LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, u mnie od dzisiaj ciąża donoszona. Szczerze, to nie liczyłam, że ten dzień nastanie. Byłam przekonana, że urodzę szybciej. Najpierw akcja z szyjka, potem podejrzenie sączenia wód. Pamiętam, jak lekarka w szpitalu w 30tc mówiła, że raczej nie mam szans na poród ciąży donoszonej, jak dotrwam do 33tc to będzie dobrze. A tu proszę, niespodzianka.
Muszę się wybrać do szpitala że skierowaniem umówić się na termin. To się jedzie z rana? Czy można np. o 14?
terka, Loczek2018 lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia gratuluję
i mi udało się donosić
teraz trzeba "tylko" urodzić hehe
A wiecie co jeszcze mnie cieszy, że moje dziecko będzie zodiakalnym Raczkiem jak tatuśBo raczej nie urodzę jeszcze dziś ani jutro
A raczki są zwykle kochane
Decadence, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestecir pewne że donoszona ciąża to 37+0? Z tego co dziewczyny pisały na innym forum donoszona ciąża to skończony 37 tydz czyli 38+0.
Melbusia88 nigdy nie słyszałam o takim kapturku o tym cewniku też słyszałam że ma słabe opinie02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
mnie się marzy poród 7.07
idealnie by bylo - łatwo zapamiętać datę
za chwilę jadę na KTG i dobrze bo od kilku dni brzuch mnie boli jakby @ ale nie są to skurcze
tylko co zrobić by młody nie spał znowu w trakcie badania? cukru nie wolno mi jeść przecieżBritty lubi tę wiadomość
-
Britty wrote:Dziewczyny jestecir pewne że donoszona ciąża to 37+0? Z tego co dziewczyny pisały na innym forum donoszona ciąża to skończony 37 tydz czyli 38+0.
Melbusia88 nigdy nie słyszałam o takim kapturku o tym cewniku też słyszałam że ma słabe opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 11:38
-
nick nieaktualny
-
melbusia88 wrote:Nalia gratuluję
i mi udało się donosić
teraz trzeba "tylko" urodzić hehe
A wiecie co jeszcze mnie cieszy, że moje dziecko będzie zodiakalnym Raczkiem jak tatuśBo raczej nie urodzę jeszcze dziś ani jutro
A raczki są zwykle kochane
Potwierdzam-ja jestem raczkiem
I mój synek też będzie raczkiem (może nawet z tego samego dnia będziemy, zobaczymy)
Co do donoszonej ciazy no wlasnie mi ostatnio położna mówiła ze 38+0 to donoszona. Bo wtedy te dwa tygodnie dopuszczalnych wahnięć jest a nie trzy. Bo dziecko typowo termin ma na 40+0 czyli skończony 40tc a nie rozpoczęty. Wiec jej słucham i uznam ciążę za donoszona w weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 11:40
melbusia88, Britty lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Potwierdzam-ja jestem raczkiem
I mój synek też będzie raczkiem (może nawet z tego samego dnia będziemy, zobaczymy)
Co do donoszonej ciazy no wlasnie mi ostatnio położna mówiła ze 38+0 to donoszona. Bo wtedy te dwa tygodnie dopuszczalnych wahnięć jest a nie trzy. Wiec jej słucham i uznam ciążę za donoszona w weekend -
melbusia88 wrote:Dziewczyny czy słyszałyście kiedyś o jakimś kapturku do wywołania porodu? Koleżanka jest po tym baloniku foleya,, ale to nic nie dało i zakładają jej jakiś kapturek...
-
dziewczyny przepraszam, że tylko piszę jak mam problem. ale dziś mam 34+4 termin CC na 20 lipca i wczoraj na wizycie dowiedziałam się że dziecko ma udo i obwód głowy na 32 tygodnie i lekarka nie wie czemu. na wizyte zapisala dopiero 17 lipca. Co robić? czy to normalne że nie urosło?
-
shadee wrote:mnie się marzy poród 7.07
idealnie by bylo - łatwo zapamiętać datę
za chwilę jadę na KTG i dobrze bo od kilku dni brzuch mnie boli jakby @ ale nie są to skurcze
tylko co zrobić by młody nie spał znowu w trakcie badania? cukru nie wolno mi jeść przecież -
terka wrote:Potwierdzam-ja jestem raczkiem
Co do donoszonej ciazy no wlasnie mi ostatnio położna mówiła ze 38+0 to donoszona. Bo wtedy te dwa tygodnie dopuszczalnych wahnięć jest a nie trzy. Bo dziecko typowo termin ma na 40+0 czyli skończony 40tc a nie rozpoczęty. Wiec jej słucham i uznam ciążę za donoszona w weekend -
Tak, w zdrojach. Już wiem co to jest- jakiś paseczki z hormonami, podobno nawet lepsze niż żel z oksytocyną.
Co do donoszonej ciąży to nie spojrzałam, że Nalia ma 37tydz. Ja mam 38 i mi zarówno lekarz jak i położne mówiły, że donosza ciąża jest gdy wybije 38+0. Wtedy też u nas zaczynają wywołania porodu jeśli jest potrzeba. -
Urszulka89 wrote:Moja lekarka ostatnio mówiła, że donoszona to 37+0. Ale lepiej urodzić w 38tc niż 37 jak juz.
Britty lubi tę wiadomość