LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaCzarna1988 wrote:Akurat ja placilam 50 zł. Dzisiaj np w szpitalu zawołali mi za toxo igg i igm 81 zł! Grrr gdyby nie to że nigdy nie przechodziłam toksoplazmozy to by nie robiła.
Co do bolacej prawej strony twarzy. Byłam dzisiaj u ogólnego i powiedział że to zapalenie ucha. Dostałam Augumentin na 10 dni... oczywiście jedna opinia lekarska mi nie wystarczyła i poszlam jeszcze do mojego stomatologa zeby wykluczyć problemy z zebami/dziaslami. Niestety po dokładnym obejrzeniu tez stwierdzil że to problemy laryngologiczne:(
Akurat mówię ile u mnie kosztuje
Co do ucha to lepiej wyleczyć dokładnie bo lubi wracać potem
-
MałaCzarna1988 wrote:Bez przesady. Po co znowu wynik na HIV. Niech lekarz sam się zbada, czubek jakiś
nie masz co robić tylko kasę niepotrzebnie wydawać. W szpitalu też mogą to wykonać na swój koszt bez marży 300% itp.
Ja miałam na HIV tylko raz i na pewno nie będę go powtarzać, 50 zł piechota nie chodzi.MałaCzarna1988, Urszulka89 lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Dla mnie przesadą jest nazywanie mojego lekarza czubkiem dlatego, że ponownie zleca badania. Jeden lekarz jest zapobiegliwy, inny ma luz w biodrach. Robić nie musiałam, ale badanie na HIV u mnie kosztuje 17 zł i wolę wydać te pieniądze niż potem słuchać w szpitalu dlaczego pani nie ma tego, nie ma tamtego.
-
Urażona nie jestem
ale nasi lekarze wiedzą jakie wymagania mają pobliskie szpitale i wiem, że jeśli coś zleca, to dla mojego komfortu psychicznego i spokoju w razie przyjęcia
jak w 13 tyg z krwawieniem trafiłam na IP bez grupy krwi, ale ja się nasłuchałam o nieodpowiedzialnosci ...
-
Ja dzisiaj zdycham, u nas wczoraj wieczorem też były seksy, po takim czasie nie trwały długo
ale oczywiście obudziłam się w nocy, nie spałam 2 godziny, a synek postanowił mnie obudzić o 6:30. Oczy mi się kleja. Nie wytrzymam aż mąż przyjdzie z pracy. Myślałam, że może coś się rozkręci, ale tylko poranne plamienie było i trochę boli jak na okres,teraz cisza
-
DOkkadnie zgadzam się z wami każdy płaci składki a nic z tego nie ma. Większość chodzi prywatnie bo na NFZ nawet usg nie ma w gabinecie już nie mowie o tych wszystkich badaniach, ale nasz rząd .... lepiej tego tematu nie zaczynać
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka jak byłam na NFZ potwierdzić ciążę to lekarz na tym swoim USG mówi do mnie że coś tam widać ale czy to jest ciąża to on nie wie. Kilka dni pozniej, chyba po 2 dniach poszłam prywatnie A na USG widziałam już bijace serduszko
nie twierdze ze w kazdym gabinecie na NFZ jest takie stare USG ale często tak bywa.
-
MałaCzarna1988 wrote:Drogo też wychodzą witaminy dla kobiet w ciąży. Ja suplementuje kilka więc też trochę to wychodzi. Czytałam że w innych Państwach kobiety w ciąży mają je za darmo. Szkoda że u nas tak nie ma.
Ale nie wszystkie i nie dowolne witaminy, np tu w Niemczech kwas foliowy i żelazo mam za darmo bo te niedobory sa zwiazane z ciaza, tak samo eutyrox w ciazy mam za free bo wykryto mi Hashimoto w ciazy. Tak samo dziecko do 12r.ż ma wiekszosc lekow na recepte za darmo, np leki przeciwgoraczkowe, antybiotyki, vit d/ zelazo itp -
Kroolik, u Ciebie to może lepiej żeby nic się nie rozkręcało jeszcze, widzę po suwaczku, że masz jeszcze trochę czasu
Malbusia, czy ten czop, który Ci odszedł to był z dodatkiem krwi czy czysty? Pytam z ciekawości, bo usłyszałam ostatnio, że jeśli z krwią to rozwiera się szyjka i oznacza to poród najczęściej w ciągu doby, a jeśli jest przezroczysty to równie dobrze można chodzić jeszcze nawet kilka tygodni. Ktoś potwierdzi/zaprzeczy? -
Nadrabiam Was po weekendowym odpoczynku od Internetu
Badań z pierwszego trymestru nie powtarzam, rodzę w szpitalu gdzie pracuje moja ginekolog więc mam nadzieję, że wie co robi
jeśli chodzi o dolegliwości - jedynie krocze dokucza jak po przejechaniu kilkunastu kilometrów na rowerze, no i w nocy biegam non stop do toalety a biedny małżonek za każdym razem się stresuje i pyta co się dzieje i czy to już się zaczyna?
Ja póki co nie czuję zbliżającego się porodu.
-
Jeśli chodzi o czop, to dwa tyg temu wyglądał jak (przepraszam za porównanie, ale wydaje mi się najbardziej trafne) gęsty, żółty glut przy chorych zatokach. Nie była to kulka, po prostu taki duży glut. Nie byłam pewna, czy to czop, ale akurat miałam wizytę następnego dnia u mojego gin i on sam mi powiedział, że widzi, ze mi czop odchodzi. A dziś był podobny konsystencją, ale już mniej żółty, bardziej przejrzysty, gesty, lekko lepki, błyszczący. Brakuje mi już przymiotników
więc jeśli kaktus ma rację, to nic się nie zadzieje jeszcze pewnie...