X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny troche dzis panikuje, od wczorajszego wieczora dziecko mi sie tak kopie i wierzga, ze strach. Az tak aktywna to jeszcze nie była. Do tego od czasu do czasu bezbolesnie napina mi sie brzuch a jak pojde siusiu to jak juz niby "skoncze" to jeszcze cos leci i swiruje ze to wody, ale jak chodze czy siedze to absolutnie nic sie nie dzieje i bielizna w zasadzie sucha. Świruje prawda? Uspokojcie mnie, ze wasze dzieci tez miewaja takie fazy.. Teraz np chyba spi, bo nic sie nie rusza, ale rano byla masakra..

To ja Cię pocieszę. Moja wczoraj w nocy miała taką fazę, aż siku mi przyblokowała. Siedziałam w łazience i ni huhu, dopiero pomasowałam brzuch, ona się przekręciła i popuściło. A brzuch aż mnie bolał od tych akrobacji.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Oj co ja wczoraj przeżyłam. Wieczorem dziecko się mocno ruszało i nagle cisza. Przez 2h zero ruchu. Myślałam, że zwariuje. Kolysalam brzuchem, zjadłam czekoladę... A ona zapadła w sen zimowy,bo po 2h się obudziła i wróciła do swojej aktywności. ;)

tylko 2h? u mnie to pół dnia ciszy :( :(

klz9h371w1o7q62n.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Dziewczyny, jaka butelka dla noworodka przy kp jakbym w razie musiała ściągać pokarm? Patrzę na jakies avent/lovi.. Ide dzis do apteki po leki i tak mysle czy nie kupić na zaś 1 butli

Ja miałam przy starszej avent. Nie było problemu z mieszanym jedzonkiem. Mama moja dawała jej butelkę jak byłam na uczelni a po powrocie przeżucała się młoda na cyca. Moim zdaniem to zalezy bardziej od dziecka niż od butelki. Choć też polecają medelę calma - tak jak avent ma szeroki smoczek.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    tylko 2h? u mnie to pół dnia ciszy :( :(
    U mnie nie raz prawie cały dzień. Dziecko też raz na jakiś czas może mieć słabszy dzień jak my, ma teraz mało miejsca na ruchy. Ale w ciągu godziny powinno ruszyć się te 10 razy.

klaudia382 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U mnie nie raz prawie cały dzień. Dziecko też raz na jakiś czas może mieć słabszy dzień jak my, ma teraz mało miejsca na ruchy. Ale w ciągu godziny powinno ruszyć się te 10 razy.

mi ginekolog kazał liczyć 10 aktywności na 12h wcześniej liczyłam 10 ruchów na godzine ale on tłumaczył, że to nie ma sensu i by liczyć tak że o 9 ruszała się z 5 razy to liczyć jako pierwszą aktywność potem o 11 kopła 8 razy to liczyć jako drugą aktywność i ma ich byc 10 i o stałych porach dnia.

klz9h371w1o7q62n.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia myj okna! .mi od tego szyjka zmiękła i podobno mycie podłóg na kolanach

katka84, melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któras z Was miala pozytywny GBS? Czekam na wyniki wlasnie i juz zaczynam sie stresowac ze bedzie dodatni...

dżelka lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    mi ginekolog kazał liczyć 10 aktywności na 12h wcześniej liczyłam 10 ruchów na godzine ale on tłumaczył, że to nie ma sensu i by liczyć tak że o 9 ruszała się z 5 razy to liczyć jako pierwszą aktywność potem o 11 kopła 8 razy to liczyć jako drugą aktywność i ma ich byc 10 i o stałych porach dnia.
    Ja mam dokładnie taka sama instrukcje mierzenia. Wczoraj poprosilam bo moj maly tez jakos szczegolnie nie wojuje w brzuchu.

klaudia382 lubi tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelka, smoczek 0-2 i laktator reczny wszystko avent (w razie w).

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Czy któras z Was miala pozytywny GBS? Czekam na wyniki wlasnie i juz zaczynam sie stresowac ze bedzie dodatni...
    Sorki zamiast cytuj dalam lubie to, ale wcale nie lubie.

Tez czekam na wynik z niecierpliwoscia.

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator medeli i do tego dokupilam calme. Zobaczymy jak się sprawdzi.
    Jeśli chodzi o ruchy to mój maluszek ma okreslone pory dnia ale tylko jak coś mnie zaniepokoi to wystarczy że podrapie delikatnie w miejscu gdzie ma nóżki i zawsze na to odpowiada:)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Ja mam i to obfity ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój łobuz kompletnie się uspokoił, raz na jakiś czas kopnie ale tak to jedna wielka cisza. jutro kolejne KTG i kontrola. Na świat mu się nie spieszy. A i nam do gotowości jeszcze daleko :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Dziewczyny, jaka butelka dla noworodka przy kp jakbym w razie musiała ściągać pokarm? Patrzę na jakies avent/lovi.. Ide dzis do apteki po leki i tak mysle czy nie kupić na zaś 1 butli
    ja polecam aventa i tommee tippee.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o smoczka dla dziecka po porodzie to u nas w szpitalu nie zalecają i sami nie podają dzieciom. Jest doradca laktacyjny, który pomaga przy przystawianiu do piersi a chodzi o to, żeby nie zaburzyć ssania piersi.
    Ja synkowi nie dawałam smoczka przez długi czas, a zasypiał najczęściej przy cycu. Dopiero jak skończył pół roku zaczęliśmy go uczyć zasypiać samemu w łóżeczku i wtedy smoczek bardzo pomógł. Do tej pory ma smoczka do spania.

Butelkę i laktator mam Canpol po Antosiu. Synkowi nieraz odciągałam mleko i miałam 3 małe butelki: tommee tippee (od laktatora ręcznego) i canpol z różnymi smoczkami (zwykły i anatomiczny od laktatora elektrycznego) i dla synka nie miała znaczenia butelka ani smoczek, ważne że było mleko :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    ja mam dodatni niestety

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktoras z Was ma doświadczenie z żelem NATALIS 1? Polecany przez polozne na szkole rodzenia ale zastanawiam się czy faktycznie cos daje.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dziewczyny ktoras z Was ma doświadczenie z żelem NATALIS 1? Polecany przez polozne na szkole rodzenia ale zastanawiam się czy faktycznie cos daje.
    Nam położna mówiła że szkoda kasy

c55fflw1uez1iz08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

Nie wiem, nie słyszałam. Ale myślę, że jakby było warto to by mi położna powiedziała bo ona jest taka bardzo do przodu w różnych nowinkach :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam doświadczenia ale nie położna też zalecała. Ja tam wolę masaż robić bo chyba o takie przygotowanie pipki chodzi co?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ