X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dziewczyny nie wiem jak u Was ale dla mnie ostatnie noce są tragiczne. Nie mogę sobie miejsca znaleźć, nie mogę zasnąć a jak już zasnę to budzę się 4-5 razy w ciągu nocy. Ciężko mi wstawać na siku, młody też dokazuje a i jeszcze ostatnio przypaletaly się mdłości- coś okropnego.
    U mnie identycznie poza mdlosciami, za to w pakiecie poranne obrzęki, dłoni nie mogę zacisnąć, tak bolą. Budzę się co chwilę, bo chyba już tym wywołaniem się stresuję. A mówią, żeby wyspać się przed... :) Najważniejsze, że już mamy lipiec! :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia nie opuszczaj nas!!! :) po to jestesmy tutaj, zeby sie wspierac i gadać właśnie o takich rzeczach!
    Czy Ty myslisz, ze nasze porody i początki macierzynstwa będą niczym z filmów Hollywood? ;)

Mamy 1 lipiec, mój termin porodu :)
    Ani widu, ani slychu :p
    Decadence też się trochę stresuje jutrzejszym wywolywaniem, ale myślę, że to może nas tylko pozytywnie zmobilizować taki poziom adrenalinki :)

Decadence, anecz_kaa lubią tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia nie uciekaj, teraz Tobie ciężko, powspieramy aż się uspokoi, za kilka tygodni Ty odetchniesz a my bdmy walczyć z pierwszymi dniami połogu i kto wtedy nam powie żebyśmy nie pękały? Tak to już teraz bedzie że będą przeważać tematy porodowo/połogowe a nie ciążowe bo praktycznie w większości już mamy donoszone kruszynki i niczym tu nie dominujesz forum kobieto :-*.

Kurcze dziewczyny, czuje sie strasznie, mama takie problemy żołądkowe że już myślałam że rodzę :|. Bo przeciez przyjechali rodzice bo sie uparli, odmówić nie potrafiłam, ale zastrzegłam że ja ciast/obiadów nie robię. I mam za swoje, zamówiliśmy do domu pizze która tak mi stanęła okoniem w żołądku że jeszcze ja czuję. Brzuch jak kamień, bol nieziemski :|. W nocy do łazienki 2x leciałam i rano jeszcze raz, w sumie dobrze że dołem a nie górą.. Ma sa kra.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek napij się coli i weź probiotyk. Mi zawsze pomaga, a ostatnio zdarzają mi sie bóle żołądka.

U mnie 11 dni do terminu i też cisza. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi chyba literoweczka Ci sie wkradła bo to Vanilaice urodzila :P Podobne niki mamy ale ja dalej czekam. I wszytsko u mnie ucichlo czop odszedl skurcze przepowiadajace ucichly moze to cisza przed burza;)

Melbusia wytrwalosci i cierpliwosci zycze napewno juz niedlugo bedzie lepiej i bedziesz sie cieszyla tylko Lilka bez dodatkowych przygod.

MałaCZarna ja mam to samo w nocy. Mdlosci tez! Ani razu nie wymiotowalam w tej ciazy ale jak tak dalej beda noce wygladac to chyba sie jednak pojawia

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolina89, to dawaj znaki koniecznie, pewnie Tobie pójdzie szybko, bo jesteś tydzień do przodu, a u mnie naprawdę śladu przygotowania szyjki. :) Ale tak, adrenalinka jest. Dziewczyny, które już rodziły, głupie pytanie. Czy po porodzie używacie tylko tych podkładów poporodowych, czy czegoś jeszcze? Tzn. bo teoretycznie trzeba wietrzyć krocze, ale chyba nie można leżeć bezpośrednio na prześcieradle, bo za chwilę będzie brudne, coś się podkłada pod ten tyłek, czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 10:35

ckaidqk32wjzio9b.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Kkarolina89, to dawaj znaki koniecznie, pewnie Tobie pójdzie szybko, bo jesteś tydzień do przodu, a u mnie naprawdę śladu przygotowania szyjki. :) Ale tak, adrenalinka jest. Dziewczyny, które już rodziły, głupie pytanie. Czy po porodzie używacie tylko tych podkładów poporodowych, czy czegoś jeszcze? Tzn. bo teoretycznie trzeba wietrzyć krocze, ale chyba nie można leżeć bezpośrednio na prześcieradle, bo za chwilę będzie brudne, coś się podkładka pod ten tyłek, czy nie?

U mnie szyjka skrocona, ale twarda, zamknieta, w czwartek była niegotowa. Pewnie koło wtorku już Mały będzie z nami :)

Dołączam sie do pytania Decadence odnosnie wietrzenia, bo ja chyba staram sie nie myslec o takich rzeczach, bo jeszcze bardziej bym aie stresowala tym szpitalem :/

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane te podklady do przewijania i to bede kladla na lozko. Mam w rozmiarze 60x90 i 60x60 bo te najbardziej polecane byly. Gdyby sie zabrudzilo to do smieci a przescieradlo jednak bedzi chronione.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala zabieram dla siebie i dla małego podkłady higieniczne Seni- można je kupić praktycznie w każdej aptece.
    Dla małego przydadzą się jak będę go przebierać.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzieje!!!
    Gratuluję nowym Mamom, Kinga, Shadee, vanillaice!!!

Otwieramy LIPIEC! :)

Melbusia jesteśmy z Tobą i nie znikaj. To wszystko minie, zagoi się, problemy jakoś się rozwiążą. Dlatego właśnie pytałam rozpakowane dziewczyny o samopoczucie psychiczno-emocjonalne (powiązane z tym fizycznym), bo chociaż jestem "pierwiastką" mentalnie jestem przygotowana na to, że zwłaszcza pierwszy miesiąc może być ciężki, mimo całej radości z Maluszka.
    No ale co innego mieć tę świadomość, co innego już być w danej sytuacji.
    Tak jak kilka osób już pisało, przypominam sobie nasze prawie dziewięć miesięcy różnych ciążowych problemów, dolegliwości i wątpliwości którymi dzieliłyśmy się tu na forum. Patrzcie jak dużo przeszłyśmy i przechodzimy.
    Po to, żeby ta mała istotka mogła pojawić się i być na świecie. To nie do przecenienia...!
    Myślę że warto, żebyśmy sobie dały na ten pierwszy miesiąc możliwie jak najwięcej luzu psychicznego, nie wywierać na sobie presji i pamiętać o tym, że cokolwiek się dzieje nieciekawego, to etap przejściowy.

PS. Co do snu, ja ostatnio bardzo kiepsko sypiam, brzuch ciąży i faluje, sikam co godzinę, a w dzień nawet częściej. W ciągu dnia zmęczenie level hard. A tutaj u nas przeprowadzka last minute.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 11:15

• dżelka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia akurat mam wiec sprobuje :-) dziekuje

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego zalecają te majtki siateczkowe żeby jak największy luft był. Te podpaski samoloty też są ok więc się wietrzy w połączeniu.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Kkarolina89, to dawaj znaki koniecznie, pewnie Tobie pójdzie szybko, bo jesteś tydzień do przodu, a u mnie naprawdę śladu przygotowania szyjki. :) Ale tak, adrenalinka jest. Dziewczyny, które już rodziły, głupie pytanie. Czy po porodzie używacie tylko tych podkładów poporodowych, czy czegoś jeszcze? Tzn. bo teoretycznie trzeba wietrzyć krocze, ale chyba nie można leżeć bezpośrednio na prześcieradle, bo za chwilę będzie brudne, coś się podkłada pod ten tyłek, czy nie?

Ja byłam nacinana. W szpitalu miałam tylko podkład taki duzy pod sobą, oprócz tego majteczki takie siateczkowe i w nich podkład poporodowy. Jak wychodziłam to już miałam zwykłą dużą podpaskę i normalne majtki bawełniane. W domu nie ubierałam spodni tylko właśnie spódniczki czy sukienki ale majtki nosiłam :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dlatego ja już wiem, że nie zdecyduję się na drugie. Za bardzo przeżywam wszelkie problemy i porażki, źle znoszę ból i dyskomfort. Może jestem słaba, może wygodnicka. Może w ogóle nie powinnam zostać matką w takim razie.

Na jakiś czas robię sobie przerwę na forum, ale bede do was zaglądać i kibicować. Nie chcę zdominować forum (jakby nie było) ciążowego moimi pologowymi problemami, tym bardziej, że większość dopiero czeka na swoje maleństwo, a pozostałe daje sobie radę i nie jęczy jak ja. Dziękuję za wasze wsparcie. Wrócę jak będzie lepiej.

Melbusia skarbie pierwsze tygodnie są bardzo trudne, jest ból fizyczny i ogólna niemoc. Jak mój syn się urodził nie miałam siły wstać z łóżka, nie chciałam karmić bo mnie bolały piersi, nie słyszałam go w nocy, wyrzucalam sobie ze tak bardzo go pragnelam A nie potrafię się nim zająć.
    Wtedy jasno okresliłam ze to jest moje pierwsze i ostatnie dziecko. Że nie chce więcej przez to przechodzić. Po pięciu latach zapragnęłam drugiego dziecka jeszcze mocniej. Takie zachowanie jest normalne. Twoje życie wywraca się do góry nogami potrzeba po prostu czasu żeby sobie to poukładać. Trzymaj się i jeśli czujesz że potrzebujesz trochę czasu to sobie go daj :-*

katka84 lubi tę wiadomość

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszym porodzie mówiłam że nigdy więcej. Teraz czekam na 4 dziecko.
    Więcej wyrozumialosci dla samych siebie. Porod i pierwsze dni z dzieckiem są trudne. Hormony lecą w dół. Nastrój też może być zmienny i w dół. To z czasem mija. Odpoczynek wskazany i fizyczny i psychiczny. Tylko Księżna Kate w chwilę po porodzie wyglądała jak z bajki. Spokojnie dziewczyny, szczególnie te które pierwszy raz są/będą w tej sytuacji. Najważniejsze to odpocząć i dać samej sobie czas na dojście do siebie.

katka84, PolaP, magdis, anecz_kaa, karolcia87, pumka1990 lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia mam nadzieję, że nie wystraszyłam Cię, pisząc o jeszcze gorszych chwilach. Może i są, ale masz zdrową córeczkę i to najważniejsze. Mam różnych znajomych - dzieci karłowate, operacje na sercach, także głowa do góry.
    A teraz najważniejsze, jak już dupa się zaleczy, zobaczysz poprzestawiają Ci się priorytety w życiu, że hoho. Dziecko daje inne spojrzenie na świat. Praca, inni ludzie nie są już tak ważni jak kiedyś. Dzieci dają zmartwienia, ale i taki wewnętrzny spokój. Jest ktoś, kto Cię kocha bezgranicznie i jest z Tobą mimo wszystko. Twoje dobro i Twoje smutki idą na dalszy plan.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja byłam nacinana. W szpitalu miałam tylko podkład taki duzy pod sobą, oprócz tego majteczki takie siateczkowe i w nich podkład poporodowy. Jak wychodziłam to już miałam zwykłą dużą podpaskę i normalne majtki bawełniane. W domu nie ubierałam spodni tylko właśnie spódniczki czy sukienki ale majtki nosiłam :p

Tak myslalam, ze takie postepowanie wystarczy :) bo ja juz mialam w glowie mysli, ze tak calkiem nago na tym podkladzie trzeba lezec :D to polecę jeszcze dzis do rossmana po duze podpaski takie nocne, przydadza sie zawsze ;) ja to taka nieogarnieta, bo tampony używałam, a podpaski to wieeeeeki temu i srednio mi pasuje cos miedzy nogami :D

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Vanillaice gratulacje! A czemu cc, planowane czy tak znienacka?

Pytanie do dziewczyn, które w ciąży zmagały się z hemoroidami i już urodziły- czy to sie po porodzie poprawia? Myślałam, że dosłownie już na ostatniej prostej do porodu nic mi nie bedzie a tu niestety przy ostatniej wizycie w toalecie ślad krwi na papierze i wyczuwalne 3 calkiem spore kulki.. Co z tym robic? Nie chce zeby tak zostalo.. Czy porod sn pogorszy sprawe? Znow klecze kuperkiem do gory zeby zmniejszyc nacisk na zyly miednicy ale nie wiem ile to da. Warto poprosic lekarza zeby wypisal mi jakas masc w poniedzialek czy to juz nic nie zmieni? Help..

Ja przed pierwszym porodem już miałam w ciąży tylko się pogorszylo, A po porodzie to już masakra byla. Usuwalam kilka miesięcy po połogu. Oczywiście w tej ciąży znów się pojawiły. Trochę lepiej jak mocze tyłek dwa razy dziennie po 10 min. w naparze z kory dębu. Ale obawiam się że w czasie porodu popekaja. Ale to nie reguła.
    Lekarz nie zalecal żadnych maści ani czopkow w czasie ciąży tylko wzmożona higiena po każdej wizycie w toalecie.
    I dziewczyny nie przesadzajcie z tantum rosa mi po porodzie przyspieszyła rozpuszczenia szwów. W szpitalu zalecają do higieny tylko szare mydło.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahaha jesli trafie dziś na porodowke to polozne umra ze smiechu. Mianowicie ponieważ od dawna nie widze juz swoich palcow u stóp a co tu mowic o innych częściach to dałam mężowi zadanie przygotowania gąszczu do porodu. Zabrał sie do tego maszynką trymerem (bo nie chcialam na zero tylko troche na wypadek koniecznosci naciecia krocza tak na 2-3mm jak zaleca mamaginekolog). Nie przewidziałam, że to wibrujące ustrojstwo bedzie tak łaskotac, w wyniku czego dostałam totalnej głupawki z histerycznym śmiechem aż do zapowietrzenia. Efekt jest taki, że mąż ciachnal mi z przodu łysy placek po jednej stronie a reszta wyglada jak jeż ktorego kopnął prąd. Mam w nosie, najwyzej na porodowce poprawia jak bedzie trzeba, ja nie mam do tego sily.

PolaP, anecz_kaa, karolcia87, Kaktus93, krooolik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim rozpakowanym dużo zdrowia i szczęścia dla was.
    Zazdroszczę wam bo naprawdę mam już dość tej ciąży jestem jak kulawa kaczka boli mnie wszytko i jeszcze od wczoraj mam skurcze bh nieregularne ale za to momentami nieprzyjemne ani leżenie ani chodzenie nie pomaga no spa najwyżej na dwie godziny potem wracają ni to poród ni to cholera wie co

‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ