X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja nie wiem czy mi wody sie nie sączą. Do tej pory miałam wydzielinę taką biało-zoltawa, ale gestszą niż rzadzszą. Wczoraj juz widziałam na bieliznie oprócz niej taką plamę z wody. W nocy koło 5 obudziło mnie uczucie mega wilgotności, taka przezroczysta woda, bez zapachu, na 100% nie mocz. Na spiocha poszlam do wc i poszłam dalej spać. A o 7 znowu to uczucie, ani grama sluzu w tym. Uspokoiło się, ale teraz znowu to samo uczucie. Do tego ból okresowy.

Leżę i zobaczę czy się uspokoi, bo nie chcę też wyjść na panikarę na IP.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolina obserwuj co sie bedzie dzialo. Ja mam różny sluz. Czasem tez mi sie wydaje ze popuscilam ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moim zdaniem to wody. Jedz bo to zartow nie ma

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Dziewczyny, a ja nie wiem czy mi wody sie nie sączą. Do tej pory miałam wydzielinę taką biało-zoltawa, ale gestszą niż rzadzszą. Wczoraj juz widziałam na bieliznie oprócz niej taką plamę z wody. W nocy koło 5 obudziło mnie uczucie mega wilgotności, taka przezroczysta woda, bez zapachu, na 100% nie mocz. Na spiocha poszlam do wc i poszłam dalej spać. A o 7 znowu to uczucie, ani grama sluzu w tym. Uspokoiło się, ale teraz znowu to samo uczucie. Do tego ból okresowy.

Mi się sączyły wody. Podpaska była po prostu mokra - jakby się zrobiło na nią siku. Tylko ja miałam w domu paski do pomiaru pH i już wiedziałam, że to wody, wydzielina z pochwy miała pH 7. Pojechałam szybko do szpitala i tam zrobiono mi jakiś test specjalnym patyczkiem (nie pH, a jakiś enzym), okazało się, że to wody. Na patologii leżałam tydzień. Okazało się, że wody przestały się sączyć, a AFI utrzymywali się na stałym poziomie. ale dostałam sterydy na płuca, antybiotyki itp.
    A teraz mam wydzielinę gęsta, zoltawo-białą, ale czasem jak wypłynie na bieliznę, to zostawia lekko mokry ślad.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Też tak mam te bóle i śluz rzadki. Myślę, że macica więcej ćwiczy i więcej śluzu się wydostaje. Gęsty się skończył to wodnisty leci.
    Lekarz badał w poniedziałek i wód jest ok, ale ja mam bardzo krótką szyjkę, to i śluzu wiecej wypływa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 10:39

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wód to nie podpowiem. Bo nigdy nie zastanawiałam się czy się sączą. Poważnie :/ wkładki mam codziennie mokrawe, czasami ze śluza a czasami jak właśnie woda. Wkładka pozostaje biała a mokra. Zwalam to zawsze, że się spociłam :p Wczoraj byłam na wizycie i AFI 14, miesiąc temu było 13,7. Ph jest ok.

Ale jak Ciebie to martwi to zawsze lepiej podjechać i sprawdzić. Przynajmniej usg zrobią i sprawdzą ilość wód.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od samego początku mam tak ze razem z gęstą i kremową wydzieliną - leci też taka jak woda. Kupiłam sobie specjalnie wkładki weryfikujace wyciek wód (działają jak papierki i zmieniają zabarwienie pod wpływem ph), ale póki co nic się nie dzieje.

Karolina, ja bym albo kupiła sobie papierki do sprawdzenia ph albo bym pojechała na IP jak u Ciebie dzieje się tak pierwszy raz

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie - kino w 37tc, chce iśc na Jurrasic World's, myślicie, że dziecko nie będzie się balo?:D czy jemu coś.to w ogóle robi? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 12:05

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wczoraj podczas obu ktg wychodziły mi regularne skurcze, nawet do 70, ale niestety, nic się nie rozbujalo :-( echa serca dziś nie będzie, bo DT Mędrek chyba wziął wolne, nie ma go w pracy, więc muszę czekać do piątku. Wczoraj włączyli Li insulinę do posiłku, raptem 2 jednostki. Najgorsze, że wyszedł mi wielki hemoroid tydzień przed samym porodem :-( chyba już go nie wykuruję :-(

Pixi twoi chłopcy to mega słodziaki :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mam głupie pytanie - kino w 37tc, chce iśc na Jurrasic World's, myślicie, że dziecko nie będzie się balo?:D czy jemu coś.to w ogóle robi? ;D
    Byłam w 38tc na Paranolmal Activity :D

MałaCzarna1988, Nalia lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, kup w aptece test i sprawdź. Albo IP
    Jesli wczesniej nie miałaś takich atrakcji to mysle ze warto sprawdzić.
    Ja mam taka wydzieline mam od poczatku ciąży - wkładkę zmieniam nawet 5x dziennie, ale to mam od luteiny i generalnie caly czas, a i tak jak mocniej poleci to sprawdzam czy to nie wody. A do tego mi doszlo chyba wysiłkowe nietrzymanie :(, jak młody mi kopa zasadzi w pęcherz, dużo chodzę albo przy ataku wesołości..:( fakt nie mocno ale lekko kilka kropelek sie wyciśnie.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wiem ze juz raz o tym bylo, chodzi mi o leżaczek babybjorn. Któraś go ma albo miala? Albo znajomi mieli? Polecacie go?

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Hej dziewczyny. Wiem ze juz raz o tym bylo, chodzi mi o leżaczek babybjorn. Któraś go ma albo miala? Albo znajomi mieli? Polecacie go?
    Osobiście nie mam ale znajoma ma. Mnie jednak nie przekonał. Kupiłam z tiny love - rozkłada się całkowicie na płasko ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Karolina, kup w aptece test i sprawdź. Albo IP
    Jesli wczesniej nie miałaś takich atrakcji to mysle ze warto sprawdzić.
    Ja mam taka wydzieline mam od poczatku ciąży - wkładkę zmieniam nawet 5x dziennie, ale to mam od luteiny i generalnie caly czas, a i tak jak mocniej poleci to sprawdzam czy to nie wody. A do tego mi doszlo chyba wysiłkowe nietrzymanie :(, jak młody mi kopa zasadzi w pęcherz, dużo chodzę albo przy ataku wesołości..:( fakt nie mocno ale lekko kilka kropelek sie wyciśnie.
    Oj tez mam tak, że jak się schyle i dziecko kopnie, to coś poleci. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - sprawdzilabym wkładkami z apteki lub papierkami lakmusowymi, wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz :)
    Nalia - z tym kinem chyba nie ma problemu,chociaż podobno dzieci w brzuchu nie lubią dużych hałasów :)
    Melbusia - kiepsko trochę, że musisz czekać do piątku ale dobrze ze cokolwiek robią Ci przynajmniej w tym szpitalu, poza tym jednak bądź co bądź, jesteście pod kontrolą. Skurcze 70 to dużo? Ja się kompletnie nie orientuję, miałam wczoraj ktg, to zapisały się 4 (czyli co ok 10 minut) tak do 60%, myślałam że to takie nic :)
    Z hemoroidem współczuję, wiem że się biedna męczysz z tym cholerstwem prawie całą ciąże...
    MalaCzarna - oglądałam ten leżaczek, ale wydaje mi się że jest dla ciut starszego dzidziusia bo chyba nie rozkłada się całkiem na płasko. Wydaje się, że dziecko jest w nim w pozycji niemalże siedzącej, ale może się mylę, może da się go jakoś wyregulowac :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizyta na 15;45, a wcześniej ktg. Denerwuje się :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza ma oprocz ospy jeszcze zapalenie oskrzeli :( teraz to sie o nią bardzo boje :(

• terka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Tez sie wczoraj zastanawiałam czy iść do kina ale po przypomnieniu sobie jak mały mi wariował na weselu od hałasu-odpuściłam...
    Moze nie wszystkie tak reagują - ciężko powiedzieć ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, Aneczka współczuję Wam.
    Melbuisa do piątku niedaleko, a wszystko mają pod kontrolą w razie czego.
    Ania ładna pogoda się szykuje, to może małej szybko przejdzie., mojej przeszło bardzo szybko jak było tak ciepło.
    Nalia ja w kinie byłam na Avengers 4 i na Han Solo i mała mocno się bała głośnych dźwięków i bardzo się kręciła. Ale stwierdziłam, że to moje ostatnie podrygi na dłuższy czas, to korzystam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Melbusia, Aneczka współczuję Wam.
    Melbuisa do piątku niedaleko, a wszystko mają pod kontrolą w razie czego.
    Ania ładna pogoda się szykuje, to może małej szybko przejdzie., mojej przeszło bardzo szybko jak było tak ciepło.
    Nalia ja w kinie byłam na Avengers 4 i na Han Solo i mała mocno się bała głośnych dźwięków i bardzo się kręciła. Ale stwierdziłam, że to moje ostatnie podrygi na dłuższy czas, to korzystam.
    Ja byłam na avengersach i nawet aż tak nie skakała ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ