie czy nie przyjmą na oddział. I tak nic to przyjemnego tam leżeć. Czy w tym świecie coś może być pewnego? Tragedia.
    Ja mam ginekologa, kardiologa i diabetologa w przyszłym tygodniu. Zobaczymy, co za kwiatki wyjdą po wizytach.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja caly weekend jestem z mężem na szkole rodzenia, taki kompaktowy kurs. Zobaczymy czy coś z tego nam się przyda, bo głównie mówią o naturalnym porodzie, a dopiero w poniedziałek okaże się, czy będą małą obracać, żeby dać nam szanse na porod sn czy jesteśmy skazani na cc z naszym super rzadkim polozeniem poprzecznym.. Byle do poniedzialku..

• kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja idę w poniedziałek na usg, nie mogę się doczekać aż zobaczę Malutką. Tak Was podczytuję i dziękuję Bogu, że ja tę ciążę przechodzę naprawdę dobrze.
    Co prawda troszkę zaczęły mi puchnąć stopy, ale to jeszcze bez tragedii i jest już mi coraz ciężej, ale ogólnie czuję się świetnie! :))

Dzidzia szaleje mi w brzuchu, raz napiera z lewej, raz z prawej. Ciekawi mnie czy już się obróciła główką w dół.. :)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia , dla mnie to skandal, że z bólem nerkowym nie zostałaś przyjęta! Tyle km jazdy i Twojego cierpienia! Jak masz siły to jakaś skarga?, gamoń a nie lekarz!. Bardzo się cieszę, że jesteś już zaopiekowana:_*

Aneczka czy czułam te obracania?, czułam mega poruszenie w moim brzuchu tym bardziej, że ich aktywność mega wzrosła w szpitalu. W domu byli bardzo spokojni w stosunku do tego co jest teraz, nie wiem czym to wytłumaczyć... Ich pobudliwosc jest do tego stopnia, że mieli już 4xusg by ustalić ich pozycje do ktg!.

Edit:może przez to łóżko takie kozetkowe, prawie całą noc się wiercilam bo czułam pod dupa stelaż łóżka. Sama nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 22:47

• Decadence Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, jak lezalam w szpitalu z tą grypa żołądkowa, to mój syn też tak szalał w brzuchu, non stop, też go położne złapać nie mogły. Chyba po prostu jak my lezymy, to dzieciaki hulaja z nudów i braku kołysania.

PixiDixi lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj tak szaleje, że aż mnie to martwi, żeby nie zaplątał się sam w siebie ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam cwiczen na kregosluo bo boli mnie tak zs cis strasznego :/

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Mój dzisiaj tak szaleje, że aż mnie to martwi, żeby nie zaplątał się sam w siebie ;)
    Moja wczoraj to samo, takie harce odwalała że nie wiedziałam czy się stresować czy co.
    Wieczorem pierwszy raz w ciąży zaczął mnie brzuch boleć tak okresowo.. już myślałam, że się coś zaczyna ze stresu do kibelka poleciałam aż. Wzięłam ciepły prysznic położyłam się na lewym boku i całe szczęście się uspokoiło. Najlepsze, że mąż wczoraj piwko sobie wypił i jak zobaczył że tak sie kręcę to aż blady się zrobił i mówi 'ale to przecież jeszcze za wcześnie'. Kurcze no dla mnie też za wcześnie, ja jeszcze gotowa nie jestem psychicznie chyba ;) niech posiedzi jeszcze chociaż że 2 tygodnie.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Moja wczoraj to samo, takie harce odwalała że nie wiedziałam czy się stresować czy co.
    Wieczorem pierwszy raz w ciąży zaczął mnie brzuch boleć tak okresowo.. już myślałam, że się coś zaczyna ze stresu do kibelka poleciałam aż. Wzięłam ciepły prysznic położyłam się na lewym boku i całe szczęście się uspokoiło. Najlepsze, że mąż wczoraj piwko sobie wypił i jak zobaczył że tak sie kręcę to aż blady się zrobił i mówi 'ale to przecież jeszcze za wcześnie'. Kurcze no dla mnie też za wcześnie, ja jeszcze gotowa nie jestem psychicznie chyba ;) niech posiedzi jeszcze chociaż że 2 tygodnie.
    Ale to taki mocny ból czy lekki? ;) Ja w nocy miałam taki lekki, ale się przewróciłam na drugi bok, zasnęłam i przeszło. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trwał ok pół godziny. No lekki super nie był bo mnie przestraszył :)

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z ktg? Można iść tak po prostu do szpitala żeby zrobili?

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień!, przenieśli mnie na patologie i jest mega wypas... Pokój 2 osobowy, łóżka super nowoczesne, łazienka, czysciutko i wow. Położne mile. Jej, szkoda, że to odstępstwo od reguły...
    Miłego dnia Dziewczynki!!!!

Mini89, melbusia88, Ove, katka84, Kaktus93, Urszulka89, Loczek2018, Vanilka, dżelka, anecz_kaa, krooolik, Carolline lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    A jak to jest z ktg? Można iść tak po prostu do szpitala żeby zrobili?
    Raczej musisz powiedzieć, że coś się dzieje, np. czujesz skurcze.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Pixi super ze juz wygodniejsza sala :) może się trochę wyspisz przez te ostatnie dni.
    Ja kolejna noc ze budzę się po 1 i nie śpię do 4/5 do tego w nocy zgaga zabija :(
    Dziś jedziemy na giełdę po truskawki jutro będę robić zapas dżemu :D póki się jeszcze kulam

ex2buay3h02dl23a.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Pixi, bardzo, bardzo to lubię! Dobrze, że w końcu trafiłaś na salę w normalnych warunkach. Już wiesz kiedy dokładnie będzie cc?
    Mini, jak robisz dżem?:) Szczerze mówiąc nigdy nie robiłam, a wczoraj zamroziłam tylko pudełeczko truskawek :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Raczej musisz powiedzieć, że coś się dzieje, np. czujesz skurcze.
    Nie no oczywiście chodzi mi o to jak mam takie bóle brzucha a nie tak bez niczego.

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, acard odstawilam we wtorek a chcą by upłynęło min. 7_10 dni więc sądzę, że to będzie połowa 37 Tc.
    Taaak Mini jak robisz dżem??, ale mam mega ochotę na truskawki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 09:54

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ