LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaktus trzymam kciuki, żeby jednak samo się zaczęło i łączę się w oczekiwaniu- belly twierdzi, że też już jestem w 40 tc (39+0) co wydaje mi sie nieco dziwne biorac pod uwage, ze termin mam za 2 tygodnie, nie za tydzien.. To ciaza ma trwac w koncu 40 czy 41 tygodni? Ech nie kumam tych obliczeń a mała nic sobie z nich nie robi i nadal niewzruszona siedzi w brzuchu.. A ja juz bardziej gotowa nie bede! Wszystko od dawna popakowane, poukladane, w ramach ostatnich przygotowan zrobilam mezowi liste co ma zrobic zanim nas przywiezie ze szpitala (zmienic posciel, poodkurzac, zadbac zeby w domu byly soki i zdrowe przekaski dla mnie), obcielam paznokcie u rąk zeby w razie czego nie wbijac ich ukochanemu w ramię, zrobilam zapasy w zamrażarce, zeby pierwszy tydzien żadne z nas nie musialo gotowac..wczoraj zaliczylam kino, dzis pieke ciasto a potem mam masaż. I juz serio nie mam pomyslu co by tu jeszcze zrobic. Krotko mowiac nudzi mi sie juz bez dziecka
terka, Mmargotka, Ania 12345 lubią tę wiadomość
-
Mnie dzisiaj też budziły bóle brzucha takie okresowe ale nie jak ostatnio ciągłe tylko właśnie takie że chwytało i po 30 sekundach puszczało co 10 minut. Po godzinie przeszło ale już zaczynałam liczyć..
katka84 lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Kaktus trzymam kciuki, żeby jednak samo się zaczęło i łączę się w oczekiwaniu- belly twierdzi, że też już jestem w 40 tc (39+0) co wydaje mi sie nieco dziwne biorac pod uwage, ze termin mam za 2 tygodnie, nie za tydzien.. To ciaza ma trwac w koncu 40 czy 41 tygodni? Ech nie kumam tych obliczeń a mała nic sobie z nich nie robi i nadal niewzruszona siedzi w brzuchu.. A ja juz bardziej gotowa nie bede! Wszystko od dawna popakowane, poukladane, w ramach ostatnich przygotowan zrobilam mezowi liste co ma zrobic zanim nas przywiezie ze szpitala (zmienic posciel, poodkurzac, zadbac zeby w domu byly soki i zdrowe przekaski dla mnie), obcielam paznokcie u rąk zeby w razie czego nie wbijac ich ukochanemu w ramię, zrobilam zapasy w zamrażarce, zeby pierwszy tydzien żadne z nas nie musialo gotowac..wczoraj zaliczylam kino, dzis pieke ciasto a potem mam masaż. I juz serio nie mam pomyslu co by tu jeszcze zrobic. Krotko mowiac nudzi mi sie juz bez dziecka
❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, powodzenia!
Nalia, mam pytanko: czy jak Twój maluszek się obrócił to poczułaś jakąś różnicę w ruchach? Bo z tego co kojarzę to jak był ułożony pośladkowo to czułaś jak wypychał główkę nad żebrami?
Czy po prostu okazało się na wizycie, że główka zamieniła się miejscem z pupą i teraz pupa się wypychała?
Ja dziś z rana byłam na KTG - nuda, wykres = linia prosta
Zdecydowaliśmy z mężem, że idziemy dziś do lekarza. Przez strajki w dwóch lubelskich szpitalach (w tym w naszym) chcemy się upewnić, że termin cc się nie zmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 11:22
-
Biedronka89 wrote:Mnie dzisiaj jakaś dziwna panika ogarnęła. Brzuch mi opadł na kolana do tego wszytko na dole boli i ciagnie chyba moje ciała już na całego się szukuje na wielki dzień
-
cuddlemuffin wrote:Kaktus trzymam kciuki, żeby jednak samo się zaczęło i łączę się w oczekiwaniu- belly twierdzi, że też już jestem w 40 tc (39+0) co wydaje mi sie nieco dziwne biorac pod uwage, ze termin mam za 2 tygodnie, nie za tydzien.. To ciaza ma trwac w koncu 40 czy 41 tygodni? Ech nie kumam tych obliczeń a mała nic sobie z nich nie robi i nadal niewzruszona siedzi w brzuchu.. A ja juz bardziej gotowa nie bede! Wszystko od dawna popakowane, poukladane, w ramach ostatnich przygotowan zrobilam mezowi liste co ma zrobic zanim nas przywiezie ze szpitala (zmienic posciel, poodkurzac, zadbac zeby w domu byly soki i zdrowe przekaski dla mnie), obcielam paznokcie u rąk zeby w razie czego nie wbijac ich ukochanemu w ramię, zrobilam zapasy w zamrażarce, zeby pierwszy tydzien żadne z nas nie musialo gotowac..wczoraj zaliczylam kino, dzis pieke ciasto a potem mam masaż. I juz serio nie mam pomyslu co by tu jeszcze zrobic. Krotko mowiac nudzi mi sie juz bez dziecka
-
Ove wrote:Dziewczyny, powodzenia!
Nalia, mam pytanko: czy jak Twój maluszek się obrócił to poczułaś jakąś różnicę w ruchach? Bo z tego co kojarzę to jak był ułożony pośladkowo to czułaś jak wypychał główkę nad żebrami?
Czy po prostu okazało się na wizycie, że główka zamieniła się miejscem z pupą i teraz pupa się wypychała?
Zdecydowaliśmy z mężem, że idziemy dziś do lekarza. Przez strajki w dwóch lubelskich szpitalach (w tym w naszym) chcemy się upewnić, że termin cc się nie zmienia.
Przezorny zawsze ubezpieczonypewnie ze lepiej załatwić i mieć pewność niz stresy dodatkowo...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Decadence wrote:Szczęściaro! Ja mam brzuch tak wysoko, że teściowa stwierdziła, że za miesiąc urodze. Co tam, że w poniedziałek idę na wywołanie.
Widać teściowa próbuje zagiąć czasoprzestrzeńMałaCzarna1988, melbusia88, Decadence, Loczek2018 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Ove wrote:Dziewczyny, powodzenia!
Zdecydowaliśmy z mężem, że idziemy dziś do lekarza. Przez strajki w dwóch lubelskich szpitalach (w tym w naszym) chcemy się upewnić, że termin cc się nie zmienia.Poza tym po prawej pod żebrami czułam cały czas wypychanie, ale okazało się, że to nie głoska, tylko pupa
i wczoraj miałam tak, że podczas jej ruchów głową bardzo mnie bolał dół pleców lub krocze. Zależy gdzie walnęła.
Ale szczerze, to sama z siebie bym nie powiedziała, że się przekręciła
❤Ada&Pola❤
-
No właśnie tego zazdroszczę Aneczce,ze wie już dokładnie kiedy skończy się to oczekiwanie
Ale w sumie też się należała biedna..
Dziewczyny,mi się brzuch w ogóle nie obniżył..lekarz powiedział,ze jedynym zwiastunem porodu u mnie jest termin,nic więcej.
Co do obrzęku warg sromowych,też słyszałam że może się to zdarzyć w ciąży,ze to normalka
Ciaza powinna trwać 40+0 ..chyba
-
Kaktus czyli jednak tam zostajesz mimo tego że wszystko ok?
Aneczka hohoho powodzenia!
shadee jak Ty dostrzegasz te wargi sromowe;-) Mnie w końcu ból odpuścił i postanowiłam tego nie konsultować, daj znać jutro po wizycie jak u Ciebie!
cuddlemuffin, super że masz tak wszystko ogarnięte i zorganizowane, nie martw się potem już się nie będzie nudzićJa właśnie prasuję, to prasowanie się nie kończy! Jestem w odwrotnej sytuacji bo ja do porodu muszę umeblować mieszkanie, urządzić, przeprowadzić się - ale mam jeszcze rzekomo 3 tygodnie. Nudzić się nie będę.
Dziewczyny mam pytanie o ciuszki dla dzidzi do szpitala. W moim szpitalu należy mieć "śpioszki + kaftaniki (3 pary), czapeczka, skarpetki (2 pary)" i jest prośba do pacjentek żeby nie zabierały nic więcej do ubrania.
No i teraz bądź tu mądry: jakie śpioszki? (lipiec!)
Body bez nogawek, rękawków, z rękawkami krótkimi, długimi?
Śpioszki czyli pajace z długimi nogawkami i rękawami???
Nie jestem też pewna co to jest "koszula położnicza" której należy mieć 2 pary - mam takie koszule nocne rozpinane na biuście, nie wiem czy będą ok.
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Ja tam jeszcze 3 tygodnie mogę przeczekać. Skoro mu tam dobrze, to niech się nie spieszy
Tylko niech nie urośnie do rozmiarów King Konga bo tez figuruje w gornej granicy siatki centylowej:D lekarz tlumaczyl ze chlopaki tak mająjutro wizytuje, zobaczymy co gin powie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:11
Decadence lubi tę wiadomość
-
Mmargotka to są śpiochy.
http://sklep.pinokio.net.pl/pl/happy-kids/1862-spiochy-happy-kids-roz.html
Szczerze to ja mam tylko jedną ich paręi to jeszcze na 68. Do szpitala zabieram 2 kaftaniki, 2 body i 2 półspiochy no i czapeczka, niedrapki, skarpetki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:19
Mmargotka lubi tę wiadomość