X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    O, to dzięki za info, u mnie zaczną od balonika chyba. Będę wdzięczna w środę za informację, kiedy Cię biorą. Ja też wtedy poznam dokładny termin, to dam znać. :)
    Ja mam 15 jednostek na noc i po 4 jednostki do posiłku. W zdrojach standardowo zaczynają od balonika. Mi też zapowiedzieli taki początek. Mojej koleżance założyli go dziś o 21, jestem ciekawa efektu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lezalam z dziewczyną, której na noc założyli, a rano już miała rozwarcie i brali na porodowke. Fakt, że była w 40 tygodniu, ale podzialalo.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) Boziu co za noc znowu :/ Przez moje biodra spać nie mogę. O 4 rano nie wytrzymałam i poszłam po apap ale nic mi nie dał. Jestem znów niewyspana. Miłego dnia dziewczyny :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Ulcia, może w dzień się zdrzemnij?

Dziewczyny czy wy będzie dawać dzieciom smoczek? Jeśli tak, to od początku? Bo u mnie jak pytam po znajomych, to różnie. Wydaje mi się, że taki maluszek ma silną potrzebę ssania.

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka super że poziom wód sie unormowal. A jak lekarze komentują podwyzszone CRP? Przez co to jest spowodowane czy już tez się unormowalo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 08:07

anecz_kaa lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia biorę mały smoczek 0-2 mies. A czy się przyda tego nie wiem.
    Tak samo zabieram ze sobą laktator i butelkę.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zabieram mały smoczek do szpitala :). Melbusia88 i Decadence co zabieracie dla maluszka do szpitala? Bo w Zdrojach niby dla małego nic nie trzeba.. Bierzecie ciuszki, butelkę? Ja sie bardzo boję, że pojadę i będę odsylana z powodu dużej ilości rodzacych :/

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Dziewczyny czy wy będzie dawać dzieciom smoczek? Jeśli tak, to od początku? Bo u mnie jak pytam po znajomych, to różnie. Wydaje mi się, że taki maluszek ma silną potrzebę ssania.

Ja do 6 tyg nie będę używał a smoczka bo przez to często dziecko ma problem z prawidłowym złapaniem piersi, potem już zamierzam jej dawać ale też nie za dkugo. Generalnie jestem przeciwnikiem smoczków. :)
    Witam was dziewczynki! Dziś dzień zaczynamy od czkawki tzn mała zaczyna :F

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Nie powinno sie dawac smoczka poki laktacja sie nie unormuje czyli przynajmniej kilka pierwszych tygodni, dziecko powinno sie przystawiac do piersi jak ma potrzebe ssania, wtedy sie mleko produkuje, inaczej moze byc tak, ze dziecko "oszukiwane" smoczkiem nie zaspokaja glodu, spada na masie, matce zanika mleko przez brak stymulacji piersi, i tak kolko sie zamyka. Ja zamierzam czekac ze smoczkiem tak dlugo jak sie da.

kkarolina89 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Chyba tak zrobię :/ jesli nie zacznie boleć znów...
    Co do smoczka to młoda miała bardzo sporadycznie, jedynie jak jeździłam na studia. POza tym nie miała. I mimo wszystko nie miała problemu z ssaniem piersi czy odstawieniem smoczka. Ale to moim zdaniem zależy od dziecka, bo np moja siostrzenica za nidługo będzie miała 4 lata a nadal usypia ze smoczkiem :/ I nie da jak narazie się oduczyć jej. A dla porównania jej starsza siostra nigdy nie uznawała smoczka.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ja też zabieram mały smoczek do szpitala :). Melbusia88 i Decadence co zabieracie dla maluszka do szpitala? Bo w Zdrojach niby dla małego nic nie trzeba.. Bierzecie ciuszki, butelkę? Ja sie bardzo boję, że pojadę i będę odsylana z powodu dużej ilości rodzacych :/
    Biorę 3 x body + półśpiochy tak na wszelki wypadek i coś na wyjście. I jedna butelkę. Ja już tak mam, że wolę "nosić niż się prosić" ale podobno nie ma z tym problemu. Co do odsylania to wiem, że mają teraz tłoczno, patologia pełna, babeczki na wywołanie leżą w salach poporodowych razem z mamusiami, bo po prostu nie ma miejsc. Ja niby jadę też na wywołanie, ale też się martwię, że mnie odeślą. Ale zamierzam walczyć, bo nie po to jadę 100 km w zaawansowanej ciąży , mąż bierze wolne w pracy i nie po to chyba mi ten KOC zakładali, żeby powiedzieć "spadaj". A ty masz założony u nich Koc?

l22n6iyek016fbg8.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!! Ja się powoli zbieram do diabetolog, a myślałam, że nie doczekamy tego terminu i nie będę musiała tam jechać :p
    cuddlemuffin wrote:
    Nie powinno sie dawac smoczka poki laktacja sie nie unormuje czyli przynajmniej kilka pierwszych tygodni, dziecko powinno sie przystawiac do piersi jak ma potrzebe ssania, wtedy sie mleko produkuje, inaczej moze byc tak, ze dziecko "oszukiwane" smoczkiem nie zaspokaja glodu, spada na masie, matce zanika mleko przez brak stymulacji piersi, i tak kolko sie zamyka. Ja zamierzam czekac ze smoczkiem tak dlugo jak sie da.
    Podpisuję się pod tym rękami i nogami!!! :) ja smoczek mam, ale conajmniej 4tyg chcę poczekać, a najlepiej wcale nie dawać :) mam też butelkę, ale i kubeczki do podawania mleka dla noworodków, więc odciagniete mleko chciałabym podawać w ten sposób, żeby nie zaburzyc ssania.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Biorę 3 x body + półśpiochy tak na wszelki wypadek i coś na wyjście. I jedna butelkę. Ja już tak mam, że wolę "nosić niż się prosić" ale podobno nie ma z tym problemu. Co do odsylania to wiem, że mają teraz tłoczno, patologia pełna, babeczki na wywołanie leżą w salach poporodowych razem z mamusiami, bo po prostu nie ma miejsc. Ja niby jadę też na wywołanie, ale też się martwię, że mnie odeślą. Ale zamierzam walczyć, bo nie po to jadę 100 km w zaawansowanej ciąży , mąż bierze wolne w pracy i nie po to chyba mi ten KOC zakładali, żeby powiedzieć "spadaj". A ty masz założony u nich Koc?
    Nie mam :/, nawet nie wiem o co chodzi :/. Tym bardziej się boję :/

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarnq dziś zapytam o to bo wczoraj mi badali.

Co do smoczka to ja mam i będę dawać i karmić piersią ale to moje 3 dziecko i np o laktacje się nie boję bo wiem ze to nie problem :) moja starsza córa używała ok rok młodsza nie i chciała ze mnie zrobić smoczek a to odpada :p

Co do wywołania... dziewczyny leżę tu i widzę. Dają laskom z cukrzyca w 39 tv bal9nik i co 2 dni oksy na koniec cc. Dziewczyny są złe i sfrustrowane :/

• Nalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ciężka noc, nie mogłam zasnąć do 2, potem wstałam o 7 do toalety i poszłam dalej spać.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi crp spada w pt badanie wód i jeśli będzie ok wyjdę! Mnie koniecznie chcą pociąć wiec będę mogła wkurzać na maksa mała żeby akcja ruszyła :p

• Nalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idę do lekarza z mojej opieki zdrowotnej z pracy i chcę zapytać i skierowanie na CC, tylko w sumie nie mam pojęcia kompletnie jak to ująć... Może pomożecie? ;) Nie chcę, żeby wyszlo, że koniecznie chce mieć CC, tylko, że będę spokojniejsza mając skierowanie i termin.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja mam problemy ze snem... kilka wypraw do toalety a potem kręcę się i wiercę i spać nie mogę...
    Co do smoczka - mam spakowany w torbie, oby się nie przydał :)

Włączył mi się syndrom wicia gniazda, latam ze ścierką pół dnia :) wczoraj pojechaliśmy z mężem na zakupy spożywcze - wózek był cały załadowany, nakupowałam rzeczy i chemii jakbym się na wojnę szykowała, przy kasie trochę mnie cofnęło :D

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ja zabieram kilka dosłownie ciuszków, typu body, buteleczke, jedno opakowanie pieluch, choć tam są, ale żeby pod ręką były, kilka tetrowych, łapki niedrapki i to wsio. Też boję się przeludnienia, lato u nich jest straszne, w maju na patologii było mnóstwo wolnych miejsc. Tak jak Melbusia mam KOC, ale czy to coś da...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 10:50

ckaidqk32wjzio9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o smoczek to biorę na wszelki wypadek ale mam nadzieję unikać go jak to tylko możliwe chociaż z opowieści koleżanek wiem że nie zawsze się udaje.
    U mnie też beznadziejna noc. Bolał mnie brzuch ale co ciekawe nie podbrzusze ale górną część macicy

‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ