LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a ja nie wiem czy mi wody sie nie sączą. Do tej pory miałam wydzielinę taką biało-zoltawa, ale gestszą niż rzadzszą. Wczoraj juz widziałam na bieliznie oprócz niej taką plamę z wody. W nocy koło 5 obudziło mnie uczucie mega wilgotności, taka przezroczysta woda, bez zapachu, na 100% nie mocz. Na spiocha poszlam do wc i poszłam dalej spać. A o 7 znowu to uczucie, ani grama sluzu w tym. Uspokoiło się, ale teraz znowu to samo uczucie. Do tego ból okresowy.
Leżę i zobaczę czy się uspokoi, bo nie chcę też wyjść na panikarę na IP. -
kkarolina89 wrote:Dziewczyny, a ja nie wiem czy mi wody sie nie sączą. Do tej pory miałam wydzielinę taką biało-zoltawa, ale gestszą niż rzadzszą. Wczoraj juz widziałam na bieliznie oprócz niej taką plamę z wody. W nocy koło 5 obudziło mnie uczucie mega wilgotności, taka przezroczysta woda, bez zapachu, na 100% nie mocz. Na spiocha poszlam do wc i poszłam dalej spać. A o 7 znowu to uczucie, ani grama sluzu w tym. Uspokoiło się, ale teraz znowu to samo uczucie. Do tego ból okresowy.
Leżę i zobaczę czy się uspokoi, bo nie chcę też wyjść na panikarę na IP.
A teraz mam wydzielinę gęsta, zoltawo-białą, ale czasem jak wypłynie na bieliznę, to zostawia lekko mokry ślad.❤Ada&Pola❤
-
kkarolina89 wrote:Dziewczyny, a ja nie wiem czy mi wody sie nie sączą. Do tej pory miałam wydzielinę taką biało-zoltawa, ale gestszą niż rzadzszą. Wczoraj juz widziałam na bieliznie oprócz niej taką plamę z wody. W nocy koło 5 obudziło mnie uczucie mega wilgotności, taka przezroczysta woda, bez zapachu, na 100% nie mocz. Na spiocha poszlam do wc i poszłam dalej spać. A o 7 znowu to uczucie, ani grama sluzu w tym. Uspokoiło się, ale teraz znowu to samo uczucie. Do tego ból okresowy.
Leżę i zobaczę czy się uspokoi, bo nie chcę też wyjść na panikarę na IP.
Lekarz badał w poniedziałek i wód jest ok, ale ja mam bardzo krótką szyjkę, to i śluzu wiecej wypływa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 10:39
-
Co do wód to nie podpowiem. Bo nigdy nie zastanawiałam się czy się sączą. Poważnie
wkładki mam codziennie mokrawe, czasami ze śluza a czasami jak właśnie woda. Wkładka pozostaje biała a mokra. Zwalam to zawsze, że się spociłam :p Wczoraj byłam na wizycie i AFI 14, miesiąc temu było 13,7. Ph jest ok.
Ale jak Ciebie to martwi to zawsze lepiej podjechać i sprawdzić. Przynajmniej usg zrobią i sprawdzą ilość wód.
-
Ja od samego początku mam tak ze razem z gęstą i kremową wydzieliną - leci też taka jak woda. Kupiłam sobie specjalnie wkładki weryfikujace wyciek wód (działają jak papierki i zmieniają zabarwienie pod wpływem ph), ale póki co nic się nie dzieje.
Karolina, ja bym albo kupiła sobie papierki do sprawdzenia ph albo bym pojechała na IP jak u Ciebie dzieje się tak pierwszy raz -
Cześć dziewczyny. Wczoraj podczas obu ktg wychodziły mi regularne skurcze, nawet do 70, ale niestety, nic się nie rozbujalo
echa serca dziś nie będzie, bo DT Mędrek chyba wziął wolne, nie ma go w pracy, więc muszę czekać do piątku. Wczoraj włączyli Li insulinę do posiłku, raptem 2 jednostki. Najgorsze, że wyszedł mi wielki hemoroid tydzień przed samym porodem
chyba już go nie wykuruję
Pixi twoi chłopcy to mega słodziaki -
Karolina, kup w aptece test i sprawdź. Albo IP
Jesli wczesniej nie miałaś takich atrakcji to mysle ze warto sprawdzić.
Ja mam taka wydzieline mam od poczatku ciąży - wkładkę zmieniam nawet 5x dziennie, ale to mam od luteiny i generalnie caly czas, a i tak jak mocniej poleci to sprawdzam czy to nie wody. A do tego mi doszlo chyba wysiłkowe nietrzymanie, jak młody mi kopa zasadzi w pęcherz, dużo chodzę albo przy ataku wesołości..
fakt nie mocno ale lekko kilka kropelek sie wyciśnie.
-
MałaCzarna1988 wrote:Hej dziewczyny. Wiem ze juz raz o tym bylo, chodzi mi o leżaczek babybjorn. Któraś go ma albo miala? Albo znajomi mieli? Polecacie go?
-
Loczek2018 wrote:Karolina, kup w aptece test i sprawdź. Albo IP
Jesli wczesniej nie miałaś takich atrakcji to mysle ze warto sprawdzić.
Ja mam taka wydzieline mam od poczatku ciąży - wkładkę zmieniam nawet 5x dziennie, ale to mam od luteiny i generalnie caly czas, a i tak jak mocniej poleci to sprawdzam czy to nie wody. A do tego mi doszlo chyba wysiłkowe nietrzymanie, jak młody mi kopa zasadzi w pęcherz, dużo chodzę albo przy ataku wesołości..
fakt nie mocno ale lekko kilka kropelek sie wyciśnie.
❤Ada&Pola❤
-
Karolina - sprawdzilabym wkładkami z apteki lub papierkami lakmusowymi, wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz
Nalia - z tym kinem chyba nie ma problemu,chociaż podobno dzieci w brzuchu nie lubią dużych hałasów
Melbusia - kiepsko trochę, że musisz czekać do piątku ale dobrze ze cokolwiek robią Ci przynajmniej w tym szpitalu, poza tym jednak bądź co bądź, jesteście pod kontrolą. Skurcze 70 to dużo? Ja się kompletnie nie orientuję, miałam wczoraj ktg, to zapisały się 4 (czyli co ok 10 minut) tak do 60%, myślałam że to takie nic
Z hemoroidem współczuję, wiem że się biedna męczysz z tym cholerstwem prawie całą ciąże...
MalaCzarna - oglądałam ten leżaczek, ale wydaje mi się że jest dla ciut starszego dzidziusia bo chyba nie rozkłada się całkiem na płasko. Wydaje się, że dziecko jest w nim w pozycji niemalże siedzącej, ale może się mylę, może da się go jakoś wyregulowac -
Nalia wrote:Mam głupie pytanie - kino w 37tc, chce iśc na Jurrasic World's, myślicie, że dziecko nie będzie się balo?
czy jemu coś.to w ogóle robi?
Tez sie wczoraj zastanawiałam czy iść do kina ale po przypomnieniu sobie jak mały mi wariował na weselu od hałasu-odpuściłam...
Moze nie wszystkie tak reagują - ciężko powiedziećhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Melbusia, Aneczka współczuję Wam.
Melbuisa do piątku niedaleko, a wszystko mają pod kontrolą w razie czego.
Ania ładna pogoda się szykuje, to może małej szybko przejdzie., mojej przeszło bardzo szybko jak było tak ciepło.
Nalia ja w kinie byłam na Avengers 4 i na Han Solo i mała mocno się bała głośnych dźwięków i bardzo się kręciła. Ale stwierdziłam, że to moje ostatnie podrygi na dłuższy czas, to korzystam. -
katka84 wrote:Melbusia, Aneczka współczuję Wam.
Melbuisa do piątku niedaleko, a wszystko mają pod kontrolą w razie czego.
Ania ładna pogoda się szykuje, to może małej szybko przejdzie., mojej przeszło bardzo szybko jak było tak ciepło.
Nalia ja w kinie byłam na Avengers 4 i na Han Solo i mała mocno się bała głośnych dźwięków i bardzo się kręciła. Ale stwierdziłam, że to moje ostatnie podrygi na dłuższy czas, to korzystam.❤Ada&Pola❤