X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, a Mały jest wysoko? Bo może on się jakoś pupą czy nogami pcha na żołądek?

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka - my kupiliśmy cabriofix. Najważniejsze to przymierz do kanapy w aucie, fotelik generalnie jest ok.

Ja mam złożone łóżeczko ale materac jeszcze w folii. Umówiliśmy sie z mężem że przygotuję zestaw i jak bdmy już w szpitalu po porodzie a on w domku to odfoliuje materac, da mu pooddychać i na nasz przyjazd zamontuje przygotowany zestawik - podkład, prześcieradełko itd :).. Po co ma sie to kurzyć jeszcze nawet 5-7tyg.

Mnie ostatnio w nocy budzą bóle miesiączkowe. Ciekawe czy po odstawieniu luteiny we wt to sie nasili...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka może helicobacter? Badanie z kału najlepiej.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ineczka, a Mały jest wysoko? Bo może on się jakoś pupą czy nogami pcha na żołądek?
    Tak jest wysoko nie wstawił się jeszcze w kanał . Wypina się dupskiem co dodatkowo powoduje, ze boli jeszcze bardziej doczytałam, ze może to być kwestia rozciągania się wiązadeł albo obciążony woreczek żółciowy tylko po nospie powinno przejść a mi tak średnio pomaga

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ineczka może helicobacter? Badanie z kału najlepiej.
    Zawsze miałam problemy żołądkowe i byłam podatna na grypy itp muszę kiedyś to badanie wykonać

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często boli żołądek ale czuję wyraźnie że mały tam wpycha pupę. Ogólnie mój układ trawienny od jakiegoś czasu jest bie ten. Rozregulowany.
    Co do łóżeczka moje nadal w kartownie a materac w folii mąż ma to ogarnąć jak będę w szpitalu. Z pościeli mam jedynie prześcieradło mały będzie spać pod kocykiem więc myślę że sobie poradzi

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Zawsze miałam problemy żołądkowe i byłam podatna na grypy itp muszę kiedyś to badanie wykonać
    Ineczka ja jak miałam taki ostry stan jak opisujesz, jeszcze przed ciążą, to myślałam, że to jakieś zatrucie czy jelitówka, a okazało się, że to właśnie helikobakter. Pracując z dzieciakami mamy większe ryzyko takich atrakcji. Gastroskopii teraz nie zrobisz, ale badanie z kału 25zl chyba kosztuje. Tylko nie kupuj tych aptecznych testów z krwi, bo one są mało wiarygodne.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dziewczyny od 3 dni czuje dyskomfort z lewej strony twarzy na wysokości żuchwy, ucha i głowy. Jak uciskam te miejsca to czuje że boli. W pierwszy dzień myślałam że to przez to że źle spałam. Ale tak już mam od 3 dni i nic nie przechodzi. Jutro oznacze sobie CRP i popołudniu wybiorę się do laryngologa bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Mam nadzieję ze to nie zapalenie ucha - nigdy nie miałam:(
    MalaCzarna moze byc tez cos od zęba... w razie czago sprawdz jesli to nie przewianie

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tak jest wysoko nie wstawił się jeszcze w kanał . Wypina się dupskiem co dodatkowo powoduje, ze boli jeszcze bardziej doczytałam, ze może to być kwestia rozciągania się wiązadeł albo obciążony woreczek żółciowy tylko po nospie powinno przejść a mi tak średnio pomaga

To nospa może na "przesunięcie się dziecka" nie podziałac :) widocznie chve się mocno przytulać do Mamy :) :) :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    My dzsiaij rano byliśmy na IP od dwóch dni mam takie bóle żołądka na początku myślałam, ze to Franek ma już mało miejsca i uciska ale stały się nie do zniesienia wiec to chyba nie on, Dwie noce przeleżałam, chodziłam nie wiedziałam co ze sobą zrobić a dzisiaj doszły wymioty z bolu już i biegunka myślałam, ze coś się może rozkręca różnie kobiety maja może ja reaguje w ten sposb. Nie mogłam leżeć ani na lewym boku ani na prawym na plecach tez mega bol tylko na stojąco, ale ile można, Pojechaliśmy babka była mega nie delikatna do tego była studentka, która była jeszcxe bardziej ,,brutalna'' miałam ochotę jej przywalić mówiłam, ze mnie boli to można trochę delikatniej. Szyjka zamknięta 3,7 miękka. Potem usg wszystko dobrze wody w normie, łożysko przepływy ok. Podłączyli mnie pod ktg na 40minut z młodym tez wszystko dobrze tego się bałam najbardziej,ze z nim może być coś nie tsk bo w nocy tez czułam, ze jest bardziej ruchliwy taki nie spokojny. Wszystko dobrze wiec pytam skąd ten bol skurczy brak. Mam brac nospe dieta lekkostrawna dużo pic a wrócić do magnezu bo w tym tyg gin mowila, ze możemy odstąwic wątpię, żeby to była kwestia magnezu, ale oki. Wrocilam do domu biorę nospe, magnez trochę lepiej, ale nadal mnie boli jak będzie mnie tak bolało do porodu i nie będę mogła spac to kiepsko to widzę.Jelitowka tez to nie jest ktoś miał podobnie?

Ineczka, ja mialam wczoraj podobny koszmar, nie wiem do konca co bolalo, troche miesiaczkowo, a potem juz caly brzuch... nospa nie pomogla...bolalo wiele godzin...po nocy przeszlo ale wszystkie "flaki" mam obolale jeszcze... obstawiam, ze bylo to takie mega mocne wzdecie, czy cos...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, ja takie okropne bóle miałam teraz w ciąży kilkukrotnie i była to wina kamieni żółciowych. Były nie do zniesienia i rozlewały się na kręgosłup, dołączały też wymioty. Ból taki kolkowy, więc nie wiem czy o taki Ci chodzi.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    MalaCzarna moze byc tez cos od zęba... w razie czago sprawdz jesli to nie przewianie
    No właśnie nie wygląda mi to na ból zęba bo mam powiększone węzły chłonne na szyi ale nigdy nic nie wiadomo... Jutro planuje odwiedzić lekarza ogolnego i laryngologa a jak oni nie będą pewni to odwiedzę też swojego stomatologa, chociaż ostatnio jak bylam u niego 11 czerwca na wizycie to nic nie wspominał że coś mu się nie podoba. Z rana też chce zrobić badania krwi.
    W Internecie przeczytałam że to może być zapalenie slinianek przyusznych (świnka) której nigdy w zyciu nie przechodziłam. Ehh nie podoba mi się to :/

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    No właśnie nie wygląda mi to na ból zęba bo mam powiększone węzły chłonne na szyi ale nigdy nic nie wiadomo... Jutro planuje odwiedzić lekarza ogolnego i laryngologa a jak oni nie będą pewni to odwiedzę też swojego stomatologa, chociaż ostatnio jak bylam u niego 11 czerwca na wizycie to nic nie wspominał że coś mu się nie podoba. Z rana też chce zrobić badania krwi.
    W Internecie przeczytałam że to może być zapalenie slinianek przyusznych (świnka) której nigdy w zyciu nie przechodziłam. Ehh nie podoba mi się to :/
    Przy śwince miałabyś całą twarz opuchnięta - ja mialam jako dziecko ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

Jeśli Cię przewiało lub to coś od ucha to polecam na watkę (najlepiej na noc) 2-3 kropelek olejku kamforowego. Mi pomaga przy takich podobnych dolegliwościach. Chyba, ze to od zęba.
    Świnka napewno nie, miałam jako dziecko. Puchnie Ci cała szyja, gorączka, nic nie przełkniesz.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny nie mam żadnego twardnienia ani skurczy. Czy ktoś ma podobnie ? Zastanawiam się czy to normalne ...

klz9h371w1o7q62n.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, świnka to jest dość mocne przeżycie ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    A ja dziewczyny nie mam żadnego twardnienia ani skurczy. Czy ktoś ma podobnie ? Zastanawiam się czy to normalne ...
    Nic tylko się cieszyć ;) Ile masz tygodni ciąży?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    To tylko się cieszyć. ;) Ja mam dzisiaj cały dzień bezbolesne twardnienia ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 22:45

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj w szpitalu. Afi wyszło tylko 4 do tego crp 50 wiec antybiotyk i pewnie już mnie nie wypuszcza 2w1. Jeszcze telefon kolejny rozwaliłam :/

Pixi jak tam?

• klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 34 tygodniu :)

klz9h371w1o7q62n.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ