Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w kinie na Deadpool 2 mała się wierciła i kręciła jak zawsze i tak jak Katka - teraz korzystam bo potem może być średnio z takimi wypadami :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję kino w 38tc, bardzo chcę zobaczyć Tully, film akurat na czasie. A jakieś dwa miesiace temu byłam na Red Sparrow (mega brutalny thriller, tylko dla osob o mocnych nerwach, ale bardzo dobry) i mała w brzuszku tez sie wiercila, ale w sumie moglo to byc od cukru (mmm karmelowy popcorn) a nie ze strachu. Teraz to raczej sie obawiam bardziej tego, ze a) bede musiala wyjsc na siusiu a nienawidze wychodzic z kina w trakcie seansu lub b) zaczne rodzic i nie dotrwam do konca filmu a tez nie lubie nie wiedziec jak sie skonczy.. No ale fakt jest faktem, ze po porodzie dluuugo nie pojde do kina, wiec trzeba wykorzystac "ostatnie podrygi"

• Decadence Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po USG, młodzieniec ma 3257 gramów, więc mooocno urósł, gin straszy, że jak dalej będzie tak dawał czadu, to cesarka. Łożysko i przepływy ok, co prawda miał pepowine wokół buzi, więc ja w stanie zawalowym jestem, no ale to cała ja. :) Od jakiej wagi dziecka jest cesarka?

anecz_kaa, katka84, MałaCzarna1988, Duzaa, blama, dżelka, magdis, Mmargotka, Urszulka89, melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    A my po USG, młodzieniec ma 3257 gramów, więc mooocno urósł, gin straszy, że jak dalej będzie tak dawał czadu, to cesarka. Łożysko i przepływy ok, co prawda miał pepowine wokół buzi, więc ja w stanie zawalowym jestem, no ale to cała ja. :) Od jakiej wagi dziecka jest cesarka?

to zalezy od szpitala i Twoich mozliwosci

Katka ja juz mam dosc :( w week przyjezdza moja mama z bratem i maja malowac pokoj... ale tesciowa nbadal nie zabrała rzeczy babci twioerdzac ze ona nie ma czasu//// kurde nie pomaluje jak mala sie urodzi ;/ szlak mnie trafia a jeszcze Eliza taka chora :( zbiłam szybke w telefonie co chwile cos :( jakies fatum

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coraz częściej takie dni że po prostu mam już serdecznie dość. Brak sił brak energii brak czegokolwiek wszytko mnie wkurza z mężem mam ciche dni od niedzieli bo się zachlał z kumplami jak swinia była mega awantura o odpowiedzialności i przestał się odzywać.
    I mam coraz większy strach przed porodem

• katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja też planuję kino w 38tc, bardzo chcę zobaczyć Tully, film akurat na czasie. A jakieś dwa miesiace temu byłam na Red Sparrow (mega brutalny thriller, tylko dla osob o mocnych nerwach, ale bardzo dobry) i mała w brzuszku tez sie wiercila, ale w sumie moglo to byc od cukru (mmm karmelowy popcorn) a nie ze strachu. Teraz to raczej sie obawiam bardziej tego, ze a) bede musiala wyjsc na siusiu a nienawidze wychodzic z kina w trakcie seansu lub b) zaczne rodzic i nie dotrwam do konca filmu a tez nie lubie nie wiedziec jak sie skonczy.. No ale fakt jest faktem, ze po porodzie dluuugo nie pojde do kina, wiec trzeba wykorzystac "ostatnie podrygi"
    o Tully słyszałam, że jest dobry, a może zaszaleję, jak jeszcze będzie w piątek ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    to zalezy od szpitala i Twoich mozliwosci

Katka ja juz mam dosc :( w week przyjezdza moja mama z bratem i maja malowac pokoj... ale tesciowa nbadal nie zabrała rzeczy babci twioerdzac ze ona nie ma czasu//// kurde nie pomaluje jak mala sie urodzi ;/ szlak mnie trafia a jeszcze Eliza taka chora :( zbiłam szybke w telefonie co chwile cos :( jakies fatum
    Ania pocieszę Cię, też był kryzys, ale w końcu wszystko ustępuje, odwraca się ta moneta. Znajdujesz siły nie wiadomo skąd. Będzie dobrze, trzymam kciuki za małą, by szybko Jej przeszło. A to jak masz mieć taką ekipę, to rzeczy w worki i pomalują raz dwa. Mąż wieczorem w sobotę niech odwiezie do teściów co się da.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mam coraz częściej takie dni że po prostu mam już serdecznie dość. Brak sił brak energii brak czegokolwiek wszytko mnie wkurza z mężem mam ciche dni od niedzieli bo się zachlał z kumplami jak swinia była mega awantura o odpowiedzialności i przestał się odzywać.
    I mam coraz większy strach przed porodem

Faceci tak mają że jak spotkają się z kumplami to załącza im się nieśmiertelnik. Wczoraj moj mąż też sobie popił z bratem bo długo się nie widzieli on rano zdrowy jak skowronek a ja jak dementor, spałam może 2 godzin w nocy przez ciągle chodzenie siku i zgage. Taka sprawiedliwość :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:47

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Ktg wyszło ładnie, z USG 36+0 mała waży 2650, więc nie jest gigantem, ale idzie średnio na 3200-3400 i trzyma się raczej 35 centyla. Szyjka zamknięta, długa 3.8cm. ;) tylko noga ciągle jakaś krótka xD kość 6,7 cm i to jest 14 centyl. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:43

Duzaa, MałaCzarna1988, katka84, kkarolina89, karolcia87, Urszulka89, Britty, melbusia88, Kaktus93, Loczek2018, pumka1990 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie.
    Nasz syn waży 2850 g i ma się znakomicie. całe KTG przespał i kompletnie nic nie było go w stanie obudzić :(
    szyjki mi już nie mierzono, podobno w tym tygodniu nie ma to znaczenia. Delikatne pobolewania brzucha to mini skurcze przepowiadające. GBS pobrany z dwóch miejsc. Główka małego ułożona już do porodu, ale zdaniem lekarza nie ma póki co przesłanek do niepokojenia się o wcześniejsze rozwiazanie. Termin zostaje: 10 lipiec. Zobaczymy :)

anecz_kaa, Duzaa, Decadence, MałaCzarna1988, dżelka, kkarolina89, karolcia87, Britty, melbusia88, Kaktus93, Loczek2018, krooolik, Carolline lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka jeszcze starsza daje w przedszkolu czadu :( i juz nie mam pomysłu. teraz wyje bo ma powiedziec co zrobiła złego... no i nie chce., a my chcemy porozmawiac dlaczego tak robi etc no kosmos

• Decadence Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, ja po wizycie. Ktg wyszło ładnie, z USG 36+0 mała waży 2650, więc nie jest gigantem, ale idzie średnio na 3200-3400 i trzyma się raczej 35 centyla. Szyjka zamknięta, długa 3.8cm. ;) tylko noga ciągle jakaś krótka xD kość 6,7 cm i to jest 14 centyl. :/
    Nalia, jeśli Cię pocieszy, to u mnie ta kość udowa też krótka zawsze, ostatnio to się na 8 centyl nawet zalapalismy, dziś ciut lepiej. :/

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    katka jeszcze starsza daje w przedszkolu czadu :( i juz nie mam pomysłu. teraz wyje bo ma powiedziec co zrobiła złego... no i nie chce., a my chcemy porozmawiac dlaczego tak robi etc no kosmos
    Też było to samo i trwało ze 2 miesiące płacze i krzyki, ale jest trochę lepiej już. Może czują się zazdrosne o nową siostrę, nie wiem. Ale działa upór i konsekwencja i trzeba ciągle przytulać, tłumaczyć.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w dwóch dużych sieciowych aptekach inie było tych testów na wody, a nawet średnio o tym słyszeli. Mój mówi, że panikuje, ale facet to facet, jeśli nie ma wielkiego wow jak w filmach, czyli wody nie lecą, albo nie rodzi się waucie, to znaczy, ze nic się nie dzieje.

Skurcze przepowiadajace były od 10-12, teraz spokój. Zobaczymy, moze to tylko faktycznie zmiana wydzieliny na bardziej wodnistą jako jeden z objawów przygotowań do porodu.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U nas podobnie z tą kością udową, będzie drobniejsza po prostu, ale dzieci szybko nadrabiają. Moje dziecko 24 centyl.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Byłam w dwóch dużych sieciowych aptekach inie było tych testów na wody, a nawet średnio o tym słyszeli. Mój mówi, że panikuje, ale facet to facet, jeśli nie ma wielkiego wow jak w filmach, czyli wody nie lecą, albo nie rodzi się waucie, to znaczy, ze nic się nie dzieje.

Skurcze przepowiadajace były od 10-12, teraz spokój. Zobaczymy, moze to tylko faktycznie zmiana wydzieliny na bardziej wodnistą jako jeden z objawów przygotowań do porodu.
    Tez kiedys narzeczony jezdzil po aptekach i szukal bo myslalam ze to wody. Oczywiscie w zadnej aptece nie bylo a panie w aptekach robily wielkie oczy jakby nie wiedzialy ze cos takiego istnieje. Ogolnie mozna to dostac w aptekach internetowych. To bylo kolo 20 tygodnia ciazy, jak pierwszy raz pokazala mi sie wodnistwa wydzielina. I tak samo jak Ty od razu po przebudzeniu mialam mokro. W ciagu dnia nie bylo z tym problemu. W moim przypadku nie byly to wody.
    Moj narzeczony tez od razu ze panikara jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:07

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Ja miałam z apteki Gemini test pH do badania pH pochwy. Wyszedł granatowy jak mi się sączyły wody.

https://www.aptekagemini.pl/ph-test-test-do-badania-ph-pochwy-2-sztuki.html

kkarolina89 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Tez kiedys narzeczony jezdzil po aptekach i szukal bo myslalam ze to wody. Oczywiscie w zadnej aptece nie bylo a panie w aptekach robily wielkie oczy jakby nie wiedzialy ze cos takiego istnieje. Ogolnie mozna to dostac w aptekach internetowych. To bylo kolo 20 tygodnia ciazy, jak pierwszy raz pokazala mi sie wodnistwa wydzielina. I tak samo jak Ty od razu po przebudzeniu mialam mokro. W ciagu dnia nie bylo z tym problemu. W moim przypadku nie byly to wody.
    Moj narzeczony tez od razu ze panikara jestem ;)

Faceci sie nie znają :p ja poród bym przyjęła z chęcią już teraz, ale wolałabym mieć konkretne objawy, a nie takie, że nic nie wiem, a tak jest z tymi wodami, rozkminiam itd.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja miałam z apteki Gemini test pH do badania pH pochwy. Wyszedł granatowy jak mi się sączyły wody.

https://www.aptekagemini.pl/ph-test-test-do-badania-ph-pochwy-2-sztuki.html

Znalazłam wlasnie podobne w rossmanie i podejde zaraz do jednego 10 minut ode mnie zobaczyc czy sa akurat tutaj. Bo internetowo to średnio zamawiac, bo przyjdzie za parę dni.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Co do kości udowej to u nas też była zawsze krótsza ok 2 tyg a ostatnio nadgonila, dzieci rosną w swoim tempie, indywidualnie :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ