X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdis Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    To na początku tak tylko jak człowiek nie jest wprawiony, później już na oko wie ile nalać ciepłej ile zimnej. Ja właśnie dlatego walczyłam o karmienie piersią, by nie musieć tego robić w nocy i się udało przez 10 miesięcy. Później robiliśmy mm, ale to już 1-2 razy i w dzień.
    Dla mnie tez chyba najwieksza zaleta kp bylo to ze nie musialam w nocy nigdzie latac tylko wystarczylo wyjac cycka i gotowe ;) ale na pewno tak jak piszecie kwestia wprawy

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U nas jest jeden szpital :p jak kuzynka będzie pilnowała Lili to nikt nie będzie wiedział że jestem na porodówce a jak z moją mamą zostanie to też mama nie przyjedzie bo dziecko mi pilnować będzie :D noo zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie. U mnie jak mama była z tatą w odwiedziny w szpitalu to jak karmiłam to wychodzili, nawet nic mówić nie musiałam. Najgorsze są też pielgrzymki do koleżanki obok. Co z tego że u mnie nikogo nie będzie jak obok będzie...:/ No i takie to jest...

U nas też jeden szpital ginekologiczny w mieście ale nikt mojego obecnego miasta zamieszkania nie zna z rodziny :P
    Siostra kojarzy bo kiedyś wysiadała na przystanku autobusowym który jest zaraz obok (niedaleko mieszkamy my ;) ) ale ja uczuliłam już. Smutno jej bylo bo u jednej siostry była, u drugiej była a u mnie nie... Coz... Musi to jakos znieść skoro ja musze znieść poród to ona może cos takiego ;)

A co do współlokatorki- nie wiem no ale mysle ze można sie dogadać ze Ciebie to bardzo meczy jak ciągle ktoś jest itd. Nie wiem na ile w praktyce sie tak da ale mam zamiar próbować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 18:34

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Britty Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie, mam bardzo mieszane uczucia jak na razie. Malutka waży trochę ponad 2800, lekarz mówił że nie będzie duża ale za to dosyć długa, szyjka zamknieta, wysoko więc na pewno nie odchodził czop tylko zwykły śluz, pod koniec ciąży może być go znacznie wiecej więc raczej nie zapowiada się na szybki poród. Mam nadzieję tylko że nie przenoszę, wyszlo że mam wysokie ciśnienie i duże obrzęki które nie podobają się lekarzowi więc kazał mi 3,4 razy dziennie mierzyć ciśnienie i za 4 dni wysłać mu wszystkie pomiary dodatkowo pić dużo wody. Następna wizyta powinna być za 3 tyg ale jego nie ma, za 4 tyg moglibyśmy się umówić ale stwierdził że do tego czasu powinnam urodzić a jeśli nie urodzę to zgłosić się do szpitala 20 lipca na ktg, a po 30 lipca pojechać do szpitala i powiedzieć że ciąża jest przeterminowana, muszą mnie przyjąć na wywołanie i nie jest do tego potrzebne skierowanie od niego. Nie wiem, bardzo mi się to nie podoba że nie mam już mieć żadnej wizyty, powoedzial że jakby coś się działo to mam jechać na izbę. Myślę że umowie się prywatnie do miejscowego gina jeszcze w swojej miejscowości żeby chociaż sprawdził stan wód i łożysko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 18:38

katka84 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech moje dziecko dzisiaj jakieś leniwe, tan czuje ruchy, ale jakieś takie są mniej intensywne niz wczoraj, tzn. wypycha się w ten sam sposób i w podobnej ilości, ale słabiej :P jakby nie miała siły.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty kontroluj ciśnienie i patrz na te obrzęki. Ja mam wizytę jeszcze za 1,5 tygodnia, ale powiedział, jak ciśnienie powyżej 140/90, jak dziecko się nie rusza (mam też liczyć ruchy 4 razy dziennie) to do szpitala i nie czekać na wizytę. Jak Cie spotka taka sytuacja, to jedź do szpitala, tam wszystko sprawdzą. Też bym jeszcze poszła do innego, jak Twojego ma nie być., bo to trochę długo 3,5-4 tygodnie się może jeszcze zejść.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa teoretycznie jestem rozpisana na jutro , ale to wszystko zależy czy nie będzie jakiś nagłych cc. Od 14 mnie męczą skurcze nieregularne ale bolesne, aż czasem łezka pójdzie.
    Ja dziś widziałam jak wiezli takiego maluszka w inkubatorze aż mi się smutno zrobiło :(

ex2buay3h02dl23a.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Britty kontroluj ciśnienie i patrz na te obrzęki. Ja mam wizytę jeszcze za 1,5 tygodnia, ale powiedział, jak ciśnienie powyżej 140/90, jak dziecko się nie rusza (mam też liczyć ruchy 4 razy dziennie) to do szpitala i nie czekać na wizytę. Jak Cie spotka taka sytuacja, to jedź do szpitala, tam wszystko sprawdzą. Też bym jeszcze poszła do innego, jak Twojego ma nie być., bo to trochę długo 3,5-4 tygodnie się może jeszcze zejść.
    Kurcze trochę się wystraszylam, właśnie mam wyższe ciśnienie niż 140/90 na szczęście mała się sporo rusza ale jestem strasznie zła ze tak zostawił mnie samą sobie, będę liczyła ruchy. 10 na godzinę?

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Kurcze trochę się wystraszylam, właśnie mam wyższe ciśnienie niż 140/90 na szczęście mała się sporo rusza ale jestem strasznie zła ze tak zostawił mnie samą sobie, będę liczyła ruchy. 10 na godzinę?
    Są dwie szkoły, albo minimum 4 ruchy na godzinę - 4 razy dziennie. Albo 10 aktywności ruchowych (serii ruchów) na cały dzień. Ja to sobie zmodyfikowałam i liczę 4 razy dziennie do 10 ruchów i zapisuję sobie początkową godzinę liczenia, np. 8 lub 9, później 11 lub 12, 15 lub 16, i 19 lub 20. Zależy jak tam się jej chce ruszać.
    Ciśnienie też kontrolowałam 3 razy dziennie w pierwszej ciąży. Teraz raz, bo nie mam z tym problemu.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Są dwie szkoły, albo minimum 4 ruchy na godzinę - 4 razy dziennie. Albo 10 aktywności ruchowych (serii ruchów) na cały dzień. Ja to sobie zmodyfikowałam i liczę 4 razy dziennie do 10 ruchów i zapisuję sobie początkową godzinę liczenia, np. 8 lub 9, później 11 lub 12, 15 lub 16, i 19 lub 20. Zależy jak tam się jej chce ruszać.
    Ciśnienie też kontrolowałam 3 razy dziennie w pierwszej ciąży. Teraz raz, bo nie mam z tym problemu.

Dziękuje ci bardzo :*

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teoria mojego gina jest taka, że już ruchów nie ma co liczyć na tym etapie ciąży - w sensie że jest to niemiarodajne bo maluch ma dużo mniej miejsca w brzuchu na wygibasy (lub nie ma go wcale) a dodatkowo dzieci w końcówce ciąży zazwyczaj są mniej aktywne.
    ciśnienie też sprawdzam, u mnie to drugie było podwyższone więc dostałam dopegyt i łykam 2 x 1
    umowę z ginem mamy taką: jeśli druga wartość ciśnienia pomimo dopegytu przekroczy 100 - mam mu od razu dawać znać. Póki co jeszcze się to nie zdarzyło, ale staram się kontrolować.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Dziękuje ci bardzo :*
    Nie ma sprawy, tylko się nie denerwuj i unikaj dużego wysiłku, by ciśnienie nie skakało. Ja nigdy w domu nie przekroczyłam ciśnienia 140/90, tylko u lekarza zawsze mi skakało, więc nie ma co się stresować na zapas.

Britty lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    teoria mojego gina jest taka, że już ruchów nie ma co liczyć na tym etapie ciąży - w sensie że jest to niemiarodajne bo maluch ma dużo mniej miejsca w brzuchu na wygibasy (lub nie ma go wcale) a dodatkowo dzieci w końcówce ciąży zazwyczaj są mniej aktywne.
    ciśnienie też sprawdzam, u mnie to drugie było podwyższone więc dostałam dopegyt i łykam 2 x 1
    umowę z ginem mamy taką: jeśli druga wartość ciśnienia pomimo dopegytu przekroczy 100 - mam mu od razu dawać znać. Póki co jeszcze się to nie zdarzyło, ale staram się kontrolować.
    Ja leżałam 2 razy na patologii w pierwszej ciąży z nadciśnieniem i wtedy można to kontrolować ktg. A w domu ciężko, ale przy nadciśnieniu trzeba, bo była dziewczyna, której dziecko ledwo uratowali przez te skoki ciśnienia. A właśnie wyłapała to brakiem ruchu takiego, jak był wcześniej. Może nie ważne ile razy się rusza w ciągu godziny. Bardziej się liczy, że tobie systematycznie się przypomina i zwracasz na to uwagę, jak lokator się ma.
    Ja się nie przejmuję jak ruchów jest 4 na godzinę i ot po szturchaniu małej. Ważne, że ruch jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 20:10

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ja leżałam 2 razy na patologii w pierwszej ciąży z nadciśnieniem i wtedy można to kontrolować ktg. A w domu ciężko, ale przy nadciśnieniu trzeba, bo była dziewczyna, której dziecko ledwo uratowali przez te skoki ciśnienia. A właśnie wyłapała to brakiem ruchu takiego, jak był wcześniej. Może nie ważne ile razy się rusza w ciągu godziny. Bardziej się liczy, że tobie systematycznie się przypomina i zwracasz na to uwagę, jak lokator się ma.
    Ja się nie przejmuję jak ruchów jest 4 na godzinę i ot po szturchaniu małej. Ważne, że ruch jest.
    A zawsze się Wam rusza tak samo mocno ?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po wizycie. Co prawda rozwarcie na 2 cm jest ale szyjka znow sie nie skraca za bardzo. Maja wazy troche ponad 2900 wiec jest poki co drobniutka. Ale wymiary i wszytsko jest ok takze poprostu jest z tych mniejszych.

katka84, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a tak z innej beczki - czy wszystkie macie na 100% wybrane imiona? :)
    bo my jeszcze nie wiemy, czym wprawiamy w osłupienie wszystkich wokół.
    Miał być Szymon, ale może będzie Kuba. Pojęcia nie mamy :) czekamy na pierwsze spotkanie z decyzją.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• terka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny a tak z innej beczki - czy wszystkie macie na 100% wybrane imiona? :)
    Miał być Szymon, ale może będzie Kuba. Pojęcia nie mamy :) czekamy na pierwsze spotkanie z decyzją.

U nas imię na 1000% już wybrane ;)
    Ale czasem jest tak się spojrzy na dziecko po urodzeniu i dopiero wtedy zapada decyzja ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wybrane, ale nikt nie wie jakie :) poza nami oczywiście ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A zawsze się Wam rusza tak samo mocno ?
    a skąd co Ty, teraz były 3 dni, że prawie wcale, ale zaraz dostała czkawki i wiedziałam, że jest ok.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    My tez juz po wizycie. Co prawda rozwarcie na 2 cm jest ale szyjka znow sie nie skraca za bardzo. Maja wazy troche ponad 2900 wiec jest poki co drobniutka. Ale wymiary i wszytsko jest ok takze poprostu jest z tych mniejszych.
    Nasze małe idą prawie identycznie - w 37t i 4d moja miała wagę 2847g.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Moja starsza już dawno wybrała, mąż wyraził swoją aprobatę, więc mi zostało się z tym zgodzić. Ale tak jak terka napisała, może jak zobaczę, to powiem, że kategorycznie to imię nie pasuje.

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ