LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Melbusia, super że tak to się potoczyło, myślę że po porodzie nie będzie śladu po żadnych dodatkowych skurczach u Twojego dzidziusia!
)
Ja planu porodu nie piszę, chyba nie jest to konieczne?
Co do znieczulenia to jestem bardzo za, ale nie chcę się nastawiac, bo podobno jest to częsta praktyka, że położne twierdzą, że nie ma anestezjologa, albo jest za wcześnie, a już za chwilę za późno.. -
Ja chciałabym spróbować na naturalnych znieczulaczach
Jak będzie mega źle to zmienię zdanie pewnieale nastawiam się na to ze nie będzie tak źle
Marzy mi sie poród do wody także zobaczymy na ile da się to spełnićmoja położna stwierdziła że raczej się uda bo aż takiego bum na porody w wodzie nie ma, na znieczulenia w wodzie tak na porody już nie i musiałabym mieć mega pecha żeby trafić że ktoś inny też będzie chcial
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
też bym chciała zzo ale nawet na to nie liczę bo ponoć w naszych szpitalach jest dostępne tylko w teorii, a jak przychodzi co do czego to tak jak piszecie, że albo za wcześnie, albo za późno, albo nie ma anestezjologa. Pierwszy poród też bez ZZO i tak jak pisała Urszulka, pierwszego bałam się chyba mniej niż teraz, bo jeszcze nie wiedziałam z czym to się je. Rodziłam na gazie rozweselającym, fakt że też mi nieco pomógł no ale cudów po nim nie należy oczekiwać
Melbusia, dobry jest masaż brodawek na wywołanie porodu bo wytwarza się wtedy oxy. Ja tak zrobiłam przed pierwszym porodem i rzeczywiście się zaraz zaczął, nie wiem czy to dzięki temu bo w sumie byłam już tydzień po terminie, no ale na pewno nie zaszkodzi
-
Doświadczone mamy pomóżcie. Uzupełniam apteczke i zastanawiam się nad paracetamolem dla niemowląt, może być ten paracetamol Farmina 50 mg w czopkach czy jakiejś innej firmy? Z teorii wiem że się oblicza dawkę 15 mg paracetamol na 1 kg dziecka. A jak z witaminą d3? Która polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 15:33
-
MałaCzarna1988 wrote:Doświadczone mamy pomóżcie. Uzupełniam apteczke i zastanawiam się nad paracetamolem dla niemowląt, może być ten paracetamol Farmina 50 mg w czopkach czy jakiejś innej firmy? Z teorii wiem że się oblicza dawkę 15 mg paracetamol na 1 kg dziecka. A jak z witaminą d3? Która polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Ja niedoswiadczona, ale czekam na zalecenia od lekarzywit D3 na 100% będę podawać, skoro sama biorę, a o resztę sie spytam
-
MałaCzarna1988 wrote:Doświadczone mamy pomóżcie. Uzupełniam apteczke i zastanawiam się nad paracetamolem dla niemowląt, może być ten paracetamol Farmina 50 mg w czopkach czy jakiejś innej firmy? Z teorii wiem że się oblicza dawkę 15 mg paracetamol na 1 kg dziecka. A jak z witaminą d3? Która polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Co do paracetamolu w czopkach to ja nie patrzę na firmę :p ale ten Farmina miałam też przy młodej.
A takie rzeczy jak wit d3 czy coś innego to może poczekaj - u nas dostajesz receptę i zalecenia przy wyjściu ze szpitala
-
Tak później jak już można było na ibuprofenie, bo był bardziej skuteczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:08
-
Ja dzis pracowity dzien
od rana zrobilam juz leczo sałatke i ciasto 3bit
Imieniny mamuski to jej troche pomoglam, bo dzis tryskam energia
aa i pochwale sie wczoraj osiagnelam LEVEL HARD w malowaniu paznokci u stop! Nie dosc, ze je pomalowalam to zrobilam sobie nawet wzorek oo i nawet mi to wyszlo! Ale nie pytajcie ile mi to zajelo haha.
katka84, Urszulka89, karolcia87, terka, melbusia88, melbusia88, Loczek2018, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVanilka wrote:Ja dzis pracowity dzien
od rana zrobilam juz leczo sałatke i ciasto 3bit
Imieniny mamuski to jej troche pomoglam, bo dzis tryskam energia
aa i pochwale sie wczoraj osiagnelam LEVEL HARD w malowaniu paznokci u stop! Nie dosc, ze je pomalowalam to zrobilam sobie nawet wzorek oo i nawet mi to wyszlo! Ale nie pytajcie ile mi to zajelo haha.
Podziwiam ja mam problem z ubranie skarpetek a co dopiero takie wyczyny.
Ja dzisiaj zrobiłam ptasie mleczka z truskawkami i pierwszy raz w życie udał mi się biszkopt. Jutro planuję kompoty z wiśni i chyba w końcu pojadę kupić fotelik do samochodu -
Kaktus93 wrote:Melbusia, super że tak to się potoczyło, myślę że po porodzie nie będzie śladu po żadnych dodatkowych skurczach u Twojego dzidziusia!
)
Ja planu porodu nie piszę, chyba nie jest to konieczne?
Co do znieczulenia to jestem bardzo za, ale nie chcę się nastawiac, bo podobno jest to częsta praktyka, że położne twierdzą, że nie ma anestezjologa, albo jest za wcześnie, a już za chwilę za późno.. -
magdis wrote:też bym chciała zzo ale nawet na to nie liczę bo ponoć w naszych szpitalach jest dostępne tylko w teorii, a jak przychodzi co do czego to tak jak piszecie, że albo za wcześnie, albo za późno, albo nie ma anestezjologa. Pierwszy poród też bez ZZO i tak jak pisała Urszulka, pierwszego bałam się chyba mniej niż teraz, bo jeszcze nie wiedziałam z czym to się je. Rodziłam na gazie rozweselającym, fakt że też mi nieco pomógł no ale cudów po nim nie należy oczekiwać
Melbusia, dobry jest masaż brodawek na wywołanie porodu bo wytwarza się wtedy oxy. Ja tak zrobiłam przed pierwszym porodem i rzeczywiście się zaraz zaczął, nie wiem czy to dzięki temu bo w sumie byłam już tydzień po terminie, no ale na pewno nie zaszkodzi? Czymś szorstkim, czy jak?
-
kropka777 wrote:Shade super wózek bardzo zgrabny, można wiedziec co to za firma?
Espiro Next - polski producent, zwykły, porządny, normalny wózek za rozsądne pieniążki. co prawda brak mu różnych gadżetów czy złotych skrzydełjak niektóre modele mają
ale myślę sobie że mojemu synkowi będzie w nim po prostu wygodnie.
-
Ja tym razem też będę chciała ZZO, pierwszy poród na gazie i dolarganie(gówno jak nie wiem co), a bol taki, że do tej pory się trzese, a przecież drugi porod tuż przede mną. Ale no właśnie. Ja też mam problem z kroczem, boli mnie w nocy jak się mam obrócić i jak wstaje. No i czytałam o rozejsciu spojenia i zastanawiam się, czy nie iść do ortopedy na USG