X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam zjada obiad i zostawia swoje brudy :) zeby nie bylo w domu ostanio nie robi nic! Naprawde nic. Wszytsko robie sama i mam serdecznie dosc i jego gadania i braku wsparcia. Dzis juz nawet myslałam, czy nie spakowac dziewczyn i siebie i nie jechac do mamy, problem jest tylko taki ze moja mama ma 2 pokoje :( inaczej juz by mnie nie było.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to faktycznie problem, zaraz będzie 3 dziecko i do reszty dzieciaków pomoc potrzebna jednak :/ bo sama nie ogarniesz tego majdanu. A on coś mówi, że np. Ci pomoże po porodzie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma taki ból krocza: na samym dole, jakby wzdłuż warg sromowych i pachwin, nasilający się podczas wstawania z łóżka lub przewracania się? Jak leżę,to nic nie boli. Jak wstaje z łóżka, to gorzej, przy chodzeniu boli trochę. Nie wiem, czy to naciągnięte miesnie, czy ból kości. Samo spojenie łonowe jakby na wysokości wzgórka łonowego nie boli.

To juz czas kiedy ciągle coś boli ;) przeciez dzieciaczek nie ma 10g, tylko swoje waży i siła grawitacji ciągnie go w dół ;) więc spokojnie :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Aneczka to faktycznie problem, zaraz będzie 3 dziecko i do reszty dzieciaków pomoc potrzebna jednak :/ bo sama nie ogarniesz tego majdanu. A on coś mówi, że np. Ci pomoże po porodzie?

ja wiem ze nie pomoże, bo ma żniwa..... no wiec moja mama bedzie. Ale skoro dom traktuje jak hotel to niech chociaz nie jeczy ze do domu nic nie jest potrezbne!

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma taki ból krocza: na samym dole, jakby wzdłuż warg sromowych i pachwin, nasilający się podczas wstawania z łóżka lub przewracania się? Jak leżę,to nic nie boli. Jak wstaje z łóżka, to gorzej, przy chodzeniu boli trochę. Nie wiem, czy to naciągnięte miesnie, czy ból kości. Samo spojenie łonowe jakby na wysokości wzgórka łonowego nie boli.

Mnie od jakiegoś czasu boli tam wszystko i mocno ciągnie w dół, jak wstaję z pozycji siedzącej to jest dramat, obracanie na drugą stronę w nocy też boli ale no cóż.. Takie uroki końcówki ciąży :)

Aneczka nie zazdroszczę, zaraz będzie trzecie dziecko na świecie a tu brak wsparcia ze strony męża.. Myślę jednak, że nie ma co podejmować pochopnych decyzji i się wyprowadzać póki co. Próbowałaś na spokojnie mu wytłumaczyć co Cię boli? Tylko tak wiesz, bez krzyków, normalna rozmowa.
    A stwierdzenia 'hormony Ci buzuja' nienawidzę..

Biedronka trzymam kciuki za wizytę :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to zależy od faceta... np mój codziennie wstaje o 3.30 jedzie 2 godziny w jedną stronę do pracy, przyjeżdża po pracy o 16-16.15, robi zakupy w markecie i przychodzi do domu i robi nam obiad. Wie że teraz potrzebuje pomocy i jeszcze nigdy, naprawdę nigdy nic mi nie powiedział że czegoś nie zrobi jak go poproszę. A jeszcze po obiedzie sprząta, jeździ ze mną na szkołę rodzenia, wywiesi pranie itp. Takiego mam złotego mężczyznę:) tylko czasem sprzeczamy się o wydatki bo ja z tych wydających a on oszczędzających. Dodatkowo zapisuje się na każdą swiętówke do pracy więc też jest robotny. Pracy też nie ma łatwej bo pracuje na kopalni. Można? Można.
    Z moim charakterem nie dogadalabym się z Twoim mężem ;) musisz z nim porozmawiać bo z 3 dzieci to naprawdę jest sporo pracy.

kkarolina89, olcia87 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie nie wyprowadziła na stałe, ale zobaczyłby jak to jest jak mnie nie ma i musi sam. a co do pracy to moj maz pracuje na etacie + mamy dosc spore gospodarstwo... no i ja duuuzo rozumiem, ale teraz przegina, a najbardziej mnie wkurza o kase własnie bo on tez z tych oszczedzajacych ale nie na maszynach, a to nie kosztuje 5 zł ;/ teraz jest sezon, ok... no a on wlasnie zamiast cos ogarnac to idzie cos szykowac np do zniw, wiem, ze nie lezy i nie gra na kompie ale i tak mnie wkurza a to jego gadanie o hormonach doprowadza mnie do szału. I dzis te plecy mnie na**** mocno ;/ co tez poteguje nerwa, dziewczyny 3 tydzien w domu :( najpierw starsza teraz młodsza... ehhh ale serio jak mnie wnerwi to sobie pojade i mam go w tylku. A w gospodarstwie teraz jest sezon ;/ i tego sie nie przeskoczy bo od pazdziernika to luzik a teraz masakra ;/

Wysłany: 14 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze obydwoje jesteście zmęczeni i emocje puszczają. Problemy zdrowotne z córką, problemy z teściówą i tak sie wszystko nawarstwia. Przydałoby się Wam parę dni wolnego, żeby spędzić razem że sobą trochę czasu ale rozumiem że do października jest to niewykonalne bo na gospodarce nie ma wolnego. Ehh Aneczka nie zazdroszczę.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero odpoczniemy na wakacjach,... lot mamy 19 wrzesnia i czekam jak nigdy :( ale co to za wakacje z 3 dzieci :P

MałaCzarna1988, katka84 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    dopiero odpoczniemy na wakacjach,... lot mamy 19 wrzesnia i czekam jak nigdy :( ale co to za wakacje z 3 dzieci :P
    Podziwiam, że z 2 miesięcznym bobaskiem lecisz na wakacje. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo polece z takim maluchem albo wcale... za rok nie lecimy bo trzeba bedzie małej bardzo pilnowac a teraz bedzie jesc, spac i w pampersy robić. poza tym roczne dziecko juz je i pije wszytsko, a taki maluch na piersi wiec mniejsze ryzyko jakiejs biegunki czy cos, niby lecimy do hiszpani na Miniorkę, ale zawsze strach jest

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Ci dzieci będą dawały popalić ale za to w późniejszym wieku Ci to wynagradza zobaczysz :) moja mama też wychowała 3 dzieci - dwie córy i syna. Syn to wiadomo poszedł w swoją stronę i jak mama do niego nie zadzwoni i się nie zapyta co tam u niego słychać to by nic nie wiedziała ;) za to ja z siostrą murem stoimy za mamą i mamy super kontakt ze sobą. Jak przyjaciółki :)

anecz_kaa, katka84 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Miłego dzionka!

Gratulacje wszystkich udanych wizyt!

Blama - najlepsze życzenia rocznicowe! :)

Kurcze, miewacie tak że maleństwo ma leniwe dni? Wkurza mnie to i niepokoi, drugi dzień już taki mamy. Jak się uprę, położę, pozaczepiam, pogadam, pogłaszczę brzuch, coś zjem to doliczę się tych 10 ruchów te 3x w ciągu dnia, ale bez tego jakby dzieciaka nie było :/. Z reguły dokucza mi cały dzień, jak leżę i zmieniam boki to się wierci, zasypiam to go czuję i jak się budzę to też się przeciąga, a teraz nic, czasem sprzeda jednego kopa i cisza.
    A wizyta we wt dopiero.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede miec 3 córy i po cichu na to licze :)

własnie młodsza sprzta kurze u siebie... pewnie wypryska cały plyn ale luz :P

Loczek podobno przed porodem dziecko sie wycisza i mobilizuje siły

MałaCzarna1988, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek moj maluszek tez w ciągu dnia co raz rzadziej daje o sobie znać. Czasem to kopniaki ale przeważnie to czuje takie przesuwanie i uwypuklenia. Ale zawsze kolo 22-23 jest bardzo aktywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 15:44

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć dziewczyny. Miłego dzionka!

Gratulacje wszystkich udanych wizyt!

Blama - najlepsze życzenia rocznicowe! :)

Kurcze, miewacie tak że maleństwo ma leniwe dni? Wkurza mnie to i niepokoi, drugi dzień już taki mamy. Jak się uprę, położę, pozaczepiam, pogadam, pogłaszczę brzuch, coś zjem to doliczę się tych 10 ruchów te 3x w ciągu dnia, ale bez tego jakby dzieciaka nie było :/. Z reguły dokucza mi cały dzień, jak leżę i zmieniam boki to się wierci, zasypiam to go czuję i jak się budzę to też się przeciąga, a teraz nic, czasem sprzeda jednego kopa i cisza.
    A wizyta we wt dopiero.

Ja dzisiaj mam takiego leniucha tez. Cos tam kopnie powierci sie chyba tylko po to żebym sie nie martwiła i dalej spokój. I tak od rana ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w brzuchu bezustanna impreza.. :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzymam się tej myśli że jak jestem w stanie 3x o różnych porach dnia doliczyć do 10 w ciągu 30-60 min to jest ok. Ale przecież to mały diablik, trochę mnie te zmniejszenie ruchliwości z dnia na dzień zastanawia.
    Aneczka - byleby za szybko do tego porodu się nie mobilizował :), bo ostatnio brzuch mam dziwny, mimo jeszcze brania luteiny i spasmoliny, mam nadzieję że nic się nie zaczyna.
    A co do mężów - mój się wykazał - umył okna, pomył podłogi, przeorganizował mieszkanie na bobasa, fakt jestem mu wdzięczna, ale to wiecie - takie grube tematy :), a w sprawach drobnych jest masakra, nie zauważa że ledwo turlam się z tym brzuchem, na razie jeszcze walczę sama, bo jak o coś poproszę to zdążę sama się zwlec nim on zareaguje :D, widać tacy są faceci. Ostatnio jak obcinałam paznokcie u stóp to myślałam że się zapłaczę, na raty to robiłam, a nogi mam kudłate i pieprzę to bo nie dosięgam, trudno. Zmywam, sprzątam, gotuję, miał chwilę przebłysk jak z patologii ciąży wróciłam, a teraz wszystko wróciło do stanu pierwotnego. Nawet zdarza mu się rozwalić po pracy i spytać czy coś tam mu podam ;), olewam.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mały 2200 więc przystopował z rośnięciem. Szyjka twarda zamknięta. Dostałam skierowanie na gbs jutro idę zrobić. Z usg mojemu ginowi wychodzi poród na 14 lipca-czyli tydzień wcześniej nie wiem co o tym sądzić. Następna wizyta za dwa tygodnie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 16:51

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasem w zartach na moją prośbę czy mi coś przyniesie mówi "dobrze Ci zrobi, jak się przejdziesz" :D a tak to marudzi, że zbyt aktywna jestem :p

qb3c20mm6mszqqpm.png
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ