X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja mam miec cc w poniedzialek :)

Super Aneczka,w końcu się doczekasz :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozkręcamy :) Ja aż nie mogę w to uwierzyć, że to już tak blisko. Dziewczyny trzymam kciuki!!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus trzymam kciuki, żeby jednak samo się zaczęło i łączę się w oczekiwaniu- belly twierdzi, że też już jestem w 40 tc (39+0) co wydaje mi sie nieco dziwne biorac pod uwage, ze termin mam za 2 tygodnie, nie za tydzien.. To ciaza ma trwac w koncu 40 czy 41 tygodni? Ech nie kumam tych obliczeń a mała nic sobie z nich nie robi i nadal niewzruszona siedzi w brzuchu.. A ja juz bardziej gotowa nie bede! Wszystko od dawna popakowane, poukladane, w ramach ostatnich przygotowan zrobilam mezowi liste co ma zrobic zanim nas przywiezie ze szpitala (zmienic posciel, poodkurzac, zadbac zeby w domu byly soki i zdrowe przekaski dla mnie), obcielam paznokcie u rąk zeby w razie czego nie wbijac ich ukochanemu w ramię, zrobilam zapasy w zamrażarce, zeby pierwszy tydzien żadne z nas nie musialo gotowac..wczoraj zaliczylam kino, dzis pieke ciasto a potem mam masaż. I juz serio nie mam pomyslu co by tu jeszcze zrobic. Krotko mowiac nudzi mi sie juz bez dziecka

terka, Mmargotka, Ania 12345 lubią tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj też budziły bóle brzucha takie okresowe ale nie jak ostatnio ciągłe tylko właśnie takie że chwytało i po 30 sekundach puszczało co 10 minut. Po godzinie przeszło ale już zaczynałam liczyć..

katka84 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no dobra to jeszcze jedna dziwna rzecz jaką u siebie zauważyłam: dziwnie opuchnięte dziś/ jakby powiększone wargi sromowe. żadnej infekcji nie mam. WTF?
    Ponoć to normalne

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Kaktus trzymam kciuki, żeby jednak samo się zaczęło i łączę się w oczekiwaniu- belly twierdzi, że też już jestem w 40 tc (39+0) co wydaje mi sie nieco dziwne biorac pod uwage, ze termin mam za 2 tygodnie, nie za tydzien.. To ciaza ma trwac w koncu 40 czy 41 tygodni? Ech nie kumam tych obliczeń a mała nic sobie z nich nie robi i nadal niewzruszona siedzi w brzuchu.. A ja juz bardziej gotowa nie bede! Wszystko od dawna popakowane, poukladane, w ramach ostatnich przygotowan zrobilam mezowi liste co ma zrobic zanim nas przywiezie ze szpitala (zmienic posciel, poodkurzac, zadbac zeby w domu byly soki i zdrowe przekaski dla mnie), obcielam paznokcie u rąk zeby w razie czego nie wbijac ich ukochanemu w ramię, zrobilam zapasy w zamrażarce, zeby pierwszy tydzien żadne z nas nie musialo gotowac..wczoraj zaliczylam kino, dzis pieke ciasto a potem mam masaż. I juz serio nie mam pomyslu co by tu jeszcze zrobic. Krotko mowiac nudzi mi sie juz bez dziecka
    Ciąża trwa 40 pełnych tygodni, czyli do 40+0, co już się liczy wg różnych aplikacji jako 41tydzien, a wg lekarza mojego dopiero od 40+1 jest 41 tydzień. :p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj jakaś dziwna panika ogarnęła. Brzuch mi opadł na kolana do tego wszytko na dole boli i ciagnie chyba moje ciała już na całego się szukuje na wielki dzień

• Ove Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia!

Nalia, mam pytanko: czy jak Twój maluszek się obrócił to poczułaś jakąś różnicę w ruchach? Bo z tego co kojarzę to jak był ułożony pośladkowo to czułaś jak wypychał główkę nad żebrami?
    Czy po prostu okazało się na wizycie, że główka zamieniła się miejscem z pupą i teraz pupa się wypychała?

Ja dziś z rana byłam na KTG - nuda, wykres = linia prosta :(
    Zdecydowaliśmy z mężem, że idziemy dziś do lekarza. Przez strajki w dwóch lubelskich szpitalach (w tym w naszym) chcemy się upewnić, że termin cc się nie zmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 11:22

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, Mini
    Kciuki za szybkie i bezbolesne porody, już zaraz będziecie witać swoje maleństwa :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mnie dzisiaj jakaś dziwna panika ogarnęła. Brzuch mi opadł na kolana do tego wszytko na dole boli i ciagnie chyba moje ciała już na całego się szukuje na wielki dzień
    Szczęściaro! Ja mam brzuch tak wysoko, że teściowa stwierdziła, że za miesiąc urodze. Co tam, że w poniedziałek idę na wywołanie. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    39+0 to początek 40-stego tygodnia, to termin za tydzień z ostatniej miesiączki więc cuddlemuffin jeszcze masz czas. A ciasto bym zjadła. Też mam zamiar porobić zapasy do zamrażarki. Niby mała je w przedszkolu, ale zawsze coś jeszcze z nami przekąsi, jak jemy obiad.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mi się obniżył tak widocznie ze 3 dni temu ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc Kaktus93 leżysz i kwitniesz eh, współczuję. Aneczka przynajmniej już wie, kiedy zrobią cesarkę. Najgorsza ta niepewność. Można sobie planować, a życie pokaże.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dziewczyny, powodzenia!

Nalia, mam pytanko: czy jak Twój maluszek się obrócił to poczułaś jakąś różnicę w ruchach? Bo z tego co kojarzę to jak był ułożony pośladkowo to czułaś jak wypychał główkę nad żebrami?
    Czy po prostu okazało się na wizycie, że główka zamieniła się miejscem z pupą i teraz pupa się wypychała?

Zdecydowaliśmy z mężem, że idziemy dziś do lekarza. Przez strajki w dwóch lubelskich szpitalach (w tym w naszym) chcemy się upewnić, że termin cc się nie zmienia.

Przezorny zawsze ubezpieczony :) pewnie ze lepiej załatwić i mieć pewność niz stresy dodatkowo...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Szczęściaro! Ja mam brzuch tak wysoko, że teściowa stwierdziła, że za miesiąc urodze. Co tam, że w poniedziałek idę na wywołanie. :)

Widać teściowa próbuje zagiąć czasoprzestrzeń :D

MałaCzarna1988, melbusia88, Decadence, Loczek2018 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dziewczyny, powodzenia!

Ove, jedyna różnica, że czułam, że coś kopie po lewej u góry, a wcześniej kopało po lewej na dole. :) Poza tym po prawej pod żebrami czułam cały czas wypychanie, ale okazało się, że to nie głoska, tylko pupa :D i wczoraj miałam tak, że podczas jej ruchów głową bardzo mnie bolał dół pleców lub krocze. Zależy gdzie walnęła. ;) Ale szczerze, to sama z siebie bym nie powiedziała, że się przekręciła :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego zazdroszczę Aneczce,ze wie już dokładnie kiedy skończy się to oczekiwanie :) Ale w sumie też się należała biedna..
    Dziewczyny,mi się brzuch w ogóle nie obniżył..lekarz powiedział,ze jedynym zwiastunem porodu u mnie jest termin,nic więcej.
    Co do obrzęku warg sromowych,też słyszałam że może się to zdarzyć w ciąży,ze to normalka :)
    Ciaza powinna trwać 40+0 ..chyba :D

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus czyli jednak tam zostajesz mimo tego że wszystko ok?

Aneczka hohoho powodzenia!

shadee jak Ty dostrzegasz te wargi sromowe;-) Mnie w końcu ból odpuścił i postanowiłam tego nie konsultować, daj znać jutro po wizycie jak u Ciebie!

cuddlemuffin, super że masz tak wszystko ogarnięte i zorganizowane, nie martw się potem już się nie będzie nudzić;-) Ja właśnie prasuję, to prasowanie się nie kończy! Jestem w odwrotnej sytuacji bo ja do porodu muszę umeblować mieszkanie, urządzić, przeprowadzić się - ale mam jeszcze rzekomo 3 tygodnie. Nudzić się nie będę.

Dziewczyny mam pytanie o ciuszki dla dzidzi do szpitala. W moim szpitalu należy mieć "śpioszki + kaftaniki (3 pary), czapeczka, skarpetki (2 pary)" i jest prośba do pacjentek żeby nie zabierały nic więcej do ubrania.
    No i teraz bądź tu mądry: jakie śpioszki? (lipiec!)
    Body bez nogawek, rękawków, z rękawkami krótkimi, długimi?
    Śpioszki czyli pajace z długimi nogawkami i rękawami???

Nie jestem też pewna co to jest "koszula położnicza" której należy mieć 2 pary - mam takie koszule nocne rozpinane na biuście, nie wiem czy będą ok.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jeszcze 3 tygodnie mogę przeczekać. Skoro mu tam dobrze, to niech się nie spieszy :)
    Tylko niech nie urośnie do rozmiarów King Konga bo tez figuruje w gornej granicy siatki centylowej:D lekarz tlumaczyl ze chlopaki tak mają ;) jutro wizytuje, zobaczymy co gin powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:11

Decadence lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka to są śpiochy.
    http://sklep.pinokio.net.pl/pl/happy-kids/1862-spiochy-happy-kids-roz.html

Szczerze to ja mam tylko jedną ich parę ;) i to jeszcze na 68. Do szpitala zabieram 2 kaftaniki, 2 body i 2 półspiochy no i czapeczka, niedrapki, skarpetki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:19

Mmargotka lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ