X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence fajnie, że na niego trafiłaś. Życzę ci go do porodu ;-)
    Ps drug fajna polozna na porodówce ma na imię Sylwia, nie Kasia. Wysciskalam ją dziś wychodząc. Właśnie dojeżdżamy do domku. Jupi

Decadence, Urszulka89, blama, blama, Duzaa, katka84, magdis, cuddlemuffin, dżelka, Mini89, PixiDixi, krooolik, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz się dopiero zacznie :)
    cudownie że już jesteście razem
    zdrówka dla was i wielu pięknych chwil razem

melbusia88 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Karmię mm. U nas wszystko pod górke z laktacją. Mimo że siara pojawiła się u mnie już w 14 tygodniu ciąży, to potem troszkę przy porodzie i tyle ją widzieli... wklęsłe brodawki, więc już położna na porodówce wysłała męża po kapturki. Testowalismy 3 rozmiary. Mała nie potrafi ciągnąć przez to. Spadała z wagi i kazali dawać mm. Dziś miał przyjść do mnie doradca laktacyjny, ale i tak by nic z tego by nie było, bo rano było to ekg serduszka, wyszły zaburzenia rytmu serca i znowu się zaczęło... Zaraz było też echo serca i usg setca. Wad jako takich nie ma, ale za miesiąc musimy się zgłosić na oddział kardiologiczny na dwa dni żeby podłączyli małej holter. Znów porcja stresu.

A zamiast kapturków spróbuj przystawić na kilka sekund dosłownie laktator. Wyciąga fajnie brodawki :)

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia jak ktg dziś ok to raczej nie ma sensu robić je specjalnie jutro.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia,co do zaburzeń rytmu serduszka,to przypuszczam że stres dla Ciebie niesamowity ..Ale trzeba być dobrej myśli,fajnie że jest to wyłapane tak szybko i chcą dmuchać na zimne.trzymam kciuki,żeby te problemy minęły samoistnie a myślę,ze jest na to duża szansa :) co do mm,to nie koniec świata,tak jak mówisz,trzeba widzieć też dobre strony :) probowalas, chciałaś dla małej jak najlepiej,a to najwazniejsze. Nie ma co się biczować jeśli się nie udało. Zazdroszczę,ze masz już maleństwo w domu !:)

Nalia,też myślę że jutrzejsze ktg nic by nie wnioslo :)

Ania12345 jak tam wizyta? :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A zamiast kapturków spróbuj przystawić na kilka sekund dosłownie laktator. Wyciąga fajnie brodawki :)
    Laktator + metoda 753. Poczytaj o tym, podobno działa, zachwalala to sama położna :) możesz też kupić fematiker na laktacje.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia to tak jak u mnie z tą arytmią serca, była przez 5 miesięcy i jak przyszła, tak sama poszła. Kardiolog mówi, że jak echo jest ok, to nie ma co się stresować. Tak bywa. On obstawiał wpływ hormonów, może jak Twoje hormony zejdą z małej, to się wszystko unormuję. Tego życzę.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, mój kolos waży 2847g no i uwaga mam 2 cm rozwarcia. No nie dotrwam do terminu chyba, a chciałabym, by mała podrosłą jeszcze ten tydzień-dwa. Rośnie książkowo po 200g tygodniowo.

MałaCzarna1988, Urszulka89, Duzaa, Kaktus93, dżelka, Vanilka, karolcia87, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ja po wizycie, mój kolos waży 2847g no i uwaga mam 2 cm rozwarcia. No nie dotrwam do terminu chyba, a chciałabym, by mała podrosłą jeszcze ten tydzień-dwa. Rośnie książkowo po 200g tygodniowo.
    Łał, ja jak zajechałam wczorah po całym dniu skurczy to miałam tylko 1 cm co mnie zdołowało ale na szczęście pózniej przyspieszyło z kopyta :) ale tu będzie za chwile lawina porodów :)

katka84, MałaCzarna1988, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:

Nic nie przesądzone ;) ja miałam od 38tc 2 cm rozwarcia i urodziłam 2 dni po terminie :p

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasi lekarze sami z siebie sprawdzają te szyjki? Mój chyba od 2-3 miesiecy "tam" nie zajrzal, szyjke mierzyl usg.. I nie wiem czy przy najbliższej wizycie (2.7) mam sie uprzec, zeby sprawdzil? Bo nawet wymazu na te b streptokoki mi nie pobral, mam jakos wrazenie, ze wystarcza mu usg.. I nie wiem- nalegac na badanie szyjki czy czekac cierpliwie? Jak myslicie?

Jak juz kiedys pisalam moj maz ma od 2 trymestru totalna blokade na seks, ale dzis wspomnial, ze chyba cos musimy zaczac dzialac w tym tygodniu:) chyba tez juz sie niecierpliwi skoro jest gotow do poswiecen:)

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mierzy Ci szynkę przez usg "dowcipne" to nawet lepiej bo dokładniej :)

oar89jcggibdab41.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny czy wasi lekarze sami z siebie sprawdzają te szyjki? Mój chyba od 2-3 miesiecy "tam" nie zajrzal, szyjke mierzyl usg.. I nie wiem czy przy najbliższej wizycie (2.7) mam sie uprzec, zeby sprawdzil? Bo nawet wymazu na te b streptokoki mi nie pobral, mam jakos wrazenie, ze wystarcza mu usg.. I nie wiem- nalegac na badanie szyjki czy czekac cierpliwie? Jak myslicie?

Jak juz kiedys pisalam moj maz ma od 2 trymestru totalna blokade na seks, ale dzis wspomnial, ze chyba cos musimy zaczac dzialac w tym tygodniu:) chyba tez juz sie niecierpliwi skoro jest gotow do poswiecen:)

Mnie zawsze lekarka bada najpier na fotelu a potem mam usg. Co do szyjki to od trzech wizyt mierzy ją na usg. Ostatnio mówiła, że już ostatni raz ale w piątek mam wizytę więc poproszę żeby mi jeszcze sprawdziła na usg bo potem jej nie ma 2 tygodnie i następna wizyta 17.07 a wolałabym wiedzieć jak się sprawy mają ;)
    Nie robi z tym żadnego problemu. Na twoim miejscu zapytałabym o taką możliwość nawet z ciekawości :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka to chyba fajna waga :) tzn nie za wysoka ale tak całkiem w porządku :) a ostatnio miałaś już też jakieś rozwarcie czy zrobiło się od ostatniej wizyty ?

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ja miałam długość szyjki sprawdzana jeden jedyny raz na pierwszej wizycie :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Katka to chyba fajna waga :) tzn nie za wysoka ale tak całkiem w porządku :) a ostatnio miałaś już też jakieś rozwarcie czy zrobiło się od ostatniej wizyty ?
    Centyle wagi małej urosły z 25 na 27. Najważniejsze, że rośnie i tak jak Ula pisała, obym pochodziła z tym rozwarciem te 2 tygodnie. Szyjkę 2 tygodnie temu miałam 1,3cm i zamkniętą. Mówię Wam to przez te chodzenie po schodach i brak windy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 18:34

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Katka, najważniejsze że jest progres,ze mała nie wyhamowala ze wzrostem :)
    To musisz trochę ograniczyć chyba jednak to chodzenie po schodach,jeśli mała ma jeszcze posiedzieć :p

katka84 lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Melbusia,co do zaburzeń rytmu serduszka,to przypuszczam że stres dla Ciebie niesamowity ..Ale trzeba być dobrej myśli,fajnie że jest to wyłapane tak szybko i chcą dmuchać na zimne.trzymam kciuki,żeby te problemy minęły samoistnie a myślę,ze jest na to duża szansa :) co do mm,to nie koniec świata,tak jak mówisz,trzeba widzieć też dobre strony :) probowalas, chciałaś dla małej jak najlepiej,a to najwazniejsze. Nie ma co się biczować jeśli się nie udało. Zazdroszczę,ze masz już maleństwo w domu !:)

Nalia,też myślę że jutrzejsze ktg nic by nie wnioslo :)

Ania12345 jak tam wizyta? :)

U mnie to trochę kicha. Mam mega skrócona szyjke. Lekarz powiedział że mam się oszczędzać do 10 lipca czyli dwa tygodnie bo w 90 % nie odnoszę do 26 ale żebym chciaz do 38 donosila. Mam już się spakować bo moja szyjka wygląda jak bym miała zacząć zaraz rodzic. Jak jakimś cudem odnoszę do 20 lipca to mam u niego wizytę i chyba 21 na wywolanie

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak że mimo problemów i stawiania się brzucha szyjka się jeszcze nie zmieniła od połowy ciąży ciekawa jestem co się okaże na wizycie we wtorek bo teraz skurcze bh mam kilka raz w ciągu dnia i niektóre nawet bolesne

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    U mnie to trochę kicha. Mam mega skrócona szyjke. Lekarz powiedział że mam się oszczędzać do 10 lipca czyli dwa tygodnie bo w 90 % nie odnoszę do 26 ale żebym chciaz do 38 donosila. Mam już się spakować bo moja szyjka wygląda jak bym miała zacząć zaraz rodzic. Jak jakimś cudem odnoszę do 20 lipca to mam u niego wizytę i chyba 21 na wywolanie

Kurczę kiepsko..A szyjka jest po prostu skrócona czy jakieś rozwarcie już też się pokazało? Ula właśnie pisała,ze chodziła 2 tygodnie z rozwarciem, może Tobie też uda się wytrwać jeszcze trochę :)

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ