X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini gratuluję!!! Mój synek też będzie nazywał się Wojtuś :) Jeśli chodzi o męża to mój też nie należy do tych romantycznych. Naprawdę wcale. Jest wspaniałym człowiekiem wiem, że mnie bardzo kocha. Ciężko pracuje za granicą. Wraca jak tylko może. Dba żeby nam nic nie brakowało, bardzo pomagał przy synu ale jeśli chodzi o romantyzm to w ciągu 10 lat mogę policzyć chwilę takie na jednej u rąk. Czasami jemu to wypominam pół żartem pół serio. To odpowiada, że kiedyś mnie zaskoczy porządnie. No to czekam i czekam :)

Decadence lubi tę wiadomość

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wczoraj byłam u lekarza z tymi moimi cyckami i faktycznie mam zapalenie piersi :-( dostałam antybiotyk, ale nie dał mi tego leku na wysuszenie pokarmu, bo powiedział, że bardzo źle wyglądam. I dojrzal na wypisie,ze chyba mam anemię. Skutek jest taki, że siedzę w labo i muszę powtórzyć morfologię, crp, żelazo. Jeśli będzie źle, to mi nie wypisze, bo pod ten bromergon jest bardzo silny. Nie wiem czy jest sens brać w takim razie antybiotyk, skoro pokarm dalej zostanie, a ściągany nie będzie. Bo ani moje dziecko nie ciągnie, ani laktator. A w ogóle to chciał mnie skierować do szpitala na tej wczorajszej wizycie :-/ No zawsze coś się przybłąka eh.

Kochana słuchaj lekarza... Ja po śmierci Leosia dostałam bromergon i powiem Ci ze cesarka i szwy to przy tym pikuś. Wiadomo każdy reaguje inaczej ale jeśli jesteś osłabiona dodatkowo to broń się przed nim. U mnie powodował utraty świadomości omdlenia nagle no nie wspominam tego dobrze a na prawdę silna ze mnie babka:/ dobrze ze lekarz najpierw Cie przebada na wszystkie strony i Cię przygotuje ja nie miałam takiej możliwości.
    Nie zazdroszczę problemów ale przebrniesz przez nie! Masz w końcu najwspanialszą nagrodę na świecie w postaci swojego Maleństwa :)

Edit: kurcze ale mi czarnowidzacy post wyszedł przepraszam :/ oczywiście nie chciałam nikogo straszyć bo każdy organizm inny i o tym trzeba pamiętać. Porostu jak zobaczyłam nazwę bromergon to... Ahh oby nie był nikomu potrzebny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 08:11

oar89jcggibdab41.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wczoraj byłam u lekarza z tymi moimi cyckami i faktycznie mam zapalenie piersi :-( dostałam antybiotyk, ale nie dał mi tego leku na wysuszenie pokarmu, bo powiedział, że bardzo źle wyglądam. I dojrzal na wypisie,ze chyba mam anemię. Skutek jest taki, że siedzę w labo i muszę powtórzyć morfologię, crp, żelazo. Jeśli będzie źle, to mi nie wypisze, bo pod ten bromergon jest bardzo silny. Nie wiem czy jest sens brać w takim razie antybiotyk, skoro pokarm dalej zostanie, a ściągany nie będzie. Bo ani moje dziecko nie ciągnie, ani laktator. A w ogóle to chciał mnie skierować do szpitala na tej wczorajszej wizycie :-/ No zawsze coś się przybłąka eh.
    Melbusia mogłaś zadzwonić po swoją położna środowiskową po pobranie krwi, jesteś w połogu, to jej obowiązek...

PixiDixi lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Dziewczynki spieszę donieść ze moje dziecko nie chciało poczekać do jutra ;) skurcze okazały się na tyle silne ze w 4 godz zrobiło się 4 cm rozwarcia ;) rano było wszystko pozamykane. I o 21:15 szybka akcja cc i jest Wojtek :) 5350 i 56 cm :) idę dogorywac bo znieczulenia schodzi xD
    Gratulacje Mini i już masz z głowy! buziaki i zdrówka dla Was. A i pełnia na kogoś zadziałała jednak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 08:41

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini gratuluje !!! Az spojrzalam ktory Ty masz tydzien jak zobaczylam wage :p

U Nas dzis w szpitalu wody nie bylo, masakra :p czekam na sniadanie. Jeszcze 4 dni i bedzie po wszystkim :))

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do afi to ja leze z tego powodu. I u mnie bylo zawsze ponizej 7.5 a jednej pani dr wyszlo 12 ;) teraz niby 9. Najmniej 4 no i lezakuje do porodu

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka439 wrote:
    Witajcie. Dawno mnie nie było, trochę was podczytuję. Gratuluje i zazdroszczę wszystkim już rozpakowanym. U nas trochę się działo w maju leżałam trochę na patologii - jakieś lekkie plamienie wystąpiło kilka dni obserwacji wszystko ok. Tydzień temu znowu na izbie bo silne skurcze, które okazały się przepowiadajacymi. Wczoraj wizyta u mojej gin usg i znowu stres z córeczka wszystko ok waga 3250 g. ale afi 5. Szybko skierowanie do szpitala, wpadamy do domu zabieramy torbę grzejemy na IP a tam lekarz robi ktg, usg okazuje się wszystko ok afi 13. Mam się zgłosić 5.07 w dniu planowanego cc. Dziewczyny co mam myśleć. Mam takiego nerwa całą noc spać nie mogłam. Moja gin mówi że dziwne że taka różnica mam się do niej zgłosić w piątek o 13 na ktg. Chyba zawału dostanę do jutra
    Jedna z koleżanek ma tu taki właśnie problem raz afi 5 raz 13 i leży w szpitalu czeka na cc. Poczekaj do piątku i zobaczysz, co Twoja gin na to.
    A widzisz chodziło mi właśnie o Aneczkę i się odezwała powyżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 08:43

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini gratulacje, Wojtusiowi się spieszyło do spotkania z mamusią :) :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini gratuluję! Dziewczyny mam pytanko w jakich tygodniach wizytujecie? Bo nie wiem na kiedy umówić sobie następna wizyte. Ogl mój lekarz prowadzący mnie olał i już nie zapisał mi następnej wizyty bo wyjeżdża na urlop, i chce się umówić do innego zastanawiam się czy za 2 czy 3 tygodnie

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Mini gratuluję! Dziewczyny mam pytanko w jakich tygodniach wizytujecie? Bo nie wiem na kiedy umówić sobie następna wizyte. Ogl mój lekarz prowadzący mnie olał i już nie zapisał mi następnej wizyty bo wyjeżdża na urlop, i chce się umówić do innego zastanawiam się czy za 2 czy 3 tygodnie

Britty ja idę dziś a ostatnią miałam w 36tc, mam nadzieję że dziś to już ostatnia :)

Britty lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Ja też ostatnia mam na 20 lipca czyli 39 tydzień

Britty lubi tę wiadomość

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 9 lipca to jest 40-sty tydzień, jak dotrwam ;)

Britty lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ostatnia wizyte w 40 tygodniu, 2.7 ale ciagle mam nadzieje ze nie dotrwam..

Britty lubi tę wiadomość

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, Mały waży około 3200g, choc ciezko go juz zmierzyc :) szyjka nie gotowa na poród, Afi 12, przeplywy ok, ale z uwagi na cukrzycę jutro lub w poniedziałek najpóźniej mam się zgłosił do szpitala, jeśli samo się nie zacznie. Poczekamy do poniedziałku i rano na IP jedziemy.
    Ale dalej mam nadzieję, że jak sobie wszystko trenuje, to może zaskoczy do niedzieli :) :) :)

katka84, Vanilka, Loczek2018, karolcia87, PixiDixi lubią tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini gratuluje!!!!!!!! :) :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ja po wizycie, Mały waży około 3200g, choc ciezko go juz zmierzyc :) szyjka nie gotowa na poród, Afi 12, przeplywy ok, ale z uwagi na cukrzycę jutro lub w poniedziałek najpóźniej mam się zgłosił do szpitala, jeśli samo się nie zacznie. Poczekamy do poniedziałku i rano na IP jedziemy.
    Ale dalej mam nadzieję, że jak sobie wszystko trenuje, to może zaskoczy do niedzieli :) :) :)
    U mnie też podobnie, idę na ostatnią wizytę na parę dni przed terminem i skierowanie do szpitala ze względu na cukrzycę mam dostać, jak nie urodzę wcześniej. Karolina kciuki, by się zaczęło wcześniej.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża dziękuję, że mi o tym napisałaś. O tym samym mówił mi lekarz, więc wierzę, że nie ma grama przesady w tym co mówisz. To straszne, że tak to przechodziłaś, współczuję...

Malaczarna ja wiem o tym, ale to by wszystko trwało, a ja i tak musialabyn z tym wynikiem jechać do mojego lekarza, więc zalatwilam to sama i mam wynik na cito po 2 godzinach, jadę zaraz po odbiór. Mam nadzieję, że nie będzie tragedii

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Dziewczynki spieszę donieść ze moje dziecko nie chciało poczekać do jutra ;) skurcze okazały się na tyle silne ze w 4 godz zrobiło się 4 cm rozwarcia ;) rano było wszystko pozamykane. I o 21:15 szybka akcja cc i jest Wojtek :) 5350 i 56 cm :) idę dogorywac bo znieczulenia schodzi xD

Gratulacje! Ale wielki chłop :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolina89, to będziemy razem się wywoływać, ja też idę w poniedziałek, tylko u mnie to będzie dopiero 39+1, więc pewnie dłużej potrwa, też szyjka długa i zamknięta, więc... Właśnie, Melbusia, jak Ciebie brali, to miałaś jakieś rozwarcie, skurcze, czy cokolwiek? Trzymam kciuki za wyniki. Wyprowadza Cię na prostą, zobaczysz.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Bromergon to lek na obniżenie prolaktyny. Ja brałam dostinex, ma on o wiele mniej skutków ubocznych niż ten drugi i raz dwa zbija prolaktynę. Mi w miesiąc zbil ładnie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ