SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uleczka a ty jak mieszałaś ciepłą i zimną, to sprawdzałas za każdym razem temperaturę po zmieszaniu? Czy na oko?

Kaktus93 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia podziw! Ja bym wywaliła za drzwi! Mowie poważnie... Powiedziałam wszystkim w kolo że dopóki nie dam znać nie maja przychodzić (w innych słowach ale o to chodziło ;) )

Kaktus- ależ oczywiście że przychodzi do dziecka, nie ma problemu ;) zawsze możesz drzwi nie otworzyć :D

Dobra wiem wredne to co piszę ale trudno... Skoro ludzie są mało empatyczni i nie szanuja waszej decyzji to dlaczego wy macie byc milutkie i sie zgadzać na wszystko bo oni chcą? ;) a wy chcecie co innego i macie prawo do swojego mieszkania nie wpuszczać nikogo ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Uleczka a ty jak mieszałaś ciepłą i zimną, to sprawdzałas za każdym razem temperaturę po zmieszaniu? Czy na oko?
    Szczerze? Wystawiałam język i kilka kropelek spuszczałam ze smoczka. :p na nadgarsku nigdy nie wyczułam. Także na języku było najlepiej :D

melbusia88 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wizyty zaczynają się najwcześniej po chrzcinach a chrzci się tak do miesiąca, półtora - tak jest u nas. Do tego czasu nie mam problemu z odwiedzinami. No oprócz mamy czy siostry :) ale one mi nie przeszkadzają więc przyjechać mogą. Reszta grzecznie czeka i jak ma się zjawić to zazwyczaj dzwonią i umawiamy jakiś dogodny dzień dla nas.

melbusia88 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ja polecam drażnienie sutków,sprawdzilam na sobie 2 razy i dziala. Nawet teraz jak rodzilam to polozna kazala mi tak robic zeby rozbujac skurcze i efekt naprawde mega
    Z jaką częstotliwością i długością?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dzięki dziewczyny za zrozumienie. Bo przez chwilę się zastanawialam, czy nie przesadzam.

A mam pytanko do doświadczonych dziewczyn. Macie jakiś patent na szybkie zrobienie mm w nocy? Nie chcę podgrzewaczy. Bo teraz to jest gimnastyka z proporcjami ciepłej i zimnej wody żeby miała ok 40 stopni. Myślałam wstępnie o termosie.
    Melbusia ja kupilam podgrzewacz Babyono za jakieś 50 zł z funkcją sterylizacji

https://m.euro.com.pl/podgrzewacze-do-butelek/babyono-2w1-216.bhtml?gclid=EAIaIQobChMI6-XB0fvz2wIVBcqyCh1a3AqKEAQYAiABEgJHUvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CJKnsN7789sCFcXNsgod_1QGQQ

A to nawet później się przyda do podgrzewania posiłków dla Niuni :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coś takiego. Też potem słoiczki w nim podgrzewałam. :)

https://www.philips.pl/c-p/SCF255_57/avent-podgrzewacz-do-butelek-i-sloiczkow

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja jestem ZOŁZA i zapowiedziałam wszystkim że nie życzę sobie żadnych odwiedzin do momentu aż nie będę gotowa :) to samo w szpitalu, dziś teściowa dostała zakaz pielgrzymowania - chyba że damy znać że mamy ochotę. Dla mnie ciąza, jak i poród to dość intymne przeżycie. Chcę go przeżyć wspólnie z M. a nie z tabunem ciekawskich osób z rodziny.
    JAsno i wyraźnie powiedziałam że sobie nie życzę czekania w szpitalnych korytarzach jak będę rodzić czy kukania "czy to już". Rzecz w tym , że jestem mega asertywna więc jak mówię NIE to wszyscy wiedzą co to oznacza :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no to ja jestem ZOŁZA i zapowiedziałam wszystkim że nie życzę sobie żadnych odwiedzin do momentu aż nie będę gotowa :) to samo w szpitalu, dziś teściowa dostała zakaz pielgrzymowania - chyba że damy znać że mamy ochotę. Dla mnie ciąza, jak i poród to dość intymne przeżycie. Chcę go przeżyć wspólnie z M. a nie z tabunem ciekawskich osób z rodziny.
    JAsno i wyraźnie powiedziałam że sobie nie życzę czekania w szpitalnych korytarzach jak będę rodzić czy kukania "czy to już". Rzecz w tym , że jestem mega asertywna więc jak mówię NIE to wszyscy wiedzą co to oznacza :)

Ja też sobie nie wyobrażam, że ktoś będzie czatował pod drzwiami porodówki :p przy pierwszej córce wszyscy dowiedzieli się jak już po było. Teraz trochę trudniej o niespodziankę bo mamy starszą córkę i trzeba będzie jej zapewnić opiekę na czas porodu. Ale napewno nikt nie będzie się kręcił w okolicach szpitala bo mój mąż ma taki wzrok powalający, że nikt nie będzie się mu narażać :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nikt poza 3 osobami (przyjaciółki i sąsiadka od karmienia kota) nie wiedział, że będę mieć wywoływany poród, zeby właśnie nie było telefonów "czy to już". I było spoko. Zgadzalam się na wizytę teściów, ale myślałam, że wykażą się jakimś zdrowym rozsądkiem i nie przylecą jak idioci 10 minut po naszym wejściu do domu... I że beda codziennie przychodzić i jeszcze pchać się do zamkniętej sypialni. Szczyt buractwa. Myślałam, że potrafią się zachować i uszanują mój połóg. Ale po tym jak wczoraj powiedziałam, że chce być sama w sypialni, to chyba strzelili focha. Generalnie ja też jestem asertywna. Dostali swoją szansę, zmarnowali, więc teraz będą przychodzić na jasno postawionych przeze mnie warunkach.

shadee, Decadence, katka84, kashanti lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja też sobie nie wyobrażam, że ktoś będzie czatował pod drzwiami porodówki :p przy pierwszej córce wszyscy dowiedzieli się jak już po było. Teraz trochę trudniej o niespodziankę bo mamy starszą córkę i trzeba będzie jej zapewnić opiekę na czas porodu. Ale napewno nikt nie będzie się kręcił w okolicach szpitala bo mój mąż ma taki wzrok powalający, że nikt nie będzie się mu narażać :D

Haha ;)
    To u mnie każdy wie że będę u siebie w mieście rodzic ale nikt nie wie gdzie jest ten szpital :D pewnie jakby chcieli to by znaleźli ale skoro powiedziałam że nie ma po co bo pielgrzymek na porodówce sobie nie życzę (a taka niestety tradycja jest u mnie w rodzinie ze jeszcze w szpitalu sie odwiedza :/ i zawiedzeni ludzie że złamie tradycje) to będą czekać grzecznie na telefon albo zdjecie bo wiedza ze będę w stanie wywalić nawet jak ktoś by przyjechał :P

• terka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny u mnie nikt poza 3 osobami (przyjaciółki i sąsiadka od karmienia kota) nie wiedział, że będę mieć wywoływany poród, zeby właśnie nie było telefonów "czy to już". I było spoko. Zgadzalam się na wizytę teściów, ale myślałam, że wykażą się jakimś zdrowym rozsądkiem i nie przylecą jak idioci 10 minut po naszym wejściu do domu... I że beda codziennie przychodzić i jeszcze pchać się do zamkniętej sypialni. Szczyt buractwa. Myślałam, że potrafią się zachować i uszanują mój połóg. Ale po tym jak wczoraj powiedziałam, że chce być sama w sypialni, to chyba strzelili focha. Generalnie ja też jestem asertywna. Dostali swoją szansę, zmarnowali, więc teraz będą przychodzić na jasno postawionych przeze mnie warunkach.

No i bardzo dobrze.
    Chciałaś byc mila, chciałaś zeby zaciekawili swoja ciekawość a oni to tak pokręcili... To teraz niech się ładnie dostosowują ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest jeden szpital :p jak kuzynka będzie pilnowała Lili to nikt nie będzie wiedział że jestem na porodówce a jak z moją mamą zostanie to też mama nie przyjedzie bo dziecko mi pilnować będzie :D noo zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie. U mnie jak mama była z tatą w odwiedziny w szpitalu to jak karmiłam to wychodzili, nawet nic mówić nie musiałam. Najgorsze są też pielgrzymki do koleżanki obok. Co z tego że u mnie nikogo nie będzie jak obok będzie...:/ No i takie to jest...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i tak mam status czarnej owcy w rodzinie więc nikt się nie dziwi jak mówię że NIE MA PIELGRZYMEK :)
    niczego innego się po mnie nie spodziewano :):):)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam dziewcZyny,które potrafią być asertywne w kwestii odwiedzin.ja coś tam nieśmiało wspomniałam o odwiedzinach w szpitalu ale nie wiem,czy ktokolwiek mnie posłucha.jestem raczej z tych miękkich..:)

Co chwilę jakaś mama przejeżdża kolo mojej sali z noworodkiem - chyba nie zdawałam sobie sprawy z tego,ze są one AŻ TAK MALEŃKIE.. Ogarnia mnie strach,ze za parę dni będę musiała poradzić sobie jakoś z takä właśnie drobiná..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, ogromny szacunek za spokój. Ja jestem mało asertywna, ale mnie tak teściowa denerwuje, bo ma 77 lat i wydaje jej się, że wie wszystko, że po prostu mojemu powiedziałam wprost, że po porodzie wybuchne, jak trafi na mojego baby bluesa. To jest czas dla rodziców i malucha, a Ty masz prawo się położyć, kurczę, jeszcze te szwy, wszystko... Byłaś bardzo dzielna, ale musisz odpocząć. Ciesz się swoją mała kluseczka, bo z każdym dniem będzie coraz bardziej dorosła.:)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, ja też jestem mieczak. Ale spróbuj zawalczyc. W razie czego mów, że nie ma odwiedzin w tym szpitalu, może być tylko jedna osoba, czyli np. mąż, no i koniec. A swoją drogą dziwią mnie ci ludzie. W życiu bym nie wpadła do nikogo bez pytania, czy do szpitala, czy do domu. Wręcz zawsze mówiłam wprost, że chętnie zobaczę malucha, dajcie znać, jak się nacieszycie sobą i będzie gotów na przyjazd ciotki. I tyle. Czasem nawet po dwóch miesiącach wizyty składałam, bo tak młodym rodzicom pasowało. No i dobrze! A już zupełnie nie wyobrażam sobie takiego włazenia do pokoju jak u Melbusi. Wiecie co... Chyba jedyny patent to uczulic na to mężów, ogarnąć jakieś tajne hasło, które oznacza prośbę o ich natychmiastowa ingerencje. Bo my po porodzie możemy być ciut bezbronne.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to codzienne przychodzenie i włażenie do sypialni chore, współczuję. U mnie nikt by nie wszedł. Ale już są propozycje - my przyjedziemy pomożemy (słowa teścia). Haha chciałam się zapytać w czym?w karmieniu, w krwawieniu czy płukaniu pochwy, by się szybciej zagoiła ;) a może zmianie pieluszek - nigdy tego nie robił. Swoją drogą to by było ciekawe.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dzięki dziewczyny za zrozumienie. Bo przez chwilę się zastanawialam, czy nie przesadzam.

A mam pytanko do doświadczonych dziewczyn. Macie jakiś patent na szybkie zrobienie mm w nocy? Nie chcę podgrzewaczy. Bo teraz to jest gimnastyka z proporcjami ciepłej i zimnej wody żeby miała ok 40 stopni. Myślałam wstępnie o termosie.
    To na początku tak tylko jak człowiek nie jest wprawiony, później już na oko wie ile nalać ciepłej ile zimnej. Ja właśnie dlatego walczyłam o karmienie piersią, by nie musieć tego robić w nocy i się udało przez 10 miesięcy. Później robiliśmy mm, ale to już 1-2 razy i w dzień.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Z jaką częstotliwością i długością?
    Do uzyskania odpowiednich rezultatow ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ