X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia licze ze jednak zostaniesz :)

Biedronka nie bierz nospy juz. To nie cukierki i wpywa tez na dziecko niestety.

Ja mam taki bol krocza ze szok. Polozne twierdza ze dziecko sie wstawia...

• terka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia licze ze jednak zostaniesz :)

Biedronka nie bierz nospy juz. To nie cukierki i wpywa tez na dziecko niestety.

Ja mam taki bol krocza ze szok. Polozne twierdza ze dziecko sie wstawia...

A ten bol masz ciągły czy co jakiś czas? Bo ja mam cos podobnego wlasnie w okolicach krocza, bardzo nisko, tylko ze nie caly czas. Czuje jakby mi sie tam cos wbijało potem przestaje i znów i tak od kilku dni ale cisza poza tym... Wiec nie wiem czy to jest wstawianie sie czy po prostu wiercipięta, stad moje pytanie :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka już nospe powinnaś odstawić.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie bóle że brzuch mi się cały napina ale tak boleśnie zaczyna się on pod zebrami a potem schodzi do miednicy i to trwa tak minutę czasami dwie a potem puszcza no i nie jest mocny po prostu to bardziej dykomfort niż ból ale jest uciążliwe.
    No spe wzięłam raz żeby sprawdzić jak mój organizm na nią zareaguje.
    Wkurza mnie to bo jak ma się rozkręcić to niech się rozkręca a nie takie mi w te ni spowrotem

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, a liczysz odstępy między tymi skurczami?

l22nsg188x4pwv1x.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lipiec zaczęłam z bólem i nieregularnymi skurczami. Ale teraz się wyciszyly. Chciałabym do tego piątku poczekać,zobaczmy czy mi się uda.
    Z kolei u nas w szpitalu, tam gdzie rodziłam Antka, nie można było mieć majtek po porodzie, tylko ta wielka podpaske trzymać między nogami, a na łóżku ten podkład. W domu tez nie nosiłam majtek przez parę dni, zanim ta wydzielina się nie zmieniła na mniej krwista.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Biedronka, a liczysz odstępy między tymi skurczami?
    Tak i są mega nieregularne od 15 do 40 minut

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Tak i są mega nieregularne od 15 do 40 minut

No to faktycznie mogą być tylko straszaki, ale równie dobrze może coś się rozkręcić w nocy. Nie wiem jak się na to zapatrujesz ale ja życzę Ci, żeby jeszcze maluch trochę posiedzial, w końcu zaczął się dopiero 37 tydzień, więc ma czas :)

Królik, trochę masakra z tymi podpaskami.. przez 3 doby chodziłas zaciskajac je tylko nogami? Musiało być mega niewygodnie..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, ja ta pizze wczoraj colą popiłam wiec nic mi nie mów o coli, no more :|. Tylko gorzka herbatka, mięty sie boje żeby jeszcze zgaga do tego nie doszła. Taki kocioł mam że śniadanie skończyło sie moim pierwszym w ciąży rzygu rzyg :|.

Leżę jak rozjechany jeż, nawet przez myśl mi przeszlo że mogłabym w sumie dziś urodzić jak już tak mnie męczy, może by ulżyło. A dzieciątko radośnie fika i naparza mi po flaczkach. Brzuch boli ale raczej nie na poród, chyba, bo co ja sie znam, ale jesli od doby nic nowego do tego nie doszlo to raczej tylko żołądek..

A melisa i ciepła kąpiel/prysznic Biedronka? Jesli to nie poród to podobno pomaga i powinno ulżyć, a jesli poród to i tak nie zatrzyma :).

A do tego ostatnie pranie ciuszków mi pofarbowało, no zesz :|.

Edit : Co do tego ze nospa to nie cukierki - ja jestem ciągle na spasmolinie 2x1 i magnezie 3x1 a wizyta u lekarza dopiero w 37t6d. Wydaje mi sie ze powinnam odstawić ale boje sie bez zgody gin która kazała brać i pojechała na urlop :|, bo jeszcze odstawie i coś zacznie sie dziać a my dopiero 37t we wtorek skończymy wiec mógłby jeszcze z tydzien-półtora posiedzieć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 18:07

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam nospe z zaleceniami lekarza, ale do 36+0 ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy już tak jesteście 100 % przygotowane? Czy jest jeszcze taki ktoś jak ja, ze pierze prasuje układa itp?

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko gotowe, gorzej psychicznie, niby mogę iść rodzic, ale w ogóle sobie tego nie wyobrażam. :D

MałaCzarna1988, katka84 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gotowe wszystko na 100 procent. Pod tym względem mogę rodzić choćby za raz

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od jakis 2 tygodni mam wszystko gotowe na 200% i też bym mogła już urodzić i co z tego skoro mojej córki to w ogóle nie rusza..

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam się coś więcej dowiedzieć, położna mówi, że powinni coś zacząć działać, prawdopodobnie z balonikiem. Chcę to mieć już za sobą i czekam na ten moment ale boję się niemiłosiernie..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Dziewczyny wy już tak jesteście 100 % przygotowane? Czy jest jeszcze taki ktoś jak ja, ze pierze prasuje układa itp?
    Hmm nie wiem czy można być przygotowanym na 100% ;) zawsze coś później wyjdzie :D

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    A ja jutro mam się coś więcej dowiedzieć, położna mówi, że powinni coś zacząć działać, prawdopodobnie z balonikiem. Chcę to mieć już za sobą i czekam na ten moment ale boję się niemiłosiernie..
    Kaktus trochę bólubedzie ale za to jaki finał, damy radę :) też się boję ale odwrotu już nie ma, musimy przez to przejść. Wlasnie wysłałam narzeczonego na poszukiwanie małego kółka do pływania, podobno pomaga po porodzie sn gdzie doszło do nacięcia krocza ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:

Ja jutro też prawdopodobnie balonik :)

Malaczarna jutro tez idziesz do szpitala? :)

qb3c20mm6mszqqpm.png

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina na mnie jeszcze czas. Lekarz już mi zapowiedział że pewnie przenoszę ciążę bo nie ma żadnych oznak zbliżającego się porodu, poza miękką szyjką.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Kaktus trochę bólubedzie ale za to jaki finał, damy radę :) też się boję ale odwrotu już nie ma, musimy przez to przejść. Wlasnie wysłałam narzeczonego na poszukiwanie małego kółka do pływania, podobno pomaga po porodzie sn gdzie doszło do nacięcia krocza ;)
    ja mam coś takiego, zostało po pierwszym porodzie:
    https://www.aptekagemini.pl/krag-pologowy-sanity-welurowy-bez-pompki.html
    ale było z dychę tańsze, może rzeczywiście takie koło dla dzieci i wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 20:39

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ