X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Shadee co to jest test wodno-melisowy?:)bo ja lubię melisę popijać :)

Ja chipsów nigdy nie lubiłam wiec nie znam bólu, podobnie McDonaldów itd ale lody u nas idą na potęgę, muszę sie pilnować :).

No nie wiem wlasnie co z ta Spasmolina, z jednej strony boję sie ze cos tam moze hamuje, a z drugiej jestem tak obolała ze boje sie ze jak odstawie to cos narozrabiam a to 37t sie zaczyna wiec mógłby Miki jeszcze chwileczkę posiedzieć..

Blama - no nie miałam pomysłu na nicka :D, ale generalnie to moja lightowa wersja loków bo z reguły mam niemałe afro tylko w ciąży zapuściłam i oklapły :)..

Trzymam kciuki dziewczyny! Powodzenia jutro :)

test wodno melisowy według mojej szkoły rodzenia to taki test, który ma za zadanie pomóc w rozpoznaniu skurczy lub ich uspokojeniu. Składają się na niego:
    a). ciepły prysznic lub kąpiel (nie gorące)
    b). kubek zaparzonej melisy

jeśli skurcze są tymi porodowymi, to powyższe powinno je rozchulać
    jeśli nie - powinny się uspokoić

:)

katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek miałam identyczną sytuację. Kobieta, która po mnie przejęła księgowość zarzekala sie, że wszystkie dokumenty przesłała do ZUS elektronicznie i powiedziala ze to wina ZUS ze mi nie wyplacili zasiłku chorobowego.
    Chciałam wyjaśnić całą sytuację, wiec napisalam do ZUS w tej sprawie przez platforme PUE i tam ZUS mi odpisal że nie mają złożonych dokumentow przez zakład pracy i dlatego nie dokonali wypłaty zasiłku chorobowego. Przesłałam odpowiedź z ZUS do księgowej z żądaniem okazania dokumentów jakie przesłała do nich. Po osobistym sprawdzeniu okazało się że błędnie wypełniła dokumenty a ZUS po prostu ich nie przyjął i z tego powodu wstrzymali wypłatę bo tak jak mi ZUS napisał "wypłata zasiłku chorobowego następuje do 30 dni od poprawnie złożonych dokumentów przez zakład pracy". Księgowej kazalam to poprawić i żeby napisała pismo/prośbę o wcześniejszą wypłatę zasiłku chorobowego. Zasiłek dostałam po jakiś 14 dniach od złożenia pisma.
    Żeby było śmiesznie to sytuacja się powtarza ;) to jest jak walka z wiatrakami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 22:21

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dzisiaj! :)

Kaktus93 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia dzisiaj :) Kciuki :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Ja się już zarejestrowalam i czekam na lekarza ale kazali mi się już przebrać w koszulę a męża wysłali po resztę rzeczy :( więc nastawiam się już psychicznie,ze stąd nie wyjdę do porodu..

MałaCzarna1988, anecz_kaa, Nalia, katka84, dżelka, Loczek2018, pumka1990 lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny!

Ja jeszcze max tydzien i bedzie po wszystkim :) mam juz doooosc

Nalia, Urszulka89, pumka1990 lubią tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaraz pełnia ! :)
    Kciuki!!!

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Powodzenia dziewczyny!

Ja jeszcze max tydzien i bedzie po wszystkim :) mam juz doooosc
    Może zaczniesz rodzić w pełnię :D

Hej, ja dzisiaj w nocy się obudziłam na siku i z takim bólem brzucha jakiego nie pamiętam, jakbym serio miała dostać zaraz okres. Poszłam się załatwić, wróciłam i przeszlo jak ręką odjął. Już myślałam, że jakieś skurcze się zaczęły o.O. A to chyba tylko jeden przepowiadający ;D

anecz_kaa, pumka1990 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Loczek miałam identyczną sytuację. Kobieta, która po mnie przejęła księgowość zarzekala sie, że wszystkie dokumenty przesłała do ZUS elektronicznie i powiedziala ze to wina ZUS ze mi nie wyplacili zasiłku chorobowego.
    Chciałam wyjaśnić całą sytuację, wiec napisalam do ZUS w tej sprawie przez platforme PUE i tam ZUS mi odpisal że nie mają złożonych dokumentow przez zakład pracy i dlatego nie dokonali wypłaty zasiłku chorobowego. Przesłałam odpowiedź z ZUS do księgowej z żądaniem okazania dokumentów jakie przesłała do nich. Po osobistym sprawdzeniu okazało się że błędnie wypełniła dokumenty a ZUS po prostu ich nie przyjął i z tego powodu wstrzymali wypłatę bo tak jak mi ZUS napisał "wypłata zasiłku chorobowego następuje do 30 dni od poprawnie złożonych dokumentów przez zakład pracy". Księgowej kazalam to poprawić i żeby napisała pismo/prośbę o wcześniejszą wypłatę zasiłku chorobowego. Zasiłek dostałam po jakiś 14 dniach od złożenia pisma.
    Żeby było śmiesznie to sytuacja się powtarza ;) to jest jak walka z wiatrakami.

Dlatego ja ze wzg na to, że właśnie normalnie tym się zajmuję u mnie w pracy postanowiłam, że sama się zajmę akurat moim zwolnieniem. :p do pracy i zusu mam niedaleko a codziennie odwoziłam córkę do szkoły więc sobie i zus zaniosłam :D Nie było u mnie w pracy problemu, żebym sobie sama zanosiła. Koleżanka i komendant podbijają tylko pieczątki - ja sobie wypełniam i zanoszę :p przynajmniej mam wszystko na czas i dopilnowane. Wiem, że nie wszędzie jest taka możliwość ale do zusu ze szkoły córki mam 3 min na nogach więc nie chciała ryzykować zbędnego stresu.

MałaCzarna1988, pumka1990 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia dziś! I wszystko się pomału rozkręca na wątku. Noo wkońcu każda z nas czeka na ten moment ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuje zjeść śniadanie bo dopiero po 9 mam się zgłosić na izbę ale jakoś nie idzie mi. Wszystko mi się cofa. ..
    No tak jutro pełnią to może 28 będzie szczęśliwy dla kilku z nas :D

ex2buay3h02dl23a.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, Mini, powodzenia!

A mnie ból brzucha jak na okres trzyma wciąż od wczoraj rana, w nocy mnie wybudzał. O zmiennej intensywności. Spróbuję to skonsultować.

• Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymamy kciuki za szybkie rozwiązania. Zazdroszczę, że już możecie rodzic i u was rozwiązanie jest kwestia kilku dni a może nawet kilku godzin :)

Kaktus93, pumka1990 lubią tę wiadomość

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Kaktus, Mini, powodzenia!

A mnie ból brzucha jak na okres trzyma wciąż od wczoraj rana, w nocy mnie wybudzał. O zmiennej intensywności. Spróbuję to skonsultować.

u mnie trochę tak samo, daj znać jak coś się dowiesz. ja wizytuję jutro.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, jak tam pierwsze wspólne dni poza szpitalem?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini powodzenia !:) i dla reszty dziewczyn właściwie też,nigdy nie wiadomo kiedy coś złapie któraś z nas :))

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus i Mini tylko dawajcie znać jak tam sytuacja u Was dziewczyny. Relacja na żywo ;)
    Kaktus jesteś w 40 tygodniu ciąży jak to wygląda hehe.
    Cześć wszystkim.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miec cc w poniedzialek :)

Mini89 lubi tę wiadomość

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Kaktus i Mini tylko dawajcie znać jak tam sytuacja u Was dziewczyny. Relacja na żywo ;)
    Kaktus jesteś w 40 tygodniu ciąży jak to wygląda hehe.
    Cześć wszystkim.

Aplikacja ciążowa już się ze mną pożegnała,nic tylko rodzić :p
    Ja jestem już na sali,6-osobowej bez łazienki więc pełen luksus.. badania w normie,ktg w porządku,usg tez,mała powinna mieć ok 3 kilo. Oczywiście wszystko u mnie pozamykane na 4 spusty,więc pewnie skończy się tą indukcja za tydzień :(

l22nsg188x4pwv1x.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra to jeszcze jedna dziwna rzecz jaką u siebie zauważyłam: dziwnie opuchnięte dziś/ jakby powiększone wargi sromowe. żadnej infekcji nie mam. WTF?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ