X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, seksy będą, bo mąż wrócił z delegacji i już siedzi na tyłku. Porządki ostre też.:) Oby pomogło.

Loczek2018, melbusia88, Kaktus93, blama, katka84, Urszulka89 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche dzis panikuje, od wczorajszego wieczora dziecko mi sie tak kopie i wierzga, ze strach. Az tak aktywna to jeszcze nie była. Do tego od czasu do czasu bezbolesnie napina mi sie brzuch a jak pojde siusiu to jak juz niby "skoncze" to jeszcze cos leci i swiruje ze to wody, ale jak chodze czy siedze to absolutnie nic sie nie dzieje i bielizna w zasadzie sucha. Świruje prawda? Uspokojcie mnie, ze wasze dzieci tez miewaja takie fazy.. Teraz np chyba spi, bo nic sie nie rusza, ale rano byla masakra..

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d999b4ab61b.jpg czy tylko mi sie wydaje czy te miśki sa przerażone wizja prania futra?:D

katka84, karolcia87, anecz_kaa, marta258 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin - teoretycznie jest tak, że jeśli dziecko zmienia znacznie swoją aktywność to należałoby to skontrolować. Wszystko zależy więc od dziecka - moja się wije jak wąż codziennie, co wieczór brzuch mnie boli przez te ruchy ale wiem że to normalne bo ona już tak ma, przyzwyczaiłam się :) natomiast jeśli u Ciebie nigdy tak nie było, to ja bym skontrolowała na Twoim miejscu. Nie ma co siać paniki oczywiście, ale warto sprawdzić chyba. Co do drugiej sprawy to akurat bym się chyba nie martwiła, macica jest już bardzo ciężka i mocno obciąża pęcherz, stąd takie siku 'na raty'. Ogólnie to mnie ratowaly przez połowę ciąży paski lakmusowe, które kosztowały mnie chyba z 3 złote za 100 sztuk i za każdym razem jak miałam wątpliwości co do wydzieliny to sprawdzałam sobie takim paseczkiem i byłam już spokojna :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dobra, seksy będą, bo mąż wrócił z delegacji i już siedzi na tyłku. Porządki ostre też.:) Oby pomogło.

Działaj, działaj! :) ja też już czekam niecierpliwie, aż mąż wróci z delegacji..
    Powodzenia! :)

Loczek - ja tam widzę szczęście w ich oczach, że będą takie pachnące i mięciutkie :D

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szpital nie ma prawa Was odesłać, jeżeli nie ma miejsc mają obowiązek karetką przewieźć Was do innego szpitala. Pamietajcie o tym i nie dajcie sie odesłać. takie jest prawo!

melbusia88, Loczek2018, Decadence lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia nie licz na wywołanie tylko sama działaj. Ja miałam 5cm i dali oksy a mnie nic nie ruszyło

• Nalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skierowanie na CC ;) mam iść na początku lipca się umówić na termin ;)

melbusia88, karolcia87, Kaktus93, Loczek2018, Ove lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny troche dzis panikuje, od wczorajszego wieczora dziecko mi sie tak kopie i wierzga, ze strach. Az tak aktywna to jeszcze nie była. Do tego od czasu do czasu bezbolesnie napina mi sie brzuch a jak pojde siusiu to jak juz niby "skoncze" to jeszcze cos leci i swiruje ze to wody, ale jak chodze czy siedze to absolutnie nic sie nie dzieje i bielizna w zasadzie sucha. Świruje prawda? Uspokojcie mnie, ze wasze dzieci tez miewaja takie fazy.. Teraz np chyba spi, bo nic sie nie rusza, ale rano byla masakra..
    Oj co ja wczoraj przeżyłam. Wieczorem dziecko się mocno ruszało i nagle cisza. Przez 2h zero ruchu. Myślałam, że zwariuje. Kolysalam brzuchem, zjadłam czekoladę... A ona zapadła w sen zimowy,bo po 2h się obudziła i wróciła do swojej aktywności. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Oj co ja wczoraj przeżyłam. Wieczorem dziecko się mocno ruszało i nagle cisza. Przez 2h zero ruchu. Myślałam, że zwariuje. Kolysalam brzuchem, zjadłam czekoladę... A ona zapadła w sen zimowy,bo po 2h się obudziła i wróciła do swojej aktywności. ;)

Takie zmiany doprowadza nas prędzej do zawału niz porodu :D
    Tez miałam dzień grozy jakiś czas temu i dopiero mąż obudził małego który później beztrosko sobie fikal i miał mój "zawał" w nosku :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Dziewczyny, szpital nie ma prawa Was odesłać, jeżeli nie ma miejsc mają obowiązek karetką przewieźć Was do innego szpitala. Pamietajcie o tym i nie dajcie sie odesłać. takie jest prawo!

Potwierdziłaś moje przypuszczenia :D
    Ja mężowi juz powiedziałam ze nie po to mam szpital 10 minut od domu zeby jeździć jak głupia po innych. Nie będą chcieli mnie przyjąć? Ok dawajcie transport i mogę jechać gdzie indziej.
    Skoro przyjmują z różnych miejscowości u nas to niech swojego tez przygarną a nie odsylac do innego ;)
    Ale jak będzie to zobaczymy. Musimy wierzyć ze będzie dobrze :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia nie licz na wywołanie tylko sama działaj. Ja miałam 5cm i dali oksy a mnie nic nie ruszyło
    Aneczka czego ja nie robię, żeby kluskę wygonić... Seksy codziennie od piątku,
    od powrotu ze szpitala, chałupa już błyszczy, śmieci się dwa razy dziennie wyrzucają (schody), na zakupy jeżdżę i NIC :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Za 4-5 tyg jeszcze będziesz chciała, żeby pospało Ci dziecko 2h :p

Byłam u diabetolog, powiedziała, co mam robić po porodzie, jeszcze czekamy na wynik jednego badania, czy to nie była cukrzyca sprzed ciąży, no i wszystko byłoby ok, gdyby nie jeden komentarz, że diety cukrzycowej nie musze po porodzie trzymać, ale dietę matki karmiacej już tak... czyli niewzdymajace, niesmażone i niepikantne potrawy. Nie każdy się musi znać na wszystkim, ale jeśli specjalizuje się tylko w diabetologii, to niech już nie wchodzi na inne tereny, jeśli jej wiedza nie jest uaktualniona :D

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Aneczka czego ja nie robię, żeby kluskę wygonić... Seksy codziennie od piątku,
    od powrotu ze szpitala, chałupa już błyszczy, śmieci się dwa razy dziennie wyrzucają (schody), na zakupy jeżdżę i NIC :-(

Moja gin mówi, że szyjka dojrzewa do porodu dopiero 38,39 tc, wcześniej ciężko z tym.
    A próbowałaś olejek z wiesiołka? On potrafi przyspieszyć, bo wywołuje mikroskurcze macicy :) podobno też pikantne potrawy i ananas ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Moja gin mówi, że szyjka dojrzewa do porodu dopiero 38,39 tc, wcześniej ciężko z tym.
    A próbowałaś olejek z wiesiołka? On potrafi przyspieszyć, bo wywołuje mikroskurcze macicy :) podobno też pikantne potrawy i ananas ;)
    Pikantnid jem na codzień, bo lubię. Ananas na cukrzycę nie bardzo. A ten wiesiolek to się łyka m, czy co z nim? Teraz to już chyba nie ma sensu, bo tylko dziś i jutro mi zostało :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka butelka dla noworodka przy kp jakbym w razie musiała ściągać pokarm? Patrzę na jakies avent/lovi.. Ide dzis do apteki po leki i tak mysle czy nie kupić na zaś 1 butli

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Dziewczyny, jaka butelka dla noworodka przy kp jakbym w razie musiała ściągać pokarm? Patrzę na jakies avent/lovi.. Ide dzis do apteki po leki i tak mysle czy nie kupić na zaś 1 butli
    Ja mam butelkę na zaś i laktator avent. Podobno są spoko ale sama jeszcze nie wiem

• Nalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Avent, zarówno butelkę, jak i laktator

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

Ja mam butelke lovi, bo i laktator lovi, ale slyszalam bardzo dobre opinie o Medela Calma, tylko kosztuje kolo 70zl. Mam tez kubeczek z medeli.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Cuddlemuffin - teoretycznie jest tak, że jeśli dziecko zmienia znacznie swoją aktywność to należałoby to skontrolować. Wszystko zależy więc od dziecka - moja się wije jak wąż codziennie, co wieczór brzuch mnie boli przez te ruchy ale wiem że to normalne bo ona już tak ma, przyzwyczaiłam się :) natomiast jeśli u Ciebie nigdy tak nie było, to ja bym skontrolowała na Twoim miejscu. Nie ma co siać paniki oczywiście, ale warto sprawdzić chyba. Co do drugiej sprawy to akurat bym się chyba nie martwiła, macica jest już bardzo ciężka i mocno obciąża pęcherz, stąd takie siku 'na raty'. Ogólnie to mnie ratowaly przez połowę ciąży paski lakmusowe, które kosztowały mnie chyba z 3 złote za 100 sztuk i za każdym razem jak miałam wątpliwości co do wydzieliny to sprawdzałam sobie takim paseczkiem i byłam już spokojna :)

Zazdroszcze wam tych ruchów :( U mnie ruchy sa tak subtelne ze łatwo je przeoczyć :(

klz9h371w1o7q62n.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ