X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w kinie na Deadpool 2 mała się wierciła i kręciła jak zawsze i tak jak Katka - teraz korzystam bo potem może być średnio z takimi wypadami :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję kino w 38tc, bardzo chcę zobaczyć Tully, film akurat na czasie. A jakieś dwa miesiace temu byłam na Red Sparrow (mega brutalny thriller, tylko dla osob o mocnych nerwach, ale bardzo dobry) i mała w brzuszku tez sie wiercila, ale w sumie moglo to byc od cukru (mmm karmelowy popcorn) a nie ze strachu. Teraz to raczej sie obawiam bardziej tego, ze a) bede musiala wyjsc na siusiu a nienawidze wychodzic z kina w trakcie seansu lub b) zaczne rodzic i nie dotrwam do konca filmu a tez nie lubie nie wiedziec jak sie skonczy.. No ale fakt jest faktem, ze po porodzie dluuugo nie pojde do kina, wiec trzeba wykorzystac "ostatnie podrygi"

• Decadence Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po USG, młodzieniec ma 3257 gramów, więc mooocno urósł, gin straszy, że jak dalej będzie tak dawał czadu, to cesarka. Łożysko i przepływy ok, co prawda miał pepowine wokół buzi, więc ja w stanie zawalowym jestem, no ale to cała ja. :) Od jakiej wagi dziecka jest cesarka?

anecz_kaa, katka84, MałaCzarna1988, Duzaa, blama, dżelka, magdis, Mmargotka, Urszulka89, melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    A my po USG, młodzieniec ma 3257 gramów, więc mooocno urósł, gin straszy, że jak dalej będzie tak dawał czadu, to cesarka. Łożysko i przepływy ok, co prawda miał pepowine wokół buzi, więc ja w stanie zawalowym jestem, no ale to cała ja. :) Od jakiej wagi dziecka jest cesarka?

to zalezy od szpitala i Twoich mozliwosci

Katka ja juz mam dosc :( w week przyjezdza moja mama z bratem i maja malowac pokoj... ale tesciowa nbadal nie zabrała rzeczy babci twioerdzac ze ona nie ma czasu//// kurde nie pomaluje jak mala sie urodzi ;/ szlak mnie trafia a jeszcze Eliza taka chora :( zbiłam szybke w telefonie co chwile cos :( jakies fatum

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coraz częściej takie dni że po prostu mam już serdecznie dość. Brak sił brak energii brak czegokolwiek wszytko mnie wkurza z mężem mam ciche dni od niedzieli bo się zachlał z kumplami jak swinia była mega awantura o odpowiedzialności i przestał się odzywać.
    I mam coraz większy strach przed porodem

• katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja też planuję kino w 38tc, bardzo chcę zobaczyć Tully, film akurat na czasie. A jakieś dwa miesiace temu byłam na Red Sparrow (mega brutalny thriller, tylko dla osob o mocnych nerwach, ale bardzo dobry) i mała w brzuszku tez sie wiercila, ale w sumie moglo to byc od cukru (mmm karmelowy popcorn) a nie ze strachu. Teraz to raczej sie obawiam bardziej tego, ze a) bede musiala wyjsc na siusiu a nienawidze wychodzic z kina w trakcie seansu lub b) zaczne rodzic i nie dotrwam do konca filmu a tez nie lubie nie wiedziec jak sie skonczy.. No ale fakt jest faktem, ze po porodzie dluuugo nie pojde do kina, wiec trzeba wykorzystac "ostatnie podrygi"
    o Tully słyszałam, że jest dobry, a może zaszaleję, jak jeszcze będzie w piątek ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    to zalezy od szpitala i Twoich mozliwosci

Katka ja juz mam dosc :( w week przyjezdza moja mama z bratem i maja malowac pokoj... ale tesciowa nbadal nie zabrała rzeczy babci twioerdzac ze ona nie ma czasu//// kurde nie pomaluje jak mala sie urodzi ;/ szlak mnie trafia a jeszcze Eliza taka chora :( zbiłam szybke w telefonie co chwile cos :( jakies fatum
    Ania pocieszę Cię, też był kryzys, ale w końcu wszystko ustępuje, odwraca się ta moneta. Znajdujesz siły nie wiadomo skąd. Będzie dobrze, trzymam kciuki za małą, by szybko Jej przeszło. A to jak masz mieć taką ekipę, to rzeczy w worki i pomalują raz dwa. Mąż wieczorem w sobotę niech odwiezie do teściów co się da.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mam coraz częściej takie dni że po prostu mam już serdecznie dość. Brak sił brak energii brak czegokolwiek wszytko mnie wkurza z mężem mam ciche dni od niedzieli bo się zachlał z kumplami jak swinia była mega awantura o odpowiedzialności i przestał się odzywać.
    I mam coraz większy strach przed porodem

Faceci tak mają że jak spotkają się z kumplami to załącza im się nieśmiertelnik. Wczoraj moj mąż też sobie popił z bratem bo długo się nie widzieli on rano zdrowy jak skowronek a ja jak dementor, spałam może 2 godzin w nocy przez ciągle chodzenie siku i zgage. Taka sprawiedliwość :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:47

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Ktg wyszło ładnie, z USG 36+0 mała waży 2650, więc nie jest gigantem, ale idzie średnio na 3200-3400 i trzyma się raczej 35 centyla. Szyjka zamknięta, długa 3.8cm. ;) tylko noga ciągle jakaś krótka xD kość 6,7 cm i to jest 14 centyl. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:43

Duzaa, MałaCzarna1988, katka84, kkarolina89, karolcia87, Urszulka89, Britty, melbusia88, Kaktus93, Loczek2018, pumka1990 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie.
    Nasz syn waży 2850 g i ma się znakomicie. całe KTG przespał i kompletnie nic nie było go w stanie obudzić :(
    szyjki mi już nie mierzono, podobno w tym tygodniu nie ma to znaczenia. Delikatne pobolewania brzucha to mini skurcze przepowiadające. GBS pobrany z dwóch miejsc. Główka małego ułożona już do porodu, ale zdaniem lekarza nie ma póki co przesłanek do niepokojenia się o wcześniejsze rozwiazanie. Termin zostaje: 10 lipiec. Zobaczymy :)

anecz_kaa, Duzaa, Decadence, MałaCzarna1988, dżelka, kkarolina89, karolcia87, Britty, melbusia88, Kaktus93, Loczek2018, krooolik, Carolline lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka jeszcze starsza daje w przedszkolu czadu :( i juz nie mam pomysłu. teraz wyje bo ma powiedziec co zrobiła złego... no i nie chce., a my chcemy porozmawiac dlaczego tak robi etc no kosmos

• Decadence Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, ja po wizycie. Ktg wyszło ładnie, z USG 36+0 mała waży 2650, więc nie jest gigantem, ale idzie średnio na 3200-3400 i trzyma się raczej 35 centyla. Szyjka zamknięta, długa 3.8cm. ;) tylko noga ciągle jakaś krótka xD kość 6,7 cm i to jest 14 centyl. :/
    Nalia, jeśli Cię pocieszy, to u mnie ta kość udowa też krótka zawsze, ostatnio to się na 8 centyl nawet zalapalismy, dziś ciut lepiej. :/

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    katka jeszcze starsza daje w przedszkolu czadu :( i juz nie mam pomysłu. teraz wyje bo ma powiedziec co zrobiła złego... no i nie chce., a my chcemy porozmawiac dlaczego tak robi etc no kosmos
    Też było to samo i trwało ze 2 miesiące płacze i krzyki, ale jest trochę lepiej już. Może czują się zazdrosne o nową siostrę, nie wiem. Ale działa upór i konsekwencja i trzeba ciągle przytulać, tłumaczyć.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w dwóch dużych sieciowych aptekach inie było tych testów na wody, a nawet średnio o tym słyszeli. Mój mówi, że panikuje, ale facet to facet, jeśli nie ma wielkiego wow jak w filmach, czyli wody nie lecą, albo nie rodzi się waucie, to znaczy, ze nic się nie dzieje.

Skurcze przepowiadajace były od 10-12, teraz spokój. Zobaczymy, moze to tylko faktycznie zmiana wydzieliny na bardziej wodnistą jako jeden z objawów przygotowań do porodu.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U nas podobnie z tą kością udową, będzie drobniejsza po prostu, ale dzieci szybko nadrabiają. Moje dziecko 24 centyl.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Byłam w dwóch dużych sieciowych aptekach inie było tych testów na wody, a nawet średnio o tym słyszeli. Mój mówi, że panikuje, ale facet to facet, jeśli nie ma wielkiego wow jak w filmach, czyli wody nie lecą, albo nie rodzi się waucie, to znaczy, ze nic się nie dzieje.

Skurcze przepowiadajace były od 10-12, teraz spokój. Zobaczymy, moze to tylko faktycznie zmiana wydzieliny na bardziej wodnistą jako jeden z objawów przygotowań do porodu.
    Tez kiedys narzeczony jezdzil po aptekach i szukal bo myslalam ze to wody. Oczywiscie w zadnej aptece nie bylo a panie w aptekach robily wielkie oczy jakby nie wiedzialy ze cos takiego istnieje. Ogolnie mozna to dostac w aptekach internetowych. To bylo kolo 20 tygodnia ciazy, jak pierwszy raz pokazala mi sie wodnistwa wydzielina. I tak samo jak Ty od razu po przebudzeniu mialam mokro. W ciagu dnia nie bylo z tym problemu. W moim przypadku nie byly to wody.
    Moj narzeczony tez od razu ze panikara jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:07

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Ja miałam z apteki Gemini test pH do badania pH pochwy. Wyszedł granatowy jak mi się sączyły wody.

https://www.aptekagemini.pl/ph-test-test-do-badania-ph-pochwy-2-sztuki.html

kkarolina89 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Tez kiedys narzeczony jezdzil po aptekach i szukal bo myslalam ze to wody. Oczywiscie w zadnej aptece nie bylo a panie w aptekach robily wielkie oczy jakby nie wiedzialy ze cos takiego istnieje. Ogolnie mozna to dostac w aptekach internetowych. To bylo kolo 20 tygodnia ciazy, jak pierwszy raz pokazala mi sie wodnistwa wydzielina. I tak samo jak Ty od razu po przebudzeniu mialam mokro. W ciagu dnia nie bylo z tym problemu. W moim przypadku nie byly to wody.
    Moj narzeczony tez od razu ze panikara jestem ;)

Faceci sie nie znają :p ja poród bym przyjęła z chęcią już teraz, ale wolałabym mieć konkretne objawy, a nie takie, że nic nie wiem, a tak jest z tymi wodami, rozkminiam itd.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja miałam z apteki Gemini test pH do badania pH pochwy. Wyszedł granatowy jak mi się sączyły wody.

https://www.aptekagemini.pl/ph-test-test-do-badania-ph-pochwy-2-sztuki.html

Znalazłam wlasnie podobne w rossmanie i podejde zaraz do jednego 10 minut ode mnie zobaczyc czy sa akurat tutaj. Bo internetowo to średnio zamawiac, bo przyjdzie za parę dni.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Co do kości udowej to u nas też była zawsze krótsza ok 2 tyg a ostatnio nadgonila, dzieci rosną w swoim tempie, indywidualnie :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ