X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzisiaj byłam na pierwszym KTG. Wszystko ok. Skurcze hmmm ciężko nazwać to skurczami ;) praktycznie nic się nie zapisało. Tętno maluszka od 2 tyg troche spadło zawsze było około 140. Teraz 120-130. Też u Waszych maluszków zauważyliście coś takiego? Położna mówi że jest ok.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Hej. Dzisiaj byłam na pierwszym KTG. Wszystko ok. Skurcze hmmm ciężko nazwać to skurczami ;) praktycznie nic się nie zapisało. Tętno maluszka od 2 tyg troche spadło zawsze było około 140. Teraz 120-130. Też u Waszych maluszków zauważyliście coś takiego? Położna mówi że jest ok.
    Tak, u mojej też taki poziom.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama wszystkiego dobrego z okazji rocznicy! :) już niedługo dostaniecie najcudoeniejszy prezent :)
    Terka - nie wydaje mi się, żeby objawy miały coś wspólnego z ciąża, chyba jednak coś Cię bierze.
    Ineczka - piękna waga małego! :)

U mnie do porodu (lub daty zgłoszenia się do szpitala) - 13 dni.. Jestem przerażona.

blama lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

Jak najbardziej jest to normalne :)

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama no to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu, świętujecie z mężem jakoś? My mamy w sierpniu 3 rocznice ślubu i juz powoli mysle co by tu zrobic- po całej ciąży wyrzeczeń marzy mi sie sushi:) a że mąż jest wielkim fanem kuchni japońskiej to nie bedzie problemu go namowic. Mysle, ze 6tygodniowego malucha mozna by juz w wózku wziac ze soba, jak myslicie? W przeciwnym razie zamowimy do domu sushi:)

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od pewnego czasu też mam katar ale tylko katar bez innych objawów. Terka też mi się wydaje ze Cie coś bierze. Chyba że to osłabienie organizmu

Nalia lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Blama no to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu, świętujecie z mężem jakoś? My mamy w sierpniu 3 rocznice ślubu i juz powoli mysle co by tu zrobic- po całej ciąży wyrzeczeń marzy mi sie sushi:) a że mąż jest wielkim fanem kuchni japońskiej to nie bedzie problemu go namowic. Mysle, ze 6tygodniowego malucha mozna by juz w wózku wziac ze soba, jak myslicie? W przeciwnym razie zamowimy do domu sushi:)
    Myślę że nie ma przeciwwskazań ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój łobuz na KTG sobie słodko spał i kompletnie NIC nie było go w stanie obudzić. Tętno również w dół, około 130
    Za to jak tylko skończyliśmy badanie KTG, które w sumie niewiele dało - maluch zaczął zwyczajowo fikać i brykać. Ciekawe po kim ma taki charakterek .....

terka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• blama Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Myślę, że jak najbardziej, powiem Ci że mamy plan z mężem po narodzinach małej właśnie nie zamykać się w domu tylko w ramach możliwości oczywiście zabierać ją wszędzie a co z tego wyjdzie.. :D Dziś poświętujemy kolacyjką na mieście a przy okazji odbiorę wyniki GBS i zaliczę Rossmana :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sierpniu mamy 10 rocznicę ślubu i chciałam to połączyć z chrzcinami, ale to za wcześnie - dziecko za małe i siostra rodzi pod sam koniec lipca - drugi za mały brzdąc. Więc impreza przesunie się na wrzesień. Mam nadzieję, że wrzesień będzie ładny, tak sobie wymarzyłam, no zobaczymy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam katar ciągle od praktycznie kilku tygodni i tu ciekawostka gin powiedział że mogę mieć jakaś alergie której nigdy nie miałam i po ciąży przejdzie.
    Ja za niedługo mam pierwszą rocznicę ślubu mieliśmy ją świętować na jakimś romantycznym weekendzie we dwoje ale planu nieco uległy modyfikacjami i skończy się na kolacji we troje :)
    Ja dzisiaj wizytuje proszę tradycyjnie o kciuki

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A bym zjadła sushi mmm. Pewnie jak dziecko bezproblemowe i niechorowite, jak najbardziej się wybierajcie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Od pewnego czasu też mam katar ale tylko katar bez innych objawów. Terka też mi się wydaje ze Cie coś bierze. Chyba że to osłabienie organizmu

Tak, chyba takie wnioski wysnułam ze lekko musiało mnie przewiać. No cóż, trzeba żyć :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o czymś takim jak ciążowy katar :P pomoc robi się od hormonów. Tak mi mówiła laryngolog.

A mnie dzisiaj po tych porannych wariacjach boli krocze, jak wstaje albo przewracam się na łózku... Czy Wy też tak macie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    My w sierpniu mamy 10 rocznicę ślubu i chciałam to połączyć z chrzcinami, ale to za wcześnie - dziecko za małe i siostra rodzi pod sam koniec lipca - drugi za mały brzdąc. Więc impreza przesunie się na wrzesień. Mam nadzieję, że wrzesień będzie ładny, tak sobie wymarzyłam, no zobaczymy.

My tez chrzcimy poczatkiem wrzesnia. Teraz 23 mamy isc na roczek do szwagierki corki, ale szczerze to nie mam ochoty tyle godzin siedziec i latac za dziewczynami :(

A na 10 rocznice slubu - za 3 lata- mamy jechac na Kube, ale tak mnie dzis maz wkurza, ze chwilowo to mysle o rozwodzie/ ubiciu gada a nie o rocznicy :P

katka84 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    My tez chrzcimy poczatkiem wrzesnia. Teraz 23 mamy isc na roczek do szwagierki corki, ale szczerze to nie mam ochoty tyle godzin siedziec i latac za dziewczynami :(

A na 10 rocznice slubu - za 3 lata- mamy jechac na Kube, ale tak mnie dzis maz wkurza, ze chwilowo to mysle o rozwodzie/ ubiciu gada a nie o rocznicy :P

Przejdzie Ci do tego czasu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 11:21

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Przejdzie Ci do tego czasu :D

nie wiem, juz za mocno przegina a argementy nie trafaiają i pisze mi: hormony Ci buzują.... taka rozmowa z nim

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    nie wiem, juz za mocno przegina a argementy nie trafaiają i pisze mi: hormony Ci buzują.... taka rozmowa z nim

Jezu jakbym słyszała mojego. Szlak mnie trafia jak tak mówi zwlaszcza jak mam uzasadnione powody do bycia wkurzoną.
    Dzisiaj po jego sobotnich wybrykach skończyły nam się ciche dni głównie dzięki nagraniu serduszka po ktg i wizycie :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma taki ból krocza: na samym dole, jakby wzdłuż warg sromowych i pachwin, nasilający się podczas wstawania z łóżka lub przewracania się? Jak leżę,to nic nie boli. Jak wstaje z łóżka, to gorzej, przy chodzeniu boli trochę. Nie wiem, czy to naciągnięte miesnie, czy ból kości. Samo spojenie łonowe jakby na wysokości wzgórka łonowego nie boli.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jezu jakbym słyszała mojego. Szlak mnie trafia jak tak mówi zwlaszcza jak mam uzasadnione powody do bycia wkurzoną.
    Dzisiaj po jego sobotnich wybrykach skończyły nam się ciche dni głównie dzięki nagraniu serduszka po ktg i wizycie :)

U Nas rozbija sie o wydatki, bo jesli chodzi o dom to nic jest nie potrzebne i ja np placiłam za cale malowanie, a jesli chodzi o maszyny czy cos do ziemii za naprawde gruba kase to zaden problem! Teraz akurat jest awantura kto ma zaplacic za lozko sypialniane...no kurde jak ja mam sama sobie za wszytsko placic + non stop jestem sama z dziecmi, bo szanowny nie ma czasu i przychodzi z pracy i idzie w pizdu, wraca po 20
    ! To ja mam go w dupie. Serio. Za moja pensje + alimenty ktore niskie nie beda to nie bede musiała sie o nic prosic, bo liczyc na niego ostanio nie mozna niestety.

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ