LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ove zdecydowanie za duzo czytasz. Wyluzuj troche
moj maluszek caly czas byl poprzecznie ulozony. Dopiero od niedawna obrocil sie glowka a i tak lekarz powiedzial ze jego polozenie moze ulec zmianie.
Osobiscie nie slyszalam zeby ulozenie mialo wplyw na zdrowie maluszka. -
Ove wrote:u mnie mocno się wierci, ale albo kopie nogami albo wypycha główkę, także jestem pewna jego położenia. Najbardziej martwi mnie to, że od 28tc ani razu się nie przekręcił
Oczywiście czytałam różne strony i teraz się zastanawiam, czy
a) moja miednica jest dobrze zbudowana - może ja mu uniemożliwiam ten przewrót...
b) czy maluszek na pewno zdrowy
no i boję się, że przez to położenie mogą być jakieś problemy z bioderkami... tak wczoraj wyczytałamZdecydowanie za dużo internetów, bo zaczynam się coraz bardziej martwić i panikować...
❤Ada&Pola❤
-
Ove wrote:u mnie mocno się wierci, ale albo kopie nogami albo wypycha główkę, także jestem pewna jego położenia. Najbardziej martwi mnie to, że od 28tc ani razu się nie przekręcił
Oczywiście czytałam różne strony i teraz się zastanawiam, czy
a) moja miednica jest dobrze zbudowana - może ja mu uniemożliwiam ten przewrót...
b) czy maluszek na pewno zdrowy
no i boję się, że przez to położenie mogą być jakieś problemy z bioderkami... tak wczoraj wyczytałamZdecydowanie za dużo internetów, bo zaczynam się coraz bardziej martwić i panikować...
Przypadkowo trafiłam na post Ove.
Ja w zeszłym roku urodziłam cc córeczkę która cała ciążę była ułożona pośladkowo. Dziecko od początku miało idealne bioderka, podobnie jak jego mama, czyli ja- ponad trzydziesci lat temu również byłam ułożona pośladkowo. Musisz być jedynie przygotowana na to,że będzie zalecenie wcześniejszego USG bioder, ale to raczej dmuchanie na zimne(tak mi neonatolog tłumaczył). I te problemy raczej dotyczą dziewczynek ułożonych pośladkowo. Nie martw się, dziecko się nie przekręciło bo po prostu jest leniwe, tak jak moje. Moja nadrabia teraz;)
Powodzenia!Nalia, MałaCzarna1988, Ove, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Vanilka wrote:Pixi super wiesci! gratuluje chlopaków
Melbusia oj Ty to sie nie nudzisz w tej ciazy ciagle jakies atrakcje. Mam nadzieje ze teraz juz wszytko bedzie dobrze.
Aneczkaa my mamy lozeczko z szuflada drewniane zamawiane na Arusiowo.pl plecam solidne nie jest bardzo drogie( my z posciela i lepszym materacem i przesylka dalismy 650zł) i wysylka tez ekspresowo 2 dni i lozeczko bylo u mnie.
Ja wczoraj przeszlam ciezka noc... ciagle dusznosci bol kregosupa zgaga oj dla mi popalic mała wczoraj. A mam pytanie co do puchniecia czy to normalne ze tylko lewa noge mam napuchnieta? i to nie jak kostka tylko nizej jak srodstopie. -
Decadence wrote:Dziewczyny, pytanie odnośnie pomiarów USG. Mojej koleżance trzech lekarzy zawyzylo wagę córki o ponad 700 gramów. Tłumaczyła mi, że miała dość sporo wód, w normie, ale sporo, no i stąd taki pomiar. Czy to możliwe? Myślałam, że mój dziec taki duży, a wody w górnej granicy, więc nie wiem teraz, jak jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 19:11
-
Wiecie co dziewczyny, macie zalozona karte Rossne w Rossmanie? Jakis czas temu znajoma z drogerii polecila mi zainstalowac aplikacje na tel bo sa korzystne promocje... i w sobote przyszlo mi na email ze mam do odbioru mala paczke pampersow premium care za 1gr. Wczesniej odebralam tak oliwke pielegnacyjna tez za 1gr.
To tak gdyby ktoras nie wiedzialaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 19:14
MałaCzarna1988, Loczek2018, Mmargotka lubią tę wiadomość
-
My po wizycie - mała waży 2436g i idzie na 3kg, jak nie urodzi się wcześniej, bo szyjka 13 mm. Będzie duuużo mniejsza od siostry (3,9 kg). Lekarz również stwierdził, że źle wyglądam, a zawroty głowy nie są normalne. Mam brać dodatkowo żelazo. Łożysko II stopień i jest ładne, wody płodowe w normie. Nic mi nie przybywa, na twarzy jak trup hehe. Ta dieta mnie dobije. Zobaczymy jak Pani diabetolog to ugryzie
NAstępna wizyta za 2 tygodnie.
Duzaa, Decadence, MałaCzarna1988, dżelka, magdis, marta258, Carolline, Loczek2018, krooolik lubią tę wiadomość
-
katka84 wrote:właśnie o tym pisałam parę dni temu, że mi zawyżyli wagę pierwszej córki o prawie pół kilo i miałam ogrom wód płodowych. I uważam, że ilość wód ma znaczenie w pomiarach tym niedokładnym urządzeniem, jakim jest usg.
A pamiętasz może, ile wód miałaś? Czy jeszcze w normie, czy już poza?
-
Decadence wrote:Wredny babsztyl. Ale dzięki za info.
-
Ove nie martw sie, może jeszcze fiknie- ja jakoś szczegolnie nie poczulam bo nie mam pojecia kiedy sie obrocila, za to to co uwazalam za glowe okazalo sie byc stopami, tak mi je wypycha bokiem ze robi sie tam duza twarda kula i myslalam, ze to glowa a tu zonk, glowa juz w miednicy. Ove moze u Ciebie tez tak jest, poczekaj cierpliwie do usg, może sie jeszcze obróci. U mnie wedlug belly 36+5, wg usg 36+1, doktor powiedzial, ze jest szansa, ze dzidzia juz zostanie w tej pozycji bo obnizylo mi sie dno macicy, tzn ze glowa jest juz gleboko w miednicy. Oby mial racje. Za 2,5 tygodnia jest pelnia ksiezyca, podobno duzo porodow zaczyna sie w pelnie, a u mnie to juz bedzie bliziutko terminu. Aha i jeszcze jedno, Ove masz skurcze? Bo podobno to jest dopiero sygnal dla dziecka zeby sie ustawic do wyjscia. Ja 2 tyg temu mialam na ktg te linie pokazujaca skurcze plaska w okolicy 15-20 a dzis kilka pikow do 70 nawet. Moze jeszcze i to jest jakis czynnik. Tez juz sie zamartwialam ze moja miednica na pewno jakas lewa albo z dzieckiem cos, ale nie, po prostu lubi matke trzymac w napieciu do ostatniej sekundy. Aha, wazy 3050g.kluska.
MałaCzarna1988, karolcia87, magdis, dżelka, Loczek2018, Ove, krooolik lubią tę wiadomość
-
Nalia wrote:To może za 2.5 tygodnia się posypiemy
u mnie to będzie 39tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 21:30