X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tych boli krzyżowych i mocnych skurczy, mnie tak skurcze nie bolą na szczęście, jest to dyskomfort, ale nie jakiś bolesny. Bardziej mnie boli jak mała mi nóżkami pod żebrami fika , albo główką na pęcherz napiera

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka,trzymamy kciuki :*
    Ja tez sie boje ze wody mi odejda z zlym momencie ale w sumie nie przygotowuje na to lozka albo auta bo u mnie odejscie wod wygladalo tak jakby jakis balon w brzuchu mi wybuchnal i zrobil sie w sekundzie istny potop wokol mnie. Zadne podpaski i podklady niewiele by pomogly. No ale bylo to po kilku godz konkrernej akcji porodowej wiec mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie i to w szpitalu beda mieli sprzatanie ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z IP do południa w dzien powszedni? Czy długo się czeka?, Ja byłam tylko wieczorem, to pojedyncze osoby były. A jak to jest właśnie rano? Chodzi mi o typowe IP położnicze.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia u nas właśnie nad ranem zawsze było najwięcej kobiet na IP.

Melbusia88 ja myślę że to wody, moje siostry miały tak samo i faktycznie tak wolno wody się sączyły.

Mam pytanie, mam wizytę za 2 tyg to będzie 37 tydz a lekarz zlecił mi tylko hbs do sprawdzenia, więc ostatnia morfologie i mocz mam z 33 tc, czy to nie za stary wynik? Może mała urodzi się w terminie to zdążę jeszcze zrobić a jak się wcześniej urodzi to bd miała tylka ten wynik z 33tc. Nie wiem czy po prostu nie zrobić jeszcze prywatnie tych badań.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Nalia u nas właśnie nad ranem zawsze było najwięcej kobiet na IP.

Melbusia88 ja myślę że to wody, moje siostry miały tak samo i faktycznie tak wolno wody się sączyły.

Mam pytanie, mam wizytę za 2 tyg to będzie 37 tydz a lekarz zlecił mi tylko hbs do sprawdzenia, więc ostatnia morfologie i mocz mam z 33 tc, czy to nie za stary wynik? Może mała urodzi się w terminie to zdążę jeszcze zrobić a jak się wcześniej urodzi to bd miała tylka ten wynik z 33tc. Nie wiem czy po prostu nie zrobić jeszcze prywatnie tych badań.

Ja mam na każdej wizycie zlecany mocz i morfologię, tsh i jak trzeba to dodatkowe badania. Teraz wizytę będę miała 36tc i mam cały koncert życzeń :p
    Jak coś to ja wolałabym sobie zrobić te podstawowe badania na własną ręke jak lekarz nie dał. Dla swojego spokoju :) dla mnie wynik z 33tc do porodu jest stary :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wody odeszły w domu z siłą wodospadu :D kilka ręczników nie dało rady więc też podpaska czy wkładka byłaby zbędna :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja mam na każdej wizycie zlecany mocz i morfologię, tsh i jak trzeba to dodatkowe badania. Teraz wizytę będę miała 36tc i mam cały koncert życzeń :p
    Jak coś to ja wolałabym sobie zrobić te podstawowe badania na własną ręke jak lekarz nie dał. Dla swojego spokoju :) dla mnie wynik z 33tc do porodu jest stary :/

No właśnie też mi się wydaje,że to bardzo stary wynik aż trochę zła jestem że pod koniec ciąży lekarz tego nie zlecił bo od początku ciąży do każdej wizyty musialam robić mocz i morfologie regularnie. Chyba zrobię tak jak mówisz lepiej mieć dodatkowy wynik a w razie co nie potrzebować niż nie mieć a potrzebować ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mają podobno ważność miesiąc lub 4 tyg. Ja mam w czwartek wizytę i pierwsze ktg w życiu :D

IP z rana pewnie oblegana, bo przez nią przechodzą też kobiety do planowego przyjęcia czy cc.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U mnie wody odeszły w domu z siłą wodospadu :D kilka ręczników nie dało rady więc też podpaska czy wkładka byłaby zbędna :p
    Ulcia, ja wiem, że wkładką nie zatrzymam wód :-D ale chce zobaczyć, czy się nie sączą. Powąchać, sprawdzić czy to nie wodnisty śluz itd ;-)

Britty a długo trwało u nich to sączenie
    ? Dzień, dwa, więcej? Mam nadzieję, że do czwartku przytrzymam jeśli to to.

Co do badań, to ja bym na twoim miejscu zrobiła świeże przed wizytą, zwłaszcza teraz na koniec.

l22n6iyek016fbg8.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie badania zalecają Wam powtórzyć do porodu z I trymestru? HIV, HCV, Hbs, Kiła? Czy nie potrzebne wszystkie ponownie?

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Jakie badania zalecają Wam powtórzyć do porodu z I trymestru? HIV, HCV, Hbs, Kiła? Czy nie potrzebne wszystkie ponownie?
    Mi kazali wszystkie wymienione ponownie

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Mi lekarz powiedział, że nie ma potrzeby żadnych powtarzać. On pracuje w tym szpitalu gdzie będę rodzić, więc mam nadzieję, że wie co mówi. Morfologię też mam starą, sprzed paru tygodni.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zadzwonię do szpitala i się dowiem, bo moja gin pracuje w innym szpitalu.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do porodu lekarz zlecił tylko gbs to stwierdził że hiv i tych innych nie trzeba powtarzac a morfologie jak będą potrzebować to sobie sami w szpitalu zrobią.

Britty, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi gin nawet gbs nie zrobil bo powiedzial, ze nie warto.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Matko, jak to nie warto? Dziś właśnie koleżanka pojechała na wywołanie, przy okazji odebrała gbs, wyszedł dodatni i podczas porodu będzie mieć jakiś antybiotyk podawany.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Jak to nie warto :O pierwsze słyszę, to bardzo ważne badanie, bo muszą wiedzieć, czy dać antybiotyk

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może u Cuddlemuffin podają wszystkim rodzącym zapobiegawczo. JA mam dodatni GBS i boję się odejścia wód i zakażenia dziecka paciorkowcem.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty to raczej nie zatrucie trwa za długo, nie jem nic ciężkiego bułka rogal z masłem i kisiel popijam rumiankiem. Skurcze tez nie bo już miałam i wiem jak bola przychodzą i odchodzą a mnie boli cały czas. Nawet polozyc się nie mogę czekam na SMS od gin bo do niej napisałam już nie mam siły. Jak to nie przejdzie to nie wiem jak urodze bo przy takim bolu oddychać nawet mocniej nie mogę. Czytałam ,ze jak na leżąco kłuje i nie przechodzi to mize być odklejenie łożyska,ale byłam na IP sprawdzały nawet dwa razy bo studentka była i pewnie by widziały gdyby coś się działo :(
    Naila ja byłam w nd rano koło 7 na IP i było sporo osób jak to od rana zawsze,ale sprawnie szło w tyg jest podobnie od rana więcej a potem luźniej :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mi do porodu lekarz zlecił tylko gbs to stwierdził że hiv i tych innych nie trzeba powtarzac a morfologie jak będą potrzebować to sobie sami w szpitalu zrobią.
    U mnie podobnie Wr i Hbs bo ważne są tylko pół roku a akurat kilka dni temu straciły ważnośc.Robilam tez toxo IgM pytałam co z morfologia tsh i reszta.Powiedziala, ze w szpitalu i tak będę mi robić takie podstawowe badania wiec nie ma sensu te co mam wystarcza co miesiąc robiłam morfo mocz i tsh tak dla siebie

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ