X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Britty Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia88 do nie do pojęcia jak można lekceważyć takie bóle nerki zwłaszcza w ciąży gdy są tak obciążone. Cale szczęście że masz dobrego gin. Życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia :*

PixiDixi to masz aktywnych tych chłopaków będzie wesoło po narodzinach :D

Co do ospy to może występować wys gorączka, nie jest regułą że ma się tylko krosty.

Ja się witam w 35 tc, zastanawiam się kiedy będzie najlepszy czas na przemeblowanie i ustawienie łóżeczka. :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaq
    Gratulacje dla Ciebie i Leosia, super że już jesteście razem i możesz go tulić :)

Pixi
    Super że Cię przyjęli ma oddział, teraz na pewno jesteś spokojniejsza. A chłopaki nieźle szaleją w brzuszku, może chcą już się wydostać, w końcu to już tuż tuż.

Melbusia
    Aż nie chce się wierzyć, że lekarka puściła Cię do domu z takim bólem nerki. Dobrze że wczoraj trafiłaś na porządnego lekarza i Cię przyjęli. Nerki to nie przelewki i to jeszcze w ciąży. Kciuki za Twoje zdrówko, trzymaj się tam.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia daj znac jak tam :)

Ja wybieram łózeczko.... no i nie moge sie zdecydowac, jakie macie ?

• Ove Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Melbusia, nie mam słów co do lekarki, która puściła mimo uszu informację o bólu nerki. Dobrze, że Twój lekarz jest ogarnięty i właściwie tobą pokierował.
    Daj znać, jak się dziś czujesz!
    Wiesz już, ile będziesz w szpitalu?

Pixi, Twoje chłopaki dają nadzieję na obrót :) aż ciężko mi sobie wyobrazić, jak oni są w stanie robić tam jeszcze takie akrobacje! :)

Aneczka, my mamy łóżeczko z woodies :)

My dziś mieliśmy jechać oglądać wózki, ale ja to chyba nie dam rady się ruszyć. Próbowałam się dodzwonić do fizjo, ale nie mógł rozmawiać i ma do mnie oddzwonić za niecałą godzinę. Już mu zapowiedziałam, by szukał miejsca w poniedziałek, bo kiepsko to widzę :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi a może jakiś tancerzy tancerze masz :) albo jeden od drugiego się odbija :D
    Ja dzisiaj wszytko już poprasowala i w końcu torbę spakowałam :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj dziekco podczas ruchów nogą wali albo w pęcherz, albo w szyjkę, bo mnie coś wtedy mega kłuje, ale czasem tak, że aż się zginam. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja dzisiaj wszytko już poprasowala i w końcu torbę spakowałam :)

Witaj w klubie u mnie w końcu też już z tym spokój :) teraz tylko czekać na maluchy :D

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi
    No to trzymamy kciuki! :) Teraz już tylko szczęśliwie do mety! Za tydzien prosimy o raport:D. Cieszę sie że udalo się dostać, bo to co przydarzyło Ci się na IP to byla jakaś paranoja. A chłopaki nieźli tancerze, widać jeszcze mają tam miejsce jak się tak gimnastykują! :)

Melbusia
    Kurcze kolejny przykład jaki mamy świetny NFZ :/. Dobrze że trafiłaś na lekarza z głową na karku bo wolałabym nie myśleć jak to mogło sie skończyć. Nie wyobrażam sobie tego :-/. Zdrówka!

Magda
    Gratulacje!

Ania
    Ja mam zwykle białe łóżeczko z Drewexu. Po złożeniu jest spoko :), materac kupiłam porządniejszy. Ale ja nie mam miejsca na szaleństwa w kawalerce:), udalo się tylko wygospodarować kącik na łóżeczko 120x60 i biblioteczkę przerobiona kontenerkami na szafke na rzeczy Mlodego i jedna półkę w szafie:).. No i w ciagu roku, półtora jest wizja przeprowadzki i w nowym mieszkaniu urządzimy Młodemu pokoik.

Czy tylko ja jestem tak opóźniona? Już 3lipcowki sie rozpakowaly a do mnie dziś dopiero przyszły koszule do szpitala :)...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2522ed70915f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 13:30

Urszulka89, katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek spokojnie, ja dopiero dzisiaj wszystko ogarnęłam a koszule tez przyszły mi w tym tygodniu. A jakby nie było jestem 3 tygodnie do przodu także nie jest z Tobą źle za to ja jak widać się opierdzielałam :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Pixi
    No to trzymamy kciuki! :) Teraz już tylko szczęśliwie do mety! Za tydzien prosimy o raport:D. Cieszę sie że udalo się dostać, bo to co przydarzyło Ci się na IP to byla jakaś paranoja. A chłopaki nieźli tancerze, widać jeszcze mają tam miejsce jak się tak gimnastykują! :)

Melbusia
    Kurcze kolejny przykład jaki mamy świetny NFZ :/. Dobrze że trafiłaś na lekarza z głową na karku bo wolałabym nie myśleć jak to mogło sie skończyć. Nie wyobrażam sobie tego :-/. Zdrówka!

Magda
    Gratulacje!

Ania
    Ja mam zwykle białe łóżeczko z Drewexu. Po złożeniu jest spoko :), materac kupiłam porządniejszy. Ale ja nie mam miejsca na szaleństwa w kawalerce:), udalo się tylko wygospodarować kącik na łóżeczko 120x60 i biblioteczkę przerobiona kontenerkami na szafke na rzeczy Mlodego i jedna półkę w szafie:).. No i w ciagu roku, półtora jest wizja przeprowadzki i w nowym mieszkaniu urządzimy Młodemu pokoik.

Czy tylko ja jestem tak opóźniona? Już 3lipcowki sie rozpakowaly a do mnie dziś dopiero przyszły koszule do szpitala :)...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2522ed70915f.jpg

Ja mam większość rzeczy do szpitala kupione ale pakować torbę zamierzam za jakieś 3 tygodnie :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koszule beda po week :p i fotelik, łóżeczko, i poduszka do lozeczka ten skos.

A szyjka miekka skrocona ale ile nie wiem zaden lekarz nie powiedzial, dziecko wysoko :) no i te wody wiec szał :p

Loczek2018, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też szyjka miękka i skrócona. Już chyba taka uroda :). Na razie grzecznie koleś siedzi. A torbe spakuje pewnie w 35-36t. Muszę najpierw sobie sensowna torbe skombinować :), bo moja studencka w rozsypce, no i jeszcze pranie zrobić i prasowanie, dopiero kupiłam proszek i płyn bobaskowy :)... Jelp byl w promo w Auchan, mam nadzieje że sie sprawdzi.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi trzymam kciuki no i czekamy na pomyślne wieści.
    Melbusia to jest nie do pomyślenia żeby w normalnym kraju takie rzeczy. Zawsze jak myślę że nasza służba zdrowia niczym mnie już nie zaskoczy to jednak coś się zdarza.

Ja dzisiaj doszłam do wniosku że muszę męża przycisnąć żeby poskładał łóżeczko bo nawet go nie odpakowałam nie wiem czy mam wszystkie części i czy jest z nim ok. A taj to będzie jeszcze czas na reklamację.
    Moja torba do szpitala już od tygodnia gotowa

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    U mnie też szyjka miękka i skrócona. Już chyba taka uroda :). Na razie grzecznie koleś siedzi. A torbe spakuje pewnie w 35-36t. Muszę najpierw sobie sensowna torbe skombinować :), bo moja studencka w rozsypce, no i jeszcze pranie zrobić i prasowanie, dopiero kupiłam proszek i płyn bobaskowy :)... Jelp byl w promo w Auchan, mam nadzieje że sie sprawdzi.
    Miałam jelp przy starszej, u nas się spisał. Teraz mamy Lovelę, bo Jelpa trudno było dostać u nas.
    Ja mam małą walizkę co mąż bierze nie raz na szkolenie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia masakra jak można tak potraktować ciężarna a potem się tłumacza gdyby coś się stało,ze nie sygnalizował nikt nic.Mam oytaniebo wiem,ze ty tez masz z tym problem jaka polecasz maść na hemoroidy zewnętrzne bo coś mi się chyba wybija :( a chce coś sprawdzonego żeby szybko zeszło

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • blama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, Pixi .. trzymam mocno kciuki za Was :)

U nas dziś straszny upał i duchota .. leje się ze mnie!!

PixiDixi lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Melbusia masakra jak można tak potraktować ciężarna a potem się tłumacza gdyby coś się stało,ze nie sygnalizował nikt nic.Mam oytaniebo wiem,ze ty tez masz z tym problem jaka polecasz maść na hemoroidy zewnętrzne bo coś mi się chyba wybija :( a chce coś sprawdzonego żeby szybko zeszło

Ja używam Posterisam, ale od tygodnia dopiero. Tyle, że ja żadnych objawów nie mam, tylko czuję taką kulkę na zewnątrz. Moja gin mówi, ze i tak ciężko ją usunąć przed porodem, bo dziecko juz mocno naciska i jest duzo gorszy przepływ krwi w odbycie. U Mamaginekolog to samo przeczytałam, żeby się nie łudzić, że przed porodem się wchłonie, ale po porodzie juz spokojnie tak :) ważne, żeby usunąć objawy, jesli u kogoś występują :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi cieszę się, że jesteście z maluchami już bezpieczni na oddziale i już tylko troszkę was dzieli od tego szczęśliwego dnia :-)

Aneczka super, że wody ok i że do domku. Dużo zdrówka dla małej.

Kaktus gratuluję dobrych wieści, że maleństwo rośnie, oby tak dalej!

Dzięki za wszystkie kciuki :-)

Ineczka tak jak napisała Uleczka już małe szanse że się coś zewnętrznego się wchlonie na tym etapie. Albo zaraz znów wylezie. Mi się już nie wchłania, ale smaruje po wyproznianiu, żeby nie było stanu zapalnego. Polecam posterisan H, proktohemolan, avenoc

anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny, miałam kleszcza w udzie :/ a teraz mam taką gulke...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Aaa dziewczyny, miałam kleszcza w udzie :/ a teraz mam taką gulke...
    A rumień ? Musisz obserwować, czy się nie pojawia. Jak tak, to do lekarza.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ