LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
katka84 wrote:Mi wczoraj zaczął odchodzić czop i był bardzo gęsty i nierozciągliwy, bardziej jak błona taka mlecznego koloru niż białko jaja.
-
MałaCzarna1988 wrote:Ja miałam coś takiego po wczorajszej wizycie ginekologicznej, która nie ukrywam że bolała. Może coś tam też powoli odchodzi.
-
Melbusia ja to tak piszę, by nam nie uciekło i nikt się nie zapodział. Co jakiś czas dopiszę, by było łatwiej tą 1 str. uzupełniać. Mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam. Upominajcie się dziewczyny w razie czego.
melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
MałaCzarna1988 wrote:Ja miałam coś takiego po wczorajszej wizycie ginekologicznej, która nie ukrywam że bolała. Może coś tam też powoli odchodzi.
Oo dokladnie takie cos mialam. Tez w sr mialam wiyte wiec moze i po badaniu cos ruszylo. Jeszcze do mnie nie dociera ze juz tuz tuz i dzidzia bedzie z nami!
W ogole to sie uzaleznilam od tego forum ostatnio tak fajnie sie czyta ze znow jakies malenstwo z naszych lipcowek jest na swiecie. Chyba bedzie trzeba zalozyc watek po narodzinach gdzie sie spotkamy znow wszystkie bo bedzie mi brakowac tego forum.MałaCzarna1988, Duzaa, melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
katka84 wrote:Tak może być ja przedwczoraj więcej się poruszałam i też trochę poszło. W sumie na naszym etapie to już i normalne.
-
sporo tych lipcówek już rozpakowanych my wróciliśmy ze spotkania z położną. Zbadała mnie - dość bolesne badanie, potwierdziła słowa lekarza o rozwarciu 1 cm i miękkiej skróconej szyjce oraz że główka bardzo nisko. potem KTG - wyszło bardzo dobrze, widzimy się w piątek na wywołaniu - wpierw balonik, potem kroplówka chyba że samo się rozkręci... zapytałam ją jakie widzi szanse że samo pójdzie to mówiła, że oczywiście na 100% nie powie, bo każda ciąża inna ale myśli że spotkamy się na wywołaniu, czego ja się bardzo boję
-
Dzień dobry.Pelnia na nas nie działa nadal w dwupaku i nadal nic się nie dzieje eh do 4.07 jeszcze trochę , ale niech się samo zacznie. Na temat szyjki ito nic nie wiem bo mojej gin nie ma mam nadzieje, ze przepływy, łożysko oki bo jedyne co mogę zrobić to chodzić na ktg do szkoły rodzenia czekać aż się zacznie. Miłego dnia
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
MałaCzarna1988 wrote:W sumie to bym nie chciała żeby to był czop bo na wczorajszej wizycie pomimo szacowanej wagi małego na 3-3,2kg lekarz określił jego wiek na 36/37 tydzień więc byłby takim "donoszony wczesniakiem". Jeszcze narzeczony wciąż naciska na serduszkowanie jak usłyszał od lekarza ze pewnie przenoszę ciążę, muszę go przywołać do porządku
2 - to sytuacja u nas i Vanilki, że odchodzi bez krwi i po trochu, to może potrwać kilka tygodni nawet (słyszałam opinię od 2 ginekologów, że do 2 tygodni średnio).MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość
-
blama wrote:sporo tych lipcówek już rozpakowanych my wróciliśmy ze spotkania z położną. Zbadała mnie - dość bolesne badanie, potwierdziła słowa lekarza o rozwarciu 1 cm i miękkiej skróconej szyjce oraz że główka bardzo nisko. potem KTG - wyszło bardzo dobrze, widzimy się w piątek na wywołaniu - wpierw balonik, potem kroplówka chyba że samo się rozkręci... zapytałam ją jakie widzi szanse że samo pójdzie to mówiła, że oczywiście na 100% nie powie, bo każda ciąża inna ale myśli że spotkamy się na wywołaniu, czego ja się bardzo boję
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Jak u mnie się nie ruszy to na 9 mam skierowanie mimo, ze do 41+5 mogłabym chodzić a u ciebie tez szybko chcą wywołać związane to jest z łożyskiem,przepływami czy taka data ot tak .Tez się mega boje oxy i wywołania
Chcą wywoływać w 7 dobie po terminie porodu z USG a termin ten mam na jutro więc temu tak zdecydowali a co z tego wyjdzie...
-
U mnie też cisza, wczodaj miałam 2 skurcze w odstępie 15 minut i koniec. Dzisiaj jadę po olej z wiesiołka. Tak na mnie ta pełnia zadzialala... Boje się, że przenoszę ciążę. Do tego dzidziolek aktywny i kopie i się wije, więc chyba to nie zwiastuje porodu. czop nie odchodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 09:52
❤Ada&Pola❤
-
Nalia, dobrze, że aktywny, to znaczy, że wszystko z nim oki. Natomiast na pewno nie znaczy, że do porodu daleko. Dziewczyny, u mnie wczoraj dosłownie odrobina ciemnobrązowego plamienia na bieliźnie, zauważyłam wieczorem. Ale nic poza tym, później już czysto. Kurczę, nie chciałam panikowac i jechać na IP, ale się zastanawiam, czemu tak. Czy któraś też tak miała? Ostatnie badanie ginekologiczne miałam w poniedziałek, więc to chyba nie po tym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 10:33
-
Decadence wrote:Nalia, dobrze, że aktywny, to znaczy, że wszystko z nim oki. Natomiast na pewno nie znaczy, że do porodu daleko. Dziewczyny, u mnie wczoraj dosłownie odrobina ciemnobrązowego plamienia na bieliźnie, zauważyłam wieczorem. Ale nic poza tym, później już czysto. Kurczę, nie chciałam panikowac i jechać na IP, ale się zastanawiam, czemu tak. Czy któraś też tak miała? Ostatnie badanie ginekologiczne miałam w poniedziałek, więc to chyba nie po tym.
Szyjka się otwiera? to przecież dobrze, jeśli masz mieć wywoływanie -
kkarolina89 wrote:Szyjka się otwiera? to przecież dobrze, jeśli masz mieć wywoływanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 10:43
-
Dziewczyny długo mnie nie było ale chciałam wam przekazać że 27.06 na świat przyszła moja mała córeczka Lenka. Z wagą 3000g i 55cm.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08454755bb60.jpgVanilka, MałaCzarna1988, Nalia, kkarolina89, krooolik, blama, katka84, cuddlemuffin, dżelka, Decadence, Kaktus93, melbusia88, magdis, karolcia87, Duzaa, pumka1990, marta258, kashanti, Mini89, Loczek2018, PixiDixi lubią tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤