LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
zrobiłam 30 słoików dżemów truskawkowych
jeszcze mysle ile na pt kupic, ale to policze słoiki no i bede robic z jezyn dzem bo moja w tym roku poszalala i ma mase owoców, czekam az dojrzeją
u nas w aptekach tez nie ma, pytałam kumpeli farmaceutki to mówi, ze to zazwyczaj jest w brakach w hurtowni.katka84 lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Ja nic nie sprawdzam na siatkach oprócz wagi :p
z resztą lekarz nawet nie podaje mi dokładnych wartości. Widziałam jednak ostatnio jak zaznaczal brzuszek to wyszedł ok miesiąca do tyłu, z kolei kość udowa w przód o 2 tygodnie. On jednak nic nie mówił, więc chyba takie rozbieżności są w normie
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny!)
Nalia, odwróciła się Twoja dzidzia główka w dół? -
Kaktus93 wrote:Ja też nie
z resztą lekarz nawet nie podaje mi dokładnych wartości. Widziałam jednak ostatnio jak zaznaczal brzuszek to wyszedł ok miesiąca do tyłu, z kolei kość udowa w przód o 2 tygodnie. On jednak nic nie mówił, więc chyba takie rozbieżności są w normie
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny!)
Nalia, odwróciła się Twoja dzidzia główka w dół?❤Ada&Pola❤
-
shadee wrote:z dziwnych odczuć jakie mi się przytrafiły to takie jakby parcie na mięśnie dna macicy, na pęcherz.
czasem mam wrażenie że po prostu zaraz się posikam ....
mega niekomfortowe to jest - też tak macie?
Najlepsze jest to, że wtedy idę do łazienki a tu nie chce mi się. Takie wrażenie dziwne. A potem przechodzi.
-
My tez po wizycie. Maja wazy 2700 i jednak lekarz dzis stwierdzil ze bedzie z tych mniejszych. A jeszcze z mies temu szla z waga jak burza i az sie obawialam co bedzie z porodem. Dodatkowo szyjka juz troszke sie skrocila ale nie duzo i pojawilo sie rozwarcie na pol opuszka.
anecz_kaa, Urszulka89, karolcia87, Duzaa, Decadence, melbusia88, Loczek2018, magdis, MałaCzarna1988, krooolik, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Jestem po wizycie. Malutka waży 1800 g
Czy któraś z Was też ma taką różnicę między terminem porodu z usg , a terminem porodu z ostatniej miesiączki ?
Mi wychodzi prawie półtora tygodnia różnicy... i tak od początku ciąży ta różnica się utrzymuje.
Też mam czasami takie niekomfortowe uczucie parcia na pęcherz... i biegnę do łazienki, a tam tyle co nic..Duzaa, melbusia88, Loczek2018, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Kupiłam paski do sprawdzania ph i jest ok
4-4,4 ph
Ja centyle też sprawdzam tylko w odniesieniu do masy dzieciaczkaa reszta pomiarów, jeśli ginka mówi, że idą do przodu, to co będę wyszukiwać problemów
Urszulka89, Duzaa, katka84, melbusia88 lubią tę wiadomość
-
nam wyszły wszystkie pomiary i parametry idealnie i tak samo jeśli chodzi o wiek ciąży czyli 36+2 - ani jednego odchylenia. za to mamy sporą różnicę pomiędzy terminem porodu z miesiączki a z USG (aż 14 dni) - lekarz od początku mówi że musiała mi się przesunać owulacja.
-
kejt0192 wrote:Hej dziewczyny.
Czy któraś z Was też ma taką różnicę między terminem porodu z usg , a terminem porodu z ostatniej miesiączki ?
Mi wychodzi prawie półtora tygodnia różnicy... i tak od początku ciąży ta różnica się utrzymuje.
Też mam czasami takie niekomfortowe uczucie parcia na pęcherz... i biegnę do łazienki, a tam tyle co nic..
Z usg ważny jest tylko termin porodu wyznaczony w I trymestrze, w kolejnych dzieci już idą swoim tempemz I prenatalnego miałam 1 lipca, z II 5 lipca, a z III już 7 lipca
-
kkarolina89 wrote:Kupiłam paski do sprawdzania ph i jest ok
4-4,4 ph
Ja centyle też sprawdzam tylko w odniesieniu do masy dzieciaczkaa reszta pomiarów, jeśli ginka mówi, że idą do przodu, to co będę wyszukiwać problemów
❤Ada&Pola❤
-
Vanilka wrote:My tez po wizycie. Maja wazy 2700 i jednak lekarz dzis stwierdzil ze bedzie z tych mniejszych. A jeszcze z mies temu szla z waga jak burza i az sie obawialam co bedzie z porodem. Dodatkowo szyjka juz troszke sie skrocila ale nie duzo i pojawilo sie rozwarcie na pol opuszka.
kkarolina89 lubi tę wiadomość
-
kejt0192 wrote:Hej dziewczyny.
Też mam czasami takie niekomfortowe uczucie parcia na pęcherz... i biegnę do łazienki, a tam tyle co nic.. -
Britty wrote:Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Co do kości udowej to u nas też była zawsze krótsza ok 2 tyg a ostatnio nadgonila, dzieci rosną w swoim tempie, indywidualnie
Britty lubi tę wiadomość
-
Nie wiem, na badaniach prenatalnych w 33tc na bardzo dobrym sprzęcie ta kość miała 6.17cm (33centyl) , a u mojego giną 5 dni później 6.15
a potem spowolniła i teraz wynosi 6.7cm. Oczywiście już się naczytałam o jakiś problemach ze wzrostem ;P chociaż widziałam różnice w tym, jaki obraz tej kości na swoim USG ma mój gin, a jaki obraz był na prenatalnych na mega dobrym sprzęcie. Więc może to mój gin ja jakoś źle mierzy albo ma słaba widoczność, bo to położenie miednicowe i gorzej zmierzyć nogę?
❤Ada&Pola❤