X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki krem ochronny polecacie na buźkę, rączki i nóżki dla maluszka podczas spacerów latem?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opis tego Natalis 1 jest przekonujący, cena niekoniecznie ;) chciałam tylko się dowiedzieć czy któraś stosowala i poleca. Czytam tez o tym baloniku Anniball i widziałam dużo pozytywnych opinii na necie. Może sie na to skuszę. Tylko mój gin nie jest do tego przekonany.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Jaki krem ochronny polecacie na buźkę, rączki i nóżki dla maluszka podczas spacerów latem?
    Popytaj w aptekach. Musi być od 1 dnia życia. No i najlepiej moim zdaniem 50.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki Gbs i niestety dodatni. I teraz nasuwa sie pytanie antybiotyk podaja przed porodem tak? Ile h trzeba przed zeby zaczal dzialac? I co jesli akcja rozpocznie mi sie nagle i nie zdarzya mi go dac??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 20:39

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Odebralam wyniki Gbs i niestety dodatni. I teraz nasuwa sie pytanie antybiotyk podaja przed porodem tak? Ile h trzeba przed zeby zaczal dzialac? I co jesli akcja rozpocznie mi sie nagle i nie zdarzya mi go dac??

https://mamaginekolog.pl/gbs-co-to-takiego/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Opis tego Natalis 1 jest przekonujący, cena niekoniecznie ;) chciałam tylko się dowiedzieć czy któraś stosowala i poleca. Czytam tez o tym baloniku Anniball i widziałam dużo pozytywnych opinii na necie. Może sie na to skuszę. Tylko mój gin nie jest do tego przekonany.
    Ja słyszałam że te żele położnicze niewiele pomagają przy porodzie, a są właśnie dość drogie. Chociaż z drugiej strony ja uważam że jeśli możemy zrobić cokolwiek co w naszym odczuciu ułatwi nam poród to warto, chociażby przez pozytywny wpływ na nasze głowy :) Ja ćwiczę z epino, w poprzedniej ciąży też ćwiczyłam, uważam że zdecydowanie warto, mój gin również.

Ja jestem po wizycie i wszystko ok, malutka waży 3200 i gabarytowo idzie bardzo podobnie jak starsza siostra. GBS ujemny, oznak porodu póki co nie widać, kolejna wizyta za tydzień. A teraz oprócz standardowej morfologii i moczu gin mi zlecił grupę krwi (co mnie osobiście zaskoczyło ale ponoć weszły jakieś przepisy że ciągle trzeba tą gr krwi oznaczać nawet jak się ma, dla mnie totalny bezsens) i hbs (wcześniej nie miałam). Co do hiv, hcv i wr stwierdził że powtarzać nie trzeba, były robione na początku ciąży.

Kaktus93, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filtr mineralny. Ja używam sunbrella spf50 tzn moje dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 20:55

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Pharmaceris S 50+ od pierwszych dni. Ma tylko filtry mineralne, każde inne do 1 roku życia są niewskazane. Lub taki sam jest firmy Sunbrella :)

Mini89 lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    https://mamaginekolog.pl/gbs-co-to-takiego/
    Fajny artykuł, mnie najbardziej zaciekawiło dlaczego w mazowieckim kobiet gbs+ jest 20%, a na śląsku tylko 3%... Dość spora rozbieżność.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie że oddanie moczu do badania nie z porannej zbiórki, tylko że tak powiem południowej (oczywiście nie na czczo) ma duży wpływ na wynik? Dziś lekarz dał mi skierowanie na badania i poszłam je zrobić od razu po wizycie, żebym nie musiała jutro specjalnie jechać do lab. Morfologii nigdy nie robię na czczo (sprawdziłam na sobie że wynik na czczo kompletnie nie różni się od tego nie na czczo, a ja po wstaniu z łóżka jestem zawsze głodna jak wilk więc to dla mnie trochę problematyczne ;) ) ale moczu nieporannego jeszcze do badań nie dawałam. Najwyżej jak będzie dziwny wynik to zrobię sam mocz jak należy jeszcze raz

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Czy któras z Was miala pozytywny GBS? Czekam na wyniki wlasnie i juz zaczynam sie stresowac ze bedzie dodatni...

Ja mialam dodatni. Do szpitala zajechalam na godz 20 a o 1 urodzilam.
    Kroplowke z antybiotykiem dostalam chyba koło 21. Nie bylam pewna kiedy dokładnie ( 4 H przed porodem jest ok) więc neonatolog zlecił zbadać mala czy się nie zarazila. Wszystko u małej było ok.
    Poprostu od razu trzeba mówić na porodowce że masz dodatni gbs i wyniki przy sobie bo tam są napisane antybiotyki które działają.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • magdis Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam do Was pytanie o krew pępowinową. Któraś z Was decyduje się na pobranie? Zastanawialiśmy się przy pierwszej ciąży ale w końcu odpuściliśmy jak mój ówczesny gin stwierdził że to "sprzedawanie złudzeń". Teraz też się jeszcze zastanawiamy, a jak zapytałam dzisiaj o to lekarza na wizycie to stwierdził że "nie słyszał jeszcze żeby ktoś z tej krwi skorzystał no ale kto bogatemu zabroni". No i nie wiem, chyba sobie znowu darujemy...

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    I jeszcze mam do Was pytanie o krew pępowinową. Któraś z Was decyduje się na pobranie? Zastanawialiśmy się przy pierwszej ciąży ale w końcu odpuściliśmy jak mój ówczesny gin stwierdził że to "sprzedawanie złudzeń". Teraz też się jeszcze zastanawiamy, a jak zapytałam dzisiaj o to lekarza na wizycie to stwierdził że "nie słyszał jeszcze żeby ktoś z tej krwi skorzystał no ale kto bogatemu zabroni". No i nie wiem, chyba sobie znowu darujemy...
    Ja nie interesowałam się w sumie tym tematem

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    My z mężem o tym poważnie myślimy ale nie możemy się zdecydować... W naszym przypadku jest to dość uzasadnione bo pierwszy synek zmarł z powodu wad genetycznych więc coś z tymi genami u nas jest nie tak ale lekarze nie są w stanie określić co dokładnie.. I szczerze mówiąc ten temat spędza nam trochę sen z powiek... Może Wy kobietki coś doradzicie?

oar89jcggibdab41.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:

Interesowałam się tym całą ciążę i zbieram informacje ponieważ mój tato zmarł 3 miesiące temu na nowotwór krwii i potrzebne mu były właśnie najbardziej komórki macierzyste - najbezpieczniej było pobrać od niego samego. jednakże nie udało się, organizm nie zareagował.
    Myślę, ze w dzisiejszych czasach i postępach medycyny to taka polisa trochę. No i jak o mnie chodzi i mojego męża trochę lepiej na psychikę działa :p
    Umowę mamy podpisaną a pudełko na pobranie czeka z nami na poród.
    Dla mnie to dobra inwestycja, która mam nadzieję że nigdy nam ani naszym bliskim się nie przyda.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    My chcemy przy kolejnym dziecku.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis - wow, niezła waga małej :) Ile miała starsza, gdy się urodziła?

Krew pępowinowa - nas pokonała cena, niestety.
    Jeśli chodzi o butelki to ja mam tylko jedną, z tomee tipee, słyszałam o niej dobre opinie :)
    Filtra przeciwsłonecznego nie mam żadnego, jedynie taki kremik na każdą pogodę od 1 dnia życia. Nie będę małej wystawiać w ogóle na słońce :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:

Jeśli chodzi o butelki to ja mam tylko jedną, z tomee tipee, słyszałam o niej dobre opinie :)
    Filtra przeciwsłonecznego nie mam żadnego, jedynie taki kremik na każdą pogodę od 1 dnia życia. Nie będę małej wystawiać w ogóle na słońce :)
    Pierwsza córka 3660,teraz też raczej więcej nie bedzie bo do porodu 2 tygodnie a teraz niby srednio po 200g/tyg dzieci przybieraja wiec powinno wyjsc podobnie :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Odebrałam wczoraj Gbs ujemny:) Co do smoczka to biorę do szpitala, ale nie chce używać przez pierwszy miesiąc to już napewno. Oczywiście życie zweryfikuje, ale podobno jak się poda smoczek to tak jak ktoś pisał zabieramy sobie dwa cykle karmienia piersią bo dziecko zaspokaja inaczej odruch ssania i zaczynaja się problemy z laktacja itp. każda kobieta inaczej zareaguje, wole nie ryzykować. Butelkę biorę bo mam w zestawie z laktatorem. Co do krwi pepowinowej podjęliśmy dezycję, ze nie pobieramy . U nas tez sporo mówili o tym żelu Natalia, ale po pierwsze sporo kosztuje a po drugie czasami mam wrazenie ,ze to są tzw dodatki, które położne polecają bo maja z tego jakieś zyski albo dla reklamy. Żadna moja koleżanka nie rozdzila z tym żelem on ma tez krótka datę ważności wiec cześć się zmarnuje chyba,ze ktoś bardzo chce to czasami można odkupić od dziewczyn, które kupiły a miały np cc bo u nas w szkole jest sporo takich osób, które kupiły a nie mogły użyć. Milego dnia my dzisiaj sprzątanie cały weekend kiepsko się czułam teraz już lepiej wiec trzeba ogarnąć kwadrata heh może okna umyje ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:

To jasne, że na słońce lepiej nie wystawiać, ale wydaje mi się, że nawet będąc w cieniu gdzieś tam te promienie się dostaną, gondola też ma ochronę UV, ale sprzedawca szczerze powiedzial w sklepie, żeby jej zbytnio nie ufać :)

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ