X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Britty Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 36 tygodniu ciąży! Nie mogę uwierzyć że tak szybko to leci :o

Ja wczoraj miałam ciezki dzień, męża coś ugryzło i doszło do bardzo silnej reakcji alergicznej, 3 h pod kroplówkami leżał na IP. Stres okropny, pielęgniarki się śmiały że nie mam tylko rodzic :) na szczęście już wszyscy w domku.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Sunset napisz do mnie jako pierwsza, ja nie wiem czemu nie mogę tego zrobić :-(

No właśnie ja też nie mogę. Coś się popsulo na belly chyba. Nie wyświetla mi Ciebie w przyjaciolkach :(

Jestes w tren grupie na fb?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 09:16

c55fflw1uez1iz08.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też tak macie, że idziecie siusiu i czujecie, że maleństwo wam bardzo napiera na cały dół, aż ciężko się wysiusiać ? Ja mam tak zwłaszcza w nocy. I na pewno nie wynika to z żadnej infekcji, bo po moim wodonerczu właśnie biorę ostatnie tabletki uroseptu, infekcja zażegnana. Czyżby to jakiś sygnał że już blisko?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wy też tak macie, że idziecie siusiu i czujecie, że maleństwo wam bardzo napiera na cały dół, aż ciężko się wysiusiać ? Ja mam tak zwłaszcza w nocy. I na pewno nie wynika to z żadnej infekcji, bo po moim wodonerczu właśnie biorę ostatnie tabletki uroseptu, infekcja zażegnana. Czyżby to jakiś sygnał że już blisko?

Ja tak mam chyba już ze dwa miesiące. ;) Spokojnie to po prostu ucisniety pęcherz.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ja tez tak mam i w ogóle mam wrażenie, że już wszystko tam na dole jest jakies naprężone, rozciągnięte.. Mam nadzieje ze to oznacza rychly poród. I niestety wczoraj wieczorem (fakt, ze po calym dniu siedzenia/polegiwania i bez wizyty w toalecie od 2 dni) wymacalam 2 nieduze hemoroidy. Nie bolą, nie swedza, nie krwawia, dzis rano sa malutkie, prawie wcale. Jest szansa, ze po porodzie sie wchlona i nic sie z nimi nie bedzie dziac?

Jeszcze Wam powiem, ze nosze małą spryciare- siedze na kanapie, w brzuchu fitness na calego az wszystko faluje wiec wolam meza, on tak lubi te ruchy czuć. Zdążył przylozyc ręce i co, cisza. Nasza córeczka udaje niewiniatko, co zlego to nie ja, ktoś kopal mamusie po żebrach? To nie ja, ja jestem spokojnym malym aniolkiem. Już zapowiedzialam małżowi, ze bedzie kladl małą spac skoro ma takie rece magiczne.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy miałyście coś takiego, że uczucie, jakby wam dziecko napieralo na cały dół, na miednicę i taki lekki ból i uczucie ciagniecia? Ja tak dzisiaj miałam, ale wydaje mi się, że to było od jelit... Bo poszłam do toalety i puściłam mocnego nie powiem co :P czy tak się objawiają skurcze?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin u nas to samo, dziecko lata po brzuchu, a jak mój mąż do niej coś powie lub położy rękę na brzuchu, to cisza :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin myślę, że jest duża szansa, że po porodzie znikną :-) problemy są wtedy gdy one wystają, przez dłuższy okres się nie zmniejszają a do tego robią z się tam stany zapalne. A jeśli pojawiają się okresowo i nie dają objawów, to głowa do góry, myślę, że po porodzie, kiedy nie będzie tego ucisku wszystko wróci do normy, aczkolwiek lekarzem nie jestem ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin, jeśli wcześniej nie miałaś problemu z hemoroidami to zapewne są przejściowe, po samym porodzie problem co prawda może się chwilowo nasilić ale później wszystko powinno wrócić do normy.
    Moja mała też tak reaguje że kiedy nie jest pod obserwacją to szaleje na całego że cały brzuch chodzi, a jak ktoś patrzy albo położy rękę to cisza jak makiem zasiał ;)
    Mnie też boli w kroczu, ale to już mniej więcej od połowy ciąży, najgorzej jest właśnie w nocy jak chcę się obrócić albo wstać z łóżka po dłuższym leżeniu. Jak rozchodzę to jest ok.
    Melbusia, co do masażu sutków to myślę że obojętnie jak, każde drażnienie powinno dać wyrzut oksytocyny, ja normalnie palcami to robiłam. No i dużo seksu oczywiście :) Przypomnisz do kiedy Ci dają czas na rozkręcenie akcji?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ja jestem ciekawa która z nas rozpakuje się następna :D

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja tym razem też będę chciała ZZO, pierwszy poród na gazie i dolarganie(gówno jak nie wiem co), a bol taki, że do tej pory się trzese, a przecież drugi porod tuż przede mną. Ale no właśnie. Ja też mam problem z kroczem, boli mnie w nocy jak się mam obrócić i jak wstaje. No i czytałam o rozejsciu spojenia i zastanawiam się, czy nie iść do ortopedy na USG

Z kroczem mam to samo. Nie mogę się przewrócić bo straszny ból a i nie założę nogi na nogę jak siedzę :p ale i lekarz i położna mówili, że to normalne. Przy rozejściu raczej byś nawet chodzić i siedzieć nie mogła - ponoć taki ból. :/

krooolik, krooolik lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Melbusia ja tez tak mam i w ogóle mam wrażenie, że już wszystko tam na dole jest jakies naprężone, rozciągnięte.. Mam nadzieje ze to oznacza rychly poród. I niestety wczoraj wieczorem (fakt, ze po calym dniu siedzenia/polegiwania i bez wizyty w toalecie od 2 dni) wymacalam 2 nieduze hemoroidy. Nie bolą, nie swedza, nie krwawia, dzis rano sa malutkie, prawie wcale. Jest szansa, ze po porodzie sie wchlona i nic sie z nimi nie bedzie dziac?

Jeszcze Wam powiem, ze nosze małą spryciare- siedze na kanapie, w brzuchu fitness na calego az wszystko faluje wiec wolam meza, on tak lubi te ruchy czuć. Zdążył przylozyc ręce i co, cisza. Nasza córeczka udaje niewiniatko, co zlego to nie ja, ktoś kopal mamusie po żebrach? To nie ja, ja jestem spokojnym malym aniolkiem. Już zapowiedzialam małżowi, ze bedzie kladl małą spac skoro ma takie rece magiczne.

Ja zawsze jak już boli mnie brzuch od takiego fitnesu to wołam córkę - przykłada rękę i młoda się uspakaja :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam na usg przepływów (34 tydzień) jedyne co dostałam to w milczeniu kartkę na której pisze UMA RI 0.71 z tego co wiem to wynik.jest za wysoki Ale nikt mi nic nie mówił!! Czy któraś z Was miała podobny wynik ?

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Dziewczyny wczoraj byłam na usg przepływów (34 tydzień) jedyne co dostałam to w milczeniu kartkę na której pisze UMA RI 0.71 z tego co wiem to wynik.jest za wysoki Ale nikt mi nic nie mówił!! Czy któraś z Was miała podobny wynik ?
    Nie wiem... Ja w UMA PI 0.92 Ri0.59 NOTCH (-)
    Ale nie wiem co to znaczy, mam jeszcze kilka wartości i opis, że prawidłowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 11:25

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do wieku i wagi mojego dziecka pokazuje że średnia normy to 0.59 a u mnie jest aż 0.71! I nikt z tym nic nie zrobił !

klz9h371w1o7q62n.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis w czwartek z samego rana mam się zgłosić na oddział. Napadły mnie wątpliwości, że nie sam rady sama tego rozkręcić :-( i w związku z tym jest mi źle :-( naprawdę bardzo bym chciała. Dziś od 7 rano latam, sprzątam, prasuje, ciasto upieklam, za męża reż się wezmę, ale jakoś obawiam się, że to nic nie da :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Właśnie do wieku i wagi mojego dziecka pokazuje że średnia normy to 0.59 a u mnie jest aż 0.71! I nikt z tym nic nie zrobił !
    Spokojnie. Czy masz jakieś wskaźniki inne? Czy to Twój lekarz prowadzący?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, współczuję stresów związanych z mężem. Dobrze ze wszystko się dobrze skończyło i jesteście już w domku!

Melbusia, masz jeszcze niecałe 5 dni! Dużo przez ten czas może się wydarzyć :)

Szczerze mówiąc to tez juz bym chętnie urodziła. Przez ten ból nad posladkiem nie mogę praktycznie chodzić - każdy krok to mega bol :( mam nadzieje ze po porodzie przejdzie...

Choć szczerze mówiąc mam wrażenie ze doczekam tego terminu planowanego CC. Tyle było stresu związanego ze skracającą się szyjką, a teraz oznak porodu brak.

Czy ktoś z Was wie czy samoistne rozpoczęcie akcji porodowej w przypadku ułożenia posladkowego jest ryzykowne? Lekarz mi nic nie mówił na ten temat

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ove Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, współczuję stresów związanych z mężem. Dobrze ze wszystko się dobrze skończyło i jesteście już w domku!

Szczerze mówiąc to tez juz bym chętnie urodziła. Przez ten ból nad posladkiem nie mogę praktycznie chodzić - każdy krok to mega bol :( mam nadzieje ze po porodzie przejdzie...

Choć szczerze mówiąc mam wrażenie ze doczekam tego terminu planowanego CC. Tyle było stresu związanego ze skracającą się szyjką, a teraz oznak porodu brak.

Czy ktoś z Was wie czy samoistne rozpoczęcie akcji porodowej w przypadku ułożenia posladkowego jest ryzykowne? Lekarz mi nic nie mówił na ten temat

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ove Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ