X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szlafroka to chyba na lato lepsza cienka bluza na zamek zwłaszcza jak ktoś nie ma zwyczaju używać szlafroka na co dzien.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy miałyście w ciąży podwyższone mcv i mch?

Mch jesli wykracza poza normę (w zależności w która stronę) oznacza w jakims stopniu niedobor czegos- poniżej normy- żelaza, powyżej normy - witB12 i/lub kwasu foliowego.
    Ale maleńkie odstępstwa faktycznie można olać ;) oczywiście patrzeć na dietę ale i tak to robimy wiec spoko ;) martwiłabym sie jedynie przy mocnych odstępstwach ;)
    Mcv nie pamiętam o co chodziło :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Co do szlafroka to chyba na lato lepsza cienka bluza na zamek zwłaszcza jak ktoś nie ma zwyczaju używać szlafroka na co dzien.

Ja szlafroka nie biorę. Nie znoszę tego dziada nosić :D nie wygodne to i dziwne :D o to ze będzie mi zimno w lipcu jakos sie nie boje :D
    Wezmę bluzę gdyby jednak temperatura oszalała ale nie szlafrok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zaglądam nadrabiam i tu taka niespodzianka.
    Pixi gratulacje! Dużo zdrowia i radości dla was wszystkich.
    Jeśli chodzi o szlafrok to podobno na położnictwo i oddziale noworodkowym jest zwykle bardzo ciepło a jeszcze dodatkowo to jest środek lata dlatego myślę że nie jest konieczny chociaż ja osobiście na codzień go używam bo lubię i mam spakowany

• Nalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mch jesli wykracza poza normę (w zależności w która stronę) oznacza w jakims stopniu niedobor czegos- poniżej normy- żelaza, powyżej normy - witB12 i/lub kwasu foliowego.
    Ale maleńkie odstępstwa faktycznie można olać ;) oczywiście patrzeć na dietę ale i tak to robimy wiec spoko ;) martwiłabym sie jedynie przy mocnych odstępstwach ;)
    Mcv nie pamiętam o co chodziło :P
    Ja mam.witamine B12 i kwas foliowy w suplemencie swoim, więc sądzę, że to nie to. :) Poza tym B12 jest głównie w mięsie, jajkach i mleku, a tego jem dużo. :) Może trochę mało kwasu foliowego... Ale w suplemencie mam go aż 800 i cała ciążę było ok.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny, pytanie odnośnie pomiarów USG. Mojej koleżance trzech lekarzy zawyzylo wagę córki o ponad 700 gramów. Tłumaczyła mi, że miała dość sporo wód, w normie, ale sporo, no i stąd taki pomiar. Czy to możliwe? Myślałam, że mój dziec taki duży, a wody w górnej granicy, więc nie wiem teraz, jak jest.
    Wiesz co, nie wiem czy to z powodu wód, ale jak byłam w szpitalu, to była dziewczyna, która miała wielowodzie (ago chyba ok 30, potem spadło na 22) i jej dziecko wychodziło 3 tyg za duże.

Decadence lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Wiesz co, nie wiem czy to z powodu wód, ale jak byłam w szpitalu, to była dziewczyna, która miała wielowodzie (ago chyba ok 30, potem spadło na 22) i jej dziecko wychodziło 3 tyg za duże.
    Tylko właśnie pytanie, czy ono takie duże jest serio, bo tak może być, czy pomylili się w pomiarze przez tą dużą ilość wód. Kiedyś czytałam, że wody działają jak soczewka powiększająca, ale myślałam, że to bzdura. A tu masz.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Tylko właśnie pytanie, czy ono takie duże jest serio, bo tak może być, czy pomylili się w pomiarze przez tą dużą ilość wód. Kiedyś czytałam, że wody działają jak soczewka powiększająca, ale myślałam, że to bzdura. A tu masz.
    A ile waży Twój dzidziuś? Może będzie z tych większych, ale nie aż tak duży?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu miał 3 kg. Ogólnie nie martwię się tym, tylko ciekawa jestem, czy faktycznie przez ilość wód wynik może być przeklamany. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja mam.witamine B12 i kwas foliowy w suplemencie swoim, więc sądzę, że to nie to. :) Poza tym B12 jest głównie w mięsie, jajkach i mleku, a tego jem dużo. :) Może trochę mało kwasu foliowego... Ale w suplemencie mam go aż 800 i cała ciążę było ok.

Ja tylko mowie co w miarę wiem ;)
    Dziecko teraz pobiera dużo rzeczy, to ze miałaś cala ciąże ok to super ;) ale teraz na koniec lekkie niedobory mogą sie pojawiać (mam to samo tylko właśnie z zelazem ;) )
    Ale jesli to niewielka różnica to spokojnie, wszystko w porządku ;)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja tylko mowie co w miarę wiem ;)
    Dziecko teraz pobiera dużo rzeczy, to ze miałaś cala ciąże ok to super ;) ale teraz na koniec lekkie niedobory mogą sie pojawiać (mam to samo tylko właśnie z zelazem ;) )
    Ale jesli to niewielka różnica to spokojnie, wszystko w porządku ;)
    Hm... Może faktycznie? Zapytam o ten kwas foliowy i B12 lekarza w środę :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Tydzień temu miał 3 kg. Ogólnie nie martwię się tym, tylko ciekawa jestem, czy faktycznie przez ilość wód wynik może być przeklamany. :)

Jesli wagę określa sie na podstawie pomiarów a woda potrafi zakłamać widok to mysle ze jest to możliwe ;)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Generalnie USG na zapas +/- 300-500g, więc spokojnie. :D moja koleżanka miała urodzić 4200, a urodziła 3600 :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jestem rozpakowana!!!.Na sali pooperacyjne, chłopaki się grzeją w inkubatorkach. Waga 2450 i 2850,wzrost 49 i 50 cm. Janek (wiekszy) ma jakieś kłopoty z oddychaniem, ale wierzę, że to przejściowe. Urodzili się o 20.30 i 20.32.
    Jak dojdę do siebie to zdam relacje:) buziaki!

Gratuluje Pixi! Sciskam Was mocno! Az mi sie lezka zakrecila po Twojej wiadomosci..

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi gratulacje, swietna wiadomosc! :-)
    Wracaj do siebie i duuzo zdrowka dla maluszkow. Ale Ci zazdroszcze mozesz juz tulic dotykac i patrzec na swoje malenstwa.

Cuddlemuffin Twoja mala lubi trzymac w napieciu ;-) super ze sie obrocila.

Szlafrok biore do szpitala, nie wiem czy wogole go uzyje ale niech bedzie. Ja mam bawelniany.

Mnie tez od rana wywala z belly, nie mialam nawet jak pogratulowac :-/

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin, fantastycznie, że mała się obróciła! Rozumiem, że sama z siebie bez ingerencji lekarzy? Czułaś jakoś ten obrót albo różnicę w ruchach w ostatnich dniach? Który u Was teraz tydzień? Dajesz nadzieję, bo póki co ja dalej zostałam na placu boju z dzieciątkiem ułożonym pośladkowo.

Co do koszul to ja mam dwie z dolce sonno i kupiłam tam też cienki szlafrok.
    Generalnie szlafroki lubię, w domu mam dwa grubsze, dlatego tak czy inaczej przyda mi się jeden cienki :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Cuddlemuffin, fantastycznie, że mała się obróciła! Rozumiem, że sama z siebie bez ingerencji lekarzy? Czułaś jakoś ten obrót albo różnicę w ruchach w ostatnich dniach? Który u Was teraz tydzień? Dajesz nadzieję, bo póki co ja dalej zostałam na placu boju z dzieciątkiem ułożonym pośladkowo.

Co do koszul to ja mam dwie z dolce sonno i kupiłam tam też cienki szlafrok.
    Generalnie szlafroki lubię, w domu mam dwa grubsze, dlatego tak czy inaczej przyda mi się jeden cienki :)
    U mnie też nadal pośladki :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wciąż fikołki, raz główka w dół - na drugi dzień pośladkowo, potem jakoś w bok
    mam prawdziwego wiercipiętę ....
    lekarz mówi żeby się jeszcze nie stresować, że w każdej chwili wciąż może zmienić pozycję więc na razie się nie spinam

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie glowkowo było dwa tygodnie temu a teraz się okaże we czwartek bo mały odstawiał dzikie harce ostatnio i mógł się przestawić.
    Koszule nocne mam trzy dwie rozpimane jedną zwykłą do ktorej nie mam sentymentu i w razie czego może trafić po prostu do kosza.
    Dzisiaj wyciagnelam wszytkie ubranka z bagażu bo w moim szpitalu tylko na wyjście można mieć swoje.
    Co do wagi z usg nie ufam jej bo znam kilka osób z mocnym przekłamanie.
    Mam nawet koleżanke której zrobili cc bo dziecko miała mieć ponad cztery kilo. Okazało się że miało 3100 i mogła spokojnie urodzić sn.

• Ove Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mocno się wierci, ale albo kopie nogami albo wypycha główkę, także jestem pewna jego położenia. Najbardziej martwi mnie to, że od 28tc ani razu się nie przekręcił :(

Oczywiście czytałam różne strony i teraz się zastanawiam, czy
    a) moja miednica jest dobrze zbudowana - może ja mu uniemożliwiam ten przewrót...
    b) czy maluszek na pewno zdrowy

no i boję się, że przez to położenie mogą być jakieś problemy z bioderkami... tak wczoraj wyczytałam :( Zdecydowanie za dużo internetów, bo zaczynam się coraz bardziej martwić i panikować...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ