X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    O boze same problemy Melbusia :( mojej nalej tetno ucieka i tylko mnie stresuje :/

Pixi super ze zadowolona jesteś :)

Ja dzis pierwszy raz wiesiolek i herbatka z lisci malin, zobaczymy :)

Maz zabral starsza i pohechali do domu, a ja z mlodsza u mamy w razue jakbym musiala w szpitalu zistac to moja babcia bedzie pilnowac mlodej, bo starsza juz do przedszkola idzie :)
    A na co pijesz teraz już te liście malin i wiesiołka?

klarunia1978 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja po ostatniej akcji z twardnienia mi boję się tej herbaty z malin... ;( A mam już kupiona.

To zacznij pic pozniej. Macica cwiczy i stad twardnienia ja tez mam ale spokojnie do tego podchodze. Fakt czuje ze mocniej sie stawia ale to nie porod :p

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Melbusia, Ty w Zdrojach? Kurczę, pierwszy raz słyszę, że kontakt z chemia może zmienić późniejszy rytm bicia serca malucha. Nie kumam. Dobrze, że to KTG masz później, trzymam kciuki.
    Tak, w zdrojach. Ja też w życiu o tym nie słyszałam. Ale nie miałam żadnego kontaktu z chemią. Nie wiem skąd to :-(

Ula musiałaś strasznie to przejść, domyślam się co czułaś. Ja przy wodonerczu już zwijalam się z bólu :-( nerki paskudne są.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, z tą chemią to pewnie zależy na kogo co działa. No i nie jest powiedziane, ze przez to. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy :) Jesteś melbusia w szpitalu także jakby coś się działo to myślę, że szybko będą działać.

Ja o tydzień myję łazienkę (mam taki biały cif do łazienki) bez rękawiczek bo po prostu nie umiem pracować w rękawiczkach :/
    Tak mam od zawsze, odpukać ktg zawsze było ok.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Tak, w zdrojach. Ja też w życiu o tym nie słyszałam. Ale nie miałam żadnego kontaktu z chemią. Nie wiem skąd to :-(

Ula musiałaś strasznie to przejść, domyślam się co czułaś. Ja przy wodonerczu już zwijalam się z bólu :-( nerki paskudne są.

No powiem Ci, że to była masakra... Strasznie bałam się że w tje ciązy też mogę złapać.

A może to przez upały, twoje nadciśnienie albo ogólnie młody ma słabszy dzień?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, dobrze, że pod kontrolą jesteś. Jeśli i to KTG wyjdzie takie sobie, to może poproś o konsultację z lekarzem? Ale wierzę, że będzie dobrze. Ja za tydzień we wtorek mam się stawić w poradni patologii ciąży tam, ale nie wiem, czy tak od razu mnie zostawia, pewnie poczekaja do 2.07., tak lekarz obstawial.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 13:37

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata z lisci malin ma pomoc w pracy macicy i ew skricic 2faze, wiesiolek uelastycznia i tez ma wspomoc porod tylko trzeba i herbate i wiesiolka kilka tygodni brac

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastraszyłyście mnie tą chemią. U nas nowe meble i generalne porządki mieszkanka, więc troche tej chemii jest, chciałam dziś łazienkę sama wysprzątać a teraz pękam :)... K chciał malowanie jeszcze robić bo jak poprzestawialiśmy meble to jakieś ślady na ścianie powychodziły i że dziecko nie bd z takimi ścianami spać..
    Ja puchnę jak balonik w te upały bez powodu, chyba takie uroki mety, krążenie w nogach to jakaś fikcja, pić trzeba dużo bo zorientowałam się że jak zapomnę o piciu to potem cierpię.
    Czytałam o tej herbatce i wiesiołku, na wizycie za tydzień spytam moją gin bo nie chcę nic bez konsultacji brać.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek co do malowania ścian w ciąży, to mój gin uprzedzal, że jeśli jakieś malowanie, to mam nie przebywać w świeżo malowanym i środków typu domestos nie używać. Nie robiłam tego, a malowania u nas nie było żadnego.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam poprosić jeszcze raz o posłuchania tętna. Dalej jest dziwne. Położna nazwała to "wypadaniem tętna płodu". Ale nic konkretnego nie powiedziała. Upiera się przy tych chemikaliach. Ciężko się nią dogadać :-/ ok 16 godz ktg będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 14:45

l22n6iyek016fbg8.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, ja nie mam jeszcze nic do szpitala, nic dla Małej oprócz Linomagu. Stąd moje pytanie, gdzie kupiłaś koszule, bo fajnie wyglądają, nie jak te z misiami czy innymi cudami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 15:03

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Poszłam poprosić jeszcze raz o posłuchania tętna. Dalej jest dziwne. Położna nazwała to "wypadaniem tętna płodu". Ale nic konkretnego nie powiedziała. Upiera się przy tych chemikaliach. Ciężko się nią dogadać :-/ ok 16 godz ktg będzie

Z tym wypadaniem Melbusia to dlatego, że się młoda rusza to pelota gubi niunie Twoja.
    Mam tak samo z chłopakami, co chwila sygnał ucieka i ktg czasem trwa po 3 godz. Zanim dobry zapis będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 15:13

• Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A masz to od dzisiaj? Czy już wcześniej? Kurcze... Może od chemikaliów ze szpitala, skoro dzisiaj się zaczęło, a jesteś tam już 3 dzień?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ja bym cisnęła lekarza na obchodzie. Niech zrobią dodatkowe usg.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Z tym wypadaniem Melbusia to dlatego, że się młoda rusza to pelota gubi niunie Twoja.
    Mam tak samo z chłopakami, co chwila sygnał ucieka i ktg czasem trwa po 3 godz. Zanim dobry zapis będzie.
    Pixi właśnie młoda się dziś słabo rusza, a w nocy była ruchliwa bardzo. Ale może masz rację, może niepotrzebnie panikuję. Poczekam na ktg.

Nalia mam dziś tak pierwszy raz, wyszło rano jak badali o 6.

Muszę wziąć na wstrzymanie, bo osiwieję.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wszystko jest ok i dzidzius tak reaguje na upały ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia Ja tez bym poprosiła o konsultacje z lekarzem w tym temacie. Czasem jest ciężko się dogadać z poloznymi. Jak byłam w kwietniu to jedna tak nagadala dziewczynie z sali, że ta się w ciągu pół godziny wypisala na własne żądanie.
    Obkupilam się truskawkami i malinami. Z malin juz zrobiłam mus, bedzie idealnie na zimę do kaszek dla młodego :)

PixiDixi, katka84, Urszulka89, melbusia88, karolcia87, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Melbusia Ja tez bym poprosiła o konsultacje z lekarzem w tym temacie. Czasem jest ciężko się dogadać z poloznymi. Jak byłam w kwietniu to jedna tak nagadala dziewczynie z sali, że ta się w ciągu pół godziny wypisala na własne żądanie.
    Obkupilam się truskawkami i malinami. Z malin juz zrobiłam mus, bedzie idealnie na zimę do kaszek dla młodego :)

Ja czekam na swoje (tzn teściowej) malinki. To zrobimy sok, jest fajny do kaszek. Tak samo jak sok z truskawek - wypróbowałam na starszej ;)

Co do położnych to też bym zapytała lekarza. Czasami jak one się uprął na coś to nie ma mocnych.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety w tym roku brak malin i truskawek :/ wiec musze się posiłkować z giełdy. Jak będę się ok czuła to dokupie truskawek i tez z nich zrobię mus.
    Dziewczyny a mam takie pytanie- macie takie uczucie rozpierania w pochwie? Bo mam wrażenie ze mam główkę w kroczu. Oj boje się ze zamiast za dwa tyg cc będzie wcześniej.

ex2buay3h02dl23a.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini, miewam takie uczucie czasem, nie trwa to bardzo długo, ale faktycznie tak, jak opisujesz, jakby młody pchal się. Nie wiem, co to. Pewnie to normalne. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 17:33

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ