X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    A kiedy przygotowujecie lozeczko? Chodzi mi o zalozenie poscieli itp? Czy te 3 tyg do porodu to jeszcze zawczesnie? Czy moze ubrac juz i przykryc folia? I powiedzcie mi ile ubranek dla dziecka zabrac do szpitala? Niby szpital zapewnia jakies ciuszki ale jednak czesc wolalabym miec swoje tylko ile i jakie je zabrac?
    Ja przygotuję jak wrócimy że szpitala, bo tylko założyć prześcieradło, to jest minuta, a mała na początku będzie w rożku, żadnej pościeli. Biorę do szpitala 3 zestawy body + półśpiochy i komplet na wyście

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześcieradło i ochraniacz zostawię narzeczonemu do założenia jak my będziemy w szpitalu. Na razie wszystko mam pochowane w takich specjalnych torbach żeby się nie kurzylo. A do szpitala biore tylko rzeczy na wyjście dla malego i to nawet nie wiem czy będę pakować czy po prostu mój nie doniesie razem z moimi rzeczami na wyjście. W poniedzialek kupuje torbe bo jak byłam w piątek to taka bardzo miła pani w sklepie powiedziała żeby wstrzymać się do poniedziałku bo będą fajne promocje :) i wtedy zobaczę co mi się zmieści A co nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 20:04

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko - czy któraś z was poza mną wie, że będzie mieć wywoływany poród? Bo myślę o tym baloniku foleya. Myślę, żeby po prostu nie wyrazić na niego zgody, bo to doba stracona, a podobno niewiele daje. I żeby zacząć od razu od oksytocyny. Ciekawe tylko jak zareaguje lekarz kiedy mu powiem, że nie zgadzam się na balonik..

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pytanko - czy któraś z was poza mną wie, że będzie mieć wywoływany poród? Bo myślę o tym baloniku foleya. Myślę, żeby po prostu nie wyrazić na niego zgody, bo to doba stracona, a podobno niewiele daje. I żeby zacząć od razu od oksytocyny. Ciekawe tylko jak zareaguje lekarz kiedy mu powiem, że nie zgadzam się na balonik..
    Myślę ze nikt Ci na siłe balonika nie założy :) nie wiem na ile jest skuteczny ale moja kolezanka jak byla tydzien po terminie to miala ten balonik zakladany i rzeczywiscie szybko jej porod rozkrecil. Na kazdego pewnie co innego lepiej podziala,ale moze warto sprobowac?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy odczuwacie jakis bol podbrzusza przypominajacy miesiaczke? Ale raczej ciagly, nie jako skurcz... do tego brzuch mi troche twardnieje...
    Czy to normalne? U mnie 36 tydz...martwie sie...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prześcieradło mam już zalozone i przykryte kocem, żeby się nie zakurzyło, nic więcej właściwie nie będę miała w łóżeczku, żadnej pościeli nie przewiduję, ochraniaczy też nie.

Magia, nie mam takich bóli, więc nie pomogę. Generalnie chyba każdy mocniejszy ból, który nie mija wymagałby konsultacji z lekarzem.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Moja siostra miała i nie wspomina tego dobrze, bolało jak cholera i chodziła z nim dobę, ale na drugi dzień zaczęły się skurcze i poród.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Dziewczyny, czy odczuwacie jakis bol podbrzusza przypominajacy miesiaczke? Ale raczej ciagly, nie jako skurcz... do tego brzuch mi troche twardnieje...
    mam takie bóle, ale rzadko i nie ciągle na pewno. Teraz to 2 razy na dzień około i szybko przechodzi.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    mam takie bóle, ale rzadko i nie ciągle na pewno. Teraz to 2 razy na dzień około i szybko przechodzi.
    Mam takie bóle, ale boli max godzinęi przechodzi.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia u mnie jest ten problem, ze rzadko kiedy bolal mnie brzuch na miesiaczke,takze nawet nie pamietam jaki to bol. Ale teraz mam twardnienia nad pepkiem glownie i to takie ciagle wiec nawet nie wiem czy sa one regularne. Do przyszlego tyg lekarz kazl brac magnes jakby bardzo sie stawial.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:

Ja mam takie bóle, później przechodzą w skurcze i mijają ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ja też mam takie bóle, nie codziennie ale mam. Boli mnie tak jak za dużo siedze i uciskam brzuch nogami. Ostatnio też mnie tak pobolewalo od samego rana ale po czasie przechodzi.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia ja miałam jak na razie raz taki ból w zeszłym tygodniu dokładnie. Już myślałam że coś się zaczyna ale bolało pół godziny i przeszło jak zrobiłam ciepły prysznic. Od tej pory nic się nie powtórzyło.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset, nie mogę wyszukać grupy, chyba jesteście tajne

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie jest to Belly, rozpisałam się a cała wiadomość mi zjadło. Babeczka nazywa się Asia JAŃCZUK. Ja mam póki co same pozytywne wrażenia, zobaczymy co będzie dalej

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w tą piękna niedzielę! :)

oar89jcggibdab41.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Głupie jest to Belly, rozpisałam się a cała wiadomość mi zjadło. Babeczka nazywa się Asia JAŃCZUK. Ja mam póki co same pozytywne wrażenia, zobaczymy co będzie dalej

Dzięki. Moja siostra od razu mówiła że pewnie pani Asia

krooolik lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam dzisiaj takie bezbolesne twardnienia brzucha, co ok 8 minut. Pewnie znów macica ćwiczy :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też się tak łatwo meczycie? Wczoraj spacer 40 minut robilam w 3 turach z postojem na ławeczce w parku, dziś rano postanowiliśmy z mężem isc na sniadanie do kawiarni- 20 minut spacerku, po powrocie padłam, czy to jest normalne czy moze byc przez moja anemie? Mimo suplementacji zelaza mam hemoglobine 10,7..

• Ove Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Nalia, masz jeszcze wizytę u swojego gin? Może wtedy da ci skierowanie? Mój dał mi dopiero po tym jak zapytałam i nie dlatego, że jest konieczne tylko "bym czuła się spokojniejsza, że mam"

Ja nie mam żadnych skurczy, żadnych twardnieje, żadnych bóli okresowych. Tak mnie nastraszono porodem przedwczesnym i skracającą się szyjką, a wychodzi na to, że przenoszę i doczekam do terminu planowanego CC.
    Wydaje mi się (nie wiem czy słusznie)), że przy położeniu pośladkowym są mniejsze szanse na szybsze rozpoczęcie akcji porodowej - w końcu główka nie naciska na szyjkę.

Cuddlemuffin, wcześniej miałam tak ze jednego dnia byłam mocno zmęczona nawet po 15 min spaceru a drugiego mogłam chodzić i 2h. Teraz to nie powiem bo ciężko mi wyjść nawet do sklepu - niby jedtem obklejona taśmami a ból nad pośladkiem dalej uniemożliwia normalne funkcjonowanie. Wczoraj się popłakałam z tego wszystkiego :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ