X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Co innego jak się jest w polsce tam opieka medyczna jest na wysokim poziomie a co innego jak jesteś w uk gdzie tutaj prawdziwej medycyny nie znają.
    No dobrze , a co Ci powiedzieli ginekolodzy w PL? Co zalecają zrobić? :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia jak nie masz skierowania na cc to raczej w żadnym szpitalu się nie umówisz. Chyba, że dostaniesz skierowanie. I proszę Cię, nie czytaj tyle :) Myśl cały czas o najlepszych możliwych scenariuszach. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się coraz wiecej stawia brzuch. Lekarz mówi ze to nic złego bo nie wpływa na szyjke na tym etapie to norma ale mam obawy żeby nie urodzić za wczezniej muszę jeszcze wytrzymać tydzień

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, skurcze przepowiadające na tym etapie to już norma :) myślę, że spokojnie dotrwasz :)

Dziewczyny, tak w ogóle to mój lekarz twierdzi, że zbyt długie czekanie w domu w rpzypadku skurczy czy np odejścia wód to duży błąd. Mówi, że podczas odejścia wód może się zdarzyć, że dziecko ułoży się tak, że przyciśnie ono za mocno pepowinę lub właśnie może ona wypaść. Wiadomo, że to są przypadki skrajne i w większości nic się nie stanie, ale jednak po co ryzykować? Ja miałam takie plany właśnie, żeby jak najwięcej czasu spędzić w domu, ale po tym co mi powiedział to jednak odpuszczę i gdyby coś się działo to od razu popędzę do szpitala.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Biedronko, skurcze przepowiadające na tym etapie to już norma :) myślę, że spokojnie dotrwasz :)

Dziewczyny, tak w ogóle to mój lekarz twierdzi, że zbyt długie czekanie w domu w rpzypadku skurczy czy np odejścia wód to duży błąd. Mówi, że podczas odejścia wód może się zdarzyć, że dziecko ułoży się tak, że przyciśnie ono za mocno pepowinę lub właśnie może ona wypaść. Wiadomo, że to są przypadki skrajne i w większości nic się nie stanie, ale jednak po co ryzykować? Ja miałam takie plany właśnie, żeby jak najwięcej czasu spędzić w domu, ale po tym co mi powiedział to jednak odpuszczę i gdyby coś się działo to od razu popędzę do szpitala.

No każdy robi jak uważa za stosowne ;) Przy starszej o 9 rano odeszły wody i byliśmy w kontakcie z położną. Dobrze że nie pojechaliśmy od razu do szpitala bo dopiero około 12 miałam jakiekolwiek skurcze i wtedy też pojechaliśmy do szpitala :) w spokoju zjadłam śniadanie, wzięłam prysznic.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna kazała mi jechać do szpitala jak skurcze są co 10 minut przez 2 minuty albo jak odeszły zielone lub czarne wody albo jak wystąpi krwawienie.
    A o komplikacjach nie czytam bo nie chcę się nastawić negatywnie i wam też radzę żeby odpuścić sobie internety.
    Dzisiaj miałam kupić fotelik i sama nie wiem ;) powiedzcie mi co sądzicie może któraś ma fotelik maxi cosi cabrio bo jestem na niego zdecydowana tak na 90 procent

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Moja położna kazała mi jechać do szpitala jak skurcze są co 10 minut przez 2 minuty albo jak odeszły zielone lub czarne wody albo jak wystąpi krwawienie.
    A o komplikacjach nie czytam bo nie chcę się nastawić negatywnie i wam też radzę żeby odpuścić sobie internety.
    Dzisiaj miałam kupić fotelik i sama nie wiem ;) powiedzcie mi co sądzicie może któraś ma fotelik maxi cosi cabrio bo jestem na niego zdecydowana tak na 90 procent

Ja mam cabriofix. Bardzo biłam się z myślami między cybex aton 5. Jednak wagowo wygrał maxi cosi no i córka ma każdy fotelik z maxi cosi więc markę znam :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, ja również mam takie twardnienia/skurcze przepowiadające już prawie miesiąc i szyjka nadal długa, zamknięta i twarda. A miałam tak, że twardnienia były regularne co 5 minut! Także spokojnie. ;)

Ja planuję jechać na IP jak najszybciej, jedynie mnie odeślą. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus na szkole rodzenia też nas uczulali żeby po odejściu wód plodowych od razu jechać na szpital. Ja bym chciała w takiej sytuacji jeszcze zdążyć wziąć szybki prysznic i się ogolić Ale jak to będzie wyglądać w praktyce tego nie wiem. Może spanikuje i od razu pojadę;) muszę też na ten temat pogadać z moim gin i położną.
    Co innego też jak się zacznie akcja porodowa od samych skurczy, wtedy na spokojnie prysznic, coś przekąsić, torba no i szpital :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wód i ich odejścia to na szkole rodzenia położna mówiła że jeśli wody są przeźroczyste i dziecko rusza się to można na spokojnie zjeść coś i wziąć prysznic. No chyba że skurcze na to nie pozwalają.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w planach jechać dopiero jak akcja trochę się rozkreci,no chhyba ze mnie cos bedzie niepokoic. W teorii kazą jechać jak skurcze co 10 czy co 5 min a tymczasem akcja porodowa u kazdej kobiety wyglada inaczej. Ja od pierwszego skurczu mialam je co rowne 3 min tylko byly delikatne. Przez kilka godzin czestotliwosc w ogole sie nie zmieniala tylko powolutku przybieraly na sile. Ogolnie kupe czasu wszystko trwalo zanim sie dobrze rozkrecilo

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Co do wód i ich odejścia to na szkole rodzenia położna mówiła że jeśli wody są przeźroczyste i dziecko rusza się to można na spokojnie zjeść coś i wziąć prysznic. No chyba że skurcze na to nie pozwalają.
    Ale jak masz dodatni GBS jak ja i to drugi poród, to ja od razu lecę do szpitala, bo muszą podać antybiotyk ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ale jak masz dodatni GBS jak ja i to drugi poród, to ja od razu lecę do szpitala, bo muszą podać antybiotyk ;)

Dlatego każdy podchodzi do tego indywidualnie :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ja też mam w planach jechać dopiero jak akcja trochę się rozkreci,no chhyba ze mnie cos bedzie niepokoic. W teorii kazą jechać jak skurcze co 10 czy co 5 min a tymczasem akcja porodowa u kazdej kobiety wyglada inaczej. Ja od pierwszego skurczu mialam je co rowne 3 min tylko byly delikatne. Przez kilka godzin czestotliwosc w ogole sie nie zmieniala tylko powolutku przybieraly na sile. Ogolnie kupe czasu wszystko trwalo zanim sie dobrze rozkrecilo
    A jak poznalas, że to to, a nie przepowiadające? ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy przygotowujecie lozeczko? Chodzi mi o zalozenie poscieli itp? Czy te 3 tyg do porodu to jeszcze zawczesnie? Czy moze ubrac juz i przykryc folia? I powiedzcie mi ile ubranek dla dziecka zabrac do szpitala? Niby szpital zapewnia jakies ciuszki ale jednak czesc wolalabym miec swoje tylko ile i jakie je zabrac?

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A jak poznalas, że to to, a nie przepowiadające? ;)
    Właśnie przez tą regularniśc bo były od razu co 3 min z zegarkiem w ręku, przepowiadające to w cały świat.
    Gdyby się okazało ze mam gbsa to też pędzę do szpitala przy pierwszych symptomach porodu, we wtorek odbieram wynik

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    A kiedy przygotowujecie lozeczko? Chodzi mi o zalozenie poscieli itp? Czy te 3 tyg do porodu to jeszcze zawczesnie? Czy moze ubrac juz i przykryc folia? I powiedzcie mi ile ubranek dla dziecka zabrac do szpitala? Niby szpital zapewnia jakies ciuszki ale jednak czesc wolalabym miec swoje tylko ile i jakie je zabrac?

Ja pościel wczoraj założyłam w sumie to tylko prześcieradło i ochraniacz ;) bo młody pewnie będzie spać w rozku albo pod kocykiem, pościeli dla niego nie mam na razie. A ciuszków mam sporo bo nie wiem ile będziemy w szpitalu przez ta konsultacje kardiologiczna po porodzie- po 5 szt bodów z długim i krótkim rękawem i parę spodenek.
    Dziewczyny mam pytanie- jak normalnie mnie biust nie bolał w ciąży tak od paru dni boli strasznie, nawet dotyk bluzki czy biustonosza razi. Macie tak może?

Nalia lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    To jest już inna sprawa ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

Jeśli szpital daje swoje ciuchy to nie ma sensu brać swoich bo potem będziesz musiała ich pilnować żeby Ci je oddali jak np wezmą do kąpania albo będą przebierać. Oni nie będą patrzeć czy to twoje czy szpitalne tylko wrzucą do jednego kosza z brudnymi ubrankami. U nas wszystko dają w spzitalu. Nawet niedrapki jak trzeba :)

Co do rozkładania łóżeczka, to przy pierwszej rozłożyliśmy jakoś tydzień przed terminem? NIc nie przykrywałam. Teraz mam łóżeczko dostawne chicco i mąż rozłoży jak będziemy wracać do domu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    No dobrze , a co Ci powiedzieli ginekolodzy w PL? Co zalecają zrobić? :P

Za duzo mi nie pomogli... Każdy powiedział że musiałby mnie zobaczyć co jest nie możliwe.

klz9h371w1o7q62n.png
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ