SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisały też, że tantum rosa rozpuszcza szwy i by nie przesadzać z nim. Ja płukałam raz dziennie irygatorem i przez parę pierwszych dni tylko. Jednak ja miałam mało szwów i zewnętrzne. No i u mnie było odwrotnie - szwy trzymały bardzo długo i myślałam, że już się nie rozpuszczą i trzeba będzie to wycinać.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te poduszki z dziurą są niewskazane zdecydowanie. Osłabione mięśnie miednicy wpadają w dół jeszcze bardziej się osłabiajac, a pozniej problemy z opadaniem narządów, nietrzymaniem moczu itd. Najlepiej kilka dni omijać takiej typowej pozycji siedzącej.

cuddlemuffin lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Te poduszki z dziurą są niewskazane zdecydowanie. Osłabione mięśnie miednicy wpadają w dół jeszcze bardziej się osłabiajac, a pozniej problemy z opadaniem narządów, nietrzymaniem moczu itd. Najlepiej kilka dni omijać takiej typowej pozycji siedzącej.
    I dlatego dużo się leży po porodzie. Tak jak mówiłam, to nie jest fotel i nie siedzisz na nim, ale czasem chcesz zjeść, czy nakarmić dziecko i to ułatwia sprawę. Tym bardziej lekko napompowany, że dotykasz tyłkiem do materaca, ale w bardzo małym stopniu.
    Wszystko dla ludzi, ale trzeba z głową. Ja też większość czasu w szpitalu leżałam na boku.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    I dlatego dużo się leży po porodzie. Tak jak mówiłam, to nie jest fotel i nie siedzisz na nim, ale czasem chcesz zjeść, czy nakarmić dziecko i to ułatwia sprawę. Tym bardziej lekko napompowany, że dotykasz tyłkiem do materaca, ale w bardzo małym stopniu.
    Wszystko dla ludzi, ale trzeba z głową. Ja też większość czasu w szpitalu leżałam na boku.

No tak, wszystko jest dobre ale z głową. Zresztą nikt nikogo nie zmusza :p ja wolę nie testować.
    No tak samo z tantum rosa. Tak strasznie polecają po porodzie. U mnie to zadziałało tak, że spięło mnie jeszcze bardziej po szyciu. :/ Wysikać się nie mogłam ani siedzieć. Skończyło się na 1 saszetce. Pomógł m i bardzo rywanol. Już teraz zapakowałam sobie w razie czego dwie buteleczki. :p

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    No tak, wszystko jest dobre ale z głową. Zresztą nikt nikogo nie zmusza :p ja wolę nie testować.
    No tak samo z tantum rosa. Tak strasznie polecają po porodzie. U mnie to zadziałało tak, że spięło mnie jeszcze bardziej po szyciu. :/ Wysikać się nie mogłam ani siedzieć. Skończyło się na 1 saszetce. Pomógł m i bardzo rywanol. Już teraz zapakowałam sobie w razie czego dwie buteleczki. :p
    tak rivanol też polecam i to będę brała do szpitala na pewno. Bo tantum rosa to już w domu, nie będę ciągała irygatora do szpitala, a tam i woda musi być przegotowana i dokładnie wymyty po użyciu, za dużo zachodu w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 22:33

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    tak rivanol też polecam i to będę brała do szpitala na pewno. Bo tantum rosa to już w domu, nie będę ciągała irygatora do szpitala, a tam i woda musi być przegotowana i dokładnie wymyty po użyciu, za dużo zachodu w szpitalu.
    Chociaż wolałabym uniknąć nacięcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 22:37

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Chociaż wolałabym uniknąć nacięcia :D
    Ula ja też. Przy pierwszym nie byłam nacięta, ale lekko pękłam i trochę na zewnątrz mnie zszyli i to wszystko. Ale wiadomo trochę bolało przez parę dni i ciągnęło z pół roku, zanim doszło wszystko do normy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ula ja też. Przy pierwszym nie byłam nacięta, ale lekko pękłam i trochę na zewnątrz mnie zszyli i to wszystko. Ale wiadomo trochę bolało przez parę dni i ciągnęło z pół roku, zanim doszło wszystko do normy.

Uuu ja byłam nacięta ale tak po mieisącu już wszystko wróciło do normy :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Uuu ja byłam nacięta ale tak po mieisącu już wszystko wróciło do normy :)
    Chyba ta lekarka tak mnie zszyła dobrze, że i te szwy z miesiąc to minimum miałam no i trochę ciągnęło. Głównie to przeszkadzało przy współżyciu, ale jakoś później wróciło do normy i jest ok.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Chyba ta lekarka tak mnie zszyła dobrze, że i te szwy z miesiąc to minimum miałam no i trochę ciągnęło. Głównie to przeszkadzało przy współżyciu, ale jakoś później wróciło do normy i jest ok.

Mnie szyła położna którą sobie opłaciłam ale super mnie pozszywała. Sama moja gin pochwaliła robotę :p a blizna dziś jest niewyczuwalna.

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie jest lekko. Trzecia cesarka daje znać o sobie najbardziej . Boli ale lęków nie biorę od drugiej doby, bo jakoś daję radę bez nich. Ale obrzęki nóg mam nadal, ręce dretwe też i hormony szaleją. Wczoraj siedziałam i płakałam że jestem do niczego bo jestem bezradna i potrzebuje pomocy. Z karmieniem też ciężko bo muszę dokarmiac butelką. Dopiero dzisiaj zaczynają ruszać moje cycki i mam nadzieję że dam radę i będę mogła całkiem odstawić butelke. Trzymajcie się mamuśki. Tym co jeszcze nie urodziły życze szybkich porodów .

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga nie pocieszasz :p

Więc ja miałam jakies skurcze co 5/7 min, na fotelu 2 cm. Stwierdzili ze to przepowiadajace :p szykuja mnie do cc i mam isc 3 jesli wszystko bedziok i nic sie nie bedzie działo :p

• kashanti Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie 2 dni po terminie... i nie dzieje sie absolutnie nic co mogłoby wskazywać na zbliżający sie poród... wszystkie naturalne sposoby dalej nie działają :( jutro położna i masaż szyjki :(
    Człowiek przez pol ciazy boi sie czy donosi a potem okazuje sie, ze to małe stworzenie w ogóle nie chce wyjsć :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 06:37

anecz_kaa, blama, katka84 lubią tę wiadomość

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no niestety nie jest lekko ale z dnia na dzień będzie lżej

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już szykuję do szpitala pijąc melisę i próbując się uspokoić.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti przybijam 'piątkę' ;) u mnie też nic,babci widu ani słychu.
    Powiedzcie mi jak to jest z L4, mam do dzisiaj jestem już w szpitalu ale na razie na nic się nie zanosi. To automatycznie jak się dzisiaj kończy L4 to od jutra już mi macierzyńskie leci?

kashanti lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Kashanti przybijam 'piątkę' ;) u mnie też nic,babci widu ani słychu.
    Powiedzcie mi jak to jest z L4, mam do dzisiaj jestem już w szpitalu ale na razie na nic się nie zanosi. To automatycznie jak się dzisiaj kończy L4 to od jutra już mi macierzyńskie leci?

A nie jest tak, ze od szpitala możesz teraz dostać L4 do dnia porodu?

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, mam nadzieję że wszystko pójdzie już u Ciebie w dobra stronę! :)

Karolcia87 mam identyczna sytuację - L4 do dzisiaj, ja w szpitalu a dzidziusia jeszcze nie ma. Myślę, że szpital nam wystawi później L4 za te pare dni jeszcze.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za was :) jeszcze chwilka i będziecie juz razem z maluszkami :)

Ja dzisiaj jadę do swojego lekarza. Miałam się wstawić jak do końca miesiąca mały nie wyjdzie. A że szaleje dalej i mu u mnie dobrze to jadę go podglądnąć ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • blama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki i dajcie znać jak to jest z tym balonikiem, bo czeka mnie to w piątek...

Jeśli chodzi o mnie to krocze boli mnie chyba mniej niż jakiś miesiąc temu.
    W piątek zaczął mi odchodzić czop śluzowy (chyba), sama nie jestem pewna, bo odchodzi kawałkami - takie długie grubsze niteczki o konsystencji zbitej galaretki, myślicie, że to jest właśnie to? Zauważyłam przy podcieraniu i na wkładce... Przepraszam za takie tematy w porze śniadaniowej... ;)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ