LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny troche dzis panikuje, od wczorajszego wieczora dziecko mi sie tak kopie i wierzga, ze strach. Az tak aktywna to jeszcze nie była. Do tego od czasu do czasu bezbolesnie napina mi sie brzuch a jak pojde siusiu to jak juz niby "skoncze" to jeszcze cos leci i swiruje ze to wody, ale jak chodze czy siedze to absolutnie nic sie nie dzieje i bielizna w zasadzie sucha. Świruje prawda? Uspokojcie mnie, ze wasze dzieci tez miewaja takie fazy.. Teraz np chyba spi, bo nic sie nie rusza, ale rano byla masakra..
To ja Cię pocieszę. Moja wczoraj w nocy miała taką fazę, aż siku mi przyblokowała. Siedziałam w łazience i ni huhu, dopiero pomasowałam brzuch, ona się przekręciła i popuściło. A brzuch aż mnie bolał od tych akrobacji.
-
Nalia wrote:Oj co ja wczoraj przeżyłam. Wieczorem dziecko się mocno ruszało i nagle cisza. Przez 2h zero ruchu. Myślałam, że zwariuje. Kolysalam brzuchem, zjadłam czekoladę... A ona zapadła w sen zimowy,bo po 2h się obudziła i wróciła do swojej aktywności.
tylko 2h? u mnie to pół dnia ciszy -
Loczek2018 wrote:Dziewczyny, jaka butelka dla noworodka przy kp jakbym w razie musiała ściągać pokarm? Patrzę na jakies avent/lovi.. Ide dzis do apteki po leki i tak mysle czy nie kupić na zaś 1 butli
Ja miałam przy starszej avent. Nie było problemu z mieszanym jedzonkiem. Mama moja dawała jej butelkę jak byłam na uczelni a po powrocie przeżucała się młoda na cyca. Moim zdaniem to zalezy bardziej od dziecka niż od butelki. Choć też polecają medelę calma - tak jak avent ma szeroki smoczek.
-
klaudia382 wrote:tylko 2h? u mnie to pół dnia ciszy
klaudia382 lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:U mnie nie raz prawie cały dzień. Dziecko też raz na jakiś czas może mieć słabszy dzień jak my, ma teraz mało miejsca na ruchy. Ale w ciągu godziny powinno ruszyć się te 10 razy.
mi ginekolog kazał liczyć 10 aktywności na 12h wcześniej liczyłam 10 ruchów na godzine ale on tłumaczył, że to nie ma sensu i by liczyć tak że o 9 ruszała się z 5 razy to liczyć jako pierwszą aktywność potem o 11 kopła 8 razy to liczyć jako drugą aktywność i ma ich byc 10 i o stałych porach dnia. -
klaudia382 wrote:mi ginekolog kazał liczyć 10 aktywności na 12h wcześniej liczyłam 10 ruchów na godzine ale on tłumaczył, że to nie ma sensu i by liczyć tak że o 9 ruszała się z 5 razy to liczyć jako pierwszą aktywność potem o 11 kopła 8 razy to liczyć jako drugą aktywność i ma ich byc 10 i o stałych porach dnia.
klaudia382 lubi tę wiadomość
-
Ja mam laktator medeli i do tego dokupilam calme. Zobaczymy jak się sprawdzi.
Jeśli chodzi o ruchy to mój maluszek ma okreslone pory dnia ale tylko jak coś mnie zaniepokoi to wystarczy że podrapie delikatnie w miejscu gdzie ma nóżki i zawsze na to odpowiada:) -
Jeżeli chodzi o smoczka dla dziecka po porodzie to u nas w szpitalu nie zalecają i sami nie podają dzieciom. Jest doradca laktacyjny, który pomaga przy przystawianiu do piersi a chodzi o to, żeby nie zaburzyć ssania piersi.
Ja synkowi nie dawałam smoczka przez długi czas, a zasypiał najczęściej przy cycu. Dopiero jak skończył pół roku zaczęliśmy go uczyć zasypiać samemu w łóżeczku i wtedy smoczek bardzo pomógł. Do tej pory ma smoczka do spania.
Butelkę i laktator mam Canpol po Antosiu. Synkowi nieraz odciągałam mleko i miałam 3 małe butelki: tommee tippee (od laktatora ręcznego) i canpol z różnymi smoczkami (zwykły i anatomiczny od laktatora elektrycznego) i dla synka nie miała znaczenia butelka ani smoczek, ważne że było mleko
-
MałaCzarna1988 wrote:Dziewczyny ktoras z Was ma doświadczenie z żelem NATALIS 1? Polecany przez polozne na szkole rodzenia ale zastanawiam się czy faktycznie cos daje.
Nie wiem, nie słyszałam. Ale myślę, że jakby było warto to by mi położna powiedziała bo ona jest taka bardzo do przodu w różnych nowinkach