X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troszkę nas zostanie na drugą połowę lipca, ale nie ma co się oszukiwać, te co już się rozpakowały powsiąkały na dobre :) Pixi na 2 ręce pieluchy zmienia.. :)

Co do prania - piorę zgodnie z opisami na metkach - głównie 40stopni + obowiązkowo dodatkowe płukanie. Wychodzę z założenia, że pranie jest po to żeby pozbyć się resztek barwników i konserwantów używanych do transportu, dlatego płukanie jest bardzo ważne (jest to napisane na opakowaniu proszku Jelp). Temperatura nie ma tu znaczenia, czy 30 czy 40 czy 60 stopni i tak nie zabije to bakterii, chyba że wygotujemy ciuszki, ale wtedy to szlag je trafi :). Wszystko dokładnie prasuję ustawiając żelazko na bawełnę czyli praktycznie na max temperaturę.

Wiecie że ja jeszcze ani razu nie miałam mierzonych wód? Może podczas USG III trymestru i od tego czasu nie, ale żadnego afi nie mam wyznaczonego. Teraz mam 8 lipca ostatnie USG przed porodem.

PixiDixi lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek może Twoj lekarz nie używa słówka AFI tylko mowi, ze wszystko ok :)

Spacer niby 20 minut, ale mocno sie spinal brzuch, az musialam stawać. Prysznic moze nieco zlagodzil, ale bóle krzyżowe zostaly nieruszone. Zaczynam liczyc skurcze, bo się pojawiaja i zaczynam sie zastanawiac czy, aby jestem gotowa psychicznie na porod.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Wiecie że ja jeszcze ani razu nie miałam mierzonych wód? Może podczas USG III trymestru i od tego czasu nie, ale żadnego afi nie mam wyznaczonego. Teraz mam 8 lipca ostatnie USG przed porodem.

ja też nie miałam AFI nigdzie zapisanego, zawsze tylko lekarz podczas badania mówił że wody są (i to chyba głównie przez problemy w poprzedniej ciąży - miałam robione 3 amnioinfuzje) wiec pewnie żeby mnie uspokoić :) wydaje mi się że AFI najważniejsze w późniejszej ciąży.
    Ja wizytę mam 6 lipca także idziemy równo :) (PS wizytujesz w niedzielę?)

oar89jcggibdab41.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Loczek może Twoj lekarz nie używa słówka AFI tylko mowi, ze wszystko ok :)

Spacer niby 20 minut, ale mocno sie spinal brzuch, az musialam stawać. Prysznic moze nieco zlagodzil, ale bóle krzyżowe zostaly nieruszone. Zaczynam liczyc skurcze, bo się pojawiaja i zaczynam sie zastanawiac czy, aby jestem gotowa psychicznie na porod.

wygląda na to że coś się u Ciebie poważnie rozkręca! trzymam kciuki :) informuj co i jak :)

oar89jcggibdab41.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis
    Gratulacje, super że już możesz tulić malutką :)

Ja też mam termin na drugą połowę lipca więc jeszcze tu z Wami trochę posiedzę ;) W końcu dopiero dzisiaj zaczynam 9 miesiąc :)

Po schodach wchodzę ale nie mam wyjścia bo mieszkam na 4 piętrze bez windy ale większość czasu i tak siedzę w domu z synkiem. Mąż bardziej ogarnia zakupy i sprzątanie.
    Ogólnie jestem już prawie gotowa do porodu, zostało spakowanie torby ale to planuję na jutro póki jest chłodniej bo w upały nie mam na nic siły, a stopy wtedy mi bardziej puchną.

Jeżeli chodzi o pranie to większość rzeczy prałam w 40 stopniach, tylko ręczniki i pościele w 60, no i wszystko wyprasowałam i teraz czeka poukładane w szafie.

magdis, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mierzone przez malowodzie w 2 ciazy i na granicy sa teraz choc ponizej tez byly. Kurde mam chec stad wyjsc i isc do cukierni na 2 strone uliby. Maja przepyszne slodkosci

Karolina do dziela!

katka84 lubi tę wiadomość

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Mam nadzieję, że się rozkreci, bo jeśli to tylko trening macicy, który trwa już 5 godzin, toja dziękuję za takie ćwiczenia :p

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dzisiaj 15:20. Jeszcze nic nie pralam ale zamierzam się za to zabrać w tym tygodniu jak już będzie ciepło, żeby wszystko ładnie schło. A na pakowanie się chyba posiwiece następny tydzień, wtedy dokupie brakujące rzeczy. I już będę odliczać że spokojem dni do porodu

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Dzięki dziewczyny! Mam nadzieję, że się rozkreci, bo jeśli to tylko trening macicy, który trwa już 5 godzin, toja dziękuję za takie ćwiczenia :p

Czuje ze jutro będziesz tulic dzidziusia :)

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to oby się to zakończyło szybkim i szczęśliwym rozwiązaniem :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis gratulacje :-) super, że masz to już za sobą. Ja mam zły czas, humor mi nie dopisuje, boję się porodu :-/ mimo, że teoretycznie w fajniejszym szpitalu i z położna, to nie umiem się cieszyć tymi zmianami. W sobotę lub niedzielę mam u niej wizytę, a w przyszły wtorek u lekarza

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas na ktg wszystko ładnie, ale skurczy zero. :P
    Dziewczyny, jak jest ktg dobre, to jest sens jutro przed wizytą robić jeszcze u swojego lekarza? Czy wystarczy mu pokazać dzisiejszy zapis?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis gratulacje:-) cieszę się, że mimo problemów skończyło się szczęśliwie i że jujuz tulisz swoją córeczkę :-)

magdis lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś walczę z potworną migreną :(
    jakby wszystkiego innego było mało

melbusia, jak tam cukry po porodzie?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię mm. U nas wszystko pod górke z laktacją. Mimo że siara pojawiła się u mnie już w 14 tygodniu ciąży, to potem troszkę przy porodzie i tyle ją widzieli... wklęsłe brodawki, więc już położna na porodówce wysłała męża po kapturki. Testowalismy 3 rozmiary. Mała nie potrafi ciągnąć przez to. Spadała z wagi i kazali dawać mm. Dziś miał przyjść do mnie doradca laktacyjny, ale i tak by nic z tego by nie było, bo rano było to ekg serduszka, wyszły zaburzenia rytmu serca i znowu się zaczęło... Zaraz było też echo serca i usg setca. Wad jako takich nie ma, ale za miesiąc musimy się zgłosić na oddział kardiologiczny na dwa dni żeby podłączyli małej holter. Znów porcja stresu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Karmię mm. U nas wszystko pod górke z laktacją. Mimo że siara pojawiła się u mnie już w 14 tygodniu ciąży, to potem troszkę przy porodzie i tyle ją widzieli... wklęsłe brodawki, więc już położna na porodówce wysłała męża po kapturki. Testowalismy 3 rozmiary. Mała nie potrafi ciągnąć przez to. Spadała z wagi i kazali dawać mm. Dziś miał przyjść do mnie doradca laktacyjny, ale i tak by nic z tego by nie było, bo rano było to ekg serduszka, wyszły zaburzenia rytmu serca i znowu się zaczęło... Zaraz było też echo serca i usg setca. Wad jako takich nie ma, ale za miesiąc musimy się zgłosić na oddział kardiologiczny na dwa dni żeby podłączyli małej holter. Znów porcja stresu.

Melbusia nie martw się mm, nie każda z nas musi karmić piersią - czasem nie ma co walczyć na siłę.
    Znam wiele przypadków dzieci, które się wychowały na mm i kompletnie w niczym nie odstają od dzieci karmionych piersią Co do serduszka, na pewno wszystko będzie dobrze - wad żadnych nie ma jak sama piszesz, więc może się unormuje. Trzymam za was kciuki.
    Ps wrzuć jakąś fotkę małej jeśli masz ochotę :)

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia nie stresuj się, skoro nie ma wad to na pewno będzie dobrze! A mm to nie koniec świata jeśli Mała silna :) a Ty jesteś dzielna dziewczyna dacie radę i przetrwacie wszystko a już niedługo te wszystkie badania będą tylko niemiły wspomnieniem :)

oar89jcggibdab41.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, trzymam kciuki, być może serduszko musi dojść do siebie po porodzie. Najważniejsze, że nie ma wad. Koleżanki córka miała jakieś problemy z serduchem, kilka lat co jakiś czas były wizyty u kardiologa, a teraz ma 5 lat i już dobrze, samo przeszło. Zresztą od początku rozwijała się super. Wiem, że to przezywasz, ale my tu wszystkie kibicujemy, żeby było dobrze. A w ogóle naszla mnie refleksja, że te dokładne badania to i pomagają, i szkodzą. Ja mam jedną nerke podwójną, dowiedziałam się rok temu. Teraz mojej mamie powiedzieliby juz na usg i pewnie by kminila. A to tylko defekt kosmetyczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:41

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Byłam dziś na KTG w Zdrojach, potem wiadomo, znów konsultacja. I trafiłam na doktora Borucinskiego. Od razu się uśmiechnęłam, bo pamiętałam, że Ty Melbusia masz dobre wspomnienia. Ja się podłączam, fajny lekarz. Też kazał przyjechać na indukcje, to tylko ta jedna profesor tam chciała mnie na insulinie do 41 tygodnia trzymać, brrr.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za te wszystkie słowa wsparcia i ciepłe myśli. No muszę wierzyć, że będzie dobrze, że się poukłada. Moze rzeczywiście tak być, że z tego wyrośnie.

MM dla mnie to nie koniec świata. Trochę mi szkoda, bo jednak chciałam spróbować, ale są też plusy. Bo z laktatorem się nie widzę ileś tam miesięcy.

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ