Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja nie wiem czy mi wody sie nie sączą. Do tej pory miałam wydzielinę taką biało-zoltawa, ale gestszą niż rzadzszą. Wczoraj juz widziałam na bieliznie oprócz niej taką plamę z wody. W nocy koło 5 obudziło mnie uczucie mega wilgotności, taka przezroczysta woda, bez zapachu, na 100% nie mocz. Na spiocha poszlam do wc i poszłam dalej spać. A o 7 znowu to uczucie, ani grama sluzu w tym. Uspokoiło się, ale teraz znowu to samo uczucie. Do tego ból okresowy.

Leżę i zobaczę czy się uspokoi, bo nie chcę też wyjść na panikarę na IP.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolina obserwuj co sie bedzie dzialo. Ja mam różny sluz. Czasem tez mi sie wydaje ze popuscilam ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moim zdaniem to wody. Jedz bo to zartow nie ma

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Dziewczyny, a ja nie wiem czy mi wody sie nie sączą. Do tej pory miałam wydzielinę taką biało-zoltawa, ale gestszą niż rzadzszą. Wczoraj juz widziałam na bieliznie oprócz niej taką plamę z wody. W nocy koło 5 obudziło mnie uczucie mega wilgotności, taka przezroczysta woda, bez zapachu, na 100% nie mocz. Na spiocha poszlam do wc i poszłam dalej spać. A o 7 znowu to uczucie, ani grama sluzu w tym. Uspokoiło się, ale teraz znowu to samo uczucie. Do tego ból okresowy.

Mi się sączyły wody. Podpaska była po prostu mokra - jakby się zrobiło na nią siku. Tylko ja miałam w domu paski do pomiaru pH i już wiedziałam, że to wody, wydzielina z pochwy miała pH 7. Pojechałam szybko do szpitala i tam zrobiono mi jakiś test specjalnym patyczkiem (nie pH, a jakiś enzym), okazało się, że to wody. Na patologii leżałam tydzień. Okazało się, że wody przestały się sączyć, a AFI utrzymywali się na stałym poziomie. ale dostałam sterydy na płuca, antybiotyki itp.
    A teraz mam wydzielinę gęsta, zoltawo-białą, ale czasem jak wypłynie na bieliznę, to zostawia lekko mokry ślad.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Też tak mam te bóle i śluz rzadki. Myślę, że macica więcej ćwiczy i więcej śluzu się wydostaje. Gęsty się skończył to wodnisty leci.
    Lekarz badał w poniedziałek i wód jest ok, ale ja mam bardzo krótką szyjkę, to i śluzu wiecej wypływa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 10:39

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wód to nie podpowiem. Bo nigdy nie zastanawiałam się czy się sączą. Poważnie :/ wkładki mam codziennie mokrawe, czasami ze śluza a czasami jak właśnie woda. Wkładka pozostaje biała a mokra. Zwalam to zawsze, że się spociłam :p Wczoraj byłam na wizycie i AFI 14, miesiąc temu było 13,7. Ph jest ok.

Ale jak Ciebie to martwi to zawsze lepiej podjechać i sprawdzić. Przynajmniej usg zrobią i sprawdzą ilość wód.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od samego początku mam tak ze razem z gęstą i kremową wydzieliną - leci też taka jak woda. Kupiłam sobie specjalnie wkładki weryfikujace wyciek wód (działają jak papierki i zmieniają zabarwienie pod wpływem ph), ale póki co nic się nie dzieje.

Karolina, ja bym albo kupiła sobie papierki do sprawdzenia ph albo bym pojechała na IP jak u Ciebie dzieje się tak pierwszy raz

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie - kino w 37tc, chce iśc na Jurrasic World's, myślicie, że dziecko nie będzie się balo?:D czy jemu coś.to w ogóle robi? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 12:05

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wczoraj podczas obu ktg wychodziły mi regularne skurcze, nawet do 70, ale niestety, nic się nie rozbujalo :-( echa serca dziś nie będzie, bo DT Mędrek chyba wziął wolne, nie ma go w pracy, więc muszę czekać do piątku. Wczoraj włączyli Li insulinę do posiłku, raptem 2 jednostki. Najgorsze, że wyszedł mi wielki hemoroid tydzień przed samym porodem :-( chyba już go nie wykuruję :-(

Pixi twoi chłopcy to mega słodziaki :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mam głupie pytanie - kino w 37tc, chce iśc na Jurrasic World's, myślicie, że dziecko nie będzie się balo?:D czy jemu coś.to w ogóle robi? ;D
    Byłam w 38tc na Paranolmal Activity :D

MałaCzarna1988, Nalia lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, kup w aptece test i sprawdź. Albo IP
    Jesli wczesniej nie miałaś takich atrakcji to mysle ze warto sprawdzić.
    Ja mam taka wydzieline mam od poczatku ciąży - wkładkę zmieniam nawet 5x dziennie, ale to mam od luteiny i generalnie caly czas, a i tak jak mocniej poleci to sprawdzam czy to nie wody. A do tego mi doszlo chyba wysiłkowe nietrzymanie :(, jak młody mi kopa zasadzi w pęcherz, dużo chodzę albo przy ataku wesołości..:( fakt nie mocno ale lekko kilka kropelek sie wyciśnie.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wiem ze juz raz o tym bylo, chodzi mi o leżaczek babybjorn. Któraś go ma albo miala? Albo znajomi mieli? Polecacie go?

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Hej dziewczyny. Wiem ze juz raz o tym bylo, chodzi mi o leżaczek babybjorn. Któraś go ma albo miala? Albo znajomi mieli? Polecacie go?
    Osobiście nie mam ale znajoma ma. Mnie jednak nie przekonał. Kupiłam z tiny love - rozkłada się całkowicie na płasko ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Karolina, kup w aptece test i sprawdź. Albo IP
    Jesli wczesniej nie miałaś takich atrakcji to mysle ze warto sprawdzić.
    Ja mam taka wydzieline mam od poczatku ciąży - wkładkę zmieniam nawet 5x dziennie, ale to mam od luteiny i generalnie caly czas, a i tak jak mocniej poleci to sprawdzam czy to nie wody. A do tego mi doszlo chyba wysiłkowe nietrzymanie :(, jak młody mi kopa zasadzi w pęcherz, dużo chodzę albo przy ataku wesołości..:( fakt nie mocno ale lekko kilka kropelek sie wyciśnie.
    Oj tez mam tak, że jak się schyle i dziecko kopnie, to coś poleci. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - sprawdzilabym wkładkami z apteki lub papierkami lakmusowymi, wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz :)
    Nalia - z tym kinem chyba nie ma problemu,chociaż podobno dzieci w brzuchu nie lubią dużych hałasów :)
    Melbusia - kiepsko trochę, że musisz czekać do piątku ale dobrze ze cokolwiek robią Ci przynajmniej w tym szpitalu, poza tym jednak bądź co bądź, jesteście pod kontrolą. Skurcze 70 to dużo? Ja się kompletnie nie orientuję, miałam wczoraj ktg, to zapisały się 4 (czyli co ok 10 minut) tak do 60%, myślałam że to takie nic :)
    Z hemoroidem współczuję, wiem że się biedna męczysz z tym cholerstwem prawie całą ciąże...
    MalaCzarna - oglądałam ten leżaczek, ale wydaje mi się że jest dla ciut starszego dzidziusia bo chyba nie rozkłada się całkiem na płasko. Wydaje się, że dziecko jest w nim w pozycji niemalże siedzącej, ale może się mylę, może da się go jakoś wyregulowac :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizyta na 15;45, a wcześniej ktg. Denerwuje się :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza ma oprocz ospy jeszcze zapalenie oskrzeli :( teraz to sie o nią bardzo boje :(

• terka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Tez sie wczoraj zastanawiałam czy iść do kina ale po przypomnieniu sobie jak mały mi wariował na weselu od hałasu-odpuściłam...
    Moze nie wszystkie tak reagują - ciężko powiedzieć ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, Aneczka współczuję Wam.
    Melbuisa do piątku niedaleko, a wszystko mają pod kontrolą w razie czego.
    Ania ładna pogoda się szykuje, to może małej szybko przejdzie., mojej przeszło bardzo szybko jak było tak ciepło.
    Nalia ja w kinie byłam na Avengers 4 i na Han Solo i mała mocno się bała głośnych dźwięków i bardzo się kręciła. Ale stwierdziłam, że to moje ostatnie podrygi na dłuższy czas, to korzystam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Melbusia, Aneczka współczuję Wam.
    Melbuisa do piątku niedaleko, a wszystko mają pod kontrolą w razie czego.
    Ania ładna pogoda się szykuje, to może małej szybko przejdzie., mojej przeszło bardzo szybko jak było tak ciepło.
    Nalia ja w kinie byłam na Avengers 4 i na Han Solo i mała mocno się bała głośnych dźwięków i bardzo się kręciła. Ale stwierdziłam, że to moje ostatnie podrygi na dłuższy czas, to korzystam.
    Ja byłam na avengersach i nawet aż tak nie skakała ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ