X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Głupio się przyznać ale jeszcze sie nie spakowalam a dzisiaj położna podczas KTG mnie za to ochrzanila :/
    Mała Czarna ja jutro po śniadaniu się za to biorę, też jeszcze się nie spakowałam, a lekarz mnie ostrzegał, że może być wcześniej. Mąż tylko w strachu gorszym, że to spadnie na niego w razie czego. A walizkę kupiłam średnią na kółkach na poprzedni poród i jakoś z niej rzadko korzystam, więc jak nowa.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Wy już wszystkie spakowane... jeszcze powiedzcie mi ze macie juz wszystko wysterylizowane/wypażone to już w ogóle się załamie.

:D ja mam ~2 tygodnie do porodu a torby jeszcze spokowanej tez nie mam:P nie mam sily sie za to zabrac :)
    Na razie w sumie mam tylko wyprane rzeczy i jestem na etapie prasowania:P

Niektore dziewczyny pisaly, ze im sie malenstwa nie ruszaja... u mnie przeciwnie... mloda rusza sie strasznie... jak nie wbija mi tylka w zebra to glowa napiera w pecherz i szyjke macicy powodujac bol:( mam wrazenie, ze zneca sie nade mna:( spacery juz odpadaja bo nie jestem w stanie chodzic, kiedy ona nie spi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 22:48

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam szczerze że nawet o tym nie pomyślałam... Dla siebie to jeszcze ale co dla malucha to nawet pojecia nie mam co trzeba zabrać :p

oar89jcggibdab41.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    matko dziewczyny, co wy pakujecie do tych toreb :):):) ja na luzie zapakowałam się do takiej malutkiej, którą czasem zabieram na dwudniowe wyjazdy :) chyba muszę raz jeszcze przepatrzeć zawartość

Wszystko zależy od szpitala :) z tego co pamiętam to chcesz rodzić na Klinice, więc tam chyba dużo dają od siebie, ja w swoim wszystko dla siebie musze miec, a dla Małego pampersy i chusteczki, ale biore tez ubranka, żeby miał swoje :) w drodze powrotnej torba bedzie szczuplejsza, bo odpadna te jednorazowe rzeczy :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że tylko ja taki nieogar ;) jutro już swojemu zapowiedziałam że jedziemy kupić torbę żeby mały już miał swoją na przyszłość bo ja często do rodziców będę jeździć to w coś muszę go pakować. Jakbym nic nie znalazła to zawsze mam swoją studencką torbę :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 2. A wyparzylam smoczki bo w szpitalu moze byc roznie. Walizki mam zwykle a moje. Dziewczyny maja zebre i biedronke z trunki wiec nie pozycze:p

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną torbę średniej wielkości dla siebie, a dla małej torbę od wózka, niezbyt dużą. Ubranek dla niej nie biorę, a na wyjście przywiezie tata :) większość miejsca zajmują mi podkłady, wkładki, pampersy, chusteczki.. Wszystkie te jednorazowe rzeczy, których niestety nie zapewnia szpital :/

Dziewczyny, czy wśród nas jest chociaż jedna, która nie chodziła do szkoły rodzenia? Jakoś dopadły mnie wyrzuty sumienia, że olałam sprawę..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    To moze jeszcze dopowiem, ze mam wskazanie do cc I doktor kazal jechac do szpitala od razu jesli cos sie zacznie... I tego sie boje...ze bede sama w domu, a czekac na meza 1h nie moge za bardzo... czy brac taxi wtedy, czy jak? Jechac bez torby ( tylko jakas podreczna wziasc)? Kurcze mega sie boje...
    Fajnym rozwiązaniem jest walizka nie trzeba jej nosić. Ja mam taka malutka plus torbę sportowa na ramie wielkości torby do wózka tam wsadzę rzeczy, które muszę dopakowac dokumenty, przekąski, wodę mineralna, kapcie itp wiec gdyby zaszła taka potrzeba poradzę sobie sama, ale pewnie zanim się rozkręci maz przyjedzie mam tez blisko rodziców , dziadka wiec o to się nie martwię. Laktator rozkręciłam na części pierwsze bo tak radzili i sterylizacje zrobiłam razem z butelka i smoczkiem w mikrofali nie chciało mi się bawić w gotowanie wiec kupiłam specjalnie woreczki fajna sprawa . Brakuje mi tylko wyniku gbs i muszę dorobić jeszcze dwa bo ważne są tylko pół roku i właśnie się skończyły skierowanie mam wiec do labo tylko trzeba podjechać. Mąż już nawet sobie uszykował drobne i na opłatę za strój ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • shadee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Wy już wszystkie spakowane... jeszcze powiedzcie mi ze macie juz wszystko wysterylizowane/wypażone to już w ogóle się załamie.

nie mamy, a w torbie sądząc po wadze - pustki :)
    za to jest mały sukces: po dwóch godzinach walki i 4 kłótniach po drodze MAMY ZŁOŻONY WÓZEK
    jupiiiii

anecz_kaa, Carolline lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee gratuluje :) nasz wózek cały czas się z nami buja niezlozony w samochodzie :) czekam aż siostra weźmie ode mnie fotel bo tam ma stać wózek i coś się doczekać nie mogę.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna widzę, że nie tylko ja nie śpię o takiej nieludzkiej porze- obudziłam się o 4:30 jak zwykle na siusiu, ale że już jasno to zasnąć nie mogę.

Co do torby to mam spakowaną od jakiegos tygodnia, ale za to nie mam ani jednej butelki ani laktatora- nastawiam sie na karmienie piersia tylko.

Dziś od rana mam mega ucisk na spojenie łonowe, aż ciężko chodzić. Chyba sobie dzis leniwy dzien zrobie, bo w przyszlym tygodniu mam duzo planow, np zapisalam sie na pedicure bo juz nie dosiegam stóp a wypadaloby jakos wygladac na tej porodowce.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj tak ostatnie dni tez tak wstaje o 4/5. Najgorsze ze w nocy tez mam przerwę w spaniu kolo 1 :/ ja torbę spakowalam ze 2 tyg temu ale tylko dlatego ze miałam fałszywy alarm ze skurczami a nie chciałam tego na męża zrzucić ;) taka zwykła sportową mam a dla młodego taka mala materiałowa na ramię :) Z rzeczy wypazonych mam tylko nakładki do karmienia bo pamiętam ze przy córce tylko to mi pozwalało karmić. Ale już się boje powtórki z rozrywki ze każde karmienie to był taki ból :( chciałabym tym razem dłużej karmić.

ex2buay3h02dl23a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Ja mam jedną torbę średniej wielkości dla siebie, a dla małej torbę od wózka, niezbyt dużą. Ubranek dla niej nie biorę, a na wyjście przywiezie tata :) większość miejsca zajmują mi podkłady, wkładki, pampersy, chusteczki.. Wszystkie te jednorazowe rzeczy, których niestety nie zapewnia szpital :/

Dziewczyny, czy wśród nas jest chociaż jedna, która nie chodziła do szkoły rodzenia? Jakoś dopadły mnie wyrzuty sumienia, że olałam sprawę..
    Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia, no najbliższą w promieniu 50 km. Za to od 32 tyg dwa razy w tyg przychodzi do mnie położna. Pewnie dziewczyny, które chodziły do szkoły rodzenia wiedzą ode mnie więcej, ale nie martwię się tym, bo wierzę, że wszystkiego nauczę się w praktyce, po porodzie mam jeszcze patronaż położnej przez 6 tyg. A co do samego porodu, to wierzę, że po prostu trzeba słuchać uważnie położnej przejmującej poród. Nie przejmuj się kaktus, poradzimy sobie świetnie :-)

Co do torby, to przyjechała że mną tu do szpitala, na wszelki wypadek wzięłam wszystko do porodu i dla małej i teraz jak patrzę na te rzeczy, to mnie lekki dół ogarnia, że moja niunia nie chce jeszcze wyjść, a już powinna. Nie wiem ile jeszcze pociagniemy na tym łożysku, z tą cukrzycą i nadciśnieniem.

Kaktus93 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini pociesze Cie, ze mnie przy 1 córce tez okrutnie sutki bolały bardziej niz poród, bo zle ja przystawiałam... przy 2 juz wiedziałam co i jak i było ok, karmiłam pierwszą 9 mcy a druga 1,5 roku.

Ja do szkoły rodzenia tez nie chodziłam, bo przy najstarszej byliśmy na studiach i nie mieliśmy kasy, a teraz to stwierdziłam, ze po co :P ale fakt wielu nowinek mam wrazenie ze nie znam :P czy jakis gadzetów :P

Melbusia Twoja córa niech jeszcze poczeka te kilka dni do skonczonego 38 tc, a Ty jestes w szpitalu wiec bez paniki :)

wczoraj jakos przystopowałam ze sprzataniem i o dziwo kregoslup mnie az tak nie boalał... a no i namówiłam meza na to lozko, mam limit 3 tys :P tylko i tak mi przykro ze on sam z siebie to nic... a twierdzi, ze wydac tak o 3 tys to wcale nie malo i nie kazdy moze,. ale juz nie wiem jak mu tlumaczyc ze skoro non stop go nie ma, to chyba robi to dla nas a nie dla idei?

i zamowiałam łozeczko :) wogole w tym mcu poplynełam z kasa ;/ niby maz przelał mi na fotelik i lozeczko, ale i tak ;/

• Nalia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się obudziłam o 4 na siusiu i godzina snu poszła... A do tego jeszcze od 4:30 dziecko w brzuchu skakało :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

Hej ;) jadę z młodą do szkoły a potem zakupy małe. Wieczór zaczęła mnie głowa boleć i tak zostało :/ bardziej coś mnie tak ćmi ale myślę, że to sprawka niskiego ciśnienia mojego. Czuję się do bani jednym słowem :( dziś chrześnica mężą ma 18stakę ale wielka impreza za tydzień. Dziś ma wpaść na "pierwszego" drinka, muszę sobie kupićpiwo bezalkoholowe :p Miłego dnia <3

Ja jeszcze nie spakowana, planuję za jakieś 2-3 tygodnie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam ;) co do gimnastyki to sama jestem troche w tym wyszkolona, a co do porodu to będę się sluchac położnej :) a opieka nad noworodkiem będzie... instynktowna :) miłość matki podpowie :)

Bardzo chcę karmić piersią. Laktator mam, zeby w razie czego ratować się w szpitalu, a nie dawać mm, no i pozniej jak będę chciała wyjść i zostawic synka z tatą, ale i tak mam kupione kubeczki dla niemowląt, żeby butelką nie zaburzyc odruchu ssania :) butelkę mam jedną, ale nie odpakowaną, więc może zostać taka ;) do tego mam numer do doradczyni laktacyjnej, żeby już od samego początku skorygowala czy dobrze przystawiam itd :) i ogólnie mega nastawiona pozytywnie jestem :) jakoś o porodzie nie myślę, tylko już bym bardzo chciała nakarmic Filipka :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Melbusia tutaj od dziewczyn dowiesz się więcej niż w 10 szkołach rodzenia maja doświadczenie bo są już mamusiami a te, które nie są podziela się wiedza ze szkoły i mamy leksykon więdzy:) Zawsze jak mam jakieś pytania to ktoś odpowie i rozwiewa moje wątpliwości :) Odstawiłam magnez i oowiem wam,ze albo to moja schiza albo częściej macica pracuje szczególnie wieczorem i w nocy. Ja laktator tez traktuje jako pomocnik w razie w gdyby były problemy z laktacja chciałabym karmić piersią wiec butelek jako takich nie zabieram poza ta do laktatora bo to komplet.Milego dnia

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ale ja bardzo nie chce by moje dziecko czekało do 38tc bo wtedy będę mieć wywoływany poród, a tego nie chce. Dlatego bym chciała żeby sama się pospieszyla.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia masz dzisiaj te konsultacje?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ