LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też planuję kino w 38tc, bardzo chcę zobaczyć Tully, film akurat na czasie. A jakieś dwa miesiace temu byłam na Red Sparrow (mega brutalny thriller, tylko dla osob o mocnych nerwach, ale bardzo dobry) i mała w brzuszku tez sie wiercila, ale w sumie moglo to byc od cukru (mmm karmelowy popcorn) a nie ze strachu. Teraz to raczej sie obawiam bardziej tego, ze a) bede musiala wyjsc na siusiu a nienawidze wychodzic z kina w trakcie seansu lub b) zaczne rodzic i nie dotrwam do konca filmu a tez nie lubie nie wiedziec jak sie skonczy.. No ale fakt jest faktem, ze po porodzie dluuugo nie pojde do kina, wiec trzeba wykorzystac "ostatnie podrygi"
-
A my po USG, młodzieniec ma 3257 gramów, więc mooocno urósł, gin straszy, że jak dalej będzie tak dawał czadu, to cesarka. Łożysko i przepływy ok, co prawda miał pepowine wokół buzi, więc ja w stanie zawalowym jestem, no ale to cała ja.
Od jakiej wagi dziecka jest cesarka?
anecz_kaa, katka84, MałaCzarna1988, Duzaa, blama, dżelka, magdis, Mmargotka, Urszulka89, melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Decadence wrote:A my po USG, młodzieniec ma 3257 gramów, więc mooocno urósł, gin straszy, że jak dalej będzie tak dawał czadu, to cesarka. Łożysko i przepływy ok, co prawda miał pepowine wokół buzi, więc ja w stanie zawalowym jestem, no ale to cała ja.
Od jakiej wagi dziecka jest cesarka?
to zalezy od szpitala i Twoich mozliwosci
Katka ja juz mam doscw week przyjezdza moja mama z bratem i maja malowac pokoj... ale tesciowa nbadal nie zabrała rzeczy babci twioerdzac ze ona nie ma czasu//// kurde nie pomaluje jak mala sie urodzi ;/ szlak mnie trafia a jeszcze Eliza taka chora
zbiłam szybke w telefonie co chwile cos
jakies fatum
-
nick nieaktualnyJa mam coraz częściej takie dni że po prostu mam już serdecznie dość. Brak sił brak energii brak czegokolwiek wszytko mnie wkurza z mężem mam ciche dni od niedzieli bo się zachlał z kumplami jak swinia była mega awantura o odpowiedzialności i przestał się odzywać.
I mam coraz większy strach przed porodem -
cuddlemuffin wrote:Ja też planuję kino w 38tc, bardzo chcę zobaczyć Tully, film akurat na czasie. A jakieś dwa miesiace temu byłam na Red Sparrow (mega brutalny thriller, tylko dla osob o mocnych nerwach, ale bardzo dobry) i mała w brzuszku tez sie wiercila, ale w sumie moglo to byc od cukru (mmm karmelowy popcorn) a nie ze strachu. Teraz to raczej sie obawiam bardziej tego, ze a) bede musiala wyjsc na siusiu a nienawidze wychodzic z kina w trakcie seansu lub b) zaczne rodzic i nie dotrwam do konca filmu a tez nie lubie nie wiedziec jak sie skonczy.. No ale fakt jest faktem, ze po porodzie dluuugo nie pojde do kina, wiec trzeba wykorzystac "ostatnie podrygi"
-
anecz_kaa wrote:to zalezy od szpitala i Twoich mozliwosci
Katka ja juz mam doscw week przyjezdza moja mama z bratem i maja malowac pokoj... ale tesciowa nbadal nie zabrała rzeczy babci twioerdzac ze ona nie ma czasu//// kurde nie pomaluje jak mala sie urodzi ;/ szlak mnie trafia a jeszcze Eliza taka chora
zbiłam szybke w telefonie co chwile cos
jakies fatum
-
Biedronka89 wrote:Ja mam coraz częściej takie dni że po prostu mam już serdecznie dość. Brak sił brak energii brak czegokolwiek wszytko mnie wkurza z mężem mam ciche dni od niedzieli bo się zachlał z kumplami jak swinia była mega awantura o odpowiedzialności i przestał się odzywać.
I mam coraz większy strach przed porodem
Faceci tak mają że jak spotkają się z kumplami to załącza im się nieśmiertelnik. Wczoraj moj mąż też sobie popił z bratem bo długo się nie widzieli on rano zdrowy jak skowronek a ja jak dementor, spałam może 2 godzin w nocy przez ciągle chodzenie siku i zgage. Taka sprawiedliwośćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:47
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Hej, ja po wizycie. Ktg wyszło ładnie, z USG 36+0 mała waży 2650, więc nie jest gigantem, ale idzie średnio na 3200-3400 i trzyma się raczej 35 centyla. Szyjka zamknięta, długa 3.8cm.
tylko noga ciągle jakaś krótka xD kość 6,7 cm i to jest 14 centyl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:43
Duzaa, MałaCzarna1988, katka84, kkarolina89, karolcia87, Urszulka89, Britty, melbusia88, Kaktus93, Loczek2018, pumka1990 lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Meldujemy się po wizycie.
Nasz syn waży 2850 g i ma się znakomicie. całe KTG przespał i kompletnie nic nie było go w stanie obudzić
szyjki mi już nie mierzono, podobno w tym tygodniu nie ma to znaczenia. Delikatne pobolewania brzucha to mini skurcze przepowiadające. GBS pobrany z dwóch miejsc. Główka małego ułożona już do porodu, ale zdaniem lekarza nie ma póki co przesłanek do niepokojenia się o wcześniejsze rozwiazanie. Termin zostaje: 10 lipiec. Zobaczymyanecz_kaa, Duzaa, Decadence, MałaCzarna1988, dżelka, kkarolina89, karolcia87, Britty, melbusia88, Kaktus93, Loczek2018, krooolik, Carolline lubią tę wiadomość
-
Nalia wrote:Hej, ja po wizycie. Ktg wyszło ładnie, z USG 36+0 mała waży 2650, więc nie jest gigantem, ale idzie średnio na 3200-3400 i trzyma się raczej 35 centyla. Szyjka zamknięta, długa 3.8cm.
-
anecz_kaa wrote:katka jeszcze starsza daje w przedszkolu czadu
i juz nie mam pomysłu. teraz wyje bo ma powiedziec co zrobiła złego... no i nie chce., a my chcemy porozmawiac dlaczego tak robi etc no kosmos
-
Byłam w dwóch dużych sieciowych aptekach inie było tych testów na wody, a nawet średnio o tym słyszeli. Mój mówi, że panikuje, ale facet to facet, jeśli nie ma wielkiego wow jak w filmach, czyli wody nie lecą, albo nie rodzi się waucie, to znaczy, ze nic się nie dzieje.
Skurcze przepowiadajace były od 10-12, teraz spokój. Zobaczymy, moze to tylko faktycznie zmiana wydzieliny na bardziej wodnistą jako jeden z objawów przygotowań do porodu. -
Nalia wrote:Hej, ja po wizycie. Ktg wyszło ładnie, z USG 36+0 mała waży 2650, więc nie jest gigantem, ale idzie średnio na 3200-3400 i trzyma się raczej 35 centyla. Szyjka zamknięta, długa 3.8cm.
-
kkarolina89 wrote:Byłam w dwóch dużych sieciowych aptekach inie było tych testów na wody, a nawet średnio o tym słyszeli. Mój mówi, że panikuje, ale facet to facet, jeśli nie ma wielkiego wow jak w filmach, czyli wody nie lecą, albo nie rodzi się waucie, to znaczy, ze nic się nie dzieje.
Skurcze przepowiadajace były od 10-12, teraz spokój. Zobaczymy, moze to tylko faktycznie zmiana wydzieliny na bardziej wodnistą jako jeden z objawów przygotowań do porodu.
Moj narzeczony tez od razu ze panikara jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:07
-
kkarolina89 wrote:Byłam w dwóch dużych sieciowych aptekach inie było tych testów na wody, a nawet średnio o tym słyszeli. Mój mówi, że panikuje, ale facet to facet, jeśli nie ma wielkiego wow jak w filmach, czyli wody nie lecą, albo nie rodzi się waucie, to znaczy, ze nic się nie dzieje.
Skurcze przepowiadajace były od 10-12, teraz spokój. Zobaczymy, moze to tylko faktycznie zmiana wydzieliny na bardziej wodnistą jako jeden z objawów przygotowań do porodu.
https://www.aptekagemini.pl/ph-test-test-do-badania-ph-pochwy-2-sztuki.htmlkkarolina89 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
MałaCzarna1988 wrote:Tez kiedys narzeczony jezdzil po aptekach i szukal bo myslalam ze to wody. Oczywiscie w zadnej aptece nie bylo a panie w aptekach robily wielkie oczy jakby nie wiedzialy ze cos takiego istnieje. Ogolnie mozna to dostac w aptekach internetowych. To bylo kolo 20 tygodnia ciazy, jak pierwszy raz pokazala mi sie wodnistwa wydzielina. I tak samo jak Ty od razu po przebudzeniu mialam mokro. W ciagu dnia nie bylo z tym problemu. W moim przypadku nie byly to wody.
Moj narzeczony tez od razu ze panikara jestem
Faceci sie nie znają :p ja poród bym przyjęła z chęcią już teraz, ale wolałabym mieć konkretne objawy, a nie takie, że nic nie wiem, a tak jest z tymi wodami, rozkminiam itd. -
Nalia wrote:Ja miałam z apteki Gemini test pH do badania pH pochwy. Wyszedł granatowy jak mi się sączyły wody.
https://www.aptekagemini.pl/ph-test-test-do-badania-ph-pochwy-2-sztuki.html
Znalazłam wlasnie podobne w rossmanie i podejde zaraz do jednego 10 minut ode mnie zobaczyc czy sa akurat tutaj. Bo internetowo to średnio zamawiac, bo przyjdzie za parę dni.