X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Nie no oczywiście chodzi mi o to jak mam takie bóle brzucha a nie tak bez niczego.
    To jedziesz na IP położnicze i mowisz, że masz skurcze. Muszą Ci zrobić KTG i zapewne lekarz też zbada.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    A jak to jest z ktg? Można iść tak po prostu do szpitala żeby zrobili?

Jak się nic nie dzieje to u nas musisz mieć skierowanie od lekarza. Albo możesz sobie zrobić prywatnie (płacisz 30zł) i Ci robią. U nas jest taka możliwość.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na łatwiznę i kupuje żel-fix ;) ale normalnie szypulkuje truskawki myje do gara i zgniatam żeby wodę puściły, na koniec zazwyczaj blenduje bo u mnie lubią gładka wersje dżemu ;) do tego fix i gorące do słoika i do góry nogami aż ostygnie :) niestety ja z tych co nienawidzą bawić się z żelatyna ;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Idę na łatwiznę i kupuje żel-fix ;) ale normalnie szypulkuje truskawki myje do gara i zgniatam żeby wodę puściły, na koniec zazwyczaj blenduje bo u mnie lubią gładka wersje dżemu ;) do tego fix i gorące do słoika i do góry nogami aż ostygnie :) niestety ja z tych co nienawidzą bawić się z żelatyna ;)

Ja tak robię od lat :p z tym żel fixem :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezu, że wam się chce... Ja tu ledwo sie turlam a wy o walkach z dżemami :), ale zjadłabym zjadła jakby ktoś zrobił :D W zeszłym roku trochę zrobiłam, też jadę na żel fixie, ale w tym roku pas, może mamusia przywiezie słoiczki :).
    Strasznie puchnę w ten upał, wczoraj prawa stopa jak balon i czerwona, aż się przestraszyłam kurcze, na szczęście przez noc się rozeszło.

Carolline lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    O jezu, że wam się chce... Ja tu ledwo sie turlam a wy o walkach z dżemami :), ale zjadłabym zjadła jakby ktoś zrobił :D W zeszłym roku trochę zrobiłam, też jadę na żel fixie, ale w tym roku pas, może mamusia przywiezie słoiczki :).
    Strasznie puchnę w ten upał, wczoraj prawa stopa jak balon i czerwona, aż się przestraszyłam kurcze, na szczęście przez noc się rozeszło.

Ja to nawet kompoty już porobiłam :p mam motywację bo córka bardzo lubi a truskawki mamy już swoje od teściowej więc robię. SZczerze to zastanawiam się skąd ja siłę biorę :p

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kurde dzisiaj mam spuchnięte stopy. Ciśnienie 109/69. Nie wiem, czy to przez upał (w nocy mieliśmy gorąco w sypialni) i przez to, że wczoraj zjadłam dużo słonego, czy to coś poważniejszego. Lekarz dopiero w środę, jutro mogę iść zrobić mocz, żeby sprawdzić, czy nie ma białka... Jakoś się przestraszyłam.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajnie, że macie siłę zrobić jeszcze coś w domu. Ja też co roku robię przetwory, ale w tym roku truskawkowych nie będzie. Może w sierpniu zrobię jak co roku dżemik brzoskwiniowy i malinowy. Żel fixów nie używam.

Pixi fajnie, że w końcu masz komfortowe warunki, mam nadzieję, że takie już będziesz mieć aż do rozwiązania?

Nalia nie ma czego się bać, przecież ciśnienie masz bardzo niskie, a stopy puchną od upałów. Ja przez dwa tyg chodzę z ogromnym obrzęki em stóp, łydek i ud i mam nadciśnienie, a mimo to nie ma zatrucia. Po prostu temperatura sprzyja.

Ja znowu do kolekcji dolegliwości w ciąży zapisuję jakąś infekcję pęcherza po tym wodonerczu. Na razie podają mi tylko urosept, bo czekamy do jutra na wynik posiewu. Oj coś czuję, że skończy się antybiotykiem eh.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny fajnie, że macie siłę zrobić jeszcze coś w domu. Ja też co roku robię przetwory, ale w tym roku truskawkowych nie będzie. Może w sierpniu zrobię jak co roku dżemik brzoskwiniowy i malinowy. Żel fixów nie używam.

Pixi fajnie, że w końcu masz komfortowe warunki, mam nadzieję, że takie już będziesz mieć aż do rozwiązania?

Nalia nie ma czego się bać, przecież ciśnienie masz bardzo niskie, a stopy puchną od upałów. Ja przez dwa tyg chodzę z ogromnym obrzęki em stóp, łydek i ud i mam nadciśnienie, a mimo to nie ma zatrucia. Po prostu temperatura sprzyja.

Ja znowu do kolekcji dolegliwości w ciąży zapisuję jakąś infekcję pęcherza po tym wodonerczu. Na razie podają mi tylko urosept, bo czekamy do jutra na wynik posiewu. Oj coś czuję, że skończy się antybiotykiem eh.
    Melbusia, a będą Ci wywoływali poród po 37 skończonym?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Melbusia, a będą Ci wywoływali poród po 37 skończonym?
    Nic nie wiadomo. Równie dobrze moga mnie wypisać na dniach. Masz na myśli konkretnie nadciśnienie?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nic nie wiadomo. Równie dobrze moga mnie wypisać na dniach. Masz na myśli konkretnie nadciśnienie?
    Nie, raczej to, że Twój lekarz już polecał rozwiązanie ciąży :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Nie, raczej to, że Twój lekarz już polecał rozwiązanie ciąży :)
    Lekarz zalecal, ale jednocześnie uprzedzal, że w szpitalu nie będą tacy chętni.

Ale urodził się nowy problem. O 6 jak badali tętno, to serduszko dziwnie biło, od razu szybko połączyły mi ktg, ale niby nie wyszło źle. Położna pytała, czy miałam ostatnio styczność z chemią jakąś, to takie tętno to często efekt styczności matki z substancjami chemicznymi. Teraz znów sprawdzaly tętno i znów to samo. Jedna drugą wolała. Ale niby nie jest źle.
    Znowu mnie pytały czy remontu w domu nie ma, malowania ścian itp. Martwię się :-(

Nalia lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Lekarz zalecal, ale jednocześnie uprzedzal, że w szpitalu nie będą tacy chętni.

Ale urodził się nowy problem. O 6 jak badali tętno, to serduszko dziwnie biło, od razu szybko połączyły mi ktg, ale niby nie wyszło źle. Położna pytała, czy miałam ostatnio styczność z chemią jakąś, to takie tętno to często efekt styczności matki z substancjami chemicznymi. Teraz znów sprawdzaly tętno i znów to samo. Jedna drugą wolała. Ale niby nie jest źle.
    Znowu mnie pytały czy remontu w domu nie ma, malowania ścian itp. Martwię się :-(
    Przez przypadek polubiłam... ;/

Ale jak dziwnie? Za niskie tętno czy za wysokie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Przez przypadek polubiłam... ;/

Ale jak dziwnie? Za niskie tętno czy za wysokie?
    Ani to, ani to, po prostu nie brzmi jak zwykle. Jakby jednego tąpnięcia brakowało. Ale lekarza nie wolaly, mam nadzieję że wiedzą co robią

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ani to, ani to, po prostu nie brzmi jak zwykle. Jakby jednego tąpnięcia brakowało. Ale lekarza nie wolaly, mam nadzieję że wiedzą co robią
    A będziesz miała powtarzane ktg? Może dziecko się tak ułożyło, że nie wyłapuje?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to było detektorem sprawdzane w kilku miejscach. Ok 16 zawsze jest drugie ktg

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boze same problemy Melbusia :( mojej nalej tetno ucieka i tylko mnie stresuje :/

Pixi super ze zadowolona jesteś :)

Ja dzis pierwszy raz wiesiolek i herbatka z lisci malin, zobaczymy :)

Maz zabral starsza i pohechali do domu, a ja z mlodsza u mamy w razue jakbym musiala w szpitalu zistac to moja babcia bedzie pilnowac mlodej, bo starsza juz do przedszkola idzie :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    O boze same problemy Melbusia :( mojej nalej tetno ucieka i tylko mnie stresuje :/

Pixi super ze zadowolona jesteś :)

Ja dzis pierwszy raz wiesiolek i herbatka z lisci malin, zobaczymy :)

Maz zabral starsza i pohechali do domu, a ja z mlodsza u mamy w razue jakbym musiala w szpitalu zistac to moja babcia bedzie pilnowac mlodej, bo starsza juz do przedszkola idzie :)
    Ja po ostatniej akcji z twardnienia mi boję się tej herbaty z malin... ;( A mam już kupiona.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Melbusia, Ty w Zdrojach? Kurczę, pierwszy raz słyszę, że kontakt z chemia może zmienić późniejszy rytm bicia serca malucha. Nie kumam. Dobrze, że to KTG masz później, trzymam kciuki.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Miałam zastój w nerce w poprzedniej ciąży. Spowodowany był zakażeniem e.coli w moczu. Miałam też kolkę nerkową i przez tydzień jeździłam na IP na zastrzyk z nospy żeby normalnie się wysikać :/ Nie zostawili mnie w szpitalu bo był styczeń i epidemia ptasiej grypy. Nie życzę tego bólu nikomu :/ Antybiotyk miałam przez dwa tygodnie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ