X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Akurat ja placilam 50 zł. Dzisiaj np w szpitalu zawołali mi za toxo igg i igm 81 zł! Grrr gdyby nie to że nigdy nie przechodziłam toksoplazmozy to by nie robiła.
    Co do bolacej prawej strony twarzy. Byłam dzisiaj u ogólnego i powiedział że to zapalenie ucha. Dostałam Augumentin na 10 dni... oczywiście jedna opinia lekarska mi nie wystarczyła i poszlam jeszcze do mojego stomatologa zeby wykluczyć problemy z zebami/dziaslami. Niestety po dokładnym obejrzeniu tez stwierdzil że to problemy laryngologiczne:(

Akurat mówię ile u mnie kosztuje :)
    Co do ucha to lepiej wyleczyć dokładnie bo lubi wracać potem :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Bez przesady. Po co znowu wynik na HIV. Niech lekarz sam się zbada, czubek jakiś;) nie masz co robić tylko kasę niepotrzebnie wydawać. W szpitalu też mogą to wykonać na swój koszt bez marży 300% itp.
    Ja miałam na HIV tylko raz i na pewno nie będę go powtarzać, 50 zł piechota nie chodzi.
    Dla mnie przesadą jest nazywanie mojego lekarza czubkiem dlatego, że ponownie zleca badania. Jeden lekarz jest zapobiegliwy, inny ma luz w biodrach. Robić nie musiałam, ale badanie na HIV u mnie kosztuje 17 zł i wolę wydać te pieniądze niż potem słuchać w szpitalu dlaczego pani nie ma tego, nie ma tamtego.

MałaCzarna1988, Urszulka89 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dla mnie przesadą jest nazywanie mojego lekarza czubkiem dlatego, że ponownie zleca badania. Jeden lekarz jest zapobiegliwy, inny ma luz w biodrach. Robić nie musiałam, ale badanie na HIV u mnie kosztuje 17 zł i wolę wydać te pieniądze niż potem słuchać w szpitalu dlaczego pani nie ma tego, nie ma tamtego.
    Melbusia tylko zartowalam... jeżeli to Cię urazilo to przepraszam :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urażona nie jestem :-) ale nasi lekarze wiedzą jakie wymagania mają pobliskie szpitale i wiem, że jeśli coś zleca, to dla mojego komfortu psychicznego i spokoju w razie przyjęcia ;-) jak w 13 tyg z krwawieniem trafiłam na IP bez grupy krwi, ale ja się nasłuchałam o nieodpowiedzialnosci ...

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o to że to powinno nam się należeć w ramach NFZ a nie wiecznie naciągnanie na koszty.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle powinny być badania w ciązy robione za darmo niezależnie od tego czy chodzi sie na NFZ czy prywatnie ;/

anecz_kaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, ale niestety chodząc prywatnie wydalam już na badania chyba kilka stówek. Nie myślę o tych wywalonych pieniądzach, żeby się za serce nie łapać ;-) wiadomo, że dziecko to ogólnie skarbonka bez dna ;-)

Britty lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinny byc wymogi ogólne, co do badań, a nie, że każdy szpital to co innego :/

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zdycham, u nas wczoraj wieczorem też były seksy, po takim czasie nie trwały długo ;-) ale oczywiście obudziłam się w nocy, nie spałam 2 godziny, a synek postanowił mnie obudzić o 6:30. Oczy mi się kleja. Nie wytrzymam aż mąż przyjdzie z pracy. Myślałam, że może coś się rozkręci, ale tylko poranne plamienie było i trochę boli jak na okres,teraz cisza

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOkkadnie zgadzam się z wami każdy płaci składki a nic z tego nie ma. Większość chodzi prywatnie bo na NFZ nawet usg nie ma w gabinecie już nie mowie o tych wszystkich badaniach, ale nasz rząd .... lepiej tego tematu nie zaczynać :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogo też wychodzą witaminy dla kobiet w ciąży. Ja suplementuje kilka więc też trochę to wychodzi. Czytałam że w innych Państwach kobiety w ciąży mają je za darmo. Szkoda że u nas tak nie ma.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka jak byłam na NFZ potwierdzić ciążę to lekarz na tym swoim USG mówi do mnie że coś tam widać ale czy to jest ciąża to on nie wie. Kilka dni pozniej, chyba po 2 dniach poszłam prywatnie A na USG widziałam już bijace serduszko :) nie twierdze ze w kazdym gabinecie na NFZ jest takie stare USG ale często tak bywa.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Drogo też wychodzą witaminy dla kobiet w ciąży. Ja suplementuje kilka więc też trochę to wychodzi. Czytałam że w innych Państwach kobiety w ciąży mają je za darmo. Szkoda że u nas tak nie ma.

Ale nie wszystkie i nie dowolne witaminy, np tu w Niemczech kwas foliowy i żelazo mam za darmo bo te niedobory sa zwiazane z ciaza, tak samo eutyrox w ciazy mam za free bo wykryto mi Hashimoto w ciazy. Tak samo dziecko do 12r.ż ma wiekszosc lekow na recepte za darmo, np leki przeciwgoraczkowe, antybiotyki, vit d/ zelazo itp

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki też temat rzeka. U mnie witaminy, paski do glukometru, dopegyt. Insulina chociaż tania. Eh jak żyć panie premierze?

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin rodzisz w Niemczech?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroolik, u Ciebie to może lepiej żeby nic się nie rozkręcało jeszcze, widzę po suwaczku, że masz jeszcze trochę czasu :)

Malbusia, czy ten czop, który Ci odszedł to był z dodatkiem krwi czy czysty? Pytam z ciekawości, bo usłyszałam ostatnio, że jeśli z krwią to rozwiera się szyjka i oznacza to poród najczęściej w ciągu doby, a jeśli jest przezroczysty to równie dobrze można chodzić jeszcze nawet kilka tygodni. Ktoś potwierdzi/zaprzeczy? :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak w ogóle wygląda czop?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno galaretkowata mała kulka/masa, przezroczysta lub właśnie z domieszką krwi, z tego co słyszałam. Ale fajnie jakby się wypowiedział ktoś doświadczony :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was po weekendowym odpoczynku od Internetu :) Badań z pierwszego trymestru nie powtarzam, rodzę w szpitalu gdzie pracuje moja ginekolog więc mam nadzieję, że wie co robi :) jeśli chodzi o dolegliwości - jedynie krocze dokucza jak po przejechaniu kilkunastu kilometrów na rowerze, no i w nocy biegam non stop do toalety a biedny małżonek za każdym razem się stresuje i pyta co się dzieje i czy to już się zaczyna? :) Ja póki co nie czuję zbliżającego się porodu.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o czop, to dwa tyg temu wyglądał jak (przepraszam za porównanie, ale wydaje mi się najbardziej trafne) gęsty, żółty glut przy chorych zatokach. Nie była to kulka, po prostu taki duży glut. Nie byłam pewna, czy to czop, ale akurat miałam wizytę następnego dnia u mojego gin i on sam mi powiedział, że widzi, ze mi czop odchodzi. A dziś był podobny konsystencją, ale już mniej żółty, bardziej przejrzysty, gesty, lekko lepki, błyszczący. Brakuje mi już przymiotników ;-) więc jeśli kaktus ma rację, to nic się nie zadzieje jeszcze pewnie...

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ