LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka,trzymamy kciuki :*
Ja tez sie boje ze wody mi odejda z zlym momencie ale w sumie nie przygotowuje na to lozka albo auta bo u mnie odejscie wod wygladalo tak jakby jakis balon w brzuchu mi wybuchnal i zrobil sie w sekundzie istny potop wokol mnie. Zadne podpaski i podklady niewiele by pomogly. No ale bylo to po kilku godz konkrernej akcji porodowej wiec mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie i to w szpitalu beda mieli sprzatanie
-
Nalia u nas właśnie nad ranem zawsze było najwięcej kobiet na IP.
Melbusia88 ja myślę że to wody, moje siostry miały tak samo i faktycznie tak wolno wody się sączyły.
Mam pytanie, mam wizytę za 2 tyg to będzie 37 tydz a lekarz zlecił mi tylko hbs do sprawdzenia, więc ostatnia morfologie i mocz mam z 33 tc, czy to nie za stary wynik? Może mała urodzi się w terminie to zdążę jeszcze zrobić a jak się wcześniej urodzi to bd miała tylka ten wynik z 33tc. Nie wiem czy po prostu nie zrobić jeszcze prywatnie tych badań.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Nalia u nas właśnie nad ranem zawsze było najwięcej kobiet na IP.
Melbusia88 ja myślę że to wody, moje siostry miały tak samo i faktycznie tak wolno wody się sączyły.
Mam pytanie, mam wizytę za 2 tyg to będzie 37 tydz a lekarz zlecił mi tylko hbs do sprawdzenia, więc ostatnia morfologie i mocz mam z 33 tc, czy to nie za stary wynik? Może mała urodzi się w terminie to zdążę jeszcze zrobić a jak się wcześniej urodzi to bd miała tylka ten wynik z 33tc. Nie wiem czy po prostu nie zrobić jeszcze prywatnie tych badań.
Ja mam na każdej wizycie zlecany mocz i morfologię, tsh i jak trzeba to dodatkowe badania. Teraz wizytę będę miała 36tc i mam cały koncert życzeń :p
Jak coś to ja wolałabym sobie zrobić te podstawowe badania na własną ręke jak lekarz nie dał. Dla swojego spokojudla mnie wynik z 33tc do porodu jest stary
-
Urszulka89 wrote:Ja mam na każdej wizycie zlecany mocz i morfologię, tsh i jak trzeba to dodatkowe badania. Teraz wizytę będę miała 36tc i mam cały koncert życzeń :p
Jak coś to ja wolałabym sobie zrobić te podstawowe badania na własną ręke jak lekarz nie dał. Dla swojego spokojudla mnie wynik z 33tc do porodu jest stary
No właśnie też mi się wydaje,że to bardzo stary wynik aż trochę zła jestem że pod koniec ciąży lekarz tego nie zlecił bo od początku ciąży do każdej wizyty musialam robić mocz i morfologie regularnie. Chyba zrobię tak jak mówisz lepiej mieć dodatkowy wynik a w razie co nie potrzebować niż nie mieć a potrzebować02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Urszulka89 wrote:U mnie wody odeszły w domu z siłą wodospadu
kilka ręczników nie dało rady więc też podpaska czy wkładka byłaby zbędna :p
ale chce zobaczyć, czy się nie sączą. Powąchać, sprawdzić czy to nie wodnisty śluz itd
Britty a długo trwało u nich to sączenie
? Dzień, dwa, więcej? Mam nadzieję, że do czwartku przytrzymam jeśli to to.
Co do badań, to ja bym na twoim miejscu zrobiła świeże przed wizytą, zwłaszcza teraz na koniec. -
kkarolina89 wrote:Jakie badania zalecają Wam powtórzyć do porodu z I trymestru? HIV, HCV, Hbs, Kiła? Czy nie potrzebne wszystkie ponownie?
Mi lekarz powiedział, że nie ma potrzeby żadnych powtarzać. On pracuje w tym szpitalu gdzie będę rodzić, więc mam nadzieję, że wie co mówi. Morfologię też mam starą, sprzed paru tygodni.MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cuddlemuffin wrote:A mi gin nawet gbs nie zrobil bo powiedzial, ze nie warto.
-
Britty to raczej nie zatrucie trwa za długo, nie jem nic ciężkiego bułka rogal z masłem i kisiel popijam rumiankiem. Skurcze tez nie bo już miałam i wiem jak bola przychodzą i odchodzą a mnie boli cały czas. Nawet polozyc się nie mogę czekam na SMS od gin bo do niej napisałam już nie mam siły. Jak to nie przejdzie to nie wiem jak urodze bo przy takim bolu oddychać nawet mocniej nie mogę. Czytałam ,ze jak na leżąco kłuje i nie przechodzi to mize być odklejenie łożyska,ale byłam na IP sprawdzały nawet dwa razy bo studentka była i pewnie by widziały gdyby coś się działo
Naila ja byłam w nd rano koło 7 na IP i było sporo osób jak to od rana zawsze,ale sprawnie szło w tyg jest podobnie od rana więcej a potem luźniej
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Biedronka89 wrote:Mi do porodu lekarz zlecił tylko gbs to stwierdził że hiv i tych innych nie trzeba powtarzac a morfologie jak będą potrzebować to sobie sami w szpitalu zrobią.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615