X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence ja tez myslalam ze nie rozpoznam tego czopu jeszcze wczoraj w nocy pytalam jaki on jest a dzis juz nie mam watpliwosci ze to to bo wlasnie kolejny kwalek wypadl. W nocy mialam niteczke krwi w nim ale to ledwo widoczna . teraz taka galaretka kremowa i sporo tego bylo na wkladce wiec to napewno czop. Sluz mialam bardziej rzadki i bylo go troszke ale nie tyle. Plamienie wlasnie moze oznaczac ze bedzie czop odchodzil ja tez mialam leciutkie plamienie w srode ale bylam pewna ze to po badaniu wiec nawet nie zwrocilam zasadniczo na to uwagi.

Decadence lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gratulacjeee! Zdrwoka dla Was! Ale sie rozkrecamy hoho dzieje sie u nas ze hej!

Kinga40 lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gratuluje! Mała jest cudowna :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga - gratulacje śliczna kruszynka :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z teściową też nie rozmawiam po jej tekście o wielkości mojego brzucha (gdzie jest mniejszy od ciąży z Antkiem). Stwierdziła, że chyba noszę bliźniaki. Nie widziałam jej od prawie miesiąca i dobrze mi z tym. U nas spokój, myślałam, że będzie mi nadal odchodzić czop, ale po tym poniedziałkowym kawałku, niestety spokój :-(

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i z tego co ja rozmawiałam z położna, to z oxy jest tak, że wszystko zależy od tego jak organizm na nią reaguje i czy jest przygotowany na poród. U mnie poszło już po teście, gdzie nie zeszła nawet połowa kroplowki, a skurcze zaczęły być mocne i utrzymały się po odłączeniu. Koleżanka miała podana 3 razy + balonik +olej, a szyjka ani drgnela i skończyło się CC

• Ove Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, gratulacje - śliczna kruszynka :)
    Już nas jest trochę rozpakowanych, a tu jeszcze lipiec się nie zaczął :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Nalia, dobrze, że aktywny, to znaczy, że wszystko z nim oki. Natomiast na pewno nie znaczy, że do porodu daleko. :) Dziewczyny, u mnie wczoraj dosłownie odrobina ciemnobrązowego plamienia na bieliźnie, zauważyłam wieczorem. Ale nic poza tym, później już czysto. Kurczę, nie chciałam panikowac i jechać na IP, ale się zastanawiam, czemu tak. Czy któraś też tak miała? Ostatnie badanie ginekologiczne miałam w poniedziałek, więc to chyba nie po tym.
    szyjka się rozwiera, jak krwią podbarwione, to może już coś na poważnie się dzieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 11:41

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gratulacje! Zdrówka dla Was dziewczyny. Dawno Cię nie było.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, gratki, piękny szkrabek zgrabniutki! Super. :) Mam nadzieję, że nawet, jak wszystkie urodzimy, to to forum wciąż będzie funkcjonowac. Naprawdę, dziewczyny, kocham nasz wątek za atmosferę. Dzięki Vanilka i Katka za informacje, będę cierpliwie (yhm, jasne) czekać na tego czopka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 11:43

katka84, Kinga40, PixiDixi lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Kinga, gratki, piękny szkrabek zgrabniutki! Super. :) Mam nadzieję, że nawet, jak wszystkie urodzimy, to to forum wciąż będzie funkcjonowac. Naprawdę, dziewczyny, kocham nasz wątek za atmosferę. Dzięki Vanilka i Katka za informacje, będę cierpliwie (yhm, jasne) czekać na tego czopka. :)

Ja tez sie zastanawiam nad tym nieszczęsnym czopkiem :D
    Jesli nawet widziałam jakas galaretkę to takie maciupkie 2 kawałeczki ze nie nazwałabym tego niczym :P
    W szczególności ze to często widziałam po <3 wiec to równie dobrze mogło być mężowskie cos :P

Decadence lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja z teściową też nie rozmawiam po jej tekście o wielkości mojego brzucha (gdzie jest mniejszy od ciąży z Antkiem). Stwierdziła, że chyba noszę bliźniaki. Nie widziałam jej od prawie miesiąca i dobrze mi z tym. U nas spokój, myślałam, że będzie mi nadal odchodzić czop, ale po tym poniedziałkowym kawałku, niestety spokój :-(
    Krooolik, moja teściowa bliźniaki wieszczyla mi już w styczniu. Teraz też kształt brzucha podsumowała. I do tego ma pretensje, że kupujemy rzeczy typu łóżeczko, wózek, bo ile par kupiło to wszystko i potem było coś nie tak i wrócili do pustego mieszkania bez dziecka - cytat. Dlatego uparlam się, że pierwsi malucha zobaczą moi rodzice, choć mieszkają 100 km stąd, a ona w tym samym mieście. Oni od początku byli ogromnym wsparciem, jakaś hierarchia musi być. A że teściowa szału dostanie... Trudno. Może malucha dzień, czy dwa po nich obejrzeć i koniec. Wiem, złośliwa jestem.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że potrzebujemy duuuuuzo cierpliwości na nadchodzące dni i tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:02

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Krooolik, moja teściowa bliźniaki wieszczyla mi już w styczniu. Teraz też kształt brzucha podsumowała. I do tego ma pretensje, że kupujemy rzeczy typu łóżeczko, wózek, bo ile par kupiło to wszystko i potem było coś nie tak i wrócili do pustego mieszkania bez dziecka - cytat. Dlatego uparlam się, że pierwsi malucha zobaczą moi rodzice, choć mieszkają 100 km stąd, a ona w tym samym mieście. Oni od początku byli ogromnym wsparciem, jakaś hierarchia musi być. A że teściowa szału dostanie... Trudno. Może malucha dzień, czy dwa po nich obejrzeć i koniec. Wiem, złośliwa jestem.

Mamuniu jak można tak straszyć? Ze ktoś wierzy w zabobony ze nie wolno kupować rzeczy przed porodem (taaa najlepszy czas na takie zakupy to czas zaraz po wyjściu ze szpitala :/ ) to niech wierzy ale niech nie gada tych głupot innym...

• terka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Mi zaczyna brakować cierpliwości do takich zewnętrznych rzeczy, jakiś pierdol ktore dla mnie są teraz mega denerwujące...
    Np mój głupi telefon na którym piszę tutaj bo nie reaguje za każdym razem na mój dotyk i pisze dziwne rzeczy i musze potem poprawiać 100 razy :/
    Z mężem rozmawiałam przed chwila to tez nabuzowana zdążyłam mu tylko powiedzieć zeby nie bral tego do siebie bo mi sie po prostu stres włączył...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:08

• blama Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

oj tak :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:

Zaczynam widzieć pozytywy mieszkania zagranicą:D
    Ja i maz mamy tutaj tylko siebie nikt nas nachodzic nie bedzie :D

klz9h371w1o7q62n.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence, czyli to podobny typ, bo ja nie zapomne nigdy, jak moja w ciąży z synem zapytała mnie, czy już czuję ruchy, na co ja odpowiedziałam, że nie, a ona mi się zapytała, to skąd wiadomo, że dziecko żyje ( a ja pierwsza ciążę poronilam). Szczęka mi opadła i tak mnie zatkało, że nie wiedziałam co powiedzieć, dopiero moja mama coś odpowiedziała. Mój mąż ja tłumaczy, że ona najpierw mówi, potem myśli, ale co to za tłumaczenie??

• Decadence Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, Krooolik, chyba siostry bliźniaczki. Kurczę, na pewne rzeczy nie ma tłumaczenia. Pół biedy wscibstwo. Ale takie komentarze... Witki opadają...

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loo ale macie z tymi tesciami :/ moja mieszka blisko nas ale w ogole sie nic nie interesuje i czasami nawet mnie to drazni ze nie zadzwoni i o nic nie pyta. A widujemy sie tylko na swieta i imieniny a mieszka od nas raptem 3km.

Mam pytanko odnosnie tego czopa. Skoro juz zaczol odchodzic to teraz serduszkowanie nie wskazane chyba? Bo juz nie ma bariery co chroni dziecko. Czy dalej mozna szalec??

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ