X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    O boze same problemy Melbusia :( mojej nalej tetno ucieka i tylko mnie stresuje :/

Pixi super ze zadowolona jesteś :)

Ja dzis pierwszy raz wiesiolek i herbatka z lisci malin, zobaczymy :)

Maz zabral starsza i pohechali do domu, a ja z mlodsza u mamy w razue jakbym musiala w szpitalu zistac to moja babcia bedzie pilnowac mlodej, bo starsza juz do przedszkola idzie :)
    A na co pijesz teraz już te liście malin i wiesiołka?

klarunia1978 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja po ostatniej akcji z twardnienia mi boję się tej herbaty z malin... ;( A mam już kupiona.

To zacznij pic pozniej. Macica cwiczy i stad twardnienia ja tez mam ale spokojnie do tego podchodze. Fakt czuje ze mocniej sie stawia ale to nie porod :p

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Melbusia, Ty w Zdrojach? Kurczę, pierwszy raz słyszę, że kontakt z chemia może zmienić późniejszy rytm bicia serca malucha. Nie kumam. Dobrze, że to KTG masz później, trzymam kciuki.
    Tak, w zdrojach. Ja też w życiu o tym nie słyszałam. Ale nie miałam żadnego kontaktu z chemią. Nie wiem skąd to :-(

Ula musiałaś strasznie to przejść, domyślam się co czułaś. Ja przy wodonerczu już zwijalam się z bólu :-( nerki paskudne są.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, z tą chemią to pewnie zależy na kogo co działa. No i nie jest powiedziane, ze przez to. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy :) Jesteś melbusia w szpitalu także jakby coś się działo to myślę, że szybko będą działać.

Ja o tydzień myję łazienkę (mam taki biały cif do łazienki) bez rękawiczek bo po prostu nie umiem pracować w rękawiczkach :/
    Tak mam od zawsze, odpukać ktg zawsze było ok.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Tak, w zdrojach. Ja też w życiu o tym nie słyszałam. Ale nie miałam żadnego kontaktu z chemią. Nie wiem skąd to :-(

Ula musiałaś strasznie to przejść, domyślam się co czułaś. Ja przy wodonerczu już zwijalam się z bólu :-( nerki paskudne są.

No powiem Ci, że to była masakra... Strasznie bałam się że w tje ciązy też mogę złapać.

A może to przez upały, twoje nadciśnienie albo ogólnie młody ma słabszy dzień?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, dobrze, że pod kontrolą jesteś. Jeśli i to KTG wyjdzie takie sobie, to może poproś o konsultację z lekarzem? Ale wierzę, że będzie dobrze. Ja za tydzień we wtorek mam się stawić w poradni patologii ciąży tam, ale nie wiem, czy tak od razu mnie zostawia, pewnie poczekaja do 2.07., tak lekarz obstawial.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 13:37

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata z lisci malin ma pomoc w pracy macicy i ew skricic 2faze, wiesiolek uelastycznia i tez ma wspomoc porod tylko trzeba i herbate i wiesiolka kilka tygodni brac

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastraszyłyście mnie tą chemią. U nas nowe meble i generalne porządki mieszkanka, więc troche tej chemii jest, chciałam dziś łazienkę sama wysprzątać a teraz pękam :)... K chciał malowanie jeszcze robić bo jak poprzestawialiśmy meble to jakieś ślady na ścianie powychodziły i że dziecko nie bd z takimi ścianami spać..
    Ja puchnę jak balonik w te upały bez powodu, chyba takie uroki mety, krążenie w nogach to jakaś fikcja, pić trzeba dużo bo zorientowałam się że jak zapomnę o piciu to potem cierpię.
    Czytałam o tej herbatce i wiesiołku, na wizycie za tydzień spytam moją gin bo nie chcę nic bez konsultacji brać.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek co do malowania ścian w ciąży, to mój gin uprzedzal, że jeśli jakieś malowanie, to mam nie przebywać w świeżo malowanym i środków typu domestos nie używać. Nie robiłam tego, a malowania u nas nie było żadnego.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam poprosić jeszcze raz o posłuchania tętna. Dalej jest dziwne. Położna nazwała to "wypadaniem tętna płodu". Ale nic konkretnego nie powiedziała. Upiera się przy tych chemikaliach. Ciężko się nią dogadać :-/ ok 16 godz ktg będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 14:45

l22n6iyek016fbg8.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, ja nie mam jeszcze nic do szpitala, nic dla Małej oprócz Linomagu. Stąd moje pytanie, gdzie kupiłaś koszule, bo fajnie wyglądają, nie jak te z misiami czy innymi cudami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 15:03

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Poszłam poprosić jeszcze raz o posłuchania tętna. Dalej jest dziwne. Położna nazwała to "wypadaniem tętna płodu". Ale nic konkretnego nie powiedziała. Upiera się przy tych chemikaliach. Ciężko się nią dogadać :-/ ok 16 godz ktg będzie

Z tym wypadaniem Melbusia to dlatego, że się młoda rusza to pelota gubi niunie Twoja.
    Mam tak samo z chłopakami, co chwila sygnał ucieka i ktg czasem trwa po 3 godz. Zanim dobry zapis będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 15:13

• Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A masz to od dzisiaj? Czy już wcześniej? Kurcze... Może od chemikaliów ze szpitala, skoro dzisiaj się zaczęło, a jesteś tam już 3 dzień?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ja bym cisnęła lekarza na obchodzie. Niech zrobią dodatkowe usg.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Z tym wypadaniem Melbusia to dlatego, że się młoda rusza to pelota gubi niunie Twoja.
    Mam tak samo z chłopakami, co chwila sygnał ucieka i ktg czasem trwa po 3 godz. Zanim dobry zapis będzie.
    Pixi właśnie młoda się dziś słabo rusza, a w nocy była ruchliwa bardzo. Ale może masz rację, może niepotrzebnie panikuję. Poczekam na ktg.

Nalia mam dziś tak pierwszy raz, wyszło rano jak badali o 6.

Muszę wziąć na wstrzymanie, bo osiwieję.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wszystko jest ok i dzidzius tak reaguje na upały ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia Ja tez bym poprosiła o konsultacje z lekarzem w tym temacie. Czasem jest ciężko się dogadać z poloznymi. Jak byłam w kwietniu to jedna tak nagadala dziewczynie z sali, że ta się w ciągu pół godziny wypisala na własne żądanie.
    Obkupilam się truskawkami i malinami. Z malin juz zrobiłam mus, bedzie idealnie na zimę do kaszek dla młodego :)

PixiDixi, katka84, Urszulka89, melbusia88, karolcia87, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Melbusia Ja tez bym poprosiła o konsultacje z lekarzem w tym temacie. Czasem jest ciężko się dogadać z poloznymi. Jak byłam w kwietniu to jedna tak nagadala dziewczynie z sali, że ta się w ciągu pół godziny wypisala na własne żądanie.
    Obkupilam się truskawkami i malinami. Z malin juz zrobiłam mus, bedzie idealnie na zimę do kaszek dla młodego :)

Ja czekam na swoje (tzn teściowej) malinki. To zrobimy sok, jest fajny do kaszek. Tak samo jak sok z truskawek - wypróbowałam na starszej ;)

Co do położnych to też bym zapytała lekarza. Czasami jak one się uprął na coś to nie ma mocnych.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety w tym roku brak malin i truskawek :/ wiec musze się posiłkować z giełdy. Jak będę się ok czuła to dokupie truskawek i tez z nich zrobię mus.
    Dziewczyny a mam takie pytanie- macie takie uczucie rozpierania w pochwie? Bo mam wrażenie ze mam główkę w kroczu. Oj boje się ze zamiast za dwa tyg cc będzie wcześniej.

ex2buay3h02dl23a.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini, miewam takie uczucie czasem, nie trwa to bardzo długo, ale faktycznie tak, jak opisujesz, jakby młody pchal się. Nie wiem, co to. Pewnie to normalne. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 17:33

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ