X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek u Nas sama sie ogarne gorzej ze sa dzieci i tu jest problem bo czasem przy nich wysiadam, ale własnie mi 4 latka odkurza :P co prawda u siebie ale zawsze i chetnie to robi to co jej bede bronic :P

katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Magia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć dziewczyny. Miłego dzionka!

Gratulacje wszystkich udanych wizyt!

Blama - najlepsze życzenia rocznicowe! :)

Kurcze, miewacie tak że maleństwo ma leniwe dni? Wkurza mnie to i niepokoi, drugi dzień już taki mamy. Jak się uprę, położę, pozaczepiam, pogadam, pogłaszczę brzuch, coś zjem to doliczę się tych 10 ruchów te 3x w ciągu dnia, ale bez tego jakby dzieciaka nie było :/. Z reguły dokucza mi cały dzień, jak leżę i zmieniam boki to się wierci, zasypiam to go czuję i jak się budzę to też się przeciąga, a teraz nic, czasem sprzeda jednego kopa i cisza.
    A wizyta we wt dopiero.

Moj maluszek tez tak ma od jakiegos czasu, ma dni leniwe, czasem musze sie doszukiwac ruchow I patrzec czy brzych faluje bo nic nie czuje... ale bylam na wizycie I wszystko ok...takze mysle, ze moze ma juz mniej miejsca, ze inne ulozenie itd...

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Loczek u Nas sama sie ogarne gorzej ze sa dzieci i tu jest problem bo czasem przy nich wysiadam, ale własnie mi 4 latka odkurza :P co prawda u siebie ale zawsze i chetnie to robi to co jej bede bronic :P
    Ja to bym powiedziała mężusiowi tak: Marzy Ci się chłopak, to pomagaj, bo z piątym dzieckiem (mąż wliczony) to ja już nie dam rady sobie sama. Dom to nie hotel a rodzina to nie praca i zarabianie tylko na nią i też wymaga poświęcenia minimum czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 18:20

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ja to bym powiedziała mężusiowi tak: Marzy Ci się chłopak, to pomagaj, bo z piątym dzieckiem (mąż wliczony) to ja już nie dam rady sobie sama. Dom to nie hotel a rodzina to nie praca i zarabianie tylko na nią i też wymaga poświęcenia minimum czasu.

Myslisz ze nie bylo takich rozmów?? Były.. i efekt kilkudniowy. no zobaczymy

• Magia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakis plan awaryjny dojazdu do szpitala?
    Mam na mysli sytuacje, ze zaczyna sie porod, jestescie same (np maz w pracy)...
    Jedziecie same, taxi, czy wzywacie kogos? Co z torba do szpitala (za ciezka zeby samej wziasc)?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Jedziecie same, taxi, czy wzywacie kogos? Co z torba do szpitala (za ciezka zeby samej wziasc)?
    Ogólnieto do szpitala mam max 15min. Nigdy nie myślałam o planie awaryjnym ale myślę że zawsze ktoś by się znalazł :p zresztą, poród a przynajmniej przy pierwszym dziecku nie trwa krótko, przynajmniej pierwsza faza. Także spokojnie mąż miałby kilka godzin na dotarcie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:

Jako pierworódka nie spodziewam się porodu niczym z filmów amerykańskich ;) więc na spokojnie poczekam na mojego, az dojedzie, czyli około 20 minut, akurat dopakuje torbę, wezmę prysznic, ogole nogi, zjem ;) gorzej, że teraz jest Mundial i wolałabym nie rodzić na meczach Polaków, żeby móc sobie oglądać i żeby Mój mógł sobie piwo wypić, skoro ja nawet bezalkoholowego nie mogę z uwagi na cukier ;)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:

Ja mam bardzo blisko do szpitala. Jakies 10 minut pieszo licząc.
    Chciałabym jak najdłużej być w domu. W nim czuję się dobrze ;)
    Plan mam taki żeby wskoczyć wtedy jeszcze do wanny. Czy nie spanikuje w godzinie W, tego nie wiem :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze jeszcze dopowiem, ze mam wskazanie do cc I doktor kazal jechac do szpitala od razu jesli cos sie zacznie... I tego sie boje...ze bede sama w domu, a czekac na meza 1h nie moge za bardzo... czy brac taxi wtedy, czy jak? Jechac bez torby ( tylko jakas podreczna wziasc)? Kurcze mega sie boje...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    To moze jeszcze dopowiem, ze mam wskazanie do cc I doktor kazal jechac do szpitala od razu jesli cos sie zacznie... I tego sie boje...ze bede sama w domu, a czekac na meza 1h nie moge za bardzo... czy brac taxi wtedy, czy jak? Jechac bez torby ( tylko jakas podreczna wziasc)? Kurcze mega sie boje...
    Godzina to jeszcze nie dużo :)
    Moja siostra miała planowaną cc a skurczy dostała kilka dni wcześniej. Zanim pozbierali się do szpitala, przyjęli ją i zrobili cc upłynęło kilka godzin. Także na spokojnie, nie ma co się za wczasu denerwować. Tylko spokój nas uratuje :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Ja mam tak samo, że nie poznam kiedy się zacznie xD a na razie wskazanie do cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 21:10

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Mąż dojedzie w 20 minut z pracy, ale gorzej w nocy. Muszę dzwonić po koleżankę, by przyjechała, bo dziecko w domu. No i chyba wywieziemy małą i psa do teściów.
    Aha i walizka na kółkach tylko i wyłącznie w razie czego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 21:14

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Myslisz ze nie bylo takich rozmów?? Były.. i efekt kilkudniowy. no zobaczymy
    No to trochę smutno, widać, że chłop dobry, ale nie zawsze zna priorytety.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś sprawdzone dobre torby? Zamawialyscie z neta czy ze stacjonarnych sklepow? Bo ja mam taka na kółkach ale trochę już zużyta że studenckich czasów :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    A macie jakieś sprawdzone dobre torby? Zamawialyscie z neta czy ze stacjonarnych sklepow? Bo ja mam taka na kółkach ale trochę już zużyta że studenckich czasów :)

Bierz ją, przecież i tak będzie pod łóżkiem szpitalnym ;) ja specjalnej nie kupowałam, tylko mam taką sportową też ze studenckich czasów, w dobrym stanie, ledwo ja domknelam, a i tak laktator i szlafron będą osobno ;)

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko dziewczyny, co wy pakujecie do tych toreb :):):) ja na luzie zapakowałam się do takiej malutkiej, którą czasem zabieram na dwudniowe wyjazdy :) chyba muszę raz jeszcze przepatrzeć zawartość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakąś walizkę z domu po prostu, nie kupuje żadnej specjalnej torby :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupio się przyznać ale jeszcze sie nie spakowalam a dzisiaj położna podczas KTG mnie za to ochrzanila :/

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już wszystkie spakowane... jeszcze powiedzcie mi ze macie juz wszystko wysterylizowane/wypażone to już w ogóle się załamie.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Wy już wszystkie spakowane... jeszcze powiedzcie mi ze macie juz wszystko wysterylizowane/wypażone to już w ogóle się załamie.

Ja nie mam nawet kupionej zadnej butelki nastawiam sie na KP wuec stwierdzilam ze narazie mi nie potrzebne. Torbe swoja mam juz prawie spakowana mala sportowa i spokojnie sie zmiescilam. Jezszcze druga dla dziecka i tu mam wiekszy problem bo ciagle nie wiem jakie te ubranka zapakowac :/ kosmetyki juz czekaja na polce ale te ciuszki dla dziecka masakra nie wiem co do czego i jakie...

Carolline lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ