X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to "nie mogę się doczekać"...:) Też Wam się tak dłuży czas? Ja już nie daję rady psychicznie, bo fizycznie wszystko oki. Chciałabym mieć już poród za sobą i być pewna, że młody jest zdrowy.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja już chciałabym być po, już naprawdę marzę, żeby tylko do środy, ciąża donoszona i mogę rodzić. Mam tak samo jak Ty Decadence.

Decadence, Britty lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciąża donoszona, tylko ciekawe, kiedy te berbecie zechcą wyjść na zewnątrz. :) W środę mam wizytę w Poradni Patologii Ciąży w tym szpitalu, w którym rodze, no i mają mi powiedzieć, kiedy zgłosić się na wywołanie (cukrzyca). Wstępnie szacuje moja gin, że to 2.07. będzie. Wolałabym, żeby samo się zaczęło, ale szyjka zamknięta.:(

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę do lekarza zapytać o skierowanie na CC w związku z położeniem miednicowym.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, o tyle strachu mniej, odpada Ci parę moich lęków związanych z porodem naturalnym, typu dystocja barkowa (mój młody na połówkowych miał szerokość klaty w 99 centylu) i inne takie. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem, ja mam stracha, że zacznę rodzic, nie rozpozna tego, za późno pojadę do szpitala i urodzę pośladkowo. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo dziewczyny jak wy z tym że czasem strach mnie łapie jak sobie pomyślę o porodzie :) mój mąż twardo utrzymywal że bd że mną a teraz zaczyna panikować i suma sumarow nie wiem czy w końcu się zdecyduke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 21:44

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ja mam tak samo dziewczyny jak wy z tym że czasem strach mnie łapie jak sobie pomyślę o porodzie :) mój mąż twardo utrzymywal że bd że mną a teraz zaczyna panikować i suma sumarow nie wiem czy w końcu się zdecyduke

Mój też mocno panikuje z resztą mnie też strach przed nieznanym dopada.

Britty lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie mogę się doczekać, tym bardziej że wiem, że za trzy dni będzie wywołanie. Myślę, że do weekendu urodzę. W ogóle nie czuje strachu ani stresu, po prostu tak dostałam w kość w tej ciąży, tak mam jej dosyć, tyle stresu, że tylko myślę kiedy malutka będzie już z nami.

Decadence jeśli rodzisz w zdrojach to pewnie każą ci się zgłosić jak mi- 38 tydz 0 dni

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie strach potęguje fakt, że dalej jestem w domu sama - mąż wraca z delegacji w czwartek, a termin naprawdę bliski..
    Ale też bardzo chcę już zobaczyć moją córeczkę! :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja też już nie mogę się doczekać, tym bardziej że wiem, że za trzy dni będzie wywołanie. Myślę, że do weekendu urodzę. W ogóle nie czuje strachu ani stresu, po prostu tak dostałam w kość w tej ciąży, tak mam jej dosyć, tyle stresu, że tylko myślę kiedy malutka będzie już z nami.

Decadence jeśli rodzisz w zdrojach to pewnie każą ci się zgłosić jak mi- 38 tydz 0 dni
    W Zdrojach. No właśnie kurcze termin na 08.07. wg OM i wg nich, a śpiewają mi o tym 02.07... przynajmniej dr Bilar z Diagena. Też bym wolała wcześniej. Kurczę, Melbusia, u Ciebie to zaraz, super. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    No ciąża donoszona, tylko ciekawe, kiedy te berbecie zechcą wyjść na zewnątrz. :) W środę mam wizytę w Poradni Patologii Ciąży w tym szpitalu, w którym rodze, no i mają mi powiedzieć, kiedy zgłosić się na wywołanie (cukrzyca). Wstępnie szacuje moja gin, że to 2.07. będzie. Wolałabym, żeby samo się zaczęło, ale szyjka zamknięta.:(

Tylko ze względu na cukrzycę masz wywolywanie czy masz wysokie dawki insuliny?

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    W Zdrojach. No właśnie kurcze termin na 08.07. wg OM i wg nich, a śpiewają mi o tym 02.07... przynajmniej dr Bilar z Diagena. Też bym wolała wcześniej. Kurczę, Melbusia, u Ciebie to zaraz, super. :)
    Decadence a masz konkretna godzinę wyznaczona w tej poradni czy tam się czeka od rana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 22:22

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Zapytaj bezpośrednio w poradni. Jak leżałam teraz w zdrojach to sami mi powiedzieli, że ma być 38tc. Ale ja poza cukrzycą z insuliną mam jeszcze nadciśnienie.

Decadence lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za męczący dzień... wszystko umyte, wygotowane i wysterylizowane. Dzisiaj w końcu tez się spakowalam do szpitala :) spakowalam siebie i dziecko do jednej walizki A na sam poród mam zupełnie inna małą torbę sportową na ramię, myślicie że to rozwiązanie będzie ok? Nie chcialabym za bardzo brać moich rzeczy i dziecka na salę porodowa tylko chce żeby narzeczony mi to później doniósł jak już będzie po wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 22:50

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Tylko ze względu na cukrzycę masz wywolywanie czy masz wysokie dawki insuliny?
    Cukrzyca z insulina, ale tylko na noc i to dawka obecnie 24 jednostki, nie wiem, czy to dużo.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Decadence a masz konkretna godzinę wyznaczona w tej poradni czy tam się czeka od rana?
    Jak dostałam skierowanie od gin, to musiałam zadzwonić i pierwszy wolny termin był właśnie na najbliższą środę. Kazali przyjechać tak między 11:00 a 12:00, czyli podają orientacyjne godziny. Ale dam znać w środę, na ile się tego trzymają. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Kroolik, u Ciebie to może lepiej żeby nic się nie rozkręcało jeszcze, widzę po suwaczku, że masz jeszcze trochę czasu
    Tak, tak, ja wcale jeszcze nie chce, bo cały czas czuję się nieprzygotowana. Dlatego seksy były nie do końca, raczej bardzo mi się chciało po takim okresie abstynencji. Z jednej strony boję się strasznie, ale z drugiej jestem zmęczona tym stanem. Czuję, że spokojnie wytrzymam do początku lipca, tak jak się umówiłam z położna :-)

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Jak dostałam skierowanie od gin, to musiałam zadzwonić i pierwszy wolny termin był właśnie na najbliższą środę. Kazali przyjechać tak między 11:00 a 12:00, czyli podają orientacyjne godziny. Ale dam znać w środę, na ile się tego trzymają. :)
    Decadence ja też jestem umówiona na środę :). Mi kazali być przed 9, dlatego pytam, bo zastanawiam się czy każdy mniej więcej na konkretna godzinę czy kto pierwszy ten wchodzi :). Ja mam termin na 9.07 ale planowane CC wstępnie na 30.06, wiec nawet szybciej niż Ty. Hm. Ale zobaczymy w środę czy nic się nie zmieni i czy nie ustala mi późniejszej daty :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Decadence ja też jestem umówiona na środę :). Mi kazali być przed 9, dlatego pytam, bo zastanawiam się czy każdy mniej więcej na konkretna godzinę czy kto pierwszy ten wchodzi :). Ja mam termin na 9.07 ale planowane CC wstępnie na 30.06, wiec nawet szybciej niż Ty. Hm. Ale zobaczymy w środę czy nic się nie zmieni i czy nie ustala mi późniejszej daty :)
    O, to dzięki za info, u mnie zaczną od balonika chyba. Będę wdzięczna w środę za informację, kiedy Cię biorą. Ja też wtedy poznam dokładny termin, to dam znać. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ