X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedzie z szuflada to pewnie bedzie na tyle ciezkie ze bedzie ok. Z tym Radek X jest tak ze mimo ze polozylismy materac, ktory tez swoje wazy, to i tak jakies takie niestabilne.
    Ja duzo rzeczy biore z internetu a pozniej oddaje jak cos mi sie nie spodoba:) ze smyka masz darmowa dostawe itp do sklepu.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Melbusia, ale masz atrakcje na koniec.. Najważniejsze jednak, że lekarz nie widzi wielkiego problemu w tym wypadaniu. U mnie było coś takiego widoczne na normalnych wizytach przez jakiś czas. Jednak teraz ani śladu po tym :)
    Pixi, cieszę się że zapewnili Ci lepsze warunki. To nie jest najważniejsze, ale jednak miło :)
    Nalia, puchnieciem chyba nie ma się co przejmować w tak ciepły dzień jak dzisiaj, szczegolnie że to ciśnienie Twoje niskie :) niestety - jest to nieprzyjemne ale raczej nie zwiastuje zatrucia ciążowego.

Dziewczyny, myślicie że na moim etapie warto jeszcze pić herbatę z liści malin? Bo podobno pije się ją dobrych kilka tygodni, żeby cokolwiek zadziałała a ja trochę przyspałam z tematem..
    Też sie dzisiaj nad tym zastanawialam i stwierdzilam ze jutro kupuje herbate z lisci malin,do tego wiesiolka i zaczynam stosowac. Niewazne czy rzeczywiscie pomoze czy nie ale mi bardzo dobrze robi to na glowe jak cos dzialam w kierunku usprawnienia porodu. Zmniejsza sie moj lek. Tak samo mam z tym balonikiem,dzisiaj urodzilam 30 cm i super sie z tym czuje :)
    Dziewczyny,wam tez na tej koncowce tak waga szybuje do gory? Ja az sie boje ostatnio wchodzic,w poprzedniej ciazy przytylam w sumie 12 kg a teraz mam juz 18 na plusie i takim tempem jak dalej podje to bedzie chyba ponad 20...

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie wazylam ostatnio

• Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Też sie dzisiaj nad tym zastanawialam i stwierdzilam ze jutro kupuje herbate z lisci malin,do tego wiesiolka i zaczynam stosowac. Niewazne czy rzeczywiscie pomoze czy nie ale mi bardzo dobrze robi to na glowe jak cos dzialam w kierunku usprawnienia porodu. Zmniejsza sie moj lek. Tak samo mam z tym balonikiem,dzisiaj urodzilam 30 cm i super sie z tym czuje :)
    Dziewczyny,wam tez na tej koncowce tak waga szybuje do gory? Ja az sie boje ostatnio wchodzic,w poprzedniej ciazy przytylam w sumie 12 kg a teraz mam juz 18 na plusie i takim tempem jak dalej podje to bedzie chyba ponad 20...
    Ja mam jakieś skoki wagi właśnie na koniec, że jednego dnia ważę 69.6, a drugiego 70.4 i widzę, że mam spuchnięte nogi i dłonie... Nie wiem, czy to upaly, czy woda się zatrzymuje sama z siebie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia masz rzeczywiście jeszcze atrakcję na koniec ale nic się nie martw jesteś w szpitalu i nie pozwolą żeby coś wam się stało.

Co do łóżeczka ja klupś radek III ale nie wiem jakie jest bo jest jeszcze w kartonie.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy takie łóżeczko:
    https://mamaania.com.pl/Biale-Lozeczko-tapczanik-2w1-MALO-z-szuflada-i-barierka

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:

Taaaak, ja chyba każdego dnia teraz mam więcej na wadze.. Przeraża mnie to!

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem rozpakowana!!!.Na sali pooperacyjne, chłopaki się grzeją w inkubatorkach. Waga 2450 i 2850,wzrost 49 i 50 cm. Janek (wiekszy) ma jakieś kłopoty z oddychaniem, ale wierzę, że to przejściowe. Urodzili się o 20.30 i 20.32.
    Jak dojdę do siebie to zdam relacje:) buziaki!

olcia87, Kaktus93, kkarolina89, Kinga40, Decadence, blama, krooolik, terka, karolcia87, mięsko, anecz_kaa, cuddlemuffin, Duzaa, melbusia88, katka84, magdis, Urszulka89, MałaCzarna1988, Loczek2018, Ania1003, Carolline, marta258, kashanti, Britty, shadee, Mini89, Mmargotka lubią tę wiadomość

• Ove Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też waga szybie w górę - conajmniej 1-1,5 kg na plusie w tydzień...

Co do łożeczka to my mamy woodies z kółkami właśnie i wydaje się stabilne i ładnie wykonane :)

Dziewczyny a ja popytam o wozek: czy ktoś z Was/ waszych znajomych korzystał z joie mytrax w wersji z gondolą? Podoba mi się ten wózek ale mega się boję o amortyzację na naszych polskich drogach.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja sie nie wazylam ostatnio
    ja mam takie łożeczko :)
    https://arus.pl/lozeczko-z-szuflada-tapczanik-sofia-ii-biala-1988.html
    bardzo polecam, służyło 2 lata starszej córce teraz będzie młodszej :)
    Jest bardzo stabilne, ma funkcję tapczanika.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi kochana gratulacje!!! :) świetna wiadomość!! Te problemy z pewnością są tylko chwilowe, zaraz będziesz tuliła swoich chłopców! :) trzymam kciuki za Waszą trójkę i zazdroszczę bardzo :)
    Koniecznie się odezwij jak już dojdziesz do siebie! :**

l22nsg188x4pwv1x.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jestem rozpakowana!!!.Na sali pooperacyjne, chłopaki się grzeją w inkubatorkach. Waga 2450 i 2850,wzrost 49 i 50 cm. Janek (wiekszy) ma jakieś kłopoty z oddychaniem, ale wierzę, że to przejściowe. Urodzili się o 20.30 i 20.32.

Gratulacje!!!! :) :) :) Zazdroszczę, że już masz szczęścia "na zewnątrz" :)

A mnie od ponad godziny męczą bóle krzyżowe, a jak chodzę to mam wrażenie, że główka wciska się w calej miednicy. Wzięłam dodatkowy magnez, bo nospy nie mam akurat już.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, gratulacje!! Że ja wczoraj nie widziałam wiadomości jak wysłałam swoją :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi - gratulacje!!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi gratulacje :****

Dziewczyny, musiałam oddać mocz do analizy, ale nie wytrzymałam i musiałam iść siusiu o 4:15. Złapałam mocz i wsadziłam do lodówki. Będzie tam ok 2.5h zanim go zawiozę do laboratorium. Myślicie, że to ok? Wizytę mam w środę, więc jak wyjdą jakieś złe wyniki, to mogę jutro powtórzyć badanie jakby co.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pixi!! No to szybko poszło od przyjęcia. Na pewno wszytsko będzie dobrze :-) ja wczoraj miałam wizytę u położnej i super babka. Będę rodzic z nią w Chorzowie, już jesteśmy dogadane, zdecydowanie bezpieczniej będę się czuła niż przy pierwszym porodzie

karolcia87 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Pixi gratulacje :****

Dziewczyny, musiałam oddać mocz do analizy, ale nie wytrzymałam i musiałam iść siusiu o 4:15. Złapałam mocz i wsadziłam do lodówki. Będzie tam ok 2.5h zanim go zawiozę do laboratorium. Myślicie, że to ok? Wizytę mam w środę, więc jak wyjdą jakieś złe wyniki, to mogę jutro powtórzyć badanie jakby co.

Ciężko powiedzieć. W lodówce powinno byc ok, ale moze byc tak ze z racji przeczekania (gdziekolwiek) jakies pojedyncze bakterie mogą byc. Takie trochę wróżenie ;) z drugiej strony oni tez trzymają to w labie przecież ileś czasu zanim zaniosa...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Ogromne gratulacje! :D teraz będzie juz tylko lepiej :) z małym na pewno to tylko chwilowo, zaraz będzie wszystko w normie i będzie można sie cieszyć sobą na maxa :D
    No i zazdrość troszkę że Ty już po wszystkim... ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ogromne gratulacje i zdrówka dla całej Waszej trójeczki :)
    Nalia ja ostatnio jak szłam na badania to moje dziecko wstało przed 4 i też tak sikałam bo nie byłam w stanie przeczekać a zaniosłam dopiero przed 8. Dzisiaj będę miała wyniki, zobaczymy co tam powychodzilo.
    Krooolik też myślałam nad Siminem ale mój lekarz nie dawał mi gwarancji, że nie zrobią CC jak jego nie będzie i wybrałam Pyskowice bo tam mam szanse na naturalny poród.

krooolik lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to gratuluje!!! Daj znać jak sie czujecie! Super wiesci od rana i oby caly tydzien byl taki!

katka84 lubi tę wiadomość

‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ