X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi gratulacje!!! Bardzo siė cieszę, że wszystko z Wami dobrze, a problemy z oddychaniem u takiego maluszka są częste, na szczęście zazwyczaj przejściowe. Jak poczujesz sie na siłach to opowiedz więcej. Pozdrawiam ciepło.

Dziewczyny prosze trzymajcie kciuki za nas dziś- o 9 mam wizyte w szpitalu, będzie decyzja czy obrót zewnętrzny czy cc. Tak bardzo się boję.. Nie wiem co wybrać, chce jak najlepiej dla Kluski, boje sie podjac zla dla niej decyzje..
    Caly weekend bylismy z mężem na szkole rodzenia i wiem, ze dalabym rade sprobowac sn, jestem gotowa psychicznie, mąż też, ale co jesli to tylko moje widzimisie a Kluska lezy w poprzek bo wymarzyla sobie cc? Wychodze z siebie z nerwów.

A pozniej jeszcze mam swojego gina i tez juz nasikalam do probowki, a wizyta o 16.spoko, juz nie raz tak mialam i nic sie z tym moczem nie dzieje a w lodowce to juz w ogole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 07:16

• Ove Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlymuffin, trzymamy kciuki! Daj znać co lekarz Ci powiedział :) u mnie synek tez ciągle w ułożeniu pośladkowym - już tracę nadzieje że się przekręci :( ja popytam w środę na wizycie mojego gin o obrót zewnętrzny, choć on mi już z góry zapowiedział ze przy takim ułożeniu to tylko cc.

Nalia w sprawie moczu to u nas w laboratorium trzeba dostarczy w ciągu maks 2h

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi wielkie gratulacje i jeszcze wieksza zazdrość że już ich masz! Z oddychaniem da radę! Czekamy na wieści jak już dojdziesz do siebie :)

Cuddlemuffin kciuki za Ciebie i Twoja kluseczke ale przede wszystkim za lekarzy żeby pomogli podjąć ta najwlasciwsza dla Was decyzję!

A mnie od wczoraj łapią takie silne bóle po prawej stronie pleców... Powiedzcie proszę jak wyglądają bóle krzyżowe? Bo strasznie się boję że to coś z nerka zwłaszcza że wyszło coś nie tak w moczu (a teraz czekam na wyniki posiewu) a może to mały coś ucisnal nie tak?

oar89jcggibdab41.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin kciuki! I żeby dzidzia zrobiła Ci psikusa i sama się obróciła do wizyty ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to cudownie, że masz już maluchy po tej stronie brzuszka :-) gratuluję! I zazdroszczę ;-) Na pewno poczułaś ulgę :-) oddychaniem się nie martw, to pewnie tylko trudniejsze początki, a zaraz wszystko będzie super :-) jak wrócę ze szpitala, to was uzupełnię na pierwszej stronie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jestem rozpakowana!!!.Na sali pooperacyjne, chłopaki się grzeją w inkubatorkach. Waga 2450 i 2850,wzrost 49 i 50 cm. Janek (wiekszy) ma jakieś kłopoty z oddychaniem, ale wierzę, że to przejściowe. Urodzili się o 20.30 i 20.32.
    Jak dojdę do siebie to zdam relacje:) buziaki!
    Pixi gratulacje kochana dużo buziaków dla was i odpoczywajcie maluszki dojdą do siebie ładna maja wagę wiec nie ma innej opcji :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jestem rozpakowana!!!.Na sali pooperacyjne, chłopaki się grzeją w inkubatorkach. Waga 2450 i 2850,wzrost 49 i 50 cm. Janek (wiekszy) ma jakieś kłopoty z oddychaniem, ale wierzę, że to przejściowe. Urodzili się o 20.30 i 20.32.
    Gratulacje oj jak ja się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło, ale miłe wiadomości z samego rana. Buziaki gorące Pixi dla Ciebie i maluchów.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Gratulacje Pixi!! No to szybko poszło od przyjęcia. Na pewno wszytsko będzie dobrze :-) ja wczoraj miałam wizytę u położnej i super babka. Będę rodzic z nią w Chorzowie, już jesteśmy dogadane, zdecydowanie bezpieczniej będę się czuła niż przy pierwszym porodzie

Ooo a gdzie w Chorzowie będziesz rodzić?

c55fflw1uez1iz08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Gratulacje!!! <3

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, gratulacje!!! Dawaj nam koniecznie w wolnych chwilach znać jak się czujecie :) Coś się zaczęło dziać że przyspieszyli cc? Miała być chyba najwcześniej w środę ze względu na acard?
    Cuddlemuffin, kciuki! Jeszcze są szanse że sama się dzidzia ułoży jak trzeba.
    Melbusia, jak tam sapomoczucie? Masz już wszystkie wyniki? Będziesz wychodzić czy na razie leżakujesz w szpitalu? To jest ten szpital w którym zamierzałaś rodzić?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi super wiadomosc! Gratulacje :) Janek na pewno sobie poradzi :)

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moczu to ja tez juz nie jestem w stanie przetrzymac cala noc bez siusiania. Probke moczu oddaje z rana, jedyne co jest nie tak to ciezar wlasciwy ale wtedy od razu mowie lekarziwi ze to nie jest mocz po calkowicie przespanej nocy tylko taki rozcienczony ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis dzięki, już jest lepiej. W nocy już nie wypadało tętno małej, teraz ktg się ładne pisze. Jeszcze leżakuję, ale właśnie był obchod, posiew ujemny wyszedł, więc jeszcze usg, badanie i jeśli będzie ok, to dziś do domku. Trzymajcie kciuki.

anecz_kaa, Decadence, Nalia, Mmargotka lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awww! Pixi! :D Kurde tak coś przeczuwałam, myślałam nad Tobą wczoraj wieczorem :D... Gratulacje! Buziaki dla Was i zdrówka dużo! :) czekamy na relację jak troche okrzepniecie :)

Królik - Dolce Sonno, zaplacilam 91,- za 3koszule + paczkomat inpost. Polecam, polski producent, bawełna, jakościowo fajne, z napami, przed kolanko, na krótki rękaw, wzory fajne.
    Link na allegro Dolce_Sonno i link na ich firmową stronę Dolce_Sonno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 09:01

krooolik lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Magdis dzięki, już jest lepiej. W nocy już nie wypadało tętno małej, teraz ktg się ładne pisze. Jeszcze leżakuję, ale właśnie był obchod, posiew ujemny wyszedł, więc jeszcze usg, badanie i jeśli będzie ok, to dziś do domku. Trzymajcie kciuki.

ładnie, myślę że wyjdziecie. :) Trzymam kciuki :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Awww! Pixi! :D Kurde tak coś przeczuwałam, myślałam nad Tobą wczoraj wieczorem :D... Gratulacje! Buziaki dla Was i zdrówka dużo! :)

Królik - Dolce Sonno, zaplacilam 91,- za 3koszule + paczkomat inpost. Polecam, polski producent, bawełna, jakościowo fajne, z napami, przed kolanko, na krótki rękaw, wzory fajne.

Też mam z dolce sono trzy koszule. Fajny materiał i nie jakieś słoniki czy serduszka :p

krooolik lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Pixi wielkie gratulacje i jeszcze wieksza zazdrość że już ich masz! Z oddychaniem da radę! Czekamy na wieści jak już dojdziesz do siebie :)

Cuddlemuffin kciuki za Ciebie i Twoja kluseczke ale przede wszystkim za lekarzy żeby pomogli podjąć ta najwlasciwsza dla Was decyzję!

A mnie od wczoraj łapią takie silne bóle po prawej stronie pleców... Powiedzcie proszę jak wyglądają bóle krzyżowe? Bo strasznie się boję że to coś z nerka zwłaszcza że wyszło coś nie tak w moczu (a teraz czekam na wyniki posiewu) a może to mały coś ucisnal nie tak?

Bóle krzyżowe to tak jak podczas okresu, kiedy boli kosc krzyżowa :) mnie przy tym plecy nie bolą, a już na 100% nie okolica nerek :) w nocy dzis jak miałam, to wiedziałam kiedy jest skurcz, bo nagle ni z tego ni z owego ból narastał (razem z napięciem brzucha), a po jakiejs 1-2 minutach puszczał. Ja jestem na 100% pewna, że to to, bo przez całą ciążę nie mam problemów z plecami, a te bóle krzyżowe pojawiała się tylko późnym wieczorem.

qb3c20mm6mszqqpm.png

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Awww! Pixi! :D Kurde tak coś przeczuwałam, myślałam nad Tobą wczoraj wieczorem :D... Gratulacje! Buziaki dla Was i zdrówka dużo! :) czekamy na relację jak troche okrzepniecie :)

Ja tez mam i są fajne jakosciowo. Ja akurat do porodu wybralam granatowa z serduszkiem - serduszko tez jes naszywane. I dwie koszule takie zwykle już do szpitala/domu.
    Dziewczyny a bierzecie ze soba do szpitala cienkie szlafroki? Bo jak bedzie taki upal to nie wiem czy jest sens...

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek dzięki bardzo, już zaraz zamawiam, moje poprzednie poporodowe wyglądały strasznie, w ogóle jak sobie przypomnę, jak się pocilam po porodzie, to już teraz mi się słabo robi, a jeszcze wtedy to była jesień, a teraz sam środek lata :-/

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Ooo a gdzie w Chorzowie będziesz rodzić?
    W Siminie. Pierwszy raz rodziłam w Bytomiu i chociaż nie było źle, to więcej się tam nie zdecyduje. Tu jeszcze super jest to, że wypisują najszybciej jak się da

‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ