X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja mam miec cc w poniedzialek :)

Super Aneczka,w końcu się doczekasz :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozkręcamy :) Ja aż nie mogę w to uwierzyć, że to już tak blisko. Dziewczyny trzymam kciuki!!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus trzymam kciuki, żeby jednak samo się zaczęło i łączę się w oczekiwaniu- belly twierdzi, że też już jestem w 40 tc (39+0) co wydaje mi sie nieco dziwne biorac pod uwage, ze termin mam za 2 tygodnie, nie za tydzien.. To ciaza ma trwac w koncu 40 czy 41 tygodni? Ech nie kumam tych obliczeń a mała nic sobie z nich nie robi i nadal niewzruszona siedzi w brzuchu.. A ja juz bardziej gotowa nie bede! Wszystko od dawna popakowane, poukladane, w ramach ostatnich przygotowan zrobilam mezowi liste co ma zrobic zanim nas przywiezie ze szpitala (zmienic posciel, poodkurzac, zadbac zeby w domu byly soki i zdrowe przekaski dla mnie), obcielam paznokcie u rąk zeby w razie czego nie wbijac ich ukochanemu w ramię, zrobilam zapasy w zamrażarce, zeby pierwszy tydzien żadne z nas nie musialo gotowac..wczoraj zaliczylam kino, dzis pieke ciasto a potem mam masaż. I juz serio nie mam pomyslu co by tu jeszcze zrobic. Krotko mowiac nudzi mi sie juz bez dziecka

terka, Mmargotka, Ania 12345 lubią tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj też budziły bóle brzucha takie okresowe ale nie jak ostatnio ciągłe tylko właśnie takie że chwytało i po 30 sekundach puszczało co 10 minut. Po godzinie przeszło ale już zaczynałam liczyć..

katka84 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no dobra to jeszcze jedna dziwna rzecz jaką u siebie zauważyłam: dziwnie opuchnięte dziś/ jakby powiększone wargi sromowe. żadnej infekcji nie mam. WTF?
    Ponoć to normalne

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Kaktus trzymam kciuki, żeby jednak samo się zaczęło i łączę się w oczekiwaniu- belly twierdzi, że też już jestem w 40 tc (39+0) co wydaje mi sie nieco dziwne biorac pod uwage, ze termin mam za 2 tygodnie, nie za tydzien.. To ciaza ma trwac w koncu 40 czy 41 tygodni? Ech nie kumam tych obliczeń a mała nic sobie z nich nie robi i nadal niewzruszona siedzi w brzuchu.. A ja juz bardziej gotowa nie bede! Wszystko od dawna popakowane, poukladane, w ramach ostatnich przygotowan zrobilam mezowi liste co ma zrobic zanim nas przywiezie ze szpitala (zmienic posciel, poodkurzac, zadbac zeby w domu byly soki i zdrowe przekaski dla mnie), obcielam paznokcie u rąk zeby w razie czego nie wbijac ich ukochanemu w ramię, zrobilam zapasy w zamrażarce, zeby pierwszy tydzien żadne z nas nie musialo gotowac..wczoraj zaliczylam kino, dzis pieke ciasto a potem mam masaż. I juz serio nie mam pomyslu co by tu jeszcze zrobic. Krotko mowiac nudzi mi sie juz bez dziecka
    Ciąża trwa 40 pełnych tygodni, czyli do 40+0, co już się liczy wg różnych aplikacji jako 41tydzien, a wg lekarza mojego dopiero od 40+1 jest 41 tydzień. :p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj jakaś dziwna panika ogarnęła. Brzuch mi opadł na kolana do tego wszytko na dole boli i ciagnie chyba moje ciała już na całego się szukuje na wielki dzień

• Ove Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia!

Nalia, mam pytanko: czy jak Twój maluszek się obrócił to poczułaś jakąś różnicę w ruchach? Bo z tego co kojarzę to jak był ułożony pośladkowo to czułaś jak wypychał główkę nad żebrami?
    Czy po prostu okazało się na wizycie, że główka zamieniła się miejscem z pupą i teraz pupa się wypychała?

Ja dziś z rana byłam na KTG - nuda, wykres = linia prosta :(
    Zdecydowaliśmy z mężem, że idziemy dziś do lekarza. Przez strajki w dwóch lubelskich szpitalach (w tym w naszym) chcemy się upewnić, że termin cc się nie zmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 11:22

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, Mini
    Kciuki za szybkie i bezbolesne porody, już zaraz będziecie witać swoje maleństwa :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mnie dzisiaj jakaś dziwna panika ogarnęła. Brzuch mi opadł na kolana do tego wszytko na dole boli i ciagnie chyba moje ciała już na całego się szukuje na wielki dzień
    Szczęściaro! Ja mam brzuch tak wysoko, że teściowa stwierdziła, że za miesiąc urodze. Co tam, że w poniedziałek idę na wywołanie. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    39+0 to początek 40-stego tygodnia, to termin za tydzień z ostatniej miesiączki więc cuddlemuffin jeszcze masz czas. A ciasto bym zjadła. Też mam zamiar porobić zapasy do zamrażarki. Niby mała je w przedszkolu, ale zawsze coś jeszcze z nami przekąsi, jak jemy obiad.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mi się obniżył tak widocznie ze 3 dni temu ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc Kaktus93 leżysz i kwitniesz eh, współczuję. Aneczka przynajmniej już wie, kiedy zrobią cesarkę. Najgorsza ta niepewność. Można sobie planować, a życie pokaże.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dziewczyny, powodzenia!

Nalia, mam pytanko: czy jak Twój maluszek się obrócił to poczułaś jakąś różnicę w ruchach? Bo z tego co kojarzę to jak był ułożony pośladkowo to czułaś jak wypychał główkę nad żebrami?
    Czy po prostu okazało się na wizycie, że główka zamieniła się miejscem z pupą i teraz pupa się wypychała?

Zdecydowaliśmy z mężem, że idziemy dziś do lekarza. Przez strajki w dwóch lubelskich szpitalach (w tym w naszym) chcemy się upewnić, że termin cc się nie zmienia.

Przezorny zawsze ubezpieczony :) pewnie ze lepiej załatwić i mieć pewność niz stresy dodatkowo...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Szczęściaro! Ja mam brzuch tak wysoko, że teściowa stwierdziła, że za miesiąc urodze. Co tam, że w poniedziałek idę na wywołanie. :)

Widać teściowa próbuje zagiąć czasoprzestrzeń :D

MałaCzarna1988, melbusia88, Decadence, Loczek2018 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dziewczyny, powodzenia!

Ove, jedyna różnica, że czułam, że coś kopie po lewej u góry, a wcześniej kopało po lewej na dole. :) Poza tym po prawej pod żebrami czułam cały czas wypychanie, ale okazało się, że to nie głoska, tylko pupa :D i wczoraj miałam tak, że podczas jej ruchów głową bardzo mnie bolał dół pleców lub krocze. Zależy gdzie walnęła. ;) Ale szczerze, to sama z siebie bym nie powiedziała, że się przekręciła :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego zazdroszczę Aneczce,ze wie już dokładnie kiedy skończy się to oczekiwanie :) Ale w sumie też się należała biedna..
    Dziewczyny,mi się brzuch w ogóle nie obniżył..lekarz powiedział,ze jedynym zwiastunem porodu u mnie jest termin,nic więcej.
    Co do obrzęku warg sromowych,też słyszałam że może się to zdarzyć w ciąży,ze to normalka :)
    Ciaza powinna trwać 40+0 ..chyba :D

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus czyli jednak tam zostajesz mimo tego że wszystko ok?

Aneczka hohoho powodzenia!

shadee jak Ty dostrzegasz te wargi sromowe;-) Mnie w końcu ból odpuścił i postanowiłam tego nie konsultować, daj znać jutro po wizycie jak u Ciebie!

cuddlemuffin, super że masz tak wszystko ogarnięte i zorganizowane, nie martw się potem już się nie będzie nudzić;-) Ja właśnie prasuję, to prasowanie się nie kończy! Jestem w odwrotnej sytuacji bo ja do porodu muszę umeblować mieszkanie, urządzić, przeprowadzić się - ale mam jeszcze rzekomo 3 tygodnie. Nudzić się nie będę.

Dziewczyny mam pytanie o ciuszki dla dzidzi do szpitala. W moim szpitalu należy mieć "śpioszki + kaftaniki (3 pary), czapeczka, skarpetki (2 pary)" i jest prośba do pacjentek żeby nie zabierały nic więcej do ubrania.
    No i teraz bądź tu mądry: jakie śpioszki? (lipiec!)
    Body bez nogawek, rękawków, z rękawkami krótkimi, długimi?
    Śpioszki czyli pajace z długimi nogawkami i rękawami???

Nie jestem też pewna co to jest "koszula położnicza" której należy mieć 2 pary - mam takie koszule nocne rozpinane na biuście, nie wiem czy będą ok.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jeszcze 3 tygodnie mogę przeczekać. Skoro mu tam dobrze, to niech się nie spieszy :)
    Tylko niech nie urośnie do rozmiarów King Konga bo tez figuruje w gornej granicy siatki centylowej:D lekarz tlumaczyl ze chlopaki tak mają ;) jutro wizytuje, zobaczymy co gin powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:11

Decadence lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka to są śpiochy.
    http://sklep.pinokio.net.pl/pl/happy-kids/1862-spiochy-happy-kids-roz.html

Szczerze to ja mam tylko jedną ich parę ;) i to jeszcze na 68. Do szpitala zabieram 2 kaftaniki, 2 body i 2 półspiochy no i czapeczka, niedrapki, skarpetki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:19

Mmargotka lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ