LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gbs robiłam muszę odebrać wynik, ale jak się lepiej poczuje to muszę jeszcze zrobić te wyżej wymienione badania
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Hiv i kiły lekarz nie kazał mi powtórzac zresztą i tak bym raczej nie powtórzyła, bez przesady
Melbusia88 u jednej siostry sączyło się dlugo, kilka dni, i zostawali ja w szpitalu na obserwacji aż do rozwiązania, a drugiej sączyły się cały dzień aż w końcu dostała skurczy i mały sie urodzil
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
No powiedzial, ze nie warto bo nawet jesli ktos jest dodatni to ryzyko zarazenia tym dziecka to jakies 2%, a jesli od pekniecia pecherza plodowego do porodu minie wiecej niz 18h lub jesli bede miala podwyzszona temperature to i tak dostane antybiotyk a dziecko i tak bedzie obserwowane w szpitalu 2-3 dni wiec gdyby cos sie z nim dzialo to tez zauwaza. Dlatego powiedzial ze nie warto bo kasa chorych nie zwraca kosztow. Teraz gin jest na urlopie a jak wroci to juz bede w 39tc to za pozno.. Hmmm
-
Ineczka wrote:U mnie podobnie Wr i Hbs bo ważne są tylko pół roku a akurat kilka dni temu straciły ważnośc.Robilam tez toxo IgM pytałam co z morfologia tsh i reszta.Powiedziala, ze w szpitalu i tak będę mi robić takie podstawowe badania wiec nie ma sensu te co mam wystarcza co miesiąc robiłam morfo mocz i tsh tak dla siebie
Tak, mi robili podstawowe badania ale po porodzie dopiero :p
-
Dla mnie tłumaczenie dot gbs jest nie bardzo ale kazdy lekarz ma swoją praktykę. Niemniej jednak u nas bez zrobionego gbs dostajesz od razu antybiotyk, pobierają badanie (jesli jeszcze poród pozwoli na to) i do czasu wyniku prawie dziecka nie widzisz bo jest w razie czego zapobiegawczo na obserwacjo do dwóch dób nawet. Tak to u nas wygląda. Także wolę dać te 60zł za ten gbs (bo chodzę prywatnie do lekarza) nawet jakby on mi nie chciał dać i mieć święty spokój
katka84 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Trochę Wam zazdroszczę tych skurczy i przygotowywania się macicy do porodu, bo u mnie cisza. Dziś w nocy miałam lekkie bóle jak na okres, ale to chyba po wieczornym serduszkowaniu, bo dziś rano jak ręką odjął.
Co do badań, to ja powtarzałam te z I trymestru w 35tc. Teraz będę powtarzać mocz i morfologię, by mieć świeże badania tj. co miesiąc. Lekarz chyba zapomniał dać mi skierowanie, bo w karcie ciąży mam wpisane "zlecono badania" przy moczu i morfologii, a nic nie dostałam. Zrobię więc na własną rękę.
W ogóle wyszedł mi ujemny gbs. Zastanawiam się tylko, czy ten wynik z pochwy (tylko) jest wiarygodny.
Aneczka, bardzo dobre wieści! Oby tak dalej! Jaki lekarze mają plan na Ciebie?
Czy ktoś wie, co u Pixi? -
nick nieaktualnyAneczka super wieści.
Pixi teraz podwójna mama pełną parą pewnie nie ma czasu
Po trzech miesiącach niezdecydowania kupiłam właśnie fotelik do samochodu i jestem chyba gotowa na dziecko. Kupiliśmy maxi cosi cabrio z bazą.
Ja też miałam gbs tylko z pochwy wydaję mi się że skoro lekarz tak okazuje to chyba jest ok.
Teraz to tylko czekam do soboty jak bedzie teoretycznie donoszone i mam nadzieję że się trochu relaksuje.
Lekarz na ostatniej wizycie pozwilił nam po trzech miesiącach abstynencji na serduszkowanie ale jakoś mam lęki. -
melbusia88 wrote:Mi kazali wszystkie wymienione ponownie
nie masz co robić tylko kasę niepotrzebnie wydawać. W szpitalu też mogą to wykonać na swój koszt bez marży 300% itp.
Ja miałam na HIV tylko raz i na pewno nie będę go powtarzać, 50 zł piechota nie chodzi.Britty lubi tę wiadomość
-
Biedronka89 wrote:Mi do porodu lekarz zlecił tylko gbs to stwierdził że hiv i tych innych nie trzeba powtarzac a morfologie jak będą potrzebować to sobie sami w szpitalu zrobią.
-
MałaCzarna1988 wrote:Bez przesady. Po co znowu wynik na HIV. Niech lekarz sam się zbada, czubek jakiś
nie masz co robić tylko kasę niepotrzebnie wydawać. W szpitalu też mogą to wykonać na swój koszt bez marży 300% itp.
Ja miałam na HIV tylko raz i na pewno nie będę go powtarzać, 50 zł piechota nie chodzi.
-
Akurat ja placilam 50 zł. Dzisiaj np w szpitalu zawołali mi za toxo igg i igm 81 zł! Grrr gdyby nie to że nigdy nie przechodziłam toksoplazmozy to by nie robiła.
Co do bolacej prawej strony twarzy. Byłam dzisiaj u ogólnego i powiedział że to zapalenie ucha. Dostałam Augumentin na 10 dni... oczywiście jedna opinia lekarska mi nie wystarczyła i poszlam jeszcze do mojego stomatologa zeby wykluczyć problemy z zebami/dziaslami. Niestety po dokładnym obejrzeniu tez stwierdzil że to problemy laryngologiczne:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 13:35