X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia na Twoim miejscu poszła bym do swojego lekarza prowadzącego i powiedziała mu o swoich wątpliwościami. Powiedz prawdę że się obawiasz że Ci nie zrobią CC i że będziesz musiała rodzić sn mając dziecko w położeniu posladkowym czy miednicowym (o ile pamiętam to o to chodzi?). Możesz też się przejść do szpitala w którym planujesz rodzić i porozmawiać na ten temat z ordynatorem - jak on to widzi. Z drugiej strony dziecko może się jeszcze odwrócić i wtedy CC będzie niezasadne nawet ze skierowaniem bo ostateczna decyzja nalezy do lekarza przyjmującego porod więc przygotuj się też na SN :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 10:57

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Malaczarnq dziś zapytam o to bo wczoraj mi badali.

Co do smoczka to ja mam i będę dawać i karmić piersią ale to moje 3 dziecko i np o laktacje się nie boję bo wiem ze to nie problem :) moja starsza córa używała ok rok młodsza nie i chciała ze mnie zrobić smoczek a to odpada :p

Co do wywołania... dziewczyny leżę tu i widzę. Dają laskom z cukrzyca w 39 tv bal9nik i co 2 dni oksy na koniec cc. Dziewczyny są złe i sfrustrowane :/
    Aneczka, a ile prób z tą oksy podejmują? I te dziewczyny mają skończony 39 tydzień, czy 38 i są w trakcie 39?

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence u Aneczki to może trochę inaczej wyglądać niż u nas. Ja pytałam o szczegóły przy wypasie, to mi powiedziano, że pierwsza sobą to balonik, na drugą dobę oksytocyna. Jeśli nie ruszy, to na trzecią dobę znów oksytocyna. Podejmują te dwie próby z oksytocyną. Jest jeszcze żel z oksytocyną. Tej koleżance, której wczoraj o 21 zakładali balonik nic on nie dał. Ja poważnie się zastanawiam, czy nie odmówić założenia balonika. Bo mamy takie prawo. Wydaje mi się, że to tylko wydłuża wszystko niepotrzebnie, a rzadko coś daje. Tym bardziej, że ja mam skurcze, trzeba je po prostu rozbujać. Chyba jeszcze do mojego gin zadzwonię.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje.:) A pytałam Aneczke, bo ciekawa jestem, ile może trwać to wywolywanie, bo wiem, że za dużo i za długo oksy, to dla serducha dziecia nie za fajnie, stąd właśnie wtedy to KTG namiętnie robią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:02

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy się orientujecie czy można jeszcze dołączyć do Koc? Kurcze straszna panika mnie bierze na koniec. Mój prowadzący to dr Mędrek, więc nawet nie musialabym zmieniać lekarza. Dobrze, że jutro wizyta, mam nadzieję, że dowiem się co i jak...

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 dzień balonik potem drugi dzień oksy dzień przerwy oksy znów dzień przerwy i oksy. Po 39 skończonym. Masz balonik i 3 próby które są ciężkie bo jesteś na głośnika od 22 chyba. Generalnie moim i dziewczyn zdaniem przy unotmowanych cukrach to jest przesada. Naprawdę 75 % takich indukcji kończy się cc. I to słowa oloznrj nie moje. Indukcja nic nie daje jak z ciążą ok cukry etc ok skurczy brak

Decadence lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktg masz praktycznie non stop podłączone

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny a Wy się orientujecie czy można jeszcze dołączyć do Koc? Kurcze straszna panika mnie bierze na koniec. Mój prowadzący to dr Mędrek, więc nawet nie musialabym zmieniać lekarza. Dobrze, że jutro wizyta, mam nadzieję, że dowiem się co i jak...
    Kochana nie denerwuj się, nie ma czym. Dr Mędrek to "miszczu" więc jesteś w dobrych rękach :-) mi zaproponowali koc kiedy pierwszy raz trafiłam na IP. Wiem, że proponują zwłaszcza kobietom z trudnymi ciążami, tam gdzie nadciśnienie, cukrzyca i inne atrakcje. Być może tobie o tym nie wspominali, bo ciąża przebiega dobrze, bez komplikacji? To nie jest przecież tak, że jak nie masz KOCa, to cie nie przyjmą, ja się po prostu łudzę, że mnie z tym kocem nie wyrzucą ;-) tak tylko sobie gdybam ;-) bo jak nie będzie miejsc, to i koc nie pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:14

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to u nas to chyba jednak bardziej optymistycznie wygląda. A powiedz kochana, bo ty wiedzę masz- jak ja jakieś skurcze mam te przepowiadajace i nawet regularne bywają, to myślisz, że oksy jest w stanie mi to rozbujać ładnie?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wam jak puchną wam nogi to obie? U mnie już 3 dzień jedna noga spuchnieta. I się zastanawiam jak to powinno być. .. ja smoczek spakowalam ale u nas w szpitalach nie pozwalaja używać

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Kochana nie denerwuj się, nie ma czym. Dr Mędrek to "miszczu" więc jesteś w dobrych rękach :-) mi zaproponowali koc kiedy pierwszy raz trafiłam na IP. Wiem, że proponują zwłaszcza kobietom z trudnymi ciążami, tam gdzie nadciśnienie, cukrzyca i inne atrakcje. Być może tobie o tym nie wspominali, bo ciąża przebiega dobrze, bez komplikacji? To nie jest przecież tak, że jak nie masz KOCa, to cie nie przyjmą, ja się po prostu łudzę, że mnie z tym kocem nie wyrzucą ;-) tak tylko sobie gdybam ;-) bo jak nie będzie miejsc, to i koc nie pomoże.
    Nie proponowali, bo ja będę tam jutro pierwszy raz.. Ciąże prowadzę u dr Mędrka w Diagenie. Do tej pory jak się cos działo to jechałam na IP u siebie w mieście. Ale ostatnio lekarz prawie mnie wyrzucił bo powiedział, że skoro jeżdżę sobie prywatnie do Szczecina to na IP też sobie mogłam tam jechać :/. Dlatego nie wyobrażam sobie porodu u siebie. A jutro pierwszy raz jadę właśnie do poradni patologii ciąży w Zdrojach.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A ktg masz praktycznie non stop podłączone
    I jak tu aktywnie rodzić? Właśnie się tak zastanawiam, bo ciągle się słyszy o tym że dają oksytocyne. Ale czy będzie można po niej normalnie pojsc do drabinek czy pod prysznic, przybrac pizycje kuczne jak się akcja rozhula?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:32

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Dziewczyny, a wam jak puchną wam nogi to obie? U mnie już 3 dzień jedna noga spuchnieta. I się zastanawiam jak to powinno być. .. ja smoczek spakowalam ale u nas w szpitalach nie pozwalaja używać
    Mi przeważnie prawa stopa ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Nie proponowali, bo ja będę tam jutro pierwszy raz.. Ciąże prowadzę u dr Mędrka w Diagenie. Do tej pory jak się cos działo to jechałam na IP u siebie w mieście. Ale ostatnio lekarz prawie mnie wyrzucił bo powiedział, że skoro jeżdżę sobie prywatnie do Szczecina to na IP też sobie mogłam tam jechać :/. Dlatego nie wyobrażam sobie porodu u siebie. A jutro pierwszy raz jadę właśnie do poradni patologii ciąży w Zdrojach.
    U mnie też takie akcje w szpitalu rejonowym, co prawda nie usłyszałam prosto z mostu, że "jak mam lekarza że Szczecina, to na IP też mam sobie jeździć nmdo Szczecina" , ale wiem od położnej, że dokładnie tak samo gadają. Więc jeżdżę na IP do Szczecina i mam ich w nosie ;-) jak jutro będziesz pierwszy raz w poradni, to pewnie ci sami zaproponują ten KOC. Ja myślałam, że ty tam cały czas chodzisz do poradni do dr Mędrka :-) ale bądźmy dobrej myśli, że nikt nas nie odeśle :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to ten Koc?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A co to ten Koc?
    To funkcjonuje tylko w dwóch szpitalach w Szczecinie i w Policach. Jest to skrót od Koordynowanej opieki nad kobietami w ciąży, podczas porodu i w połogu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    U mnie też takie akcje w szpitalu rejonowym, co prawda nie usłyszałam prosto z mostu, że "jak mam lekarza że Szczecina, to na IP też mam sobie jeździć nmdo Szczecina" , ale wiem od położnej, że dokładnie tak samo gadają. Więc jeżdżę na IP do Szczecina i mam ich w nosie ;-) jak jutro będziesz pierwszy raz w poradni, to pewnie ci sami zaproponują ten KOC. Ja myślałam, że ty tam cały czas chodzisz do poradni do dr Mędrka :-) ale bądźmy dobrej myśli, że nikt nas nie odeśle :-)
    No ja po tej ostatniej wizycie na IP u nas też już powiedziałam, że następnym razem co by się nie działo jedziemy na Zdroje. Oby do jutra, mam nadzieję, że wrócę spokojniejsza :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Słuchaj, mi KOC założyli, jak trafiłam tam z grypa żołądkowa. Wydaje mi się, ale to oczywiście tylko moje przeczucie, że jutro Ci to założą, skoro będziesz tam na wizycie. To jest taki dokument, który podpisujesz i już jesteś jakby "ich" pacjentka. Myślę, że jutro to dostaniesz.

melbusia88 lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    1 dzień balonik potem drugi dzień oksy dzień przerwy oksy znów dzień przerwy i oksy. Po 39 skończonym. Masz balonik i 3 próby które są ciężkie bo jesteś na głośnika od 22 chyba. Generalnie moim i dziewczyn zdaniem przy unotmowanych cukrach to jest przesada. Naprawdę 75 % takich indukcji kończy się cc. I to słowa oloznrj nie moje. Indukcja nic nie daje jak z ciążą ok cukry etc ok skurczy brak
    No właśnie u mnie brak jakichkolwiek skurczy, choćby przepowiadajacych. Szyjka miękka od połowy ciąży, ale długa i zamknięta. Więc mam obawy... Kurczę, jak by tu wygonic wcześniej tego grzdyla...

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    No właśnie u mnie brak jakichkolwiek skurczy, choćby przepowiadajacych. Szyjka miękka od połowy ciąży, ale długa i zamknięta. Więc mam obawy... Kurczę, jak by tu wygonic wcześniej tego grzdyla...
    Codziennie seksy - prostaglandyna pomaga dojżeć szyjce. Choć jeśli to nie czas to raczej i to nie da rady :/ A lepiej byłoby uniknąć tej oksy na wywoływanie. No ale jak trzeba będzie to trudno. Wszystko dla dobra dziecka :) Posprzątaj sobie w domu, będziesz miała z głowy a i może coś to da.

Decadence, melbusia88 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ