LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaCzarna1988 wrote:Ja tez mam i są fajne jakosciowo. Ja akurat do porodu wybralam granatowa z serduszkiem - serduszko tez jes naszywane. I dwie koszule takie zwykle już do szpitala/domu.
Dziewczyny a bierzecie ze soba do szpitala cienkie szlafroki? Bo jak bedzie taki upal to nie wiem czy jest sens...
Szlafrok to jest to nad czym cały czas się zastanawiamja mam taki gruby zimowy, a nie mam zamiaru kupować jakiegoś specjalnego cienkiego na dwa dni
wiec chyba go zabiore, ale do auta, jak bedzie konieczność to mój mi podrzuci do sali
-
MałaCzarna1988 wrote:Ja tez mam i są fajne jakosciowo. Ja akurat do porodu wybralam granatowa z serduszkiem - serduszko tez jes naszywane. I dwie koszule takie zwykle już do szpitala/domu.
Dziewczyny a bierzecie ze soba do szpitala cienkie szlafroki? Bo jak bedzie taki upal to nie wiem czy jest sens...
Raczej biorę, mam taki cienki. Mało miejsca w walizce zajmuje więc czemu nie
-
Aneczka ja mam modern cot ale bez szuflady i jest ok
jedyne czego mozna sie czepic to sposobu wyjmowania szczebelek. Tez sa na sprezynach ale nie taki fajny system jak w Klupsiu. Z drugiej strony tylko raz wyjmujesz szczebelki i tyle Cie one obchodzą
-
kkarolina89 wrote:Bóle krzyżowe to tak jak podczas okresu, kiedy boli kosc krzyżowa
mnie przy tym plecy nie bolą, a już na 100% nie okolica nerek
w nocy dzis jak miałam, to wiedziałam kiedy jest skurcz, bo nagle ni z tego ni z owego ból narastał (razem z napięciem brzucha), a po jakiejs 1-2 minutach puszczał. Ja jestem na 100% pewna, że to to, bo przez całą ciążę nie mam problemów z plecami, a te bóle krzyżowe pojawiała się tylko późnym wieczorem.
Co do koszul też mam tej firmy i są super! Szlafrok też tam kupiłam ale jeszcze nie wiem czy go zabiorę. Mam jeszcze kilka bodziakow od nich i tez jakościowo całkiem fajne a cena zachęcaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 09:29
-
Pixi, gratuluję super chłopaków! Ale bodyguardow masz na przyszłość.
Melbusia, mam ogromną prośbę, nie mogę od trzech dni dodzwonić się do poradni patologii ciąży w Zdrojach, jest komunikat, że numer nie istnieje, dzwoniłam na IP, ale mnie zbyli, czy mogłabyś zapytać którąś położna, czy numer 9148806528 jest dobry, a jeśli tak, to o co kaman?
Edit: już wyjaśniłam u ginki. Trzymam kciuki, żeby szybko wypuścili.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 09:47
-
Hmm belly dzis swiruje, post sie nie zapisal, wiec jeszcze raz- dzięki za kciuki, udalo sie! Malutka leży główką w dół, jest szansa, ze juz tak zostanie, wiec czekamy na porod sn! Maz sie zesttesowal i chce juz ze mna pozycje do porodu cwiczyc:) bo juz sie oswoil z mysla ze cc wyznaczonego dnia i raz dwa po wszystkim a teraz znow wielka niewiadoma.
Duzaa, Vanilka, Kaktus93, Decadence, karolcia87, marta258, Loczek2018, MałaCzarna1988, Ove, katka84 lubią tę wiadomość
-
Pixi super wiesci! gratuluje chlopaków
Melbusia oj Ty to sie nie nudzisz w tej ciazy ciagle jakies atrakcje. Mam nadzieje ze teraz juz wszytko bedzie dobrze.
Aneczkaa my mamy lozeczko z szuflada drewniane zamawiane na Arusiowo.pl plecam solidne nie jest bardzo drogie( my z posciela i lepszym materacem i przesylka dalismy 650zł) i wysylka tez ekspresowo 2 dni i lozeczko bylo u mnie.
Ja wczoraj przeszlam ciezka noc... ciagle dusznosci bol kregosupa zgaga oj dla mi popalic mała wczoraj. A mam pytanie co do puchniecia czy to normalne ze tylko lewa noge mam napuchnieta? i to nie jak kostka tylko nizej jak srodstopie.
-
krooolik wrote:W Siminie. Pierwszy raz rodziłam w Bytomiu i chociaż nie było źle, to więcej się tam nie zdecyduje. Tu jeszcze super jest to, że wypisują najszybciej jak się da
Moja siostra bezie tam rodzić na koniec sierpnia. Mogłabyś mi napisać na priv jaka masz położna wybrana? -
Melbusia - wracaj już do domku, dość tych atrakcji
odnośnie szlafroków - nigdy nie chodziłam i kupować specjalnie nie mam zamiaru, mam nadzieję że jakoś bez niego przeżyjęweekend minął bardzo miło, choć wpadło dużo słodkiego, niezdrowego, waga skacze jak szalona, moje nogi wciąż nie wyglądają jak moje... Chciałam ubrać ostatnio sukienkę ale po przejściu kilku metrów poczułam, że to nie był najlepszy pomysł, uda się o siebie ocierają
dziś z rana zafundowałam sobie hennę i regulację brwi, w środę fryzjer ...
-
Pixi
Gratuluję zdrowych chłopaków, super że masz już ich po tej stronie brzuszka
Cuddlemuffin
Super że się udało i malutka leży prawidłowo, więc teraz poród sn jak najbardziej
Jeżeli chodzi o szlafrok to ogólnie nie korzystam chociaż mam jeden grubszy bardziej na zimę i tylko wtedy parę razy założę przy mrozach. Przy Antosiu w szpitalu wystarczyła sama koszula a rodziłam latem i teraz też raczej będzie gorąco więc tym bardziej szlafrok się nie przyda.
-
Dziewczyny, pytanie odnośnie pomiarów USG. Mojej koleżance trzech lekarzy zawyzylo wagę córki o ponad 700 gramów. Tłumaczyła mi, że miała dość sporo wód, w normie, ale sporo, no i stąd taki pomiar. Czy to możliwe? Myślałam, że mój dziec taki duży, a wody w górnej granicy, więc nie wiem teraz, jak jest.