X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, współczuję stresów związanych z mężem. Dobrze ze wszystko się dobrze skończyło i jesteście już w domku!

Melbusia, masz jeszcze niecałe 5 dni! Dużo przez ten czas może się wydarzyć :)

Szczerze mówiąc to tez juz bym chętnie urodziła. Przez ten ból nad posladkiem nie mogę praktycznie chodzić - każdy krok to mega bol :( mam nadzieje ze po porodzie przejdzie...

Choć szczerze mówiąc mam wrażenie ze doczekam tego terminu planowanego CC. Tyle było stresu związanego ze skracającą się szyjką, a teraz oznak porodu brak.

Czy ktoś z Was wie czy samoistne rozpoczęcie akcji porodowej w przypadku ułożenia posladkowego jest ryzykowne? Lekarz mi nic nie mówił na ten temat

Britty lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W uk prowadzi Cię położna i jeśli ma jakieś podejrzenia wysyła Cię na usg do szpitala i właśnie tam było robione usg. Po wizycie jeśli wyszło by coś źle to niby powinnam mieć wizytę z położna Ale powiedziano że nie jest konieczna i wręczono mi tylko ten jeden wynik z dopplera gdzie na słupku był oznaczony na samej górze ledwo mieszczący się w normie .

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    W uk prowadzi Cię położna i jeśli ma jakieś podejrzenia wysyła Cię na usg do szpitala i właśnie tam było robione usg. Po wizycie jeśli wyszło by coś źle to niby powinnam mieć wizytę z położna Ale powiedziano że nie jest konieczna i wręczono mi tylko ten jeden wynik z dopplera gdzie na słupku był oznaczony na samej górze ledwo mieszczący się w normie .
    Ledwo mieszczący się, ale nadal w normie? To chyba nie ma co się przejmować, skoro w normie? Masz możliwość udać się do położnej i z nią skonsultować?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, też się zastanawiam jak wygląda samoistne rozpoczęcie akcji przy położeniu pośladkowym... Boje się jakiś komplikacji.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to już nie rozumiem, w końcu wynik jest w normie czy za wysoki? Bo raz piszesz tak A raz tak. Skoro jest w normie to w ogóle bym się tym nie przejmowała. Pamiętaj że maluszek jest wrażliwy na Twoje emocje więc po co go niepotrze niepokoić. Więcej luzu, gdybym ja miała się przejmować każdym odchyleniem to bym już dawno cała osiwiala ;)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Klaudia to już nie rozumiem, w końcu wynik jest w normie czy za wysoki? Bo raz piszesz tak A raz tak. Skoro jest w normie to w ogóle bym się tym nie przejmowała. Pamiętaj że maluszek jest wrażliwy na Twoje emocje więc po co go niepotrze niepokoić. Więcej luzu, gdybym ja miała się przejmować każdym odchyleniem to bym już dawno cała osiwiala ;)

Dokładnie :) dlatego cieszę się, że od mojego lekarza dostaje tylko informacje typu 'przepływy w normie', 'waga idzie w górę' zamiast kartki ze szczegółami, bo niewykluczone, że też bym potem siedziała, sprawdzała i się doszukiwała. A tak mam spokój. Wiadomo, że każda z nas martwi się o swoje dziecko, że chcemy dla niego jak najlepiej, teraz dochodzą jeszcze stresy związane z samą końcówką ciąży. Ale właśnie teraz powinnyśmy już nieco wyluzować. Jeśli wyniki są w normie to są w normie, koniec kropka :)

Melbusia, powodzenia! Mam nadzieję, że uda Ci się ruszyć akcję w ciągu tych kilku dni!

Dziewczyny, co do ułożenia posladkowego - na pewno nie możecie długo zwlekać z udaniem się do szpitala, pierwszy sygnał że coś się zaczyna dziać - jedziecie.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak poznać, że coś się dzieje? :D Ja po raz pierwszy rodzę xD

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Tylko jak poznać, że coś się dzieje? :D Ja po raz pierwszy rodzę xD

Będziesz wiedzieć, zobaczysz ;) u każdej z nas objawy będą inne, każda ciąża jest inna. Sama się zastanawiam jak będzie tym razem. Przy starszej odeszły mi wody w domu, dopiero po 3 godzinach miałam jakiekolwiek skurcze.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula, dobrze że to napisałaś, bo dla mnie taki bol to nowość, z synkiem nic mnie bolało, a tu takie coś. Ale powinnam się już przyzwyczaić, że ta ciąża to festiwal różnych dolegliwości, których do tej pory nie znałam. U nas dzisiaj zaczął się 37 tydzień, jeszcze tydzień i będzie można rodzic

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    No właśnie ja też nie mogę. Coś się popsulo na belly chyba. Nie wyświetla mi Ciebie w przyjaciolkach :(

Jestes w tren grupie na fb?
    Nie jestem :-( ale jak jest taka opcja, to chętnie dołączę :-) chyba, że się nie da, to napisze Ci normalnie na grupie :-)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Urszula, dobrze że to napisałaś, bo dla mnie taki bol to nowość, z synkiem nic mnie bolało, a tu takie coś. Ale powinnam się już przyzwyczaić, że ta ciąża to festiwal różnych dolegliwości, których do tej pory nie znałam. U nas dzisiaj zaczął się 37 tydzień, jeszcze tydzień i będzie można rodzic

Ja już nie pamiętam czy mnie tak bolało z córką ale to bardzo męczące bo wybudzam się w nocy zanim się przewrócę na drugi bok :/ ale wiadomo, każda z nas ma inny próg bólu. Jeśli Cię to martwi to najlepiej skonsultować to. U mnie jest to normalne. Niestety :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, Nalia, rozpoczęcie akcji porodowej z położenia pośladkowego nie jest niebezpieczne, w koncu nawet taki poród jest możliwy (nie polecany, ale mozliwy), no chyba, ze sa jakies dodatkowe atrakcje typu lozysko przodujace albo pepowina lezaca nisko w miednicy "pod dupką dziecka" tak ze mogla by wypasc gdyby odeszly wody i bylo rozwarcie. W przeciwnym razie na pewno zdazycie do szpitala a cc na akcji porodowej jest lepsze niz na zimno bo wiadomo, ze dzidzia jest gotowa, sama daje znak do wyjscia. Ok 6 tygodni temu poja kolezanka tak urodzila- miala wyznaczony termin cc ale na 3 dni przed samo sie zaczelo i zrobili cc, tez wlasnie ze wzgledu na położenie posladkowe, wiec nie martwcie sie

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin łożysko mam wysoko, ale nie wiem co z tą pępowina... Można to jakoś sprawdxic? Lekarz powinien o tym wspomnieć na USG?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to wygląda, jak nie mam skierowania na CC, mogę jechać do szpitala,gdzie chce rodzić i się umówić na CC? Czy jak to wygląda?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A jak to wygląda, jak nie mam skierowania na CC, mogę jechać do szpitala,gdzie chce rodzić i się umówić na CC? Czy jak to wygląda?

Jak akcja się zaczęła, to skierowania nie potrzeba, bo Ci przyjąć muszą, a na usg im wyjdzie ułożenie miednicowe. A jeśli na zimno, to pewnie ze skierowanien. Na Twoim miejscu jeszcze bym miała nadzieję na obrót Maluszka :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się o tym wypadnięciu pępowiny i aż mnie pot zlał :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Naczytałam się o tym wypadnięciu pępowiny i aż mnie pot zlał :P

Za dużo czytasz!!!!! :)

qb3c20mm6mszqqpm.png

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

Tak jak napisałam ledwo mieści się w normie dla położnej jest jeszcze ok dzwoniłam do Polski u dla 2 ginekologow nie jest to dobry wynik mimo że jest na granicy normy

klz9h371w1o7q62n.png

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co innego jak się jest w polsce tam opieka medyczna jest na wysokim poziomie a co innego jak jesteś w uk gdzie tutaj prawdziwej medycyny nie znają.

klz9h371w1o7q62n.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Nie jestem :-( ale jak jest taka opcja, to chętnie dołączę :-) chyba, że się nie da, to napisze Ci normalnie na grupie :-)
    Możesz dołączyć lipcowe szczescia 2018
    A na grupie tu też możesz pisać :)

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ