X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdis Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Dziewczynki spieszę donieść ze moje dziecko nie chciało poczekać do jutra ;) skurcze okazały się na tyle silne ze w 4 godz zrobiło się 4 cm rozwarcia ;) rano było wszystko pozamykane. I o 21:15 szybka akcja cc i jest Wojtek :) 5350 i 56 cm :) idę dogorywac bo znieczulenia schodzi xD
    Gratulacje! Serio ponad 5 kg? To w lokalnej prasie na bank o was napisza!

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Mini, serdeczne gratulacje!!!

Ja jestem po wizycie...I nie chcecie wiedzieć jak było. Jedna wielka masakra.
    Lekarz uznał że jak wystawił mi skierowanie na cc (w 36+6) to niepotrzebnie juz przychodziłam, bo miałam się zgłosić na cc w 40+1.
    Nie zbadał mnie, nie sprawdził dzisiejszego ktg ani poniedziałkowych wyników. NIC.
    Jak zapytałam o to, co z planowanym cc na 6-ego to powiedział żeby się zgłosić na IP i postara się by potraktowali mój przypadek jako pilny (by nie mogli mnie odesłać ze względu na strajki). A jak nie będzie takiej opcji to trzeba będzie dzwonić po szpitalach który mnie przyjmie.
    Także no. ..chyba musze zaciskać nogi i mieć nadzieję że strajk skończy się na początku przyszłego tygodnia...

Generalnie czuła bym się spokojniejsza jakby lekarz sprawdził czy maluch na 100% dalej leży pośladkowo, czy jest jakieś rozwarcie/ miękka szyjka, bym wiedziała na czym stoję. A tak to poczułam się, jak jakaś panikara :(

Jeju co za dziwny lekarz że nawet nie zerknął jak wszystko wygląda... No i "postaram się ale..." nie brzmi pocieszająco...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 01:50

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Dziewczynki spieszę donieść ze moje dziecko nie chciało poczekać do jutra ;) skurcze okazały się na tyle silne ze w 4 godz zrobiło się 4 cm rozwarcia ;) rano było wszystko pozamykane. I o 21:15 szybka akcja cc i jest Wojtek :) 5350 i 56 cm :) idę dogorywac bo znieczulenia schodzi xD

Gratulacje!!! :D

Kawał chłopa :D

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo dziewczyny przepraszam - 3530 miało być i 56 cm . Znieczulenie chyba mnie zmulilo.

terka, MałaCzarna1988, dżelka, magdis, Duzaa, katka84, Urszulka89, Loczek2018, pumka1990 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    O mamo dziewczyny przepraszam - 3530 miało być i 56 cm . Znieczulenie chyba mnie zmulilo.

A juz myślałyśmy ze będziecie atrakcja szpitala... :D
    Ale super ze Wojtek juz z wami! :D cieszcie sie sobą! ;)

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini gratulacjeee! Wszystkiego dobrego dla Was i duuuzo zdrowka.

Ove brak slow na takie podejscie lekarza.. jak juz bylas mogl chociaz zerknac co i jak :/

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zrobiłam wielkie oczy gdy zobaczyłam wagę małego :D gratulacje Mini! :) super wiadomość! Niecierpliwy ten Twój syneczek :)
    Ove, bardzo się dziwię lekarzowi.. Tym bardziej że maluch mógł spokojnie jeszcze zmienić położenie, więc chociażby z tego powodu powinien Cię zbadać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 05:48

l22nsg188x4pwv1x.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini gratulacje :-) super, że synek jest już z Tobą. U nas też nic, czop sobie odchodzi powolutku kawałkami, brzuch boli okresowo, ale dopiero w niedzielę albo we wtorek dowiem się, jak tam przygotowania do porodu. My się spieramy o imię i pewnie dopiero, jak zobaczymy córeczkę, to zdecydujemy.

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zazdroszczę Wam mężów, serio, mój jak naprawdę super, pomaga mi ( teraz jak jest mundial, to gorzej), zmienił pracę na lepiej płatna, spędza czas z Antkiem, ale w życiu nie usłyszałam od niego takich miłych słów. Jak się ostatnio zapytałam, jak wspomina nasz pierwszy poród, to mi powiedział, że spoko i że było miło :-/

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Mini coś tak podejrzewałam bo nigdy nie wspominałaś o takiej wadze ;) wszystkiego dobrego dla Was!

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mini,,super :* :*

Ove, dziwne, że ten lekarz w ogóle Cię nawet nie zbadał... Co mu to szkodziło.

Jeny laski, ja znów połamana, wczoraj wychodziłam spod prysznica i prawie zaliczyłam szpagat, nogi mi się rozjechały. W efekcie mam naciągnięty jakiś mięsień w prawej pachwinie, ledwo mogę wstać z łóżka, jak chodzę, to jest lepiej, ale jak wstaje, to masakra. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mini. heh też z przerażeniem na tą wagę spojrzałam, dobrze że sprostowałas :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini, gratki, super chłopak, idealna waga. :) Krooolik, mój mąż też jest taki hmmm... mało sentymentalny i pewnie też usłyszę, że było spoko. Czasem bym chciała, żeby był bardziej uczuciowy, wylewny i romantyczny. Nalia, ja z pachwinami mam to samo, zwłaszcza rano jak wstaję, chodzę jak połamaniec. Chyba norma niestety na końcówce.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mini :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini super wieści, gratulacje i witamy na świecie małego szkraba :-) fajnie, że już po tej stronie brzuszka. Życzę dużo zdrówka dla ciebie i dla maleństwa!

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u lekarza z tymi moimi cyckami i faktycznie mam zapalenie piersi :-( dostałam antybiotyk, ale nie dał mi tego leku na wysuszenie pokarmu, bo powiedział, że bardzo źle wyglądam. I dojrzal na wypisie,ze chyba mam anemię. Skutek jest taki, że siedzę w labo i muszę powtórzyć morfologię, crp, żelazo. Jeśli będzie źle, to mi nie wypisze, bo pod ten bromergon jest bardzo silny. Nie wiem czy jest sens brać w takim razie antybiotyk, skoro pokarm dalej zostanie, a ściągany nie będzie. Bo ani moje dziecko nie ciągnie, ani laktator. A w ogóle to chciał mnie skierować do szpitala na tej wczorajszej wizycie :-/ No zawsze coś się przybłąka eh.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Gratulacje kochana dużo zdrówka dla was i odpoczynku :*

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • natalka439 Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dawno mnie nie było, trochę was podczytuję. Gratuluje i zazdroszczę wszystkim już rozpakowanym. U nas trochę się działo w maju leżałam trochę na patologii - jakieś lekkie plamienie wystąpiło kilka dni obserwacji wszystko ok. Tydzień temu znowu na izbie bo silne skurcze, które okazały się przepowiadajacymi. Wczoraj wizyta u mojej gin usg i znowu stres z córeczka wszystko ok waga 3250 g. ale afi 5. Szybko skierowanie do szpitala, wpadamy do domu zabieramy torbę grzejemy na IP a tam lekarz robi ktg, usg okazuje się wszystko ok afi 13. Mam się zgłosić 5.07 w dniu planowanego cc. Dziewczyny co mam myśleć. Mam takiego nerwa całą noc spać nie mogłam. Moja gin mówi że dziwne że taka różnica mam się do niej zgłosić w piątek o 13 na ktg. Chyba zawału dostanę do jutra

....I znowu serca mam dwa.....
    Zosia listopad 2010 ♥
    .... lipiec 2018 ♥

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Mini, serdeczne gratulacje!!!

Ja jestem po wizycie...I nie chcecie wiedzieć jak było. Jedna wielka masakra.
    Lekarz uznał że jak wystawił mi skierowanie na cc (w 36+6) to niepotrzebnie juz przychodziłam, bo miałam się zgłosić na cc w 40+1.
    Nie zbadał mnie, nie sprawdził dzisiejszego ktg ani poniedziałkowych wyników. NIC.
    Jak zapytałam o to, co z planowanym cc na 6-ego to powiedział żeby się zgłosić na IP i postara się by potraktowali mój przypadek jako pilny (by nie mogli mnie odesłać ze względu na strajki). A jak nie będzie takiej opcji to trzeba będzie dzwonić po szpitalach który mnie przyjmie.
    Także no. ..chyba musze zaciskać nogi i mieć nadzieję że strajk skończy się na początku przyszłego tygodnia...

Generalnie czuła bym się spokojniejsza jakby lekarz sprawdził czy maluch na 100% dalej leży pośladkowo, czy jest jakieś rozwarcie/ miękka szyjka, bym wiedziała na czym stoję. A tak to poczułam się, jak jakaś panikara :(
    Przykro mi, ze tak się zachował. Jak już byłaś mógł zobaczyć. Wiem co czujesz bo moja gin tez mi odwołała wizytę na 2 h przed bo chora a kolejne zapisy na 6 lipca gdzie raczej mi to już nie bedzie potrzebne. Wiec nie wiem jak przepływy, łożysko i wody a taka niepewność stresuje. Zostałam tez bez ktg bo zawsze u niej robiłam i później je oglądała.Dobrze, ze w szkole rodzenia u swojej położnej środowiskowej mogę zrobić ktg wczoraj było i pierwsze wyszło takie sobie prosiła, żeby, przyszła jeszcze raz później po obiedzie i słodkim. Wiesz ile myśli mi juz przez głowę przeszło,ze gdybym była w poniedziałek na wizycie pewnie bym wcześniej wiedziała,itp na szczęście kolejne było oki, ale niepotrzebne takie stresy pod koniec tymbardziej ze twój był i mógł cie zbadać.

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bolących pachwin mowie wczoraj położnej ze póki co porodu ni widu ni słychu bo ani czop mi nie odchodzi ani jakiś skurczy dużych nie mam tylko bolą mnie pachwiny. Na to ona, ze czyli jednak poród się zbliża pachwiny bolą jak dziecko schodzi niżej i coś w tym jest bo nigdy nie wstawałam w nocy do wc a teraz z dwa trzy razy idę a tam kilka kropelek wiec młody zdecydowanie jest już niżej.A czopem mam się nie przejmować czasami odchodzi wcześniej czasami później w kawałkach a często kobiety nawet nie zwróciły uwagi albo odejdzie a za 3 h się rozkręci wiec czekamy na dzisiejsza pełnie :)

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ